Idézet: didyman - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 8:45
tiiin: Hagyd abba légyszíveas a megalapozatlan flame-et és a sok butaságot!
Próbálj légyszíves annak hinni, aki tudja, hogy mi van a háttérben. A Chieftec-ben márpedig a 8 betű kerül többe. Kismilliószor leírtuk, miért van Sirtec és High Power a piacon, olvass vissza és előbb-utóbb megtudod! Mint tápokkal foglalkozó ember, biztosan állítom Neked, hogy pontosan ugyanazt találod meg bennük. A szar minőségű csipkeről tartott eszmefuttatásod pedig kerek perec butaság. A szilícium félvezetők házatáján az dönt, hogy épp melyik gyártó terméke olcsóbb logisztikai vagy egyéb okok miatt. A beépítésre kerülő alkatrészek minősége a gyártástechnológia miatt nagyon keveset szór. Az eleve hibás alkatrész vagy nem kerül beépítésre, vagy pl. Ati 9500, Thorton lesz belőle. Az, hogy egy adott áramkörhöz nincs normális terméktámogatás, nem a minőségét fémjelzi. És lehet, hogy a barátodon kívül sok más ember gond nélkül használja Linux alatt azt az eszközt. Továbbra is egy termék alapján vonsz le olyan következtetést, mely abszolút nem megalapozott. Ha ilyen hozzáállással vásárolsz, fognak még érni meglepetések.
A Sony erősítők (hogy példánál maradjunk) általános színvonalesése a piac magatartásának eredménye, mint ahogy sok márka sajnos ilyenné válik (legkirívóbb példának én szvsz a Philips-et tartom). köze sincs ahhoz, amit állítasz. A Philips házatáján kérlek úgy készültek anno Marantz CD-rekorderek, hogy az előlapba mélynyomott Philips logo-t felülragasztották egy marantz matricával, mert kellett a termék. És ez csak egy eset, számos pl. dvd játékos készül pontosan ugyanabból (az ócska) vasból, más előlappal és valamelyest eltérő kezelőszoftverrel.
A Mistral-nál Téged valószínűleg alaposan átvertek. Nem ritka dolog. Kevesen tudnak kiálllni a jogaikért. Ezzel vissza is élnek. Ha beszámítanak valamit, azt csak azon az áron lehet, amennyiért vetted. ha sikeres javíttatás után nem kéred, akkor értékcsökkentve számíthatják be talán (ezt most nem merem bizton állítani). ha másik terméket kapsz, aminek új mivoltáról meggyőződsz (és pláne új termékként, listaáron kapod) akkor a garancia elölről indul, az adott termékre. Vagy nagyon kevertél valamit, vagy nagyon átvertek.
Nézzük sorban, mert vagy nem olvastad végig figyelmesen amit írtam, vagy csak egyszerűen te is flamelni akartál, ami persze nem baj, csak akkor ne engem állíts be flamernek
A Chieftecben továbbra sem hiszem, hogy a 8 betű kerül többe, bár ha olvastad, azt írtam LEHET hogy a Sirtecben gyengébb alkatrészeket használnak. De, mint azt beszéltük, az is lehet - sőt valószínűbb - hogy csak ez a 410W-os széria sikerült gyengébbre. Már csak azért is, mert beszélni elméletben sokmindenről lehet, de ha a gyakorlat (gyk. saját eset, ismerősök) az, hogy a 410-es Sirtecek pukkannak, akkor nem veszek 410-es Sirtecet inkább: nem tudom te hogy vagy ezzel, és ilyen józan paraszti ésszel gondolkozom.
A szar minőségű szilikon chipekről leírt dolgokat szándékosan félreértetted, szó sincs szar minőségről, egyszerűen másfél éve 2.4 2.6 és 2.8-as P4HT volt a piacon, és amit 2.6-nak vettem, valószínűleg fél év múlva már a 3.0-snak lett beválogatva (3200-ig atomstabilan húzható volt!), mert akkor már szélesebb volt a paletta, és nagyobb a tömeggyártás.
Az szintén tény, hogy a másfél évvel ezelőtti P4P800DL lapomon 3com integrált hálókari van, és a mostaniakon pedig noname. És az az ismerősöm aki szívott vele (de megoldotta!) nyilván nem biztos hogy hülye csak azért mert te mondod, esetleg gondja volt vele: mellesleg nagyonrégóta Linuxozik.
Ahogy látom, a Sony erősítőkkel kapcsolatban egyetértesz vele, ami szintén ismerősi tapasztalat, a Philips/Marantz dologhoz nem tudok hozzászólni. A Nagaszaki DVD játékosról sem mondtam hogy szarabb mint a Sony, csak kétesebb. Bár itt jegyezném meg, valószínűleg a Nagaszakit részesíteném előnyben a Sonyval szemben, de erősítőben már biztosan nem.
A Mi**rálban engem nem csak valószínűleg, de biztosan átvertek, sőt nem csak engem, de még rajtam kívül sok más embert is. És itt nem arról van szó, hogy nem állok ki a jogaimért, hanem arról, hogy nem akarok több fejfájást. Ha visszább olvasol, láthatod hogy már nem egyszer és nem kétszet próbáltam kiállni, hívtam a főnököt, fogyasztóvédelmet: a főnök annyit tudott reagálni a dologra, hogy jól befenyített. Nem, nem ijedtem meg, egyszerűen levontam a konzekvenciát, és nem alacsonyodtam le addig hogy egy pénzmániás lelketlen seggfejjel nekiálljak vitatkozni.
Most is tudom hogy átvertek a garival, de amíg vártam, elolvastam a kiakasztott leírásukat a garanciális ügyintézésről, és lelki szemeim előtt láttam, mi lenne ha kiverném a palávert: bent tartanák a tápot pár hétig garanciális bevizsgálásra (joguk van rá), berángatnának 1-2x feleslegesen (és benzinpénzben máris ugyanott vagyok), legjobb esetben max kapnék egy másik 410-es Sirtecet, és ezt pont nem akartam. Ha nem lett volna olyanjuk raktáron, más a helyzet, de mindenképp Chieftecet akartam, és a leggyorsabban menekülni a helyszínről. Mondhatjuk, hogy a lelki nyugalmam 5 ezer forint volt. Az erkölcsi győzelemre pedig nem vágyom olyanok felett, akik hozzáállásával messzemenően nem értek egyet. Nagyjából ennyi.
Egyébként az az észrevételem, hogy a fórumokon az egész világon vannak olyan emberek, akik minden hozzászólót - és azok ismerőseit - alapból a leghülyébbnek, legkevésbé hozzáértőnek néznek, és igen nehezen lehet velük zöld ágra vergődni. Lefordítom: nem érdekel hogy szerinted mennyire vagyok hülye, attól még megvan a véleményem, és ha nem értesz vele egyet, KULTÚRÁLT formában, érvekkel alátámaszthatod, nem pedig gyors reggeli 10 ujjas gépelési gyakorlatként "leoltom ezt a hülyét is" címszóval.
Tudod, úgy van ez, ha körülötted mindenki hülye, érdemes magadra nézned, hátha...
Szerkesztette: tiin 2005. 02. 02. 13:07 -kor