HWSW Informatikai Kerekasztal: Tapkerdes..... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tapkerdes..... Értékeld a témát: -----

#2301 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 17. 18:17

Idézet: didyman - Dátum: 2004. Aug. 17., Tuesday - 15:54

A táp zaja 20kHz körül van..
Szvsz a táp felől fog összeszedni, inkább az analóg rész kap össze valahonnan a környékről zajt. Ez lehet akár garis probléma is. Nem tudsz felvenni abból a zajból és felrakni valahova? Az sokat segítene! 10s elég, azt el is küldheted emilemre, vagy linkelheted ide.
Tomace:
1., Google, ahogy azt Delon is írta :)
2., pontosan sehogy, mert időben nem állandó és marha nagy ingadozása van. Vinyón a feltüntetett érték az üzem közbeni maximum például-csúcsérték. Irányadatok vannak csak.

noise01
noise02

picit halkan vettem fel de felerositettem.. mellesleg nem nagyon hangos tv-zes kozben de azert zavaro ha eppen semmi beszed vagy zene nincs, akkor hallani... :reklamacio:

olyan tapos zaj ez nem/?? :think:
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2302 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 19:25

ja es ezt csinalja amikor megy a tv egy olyan adon ahol nincs hang..vagy pl a composit csatornan is.
noise3

az elso ketto minta kikapcsolt tv allapotban van. azert is halkabb..

Szerkesztette: Desorder 2004. 08. 17. 19:26 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2303 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 20:37

Ezek kérlek alaplapi zavarjelek, amik a buszrendszerből ülnek a bemenetre.
Ki kéne próbálni egy másik hangkártyával, esetleg annak jobb a zajelnyomása.
Vagy, legutolsó esetben beépíteni a kártyára a hiányzó induktivitás & elkó párosokat.

Az egeret próbáltad mozgatni közben??
Nekem az egér baszassa a Line-In-emet.
És még rádiós is. :eek:

#2304 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 06:07

Idézet: TomAce - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 12:02

-Honnan tudom meg egy tap nevebol, hogy ATX-es, vagy ATX12V-os?

szerintem félreértés van. van a "sima" ATX csatlakozó (2x kb 10-es csati) és az újabb tápokon és lapokon van ATX12V csati, ami 2x2, 2 sárga 2 fekete

Idézet

-Honnan a francbol lehet tudni, hogy az lap, winyo, proci, stb. melyik agbol mennyit hasznal?

link1
link2

ez utóbbi elméleti maximumot ad W-ra.
A proci ha van ATX12V csati akkor 12V-ról eszik, ha nem akkor valszeg 5V. Mem 5V, ATA eszközökön rajta van hogy miből mennyi kell, PCI IMHO 5V, ventik 12V, videokártyát kifejti aki ért hozzá, az újabb monstrumoknak van külön tápcsatija.

x.

Szerkesztette: xclusiv 2004. 08. 18. 06:13 -kor

#2305 Felhasználó inaktív   TomAce 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 07:31

Idézet: xclusiv - Dátum: 2004. aug. 18., szerda - 7:07

szerintem félreértés van. van a "sima" ATX csatlakozó (2x kb 10-es csati) és az újabb tápokon és lapokon van ATX12V csati, ami 2x2, 2 sárga 2 fekete

Koszi a segitseget, de azert meg lenne kerdesem :)

"Do not use a standard ATX power supply. The Desktop Board D875PBZ will not boot with a
standard ATX power supply. Use only ATX12V-compliant power supplies with the Desktop Board
D875PBZ. ATX12V power supplies have an additional power lead that provides required
supplemental power for the Intel Pentium 4 processor. The Desktop Board D875PBZ will not boot
if the ATX12V power supply is not connected to both the 4-pin and 20-pin power connectors."

Emiatt erdekelne ez az ATX12V tap csati dolog, mert a lap dokumentacioja ezt irja (meg nincs meg a lap, gep sincs, most valogatom ossze :p )

Tehat, akkor ha jol veszem ki a szavaidbol, akkor az ujabb tapokon, mar van ilyen csati?
Pl. Zalman, Enermax honnan derul ki?

Pl. itt van ez a gephazban, ezen honnan derul ki, hogy van-e rajta ilyen csati vagy nincs?

"Zalman ZM-400B-APF, 400W ATX tápegység, aktív PFC
400W P4 ATX tápegység, aktív PFC, zajtalan - 20dB, NEMC Standards - UL, C-UL, CE, TUV, CB-NEMKO, FCC"

Az Amperek azert erdekelnenek, mert itt mindenki szamolgatta, hogy vajon eleg-e a gepehez amit kinezett, de aztan lehet, hogy hulyeseg :)

Ja a masodik linket ismerem W-re, mondom, hogy vegignyalaztam a topicot, igaz, nekem 1 hetembe volt :p

#2306 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 08:04

Szerintem már nem lehet kapni olyan ATX tápot amin ne lenne. ATX2-nek hívják egyébként.

#2307 Felhasználó inaktív   TomAce 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 09:03

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2004. aug. 18., szerda - 9:04

Szerintem már nem lehet kapni olyan ATX tápot amin ne lenne. ATX2-nek hívják egyébként.

Koszi!

Amugy ha jol emlekszem, akkor neked volt Zalman tapos problemad, hogy nem voltak jok a fesz ertekek, es irtad, hogy majd kimered multimeterrel.
Mi lett a story vege?, mi volt a rossz?

#2308 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 10:03

Idézet: stol - Dátum: 2004. Aug. 17., Tuesday - 19:37

Ezek kérlek alaplapi zavarjelek, amik a buszrendszerből ülnek a bemenetre.
Ki kéne próbálni egy másik hangkártyával, esetleg annak jobb a zajelnyomása.
Vagy, legutolsó esetben beépíteni a kártyára a hiányzó induktivitás & elkó párosokat.

Az egeret próbáltad mozgatni közben??
Nekem az egér baszassa a Line-In-emet.
És még rádiós is. :eek:

akkor asszondod alaplaprol kerul a tunerre? amugy nem a hangkartyan van a zaj hanem a tunerre megy ez at! :reklamacio: (fules direkteb a tunerbe es hallom).. es 10 ezer ft-os hangkartyat meg nem akarok venni...meg ha elis nyomna a zajt...bar nem hiszem...vagy kitudja... :think:  nemtom... de egy probat meger.

uuu bazz...elisfelejtettem telleg hogy ablak mozgasnal is van 1-2 furcsa zaj...eger mozgasnal nincs de vinyo hasznalatkor is van amugy.....(nemis tom ezt miert nem mondtam. :rolleyes: )

a legjobb megoldas telleg ha a kartyara epitenem be (mas is ajanlotta, sott mar beszeltem is vele, elmagyarazta stb..de mivel o meg mas kartyan csinalta ,az enyemen nem talaltam meg mindent amit mondtak..stb...)

...szal ha a stereo dekoder (ezt van direkt kotve az alaplapi 5V-ra, tervezesi hiba miatt) re (marmint annak a tap labaira) csinalok olyan elko-induktivitas parost akkor ezexerint jonnak kellene lennie....? :think:

milyen parosra gondoltal...? adatokat kerek..please! :respect: (mennyi henri, mennyi farad..stb..)
thx.

Szerkesztette: Desorder 2004. 08. 18. 10:23 -kor

#2309 Felhasználó inaktív   --==Delon==-- 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 18. 14:00

Idézet: TomAce - Dátum: 2004. aug. 18., szerda - 8:31

...
Pl. itt van ez a gephazban, ezen honnan derul ki, hogy van-e rajta ilyen csati vagy nincs?

"Zalman ZM-400B-APF, 400W ATX tápegység, aktív PFC
400W P4 ATX tápegység, aktív PFC, zajtalan - 20dB, NEMC Standards - UL, C-UL, CE, TUV, CB-NEMKO, FCC"
...
Az Amperek azert erdekelnenek, mert itt mindenki szamolgatta, hogy vajon eleg-e a gepehez amit kinezett, de aztan lehet, hogy hulyeseg :)

1.: Ha arra gondolsz, h a névből hogyan lehet +tudni, azt továbbra sem tudom, viszont élőben csak meg kell keresni a 2sárga+2fekete vezetékes csatit. Van 1 olyan sejtésem is, h a 'P4 ATX tápegység' azt akarja jelenteni, h van rajta ilyen, ugyanis régebben csak a P4-ekhez kellett ez a plusz csatlakozsó, és megmaradt ez az elnevezés.
2.: Nem hülyeség. Pl.: veszel 1  400Wos TÁPot 20e HUF-ért,  aminek elégnek kell lennie az adott konfighoz. Aztán teszel bele ezt-azt, kicsit tuningolod, amihez már kevés lesz mondjuk a 12V-os ág terhelhetősége. Beírsz a fórumba, megmondják, h kevés a 12V-od, vegyél új tápot ha mindenképpen tuningolni akarsz + belepakolni mindent a gépbe. Ha kevés pénzed van, akkor siránkozhatsz. Ha sok, akkor aggyál nekem is belőle :D  Didyman is megmondta, h nem csak a W számít, de ezt Te is tudod, hisz végigolvastad a topicot...
Epox EP-8RDA+, AMD Athlon XP 2000+, Glacialtech Igloo 2470, 2x256 MB Samsung DDR333, Abit Siluro GF2 MX400, Samsung SP0411N + SP0822N, Toshiba SDM-1802, NEC ND-3500A, Coolink CFY012B + Silent Blade 12cm, Enermax EG325AX-VE, Compucase LX-6A21U, A4Tech WOP-35, A4Tech KBS720H, Samsung 730BF, Logitech Z-3e

#2310 Felhasználó inaktív   TomAce 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 14:40

Idézet: --==Delon==-- - Dátum: 2004. aug. 18., szerda - 15:00

1.: Ha arra gondolsz, h a névből hogyan lehet +tudni, azt továbbra sem tudom, viszont élőben csak meg kell keresni a 2sárga+2fekete vezetékes csatit. Van 1 olyan sejtésem is, h a 'P4 ATX tápegység' azt akarja jelenteni, h van rajta ilyen, ugyanis régebben csak a P4-ekhez kellett ez a plusz csatlakozsó, és megmaradt ez az elnevezés.
2.: Nem hülyeség. Pl.: veszel 1  400Wos TÁPot 20e HUF-ért,  aminek elégnek kell lennie az adott konfighoz. Aztán teszel bele ezt-azt, kicsit tuningolod, amihez már kevés lesz mondjuk a 12V-os ág terhelhetősége. Beírsz a fórumba, megmondják, h kevés a 12V-od, vegyél új tápot ha mindenképpen tuningolni akarsz + belepakolni mindent a gépbe. Ha kevés pénzed van, akkor siránkozhatsz. Ha sok, akkor aggyál nekem is belőle :D  Didyman is megmondta, h nem csak a W számít, de ezt Te is tudod, hisz végigolvastad a topicot...

Jojo, de azt meg mindig nem tom, hogy honnan tudom meg, hogy egy 2,8-as Northwoodmennyit fog fogyasztani melyik agrol.

http://www.zalman.co...asp?idx=3&code=
DC Output load Capacity
+5VDC    40A
+12VDC  15A

Gondolom itt a tepegyseg oldalan latom azt, hogy 5V-on 40A, 12V-n pedig 15A tud.

Ezen az oldalon meg azt irjak, hogy 55,9A-t hasznal  a proci.
De azt nem hiszem el, hogy egy Zalman tap ne lenne eleg egy ilyen prochoz...

http://users.erols.com/chare/elec.htm
P4-2.8G
(512KB L2) 55.9A

De lehet, hogy vmit rosszul nezek, en fizikabol sose voltam vmi jo  ;)

#2311 Felhasználó inaktív   --==Delon==-- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 15:03

Idézet: TomAce - Dátum: 2004. aug. 18., szerda - 15:40

Jojo, de azt meg mindig nem tom, hogy honnan tudom meg, hogy egy 2,8-as Northwoodmennyit fog fogyasztani melyik agrol.

DC Output load Capacity
+5VDC    40A
+12VDC  15A

Gondolom itt a tepegyseg oldalan latom azt, hogy 5V-on 40A, 12V-n pedig 15A tud.

P4-2.8G
(512KB L2) 55.9A

Hát igen, a Zalmannak elégnek kellene lennie. Talán ott lehet a csel, h maximum értéket adtak meg a honlapon. Talán vki, aki nálam tájékozottabb, választ tud adni a kérdésre. Az pedig h melyik ágról kapja közvetve az áramot, alaplapfüggő. Jah, és fizikából én sem vagyok vmi jó, talán majd pár év múlva (az 1etemen muszáj lesz megtanulni).  :(
Epox EP-8RDA+, AMD Athlon XP 2000+, Glacialtech Igloo 2470, 2x256 MB Samsung DDR333, Abit Siluro GF2 MX400, Samsung SP0411N + SP0822N, Toshiba SDM-1802, NEC ND-3500A, Coolink CFY012B + Silent Blade 12cm, Enermax EG325AX-VE, Compucase LX-6A21U, A4Tech WOP-35, A4Tech KBS720H, Samsung 730BF, Logitech Z-3e

#2312 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 15:04

Idézet: TomAce - Dátum: 2004. aug. 18., szerda - 15:40

DC Output load Capacity
+5VDC    40A
+12VDC  15A

P4-2.8G
(512KB L2) 55.9A

De az 50A, az 1,x V-on kell!
5V-ról 10-15A-nél sose ránt többet, mert kapcsiüzemű a proc. tápja, ami az 1,xV/50A-t állítja elő!
:sandor:

#2313 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 08. 18. 15:07

A szabvány ATX 2.03, nem ATX2 :)
Nézd, ha pontosan akarod tudni a szükséges póvert, akkor kb. feleannyiból megúszhatnád a táp teljesítményét. De nem tudjuk :) . A tápkalkulátorok nagyon hozzávetőlegesek, a vinyókon, alkatrészeken feltüntetett adatok csúcsértékek, melyek nem alkalmasak egy táp átlagos terheltségének meghatározására. Az alaplap igazi fekete folt, ert zabálja a 3,3V-ot, az 5V-ot (memóriák plö), az ATX12V csati hioánya pedig nem jelenti minden estben azt, hogy a proci az 5V-ból kap enni.
Marhára általánosítva azt mondjuk, hogy egy átlagos, mai P4 vagy AMD középkonfignak (egy vinyó, egy céda, közepes VGA, stb..) kb. 300W-os táp elég kell legyen. De ha megnézed a konfigomat a névjegyem alatt, azt is egy 300-as enermax takargatja és az UPS talán pontosabb adatokat közlő monitorprogija szerint a hatásos teljesítményfelvétel sokkal kevesebb, mint 200W idle állapotban.
Zaj: Igen, Stol elmondta a lényeget, de ezt a zörejt valószínűleg nem fogod tudni kiszűrni a táp hidegítésével, nem ott mászik be, ez rádiófrekvencia, ami az analóg eszközökön fog demodulálódni. De ez csak feltevés.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2314 Felhasználó inaktív   NeveMania 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 18. 15:13

Veletlenul nem ide, a talan legmegfelelobb helyre tettem fel kerdesemet a tapgondommal kapcsolatban, az eredeti itt talalhato..

roviden: enermax eg465ax-ve fma (uj) tapom elkezdett hangoskodni, a fan nagyon gyorsan porog - aida szerint 7-8k :eek: , es a hangjabol itelve is.. zug, pedig eppen a csendessege miatt vettem :(

#2315 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 15:20

Vidd vissza. Mi ezen a kérdés? :)
Vagy már nem garis? Sok baja lehet.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2316 Felhasználó inaktív   NeveMania 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 15:35

hat lehet az lesz :(
speedfan nevu progival is nezegetem, az viszont emberi ertekeket ir a venti fordulatszamara..
azert megvizsgalom meg a tobbi forgo-porgo alkatreszt is, hatha.. van egy zalman cpuhuto es egy 9800xt gyari hutovel..

#2317 Felhasználó inaktív   --==Delon==-- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 15:38

Idézet: stol - Dátum: 2004. aug. 18., szerda - 16:04

De az 50A, az 1,x V-on kell!
5V-ról 10-15A-nél sose ránt többet, mert kapcsiüzemű a proc. tápja, ami az 1,xV/50A-t állítja elő!
:sandor:

Én is gondoltam erre a lehetőségre, csakhát nem voltam benne biztos, így nem akartam esetleg hülyeséget beírni. Most már ezt is tudjuk  :) :respect:

#2318 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 16:23

Idézet: --==Delon==-- - Dátum: 2004. aug. 18., szerda - 16:38

Én is gondoltam erre a lehetőségre, csakhát nem voltam benne biztos, így nem akartam esetleg hülyeséget beírni. Most már ezt is tudjuk  :)   :respect:

P=U*I. A hatásfok mellőzésével a 12V*5A vagy 5V*12A = kell legyen pl. 1,5V*40A-rel :)
Úghogy no para, ez a kapcsolóüzem lényege, hogy ilyen kisveszteségű átalakítást tesz lehetővé.

#2319 Felhasználó inaktív   TomAce 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 08:00

Idézet: didyman - Dátum: 2004. aug. 18., szerda - 16:07

A szabvány ATX 2.03, nem ATX2 :)
Nézd, ha pontosan akarod tudni a szükséges póvert, akkor kb. feleannyiból megúszhatnád a táp teljesítményét. De nem tudjuk :) . A tápkalkulátorok nagyon hozzávetőlegesek, a vinyókon, alkatrészeken feltüntetett adatok csúcsértékek, melyek nem alkalmasak egy táp átlagos terheltségének meghatározására. Az alaplap igazi fekete folt, ert zabálja a 3,3V-ot, az 5V-ot (memóriák plö), az ATX12V csati hioánya pedig nem jelenti minden estben azt, hogy a proci az 5V-ból kap enni.
Marhára általánosítva azt mondjuk, hogy egy átlagos, mai P4 vagy AMD középkonfignak (egy vinyó, egy céda, közepes VGA, stb..) kb. 300W-os táp elég kell legyen. De ha megnézed a konfigomat a névjegyem alatt, azt is egy 300-as enermax takargatja ...

Attol en meg egy hozzavetolegesen pontos szamot szeretnek :)

Mert az alaplapon, amit kineztem, van ATX12V csati, es ha a proci is onnan eszik, egy Northwood 2,8-as 800FSB-vel, akko lehet, hogy keves a Zalman 15A-e 12V-n.

P4-2.8C
(512KB L2)
Core Voltage      Vmax      Max Core A
1.525V            1.75V      55.9A

Akkor ha a nagyon maximumot szamolom, es ha jol szamolom  :D , akkor 8A-t hasznal el a proci, ha egyaltalan 12V-t hasznal :) Es az alaplapra nincs tip, hogy mennyit hasznal?

By the way, a proci utan mit jelent a szam,, hogy C, vagy G?

#2320 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 08:56

:) Kitartó vagy :)
Nem lehet pontosan. Pillanatról pillanatra változik.  Egy olyan elvi maximumhoz tudsz méretezni, amit valószínűleg sosem érsz el (prime95+3dmark+hdtach fut egyszerre, miközben dvd-t másolsz ondöfláj). innen kezdve lehet, hogy a 12V-on az a sacc megmaradó 7A bőven elég lesz. Sőt, biztos :up: . Nem fog egy 2.8-as P4 proci alapjáraton 100W felett fogyasztani. Amit Te számoltál, az a maximum magfesz szorozva a maximum elcsorgó árammal. Ez alapján (ráadásul nem tudni, milyen kondíciók mellett érvényesek az adatok) az elvi abszolút maximum 105W körül adódik. De ezt sem fogod elérni, ha nem húzod.
Az alaplapd tuti 12V-ról fogja etetni a procit.
Az alaplapra nem tudok mit mondani. A 3,3V-ot nagyon meghúzza, de ez is csak pillanatnyi ideig igaz, az én lapomhoz olyan tápot ajánlanak, ami 3,3V-on minimum 20A-t tud szállítani. Ez ugye így 66W-nak tűnik, de ez időben elosztva jóval kevesebb lesz, 10-20W talán. És a tápok terhelésénél is ez az érték számít elsődlegesen, mert pillanatnyi ideig a ráírt értékeknél jóval többet is gond nélkül szállítania kell. Másodlagosan meg az, hogy ezek a pillanatnyi csúcsok ne fektessék ki a táp védelmét, ne okozzanak pillanatnyi belengést a feszültségekben.

Téma megosztása:

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.