HWSW Informatikai Kerekasztal: HTML kérdés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HTML kérdés Értékeld a témát: -----

#1441 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 20. 15:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 02. 20. 15:12

Még valami. Nem tudnál erre az utóbbi javaslatodra valami sematikus, működő példát írni? Csak JS kell hozzá? Csak hogy gyorsítsak picit a dolgon. Előre is kösz.

Azért nem tudok példát, mert ez weblap kód függő. Nem js (szerintem legalábbis), hanem PHP kéne inkább hozzá, és abban is CURL a kényelmes megoldás.

http://hu2.php.net/m...n/book.curl.php

Itt nézelődj.

És ez is kellhet hozzá: http://hu2.php.net/m....strip-tags.php

#1442 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 22. 18:36

OK, kösz.

Teljesen más téma: adott egy transparens div (üveghatású). Szeretném viszont, hogy a rajta lévő szöveg ne legyen átlátszó. Adjak a szövegnek 100% (1) opacityt? Nem próbáltam még, de nem hinném, hogy működne. A neten elég sokat szenvednek ezzel, azt javasolják, hogy tegyük a szöveget div-en kívülre, meg pozicionáljuk a div fölé. Van más megoldás, ami nem ilyen gányolás?

Szerkesztette: Raynes 2012. 02. 22. 18:42 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1443 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 23. 10:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 02. 22. 18:36

OK, kösz.

Teljesen más téma: adott egy transparens div (üveghatású). Szeretném viszont, hogy a rajta lévő szöveg ne legyen átlátszó. Adjak a szövegnek 100% (1) opacityt? Nem próbáltam még, de nem hinném, hogy működne. A neten elég sokat szenvednek ezzel, azt javasolják, hogy tegyük a szöveget div-en kívülre, meg pozicionáljuk a div fölé. Van más megoldás, ami nem ilyen gányolás?

Nem fog használni, akármit adsz a szövegnek, én is próbáltam már. Itt szerintem csak pozíciókkal tudsz játszadozni.

#1444 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 23. 13:14

Én is így tudom. Esetleg még olvastam olyan megoldást, hogy a háttérnek transparens png-t adok, és így nincs transzparens attribútum, amit a gyerekosztály örökölhetne, de ekkor meg képszerkesztőben kell szenvedni minden oldaláttervezéskor, nem elég CSS-ben hegeszteni. Azt hiszem, maradok a utólagos, CSS-es fölépozícionálásnál.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1445 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 23. 13:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 02. 23. 13:14

Én is így tudom. Esetleg még olvastam olyan megoldást, hogy a háttérnek transparens png-t adok, és így nincs transzparens attribútum, amit a gyerekosztály örökölhetne, de ekkor meg képszerkesztőben kell szenvedni minden oldaláttervezéskor, nem elég CSS-ben hegeszteni. Azt hiszem, maradok a utólagos, CSS-es fölépozícionálásnál.

Az is egy megoldás. Bár akkor inkább kép, mint a pozicionálgatás. De ez csak az én véleményem.

#1446 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 23. 13:25

Üzenet megtekintéseIdézet: e-lias - Dátum: 2012. 02. 23. 13:17

Az is egy megoldás. Bár akkor inkább kép, mint a pozicionálgatás. De ez csak az én véleményem.

Esetleg úgy tudom elképzelni, hogy pozicionálgatással véglegesre csiszolom az oldalt, és a legvégén, mikor tökéletes, az egészet átültetem képes hátterű megoldásra.

Elég szomorú, hogy ilyen alap művelethez trükközni kell 2012-ben. Valami idióta találhatta ki, hogy az öröklést nem lehet megakadályozni.

#1447 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 24. 12:37

Lett a transzparenciaproblémára kulturált, nem gányolós megoldás. A div tulajdonságai között így kell beállítani az átlátszó hátteret, ez nem fog öröklődni:

background: rgba(r_dec, g_dec, b_edc,. alpha_dec); /*böngészők*/
filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient(GradientType=0,startColorstr='#alpha_rgb_hex', endColorstr='#alpha_rgb_hex'); /*IE*/

#1448 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 05. 12:20

Egyszerű dolgon akadtam el még tegnap és nem tudom megoldani. Az oldalamon a linkeknek megadtam a tulajdonságait, minden jól működik, de a megnézett linkek nem veszik fel azokat a tulajdonságokat, amiket az a:visited-nél megadtam. Olyanok maradnak, mintha nem néztem volna meg őket, pedig vagy már 100x végigkattintgattam.

A vonatkozó CSS kód kivonata azokkal a részekkel, amelyek relevánsak lehetnek:

Spoiler

Azt tudom, hogy a tulajdonságokat a:link, a:visited, a:hover, a:active sorrendben kell megadni, de nem segített. Találkozott már valaki hasonlóval?

#1449 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 05. 12:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 04. 05. 13:20

Egyszerű dolgon akadtam el még tegnap és nem tudom megoldani. Az oldalamon a linkeknek megadtam a tulajdonságait, minden jól működik, de a megnézett linkek nem veszik fel azokat a tulajdonságokat, amiket az a:visited-nél megadtam. Olyanok maradnak, mintha nem néztem volna meg őket, pedig vagy már 100x végigkattintgattam.

A vonatkozó CSS kód kivonata azokkal a részekkel, amelyek relevánsak lehetnek:

Spoiler

Azt tudom, hogy a tulajdonságokat a:link, a:visited, a:hover, a:active sorrendben kell megadni, de nem segített. Találkozott már valaki hasonlóval?

Nem ebben van a linked? Mert akkor azért nem csinál semmit.
#menu a.selected
{

color: #000000;
	display: block;
	margin-bottom: 10px;
	padding:8px 12px;
	text-decoration: none;
}

Hover rész működik?

#1450 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 05. 13:53

Üzenet megtekintéseIdézet: e-lias - Dátum: 2012. 04. 05. 13:36

Nem ebben van a linked? Mert akkor azért nem csinál semmit.

Nem.

Üzenet megtekintéseIdézet: e-lias - Dátum: 2012. 04. 05. 13:36

Hover rész működik?

Működik. Csak a :visited nem. Próbáltam már más böngészőkkel is, de ugyan az.

#1451 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 06. 20:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 04. 05. 14:53

Nem.

Működik. Csak a :visited nem. Próbáltam már más böngészőkkel is, de ugyan az.

Ha kiteszel egy demo oldalt, akkor rálesek, ha más nem, kedden.....

#1452 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 07. 06:05

Üzenet megtekintéseIdézet: e-lias - Dátum: 2012. 04. 06. 21:57

Ha kiteszel egy demo oldalt, akkor rálesek, ha más nem, kedden.....

Kösz, de megoldódott. Webserverrel volt a probléma, nem a kóddal.

#1453 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 07. 11:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 04. 07. 07:05

Kösz, de megoldódott. Webserverrel volt a probléma, nem a kóddal.

Az mégis hogy?
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#1454 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 07. 12:09

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2012. 04. 07. 12:35

Az mégis hogy?

Nem vettem észre, hogy rossz fül van nyitva és file:// protokollal futott a lap :blush: Ekkora baromság miatt szenvedni két napot... Bespájzolt fülek rulez :s

#1455 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 07. 17:51

Duplán vicc, hogy hiába próbáltam ki más böngészővel, illesztettem be a rossz URL-t és nem tűnt fel :closedeyes:

#1456 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 08. 18:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 04. 07. 18:51

Duplán vicc, hogy hiába próbáltam ki más böngészővel, illesztettem be a rossz URL-t és nem tűnt fel :closedeyes:

:D Szééép :)

#1457 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 11. 20:33

Kvescsön. Bár lehet nem épp csak html, de azért kiváncsi vagyok. Hogy lehet youtube videót link alapján benyalni egy lapra? Teszem azt mint facsén vagy g+ -on, hogy előzör csak előkép látszik, utána indítja el a videót. Vagy ha beágyízó kódból az előképet ki lehet kapni, az is jó, és a többit némi js variával meg lehet oldani, de a kérdés, hogy hogy keressek erre én rá?
Előre is köszi.

#1458 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 12. 22:52

Üzenet megtekintéseIdézet: e-lias - Dátum: 2012. 04. 11. 21:33

Kvescsön. Bár lehet nem épp csak html, de azért kiváncsi vagyok. Hogy lehet youtube videót link alapján benyalni egy lapra? Teszem azt mint facsén vagy g+ -on, hogy előzör csak előkép látszik, utána indítja el a videót. Vagy ha beágyízó kódból az előképet ki lehet kapni, az is jó, és a többit némi js variával meg lehet oldani, de a kérdés, hogy hogy keressek erre én rá?
Előre is köszi.

Én megnézném, facebookon hogy van megoldva...
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#1459 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 14. 22:19

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2012. 04. 12. 23:52

Én megnézném, facebookon hogy van megoldva...

Tulajdonképpen nem is olyan vészesen nehéz. Fel kell bontani az url-t, kikapni belőle a V paraméterét, és betenni a beágyazó kódba. az előképet is ilyesmi mószerrel lehet kikapni, csak meg az uré-be kell belevariálni a videó ID-t. Ha lesz public verzió, megmutatom.

#1460 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 18. 09:54

Remélem elfér itt a kérdésem?! :blush:

Chrome alatt a Stylish plugint használom, hogy bizonyos oldalakat kicsit átalakítsak a saját igényeimnek. Na nem nagy dolgokat, csak pl háttér szín változtatása fehér színről másra, esetleg betű növelése. Egy oldalon találkoztam egy ilyennel:

Idézet

<div class="star-box-giga-star" style="background-attachment: initial; background-clip: initial; background-color: white; background-image: url(http://4.bp.blogspot...giga-star.png); background-origin: initial; background-repeat: no-repeat no-repeat; display: inline-block; float: left; font-family: tahoma; font-size: 15px; font-weight: bold; height: 66px; line-height: 66px; padding-right: 5px; text-align: center; vertical-align: middle; width: 66px;">7</div>

Ennek a háttér színét (background-color: white) sehogy nem tudom megváltoztatni. :( Próbálkoztam több féle képpen is, de nem sikerült.

Ezekkel kísérleteztem, de semmi.

Idézet

#star-box-giga-star { background-color: #fdf6e3 }
.star-box-giga-star { background-color: #fdf6e3 }
#star-box-giga-star .style { background-color: #fdf6e3 }
#star-box-giga-star element.style { background-color: #fdf6e3 }
#star-box-giga-star .element.style { background-color: #fdf6e3 }

Hogy lehet megváltoztatni, tudja valaki? :-s
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

Téma megosztása:

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó