HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés hűtőventilátorokról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés hűtőventilátorokról Értékeld a témát: -----

#1361 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 12. 19:14

Idézet: theHassan - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 15:59

Tényleg, ragasztó. Ősrégi videokártyámról lepottyant a hűtőborda a nagy semmittevésben (nem használtam a kártyát). Ragasztva volt. Milyen ragasztóval lehet ezt visszaszerkeszteni? Ha jól sejtem, Technokol Rapid az erre nem igazán... :)

Én SOUDAL FixAll ragasztót használok, a négy sarokra teszek egy-egy gyufafejnyit, középre meg a szokásos hővezető pasztát. A ragasztó tart, a paszta meg a hőt vezeti :) Ennyi.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#1362 Felhasználó inaktív   theHassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 19:27

Valami ilyesmire gondoltam én is percekkel ezelőtt... ezek szerint az ötlet nem halva született... köszi!
Semmit ne higgy el elsőre! Naponta kétszer az az óra is a pontos időt mutatja, amely húsz éve megállt.

#1363 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 12. 21:34

nem, de vannak ragasztók, amik a sok hőváltozás miatt talán, de hajlamosak lepottyanni egy idő után. A Soudall-t nem ismerem ebből a szempontból.

Lyukak: Alapértelmezésben senkinek nem ajánlom a többrétegű panel furkálását, ám ha nagyon nincs más út, a panelen található "furatjelölők" körül nincs vezeték, ezek 4-5mm-es lyukaknak elegendőek maximum. Hegyes, új fúróval, magas fordulaton, lassan mélyítve szépen meg lehet fúrni, DE csak OTT.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1364 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 00:28

Van egy döglött ventis nvidia fx5200 chip-es vga, gondoltam rárakok egy szépnagy zalman bordát, az majd elhűti passzívan. Szöveges képernyős módban (2D) 2.5 óra alatt tűzforróra melegedett a borda. Valamit rá kell rakni, mert terhelés alatt ez megfő. Csak tudnám honnan szerzek be ilyen "kis" ventit, főleg Pécsen.

Szerkesztette: Freddy001 2005. 10. 13. 00:28 -kor

#1365 Felhasználó inaktív   theHassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 16:47

Idézet: didyman - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 20:34

nem, de vannak ragasztók, amik a sok hőváltozás miatt talán, de hajlamosak lepottyanni egy idő után. A Soudall-t nem ismerem ebből a szempontból.

És akkor mi lenne az a ragasztó, ami marad? Mármint a helyén.
Semmit ne higgy el elsőre! Naponta kétszer az az óra is a pontos időt mutatja, amely húsz éve megállt.

#1366 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 17:06

Idézet: didyman - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 22:34

[...]

Egy selejt IC-t alulapra ragasztottam vele, és forrásban lévő vízbe hajítottam. Azt nagyon jól bírta, utána is csak csavarhúzóval lehetett szétfeszíteni. Ez egy rugalmas anyag, nem rideg, nem reped, nem törik.
Tervezek még vele egy 180 C fokos forró levegős tesztet is, pusztán érdekességképpen.
Ha rugalmas, az jó, de meddig marad az? A ciklikus változással nem azonnal van baj, hanem egy x idő után fárad bele. De szerintem is jó lehet.

Szerkesztette: didyman 2005. 10. 13. 21:09 -kor

<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#1367 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 17:10

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 1:28

Van egy döglött ventis nvidia fx5200 chip-es vga, gondoltam rárakok egy szépnagy zalman bordát, az majd elhűti passzívan. Szöveges képernyős módban (2D) 2.5 óra alatt tűzforróra melegedett a borda. Valamit rá kell rakni, mert terhelés alatt ez megfő. Csak tudnám honnan szerzek be ilyen "kis" ventit, főleg Pécsen.

"kis" venti alatt mit értesz?  Pl. egy ventis mobil-rack-ből kiszeded a ventit, ha nem használod.

#1368 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 20:45

Idézet: Teaway - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 17:10

"kis" venti alatt mit értesz?  Pl. egy ventis mobil-rack-ből kiszeded a ventit, ha nem használod.

vagy monnyuk "rögzítesz" 1 zalman 8-as ventit úgy, hogy fújja.
ezres alatt megkapod, feszt levéve halk is. max 1 kicsit alkotni kell vele, nálam pl. már működött damillal kikötött 8-as venti is a hűtésben :) és csend volt :)

#1369 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 22:24

Kösz mindenkinek, de már megoldottam. :) Rátettem egy másik vga hűtőről leszerelt ventilátort ellenálláson keresztül. Azzal a bazinagy bordával még így csökkentett fordulattal is elhűti.

#1370 Felhasználó inaktív   bgyula 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 18. 16:04

Tudja valaki, hogyan lehet Arctic cooling Freezer 64-et 90 fokban elforgatva felszerelni, hogy ne a tápba fújja a levegőt?

#1371 Felhasználó inaktív   mexi-cow 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 22:08

Idézet: bgyula - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 17:04

Tudja valaki, hogyan lehet Arctic cooling Freezer 64-et 90 fokban elforgatva felszerelni, hogy ne a tápba fújja a levegőt?

Miért ne fújja a tápba, mikor az pont kiviszi házon kívűlre?  :think: Ráadásul a tápok tűréshatára elég nagy, meg se kottyan neki..

#1372 Felhasználó inaktív   bgyula 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 19. 07:52

Idézet: mexi-cow - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 23:08

Miért ne fújja a tápba, mikor az pont kiviszi házon kívűlre?  :think: Ráadásul a tápok tűréshatára elég nagy, meg se kottyan neki..

Minél csendesebb konfig összerakásán fáradozom. Ha a CPU hűtő a tápba fújja a meleg levegőt, akkor a táp hőszabályzója magas fordulaton tartja annak ventillátorát. Míg ha a CPU venti kifújja az hátra, akkor a táp ventijének nem kell. Ergo halkabb működés. Ezért is választottam az alaplappal párhuzamosan fújó CPU hűtőt.

#1373 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 09:47

Idézet: bgyula - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 8:52

Minél csendesebb konfig összerakásán fáradozom. Ha a CPU hűtő a tápba fújja a meleg levegőt, akkor a táp hőszabályzója magas fordulaton tartja annak ventillátorát. Míg ha a CPU venti kifújja az hátra, akkor a táp ventijének nem kell. Ergo halkabb működés. Ezért is választottam az alaplappal párhuzamosan fújó CPU hűtőt.

Ráadásul növeled a táp élettartamát ezáltal (kiszáradó kondik esete)! ;)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1374 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 09:57

Sziasztok!

Nm tudom, hogy életem legnagyobb  :lama: ságát követtem el, vagy vmit rosszul csináltam.
Szétszedtem a VF700CU-mat, hogy megtakarítsam a ventijét, mert már kezdet 1 kicsit zajos lenni, nameg a por, mivel amióta van a gépem, azóta a ház oldala nincs felrakva. Eddig semmi gond nincs, mert eddig olyan rutinnal takarítottam a ventiket, hogy még a legjobban zakatoló légkeltőt is elég jól sikerűlt hallgatattni. Na de most ez kifogott rajta: sokkal, de sokkal hangosabb lett, no meg "süvít".
Igaz, dupla csapágyas ventivel eddig nm sok dolgom volt, lehet, hogy ez a baj. Amit csináltam vele:
leszedtem a ventit, a hátoldalán levettem a szmatrityát, és kivettem a tekercsból a ventit. Szépen megtakarítottam, mit is mondjak, ráfért, egy kis műszerolaj, és vissza az egész. Pff, az a süvítés, amit az levágott, az kész katasztrófa volt. Hát vissza az egész, és lehet, hogy a műszerolajjal b@sztam el az egészet, mert azok a csapágyak foroghattak a tengelyen, és a surlódástól lehetett az a hang. Megtakarítottam, igaz halkabb lett, de még nm az igazi.
Kérdés: mivel lehet megtakarítani, hogy az olaj teljes mértékben felszívodjon???
Vagy ha vki tud jobb 5letet, várom...
Előre is THX!!! :respect:
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#1375 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 15:06

Sebbemzinnel le lehet mosni a műszerolajat??? :think:  :confused:

#1376 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 15:22

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 16:06

Persze. A benzin jól oldja az olajat és gyorsan párolog.

#1377 Felhasználó inaktív   !!Áky!! 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 15:25

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 16:06

Fülpiszkáló+sebbenzin szerintem leveszi.

Szvsz nem lesz az igazi, meg fog maradni egy kis hang.
Tauroid @ Twisting Nether ( Wheelchair Corporation )

#1378 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 11:37

Idézet: !!Áky!! - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 16:25

Fülpiszkáló+sebbenzin szerintem leveszi.

Szvsz nem lesz az igazi, meg fog maradni egy kis hang.

Hát sajnos a hang megmaradt, de garis még, úgyhogy lehet, hogy ki fogják cserélni, ha ügyes vagyok. Azért THX. :respect:

#1379 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 20. 22:31

No-no, ezt azért ne legyezgessük! ;)

Legközelebb pedig ventit, golóscsapágyat nem olajoz. Zsír kel neki, ha hozzá lehetne férni...
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1380 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 23:15

Az előző oldalon írt problemomhoz visszatérve sajna még mindíg aktuális. Kb fél óra üresjárás után beáll 53 fokra a CPU és ha csak netezek meg zenét hallgatok akkor így is marad. De ha valami olyan dolgot csinálok ami járatja a CPU-t akkor biza 58-60 fokig elmegy és ahogy emelkedik a hőmérséklet úgy szabályoz rá az alaplap. Hátul a tápnál meg eléggé meleg levegő jön ki (ez ugye nem jóó) A házamban mindkét venti első is hátsó is ugyanolyan fordulaton megy. A CPU hűtő irányában semmi akadály nincsen. Kérdés: Ennyire ócska ez a CG ház hogy már "háznak" sem jó? Mert ugye a tápról már szóllni sem akarok. Az oldallapi venit az jó ötlet lenne csak sajna ehez a sz*rhoz plexi oldallapot nem kapni a fémbe meg nem igazán lehet tenni ventit. Tuti hogy az oldalventi hozná a várva várt sikert?? Esetleg vmi más?

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.