HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés hűtőventilátorokról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés hűtőventilátorokról Értékeld a témát: -----

#1351 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 10. 20:38

Ventikről csati leapplikál, vezetékek sodorva, forrasztva. Ha véglegesnek tekinted, akkor szvsz ennél jobban ne bonyolítsd :) .

TheHassan: Igen, segíti a hűtést, olykor nagyonis.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1352 Felhasználó inaktív   theHassan 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 11. 05:59

Köszi! Akkor marad a helyén. Jó dolog szakemberektől tanulni...
Semmit ne higgy el elsőre! Naponta kétszer az az óra is a pontos időt mutatja, amely húsz éve megállt.

#1353 Felhasználó inaktív   ave 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 14:31

Sziasztok!

Segítsetek kérlek mert megőrülök!

Van egy Chaintech VNF3-250 alaplapom! Rá van dugva egy 8 centis cooler ezenkívül egy Glacialtech Igloo 7200 Light valamint most barkácsoltam rá a VGA-ra egy 5 cm-es Titan coolert (5400rpm) és a gép hangja elviselhetetlen! Feltettem a SpeedFan programot de az nekem nem csinál semmit! Nem tudom elérni hogy lehessen vele szabályozni a ventillátor fordulatszámát az Istennek se!

Kérlek Segítsetek!!!!!!

#1354 Felhasználó inaktív   Kubbi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 19:37

Sziasztok.
Egy kicsit nem ide tartozik, és nem akartam külön topikot nyitni
És itt hűtésel kapcsolatos kérdések zajlanak :)
Lenne egy 8500LE kártyám, amin meghalt a gyári venti... És van egy gyári Sapphiere 9600as passzív bordám. Az elég a kártyára hűtésnek?! És ha igen mivel ragasszam fel?! Ugyanis nincs likacska a VPU körül...
Köszi a válaszokat. :respect:

Szerkesztette: Kubbi 2005. 10. 11. 19:38 -kor

#1355 Felhasználó inaktív   mexi-cow 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 11:09

A 8500 sorozat, főleg a butított LE nem sok hűtést igényel, simán elmegy passzív hűtéssel is. Ha a nyákon nincs a felrögzítéshez való lyukad, akkor vagy nagyon ügyes leszel és a 9600-os passzívjához fúrsz magad, de ezzel könnyen befürdesz, vagy választhatsz ragasztható hűtőbordát. Sajnos konkrét típust nem tudok ehhez adni, de valami biztos van. Mondjuk nem tudom, mennyire jó hatásfokúak ezek a ragasztott típousok, ha egy GPU-ról van szó..
Halkabb aktív hűtés nem játszik?

#1356 Felhasználó inaktív   Kubbi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 11:13

Idézet: mexi-cow - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 12:09

A 8500 sorozat, főleg a butított LE nem sok hűtést igényel, simán elmegy passzív hűtéssel is. Ha a nyákon nincs a felrögzítéshez való lyukad, akkor vagy nagyon ügyes leszel és a 9600-os passzívjához fúrsz magad, de ezzel könnyen befürdesz, vagy választhatsz ragasztható hűtőbordát. Sajnos konkrét típust nem tudok ehhez adni, de valami biztos van. Mondjuk nem tudom, mennyire jó hatásfokúak ezek a ragasztott típousok, ha egy GPU-ról van szó..
Halkabb aktív hűtés nem játszik?

Játszani játszik. De lik nélkül ragasztani kell. 3000-ért szereztem a kártyát, a hűtését is ilyen kategóriában gondoltam megoldani. :)

#1357 Felhasználó inaktív   mexi-cow 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 11:15

Idézet: ave - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 15:31

Sziasztok!

Segítsetek kérlek mert megőrülök!

Van egy Chaintech VNF3-250 alaplapom! Rá van dugva egy 8 centis cooler ezenkívül egy Glacialtech Igloo 7200 Light valamint most barkácsoltam rá a VGA-ra egy 5 cm-es Titan coolert (5400rpm) és a gép hangja elviselhetetlen! Feltettem a SpeedFan programot de az nekem nem csinál semmit! Nem tudom elérni hogy lehessen vele szabályozni a ventillátor fordulatszámát az Istennek se!

Kérlek Segítsetek!!!!!!

Lehet, hogy a Speedfan nem támogatja az alaplapodat. :think:

A biosban viszont nagy valószínűséggel fox találni ventivezérlő kapcsolókat, ahol százalékosan csökkenthetőek az értékek.

#1358 Felhasználó inaktív   mexi-cow 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 11:20

Idézet: Kubbi - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 12:13

Játszani játszik. De lik nélkül ragasztani kell. 3000-ért szereztem a kártyát, a hűtését is ilyen kategóriában gondoltam megoldani. :)

Igaz is, az aktív hűtés is ragasztott.  :omg: Ha nagyon olcsó akarsz lenni, kérdezz boltszervízt, hátha van nekik potom pénzért kallódó ventijük a hibás helyett. De egy ilyen venti amúgy se drága.

#1359 Felhasználó inaktív   Kubbi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 11:32

Idézet: mexi-cow - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 12:20

Igaz is, az aktív hűtés is ragasztott.  :omg: Ha nagyon olcsó akarsz lenni, kérdezz boltszervízt, hátha van nekik potom pénzért kallódó ventijük a hibás helyett. De egy ilyen venti amúgy se drága.

Nálam az :)
A boltot megkérdezem, kösz a tippet. De szerintem kunyerálok majd valaki fórumtárstól, mondjuk piros pettyesért, egy kis ragasztót

#1360 Felhasználó inaktív   theHassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 14:59

Tényleg, ragasztó. Ősrégi videokártyámról lepottyant a hűtőborda a nagy semmittevésben (nem használtam a kártyát). Ragasztva volt. Milyen ragasztóval lehet ezt visszaszerkeszteni? Ha jól sejtem, Technokol Rapid az erre nem igazán... :)
Semmit ne higgy el elsőre! Naponta kétszer az az óra is a pontos időt mutatja, amely húsz éve megállt.

#1361 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 19:14

Idézet: theHassan - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 15:59

Tényleg, ragasztó. Ősrégi videokártyámról lepottyant a hűtőborda a nagy semmittevésben (nem használtam a kártyát). Ragasztva volt. Milyen ragasztóval lehet ezt visszaszerkeszteni? Ha jól sejtem, Technokol Rapid az erre nem igazán... :)

Én SOUDAL FixAll ragasztót használok, a négy sarokra teszek egy-egy gyufafejnyit, középre meg a szokásos hővezető pasztát. A ragasztó tart, a paszta meg a hőt vezeti :) Ennyi.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#1362 Felhasználó inaktív   theHassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 19:27

Valami ilyesmire gondoltam én is percekkel ezelőtt... ezek szerint az ötlet nem halva született... köszi!

#1363 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 12. 21:34

nem, de vannak ragasztók, amik a sok hőváltozás miatt talán, de hajlamosak lepottyanni egy idő után. A Soudall-t nem ismerem ebből a szempontból.

Lyukak: Alapértelmezésben senkinek nem ajánlom a többrétegű panel furkálását, ám ha nagyon nincs más út, a panelen található "furatjelölők" körül nincs vezeték, ezek 4-5mm-es lyukaknak elegendőek maximum. Hegyes, új fúróval, magas fordulaton, lassan mélyítve szépen meg lehet fúrni, DE csak OTT.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1364 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 00:28

Van egy döglött ventis nvidia fx5200 chip-es vga, gondoltam rárakok egy szépnagy zalman bordát, az majd elhűti passzívan. Szöveges képernyős módban (2D) 2.5 óra alatt tűzforróra melegedett a borda. Valamit rá kell rakni, mert terhelés alatt ez megfő. Csak tudnám honnan szerzek be ilyen "kis" ventit, főleg Pécsen.

Szerkesztette: Freddy001 2005. 10. 13. 00:28 -kor

#1365 Felhasználó inaktív   theHassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 16:47

Idézet: didyman - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 20:34

nem, de vannak ragasztók, amik a sok hőváltozás miatt talán, de hajlamosak lepottyanni egy idő után. A Soudall-t nem ismerem ebből a szempontból.

És akkor mi lenne az a ragasztó, ami marad? Mármint a helyén.

#1366 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 17:06

Idézet: didyman - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 22:34

[...]

Egy selejt IC-t alulapra ragasztottam vele, és forrásban lévő vízbe hajítottam. Azt nagyon jól bírta, utána is csak csavarhúzóval lehetett szétfeszíteni. Ez egy rugalmas anyag, nem rideg, nem reped, nem törik.
Tervezek még vele egy 180 C fokos forró levegős tesztet is, pusztán érdekességképpen.
Ha rugalmas, az jó, de meddig marad az? A ciklikus változással nem azonnal van baj, hanem egy x idő után fárad bele. De szerintem is jó lehet.

Szerkesztette: didyman 2005. 10. 13. 21:09 -kor

<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#1367 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 17:10

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 1:28

Van egy döglött ventis nvidia fx5200 chip-es vga, gondoltam rárakok egy szépnagy zalman bordát, az majd elhűti passzívan. Szöveges képernyős módban (2D) 2.5 óra alatt tűzforróra melegedett a borda. Valamit rá kell rakni, mert terhelés alatt ez megfő. Csak tudnám honnan szerzek be ilyen "kis" ventit, főleg Pécsen.

"kis" venti alatt mit értesz?  Pl. egy ventis mobil-rack-ből kiszeded a ventit, ha nem használod.

#1368 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 20:45

Idézet: Teaway - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 17:10

"kis" venti alatt mit értesz?  Pl. egy ventis mobil-rack-ből kiszeded a ventit, ha nem használod.

vagy monnyuk "rögzítesz" 1 zalman 8-as ventit úgy, hogy fújja.
ezres alatt megkapod, feszt levéve halk is. max 1 kicsit alkotni kell vele, nálam pl. már működött damillal kikötött 8-as venti is a hűtésben :) és csend volt :)

#1369 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 22:24

Kösz mindenkinek, de már megoldottam. :) Rátettem egy másik vga hűtőről leszerelt ventilátort ellenálláson keresztül. Azzal a bazinagy bordával még így csökkentett fordulattal is elhűti.

#1370 Felhasználó inaktív   bgyula 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 18. 16:04

Tudja valaki, hogyan lehet Arctic cooling Freezer 64-et 90 fokban elforgatva felszerelni, hogy ne a tápba fújja a levegőt?

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.