HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés hűtőventilátorokról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés hűtőventilátorokról Értékeld a témát: -----

#1341 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 08. 12:48

Valahol megrekedhet a huzat. Levet oldalappal milyen?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1342 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 08. 14:27

Ez hogy lehet hisz a CPU hűtőtől alig 10 cm re van a 8cm hátsó venti ami folyton megy? Levett oldallap hát úgy nem próbáltam majd lekapom.

#1343 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 08. 16:47

A kábelek sincsenek útban a levegőnek? Nekem csak vékony ide, és sata kábeleim vannak, mégis 5-6 fokot jelentett a házhőnek, hogy összefogtam őket, és elraktam őket az útból.
KomposztWC

#1344 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 17:41

Hát látod ez jó ötlet bár a CPU körül sok kábel nincsen és a hátsó venti körül sem. Nem baj majd utánanézek.

#1345 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 08. 20:41

Csak hátul van venti, vagy elöl is? Elöl be tud jönni a levegő, mert ha nincs erre lehetőség, akkor foroghat a hátsó, nem lesz jobb. Legyen huzat, hogy lobogjon a nyuszi füle. :rabbit:
KomposztWC

#1346 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 22:32

Elöl is meg hátul is van venti. Ha a mobile rack nyílásán bedugom a kezem kisseb tájfunt érzek odabent. Hát ezt most nem értem a tájfunnal miért nem távozik a CPU hője?????????  :think:

#1347 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 23:13

Idézet: Robi19 - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 23:32

Elöl is meg hátul is van venti. Ha a mobile rack nyílásán bedugom a kezem kisseb tájfunt érzek odabent. Hát ezt most nem értem a tájfunnal miért nem távozik a CPU hője?????????  :think:

Talán kering a házban mint gólyaf@s a levegőben. :D

#1348 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 10. 09:49

Ugyan olyan gyors az első venti, mint a hátsó? Mert ha ez első gyorsabb, az nem jó, igazából az az igazi, ha ugyan annyi levegő megy be, mint ki. Próbálkozz, esetleg segíthet egy kiszívó venti a ház tetején, vagy egy befújó, a ház oldalán, a procinál.
KomposztWC

#1349 Felhasználó inaktív   theHassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 16:58

Kikapcsoltam a ventillátor-riasztást, mert megint hidegindítózni kellett.. :(
Kérdés: A házban, a CPU-ventillátorra irányítva van egy műanyag cső, légterelő. A cső CPU-val ellentétes végén természetesen ki van lyuggatva a ház oldala. Az lenne ennek a célja, gondolom én, hogy finom, friss, külső levegőt szívjon a ventillátor a processzorra. Jó ez a cső bármire is? Nem zavar, mert bár bűnronda, de belül van. Ha nem ront a hűtésen marad, de ugye nem ront?

Szerkesztette: theHassan 2005. 10. 10. 16:59 -kor

Semmit ne higgy el elsőre! Naponta kétszer az az óra is a pontos időt mutatja, amely húsz éve megállt.

#1350 Felhasználó inaktív   laciband 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 10. 18:13

Idézet: didyman - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 7:54

Hmmm. Ilyen átalakítókat többnyire venti mellett látok, de biztos lehet külön is kapni, vagy a szervizes srácoknak akad esetleg, ha bemész valamelyik üzletbe.
Végső esetben forrasztani lehet rá egy molex-et, nem ördöngősség.

Köszi didyman! Közben megtaláltam a keresett átalakítót a bolt árlistáján, csak nem ott volt ahol számítottam rá.

Másik kérdésem! Hogyan tudom megoldani, hogy 5 ventillátor egy molex-ről kapja az áromot. Egy Chieftek BA2-BBB házba mennének. Nem a fordulatszámszabályozás a lényeg, hanem az, hogy megfelelő mennyiségű hideg levegő jusson a házba. Nem egy front panellre gondoltam, hanem valami olyami elosztóra mint a molex Y elosztó csak nem 2 hanem több ága van. Ti hogy oldjátok meg ezt a problémát? Vagy eleve adnak a Chieftek ventillátor tálcájához valami ilyesmit?

Segítségeteket előre is köszönöm!

#1351 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 10. 20:38

Ventikről csati leapplikál, vezetékek sodorva, forrasztva. Ha véglegesnek tekinted, akkor szvsz ennél jobban ne bonyolítsd :) .

TheHassan: Igen, segíti a hűtést, olykor nagyonis.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1352 Felhasználó inaktív   theHassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 05:59

Köszi! Akkor marad a helyén. Jó dolog szakemberektől tanulni...
Semmit ne higgy el elsőre! Naponta kétszer az az óra is a pontos időt mutatja, amely húsz éve megállt.

#1353 Felhasználó inaktív   ave 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 14:31

Sziasztok!

Segítsetek kérlek mert megőrülök!

Van egy Chaintech VNF3-250 alaplapom! Rá van dugva egy 8 centis cooler ezenkívül egy Glacialtech Igloo 7200 Light valamint most barkácsoltam rá a VGA-ra egy 5 cm-es Titan coolert (5400rpm) és a gép hangja elviselhetetlen! Feltettem a SpeedFan programot de az nekem nem csinál semmit! Nem tudom elérni hogy lehessen vele szabályozni a ventillátor fordulatszámát az Istennek se!

Kérlek Segítsetek!!!!!!

#1354 Felhasználó inaktív   Kubbi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 19:37

Sziasztok.
Egy kicsit nem ide tartozik, és nem akartam külön topikot nyitni
És itt hűtésel kapcsolatos kérdések zajlanak :)
Lenne egy 8500LE kártyám, amin meghalt a gyári venti... És van egy gyári Sapphiere 9600as passzív bordám. Az elég a kártyára hűtésnek?! És ha igen mivel ragasszam fel?! Ugyanis nincs likacska a VPU körül...
Köszi a válaszokat. :respect:

Szerkesztette: Kubbi 2005. 10. 11. 19:38 -kor

#1355 Felhasználó inaktív   mexi-cow 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 11:09

A 8500 sorozat, főleg a butított LE nem sok hűtést igényel, simán elmegy passzív hűtéssel is. Ha a nyákon nincs a felrögzítéshez való lyukad, akkor vagy nagyon ügyes leszel és a 9600-os passzívjához fúrsz magad, de ezzel könnyen befürdesz, vagy választhatsz ragasztható hűtőbordát. Sajnos konkrét típust nem tudok ehhez adni, de valami biztos van. Mondjuk nem tudom, mennyire jó hatásfokúak ezek a ragasztott típousok, ha egy GPU-ról van szó..
Halkabb aktív hűtés nem játszik?

#1356 Felhasználó inaktív   Kubbi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 11:13

Idézet: mexi-cow - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 12:09

A 8500 sorozat, főleg a butított LE nem sok hűtést igényel, simán elmegy passzív hűtéssel is. Ha a nyákon nincs a felrögzítéshez való lyukad, akkor vagy nagyon ügyes leszel és a 9600-os passzívjához fúrsz magad, de ezzel könnyen befürdesz, vagy választhatsz ragasztható hűtőbordát. Sajnos konkrét típust nem tudok ehhez adni, de valami biztos van. Mondjuk nem tudom, mennyire jó hatásfokúak ezek a ragasztott típousok, ha egy GPU-ról van szó..
Halkabb aktív hűtés nem játszik?

Játszani játszik. De lik nélkül ragasztani kell. 3000-ért szereztem a kártyát, a hűtését is ilyen kategóriában gondoltam megoldani. :)

#1357 Felhasználó inaktív   mexi-cow 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 11:15

Idézet: ave - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 15:31

Sziasztok!

Segítsetek kérlek mert megőrülök!

Van egy Chaintech VNF3-250 alaplapom! Rá van dugva egy 8 centis cooler ezenkívül egy Glacialtech Igloo 7200 Light valamint most barkácsoltam rá a VGA-ra egy 5 cm-es Titan coolert (5400rpm) és a gép hangja elviselhetetlen! Feltettem a SpeedFan programot de az nekem nem csinál semmit! Nem tudom elérni hogy lehessen vele szabályozni a ventillátor fordulatszámát az Istennek se!

Kérlek Segítsetek!!!!!!

Lehet, hogy a Speedfan nem támogatja az alaplapodat. :think:

A biosban viszont nagy valószínűséggel fox találni ventivezérlő kapcsolókat, ahol százalékosan csökkenthetőek az értékek.

#1358 Felhasználó inaktív   mexi-cow 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 11:20

Idézet: Kubbi - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 12:13

Játszani játszik. De lik nélkül ragasztani kell. 3000-ért szereztem a kártyát, a hűtését is ilyen kategóriában gondoltam megoldani. :)

Igaz is, az aktív hűtés is ragasztott.  :omg: Ha nagyon olcsó akarsz lenni, kérdezz boltszervízt, hátha van nekik potom pénzért kallódó ventijük a hibás helyett. De egy ilyen venti amúgy se drága.

#1359 Felhasználó inaktív   Kubbi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 11:32

Idézet: mexi-cow - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 12:20

Igaz is, az aktív hűtés is ragasztott.  :omg: Ha nagyon olcsó akarsz lenni, kérdezz boltszervízt, hátha van nekik potom pénzért kallódó ventijük a hibás helyett. De egy ilyen venti amúgy se drága.

Nálam az :)
A boltot megkérdezem, kösz a tippet. De szerintem kunyerálok majd valaki fórumtárstól, mondjuk piros pettyesért, egy kis ragasztót

#1360 Felhasználó inaktív   theHassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 14:59

Tényleg, ragasztó. Ősrégi videokártyámról lepottyant a hűtőborda a nagy semmittevésben (nem használtam a kártyát). Ragasztva volt. Milyen ragasztóval lehet ezt visszaszerkeszteni? Ha jól sejtem, Technokol Rapid az erre nem igazán... :)

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.