HWSW Informatikai Kerekasztal: Tapkerdes..... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 257
  • 258
  • 259
  • 260
  • 261
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tapkerdes..... Értékeld a témát: -----

#5161 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 02. 09:53

Idézet: Monkey - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 22:48

A 'sima' FSP-t vedd, ne a BlueStormot!

Köszi mindenkinek a segítséget FSP kontra FSP/Blue Storm ügyben.

Még egyetlen kérdés: a sima FSP-400-as valóban halknak mondható?

köszi
lala

#5162 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 09:57

Idézet: didyman - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 6:45

A Mistral-nál Téged valószínűleg alaposan átvertek. Nem ritka dolog. Kevesen tudnak kiálllni a jogaikért. Ezzel vissza is élnek. Ha beszámítanak valamit, azt csak azon az áron lehet, amennyiért vetted ...... ha másik terméket kapsz, aminek új mivoltáról meggyőződsz (és pláne új termékként, listaáron kapod) akkor a garancia elölről indul, az adott termékre. Vagy nagyon kevertél valamit, vagy nagyon átvertek.

Ez teljesen így van!!!!!!!

to tiin:::

Ilyen butaságot ha komolyan mondja az ember, hogy azt nem tudjuk beszámítani annyiért meg ennyiért akko banyek :
1. Jöjjön a boltvezető ide elém.....ha ezt Ő is komolyan mondja akko....
2.Fogyasztóvédelem kerületi száma vagy a központié ide elém...
3. A vásárlók könyvébe (aszem így hívják) beírom mizu, dátummal névvel mindennel és a boltvezetővel is aláiratom, mert ha minden igaz akkor miért ne adná a nevét ehhez!?!?

(Én ezt tenném, lehet ez sem jogos, vagy így kell, de Én ezt tenném....)

Szerkesztette: Shane 54 2005. 02. 02. 10:04 -kor

Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#5163 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 10:28

Ismeritek a Trans International Co. gyártású tápokat?
Varga család importálta őket?
Üdvözlettel:
Gabi

#5164 Felhasználó inaktív   mokka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 12:09

Hy!
Sweex gold 400w atx tápegység, dual fan, szerintetek milyen minőségű, megéri e megvenni???
Mint a méhek

MSI K7N2 DELTA-ILSR /BARTON 2500@3200 / 2X512ddr 400 / HIS EXCALIBUR X800XT PE / 2XHDD (Maxtor 40GB + Maxtor 120GB SATA) / TOSHIBA 1802 DVD-ROM / PIONEER 109 DVD RW/Logitech MX510 / Genius KB 29e / LG 1730S LCD 17" / Genius SW-HF5.1 3000 /

#5165 Felhasználó inaktív   tiin 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 02. 13:01

Idézet: didyman - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 8:45

tiiin: Hagyd abba légyszíveas a megalapozatlan flame-et és a sok butaságot!
Próbálj légyszíves annak hinni, aki tudja, hogy mi van a háttérben. A Chieftec-ben márpedig a 8 betű kerül többe. Kismilliószor leírtuk, miért van Sirtec és High Power a piacon, olvass vissza és előbb-utóbb megtudod! Mint tápokkal foglalkozó ember, biztosan állítom Neked, hogy pontosan ugyanazt találod meg bennük. A szar minőségű csipkeről tartott eszmefuttatásod pedig kerek perec butaság. A szilícium félvezetők házatáján az dönt, hogy épp melyik gyártó terméke olcsóbb logisztikai vagy egyéb okok miatt. A beépítésre kerülő alkatrészek minősége a gyártástechnológia miatt nagyon keveset szór. Az eleve hibás alkatrész vagy nem kerül beépítésre, vagy pl. Ati 9500, Thorton lesz belőle. Az, hogy egy adott áramkörhöz nincs normális terméktámogatás, nem a minőségét fémjelzi. És lehet, hogy a barátodon kívül sok más ember gond nélkül használja Linux alatt azt az eszközt. Továbbra is egy termék alapján vonsz le olyan következtetést, mely abszolút nem megalapozott. Ha ilyen hozzáállással vásárolsz, fognak még érni meglepetések.
A Sony erősítők (hogy példánál maradjunk) általános színvonalesése a piac magatartásának eredménye, mint ahogy sok márka sajnos ilyenné válik (legkirívóbb példának én szvsz a Philips-et tartom). köze sincs ahhoz, amit állítasz. A Philips házatáján kérlek úgy készültek anno Marantz CD-rekorderek, hogy az előlapba mélynyomott Philips logo-t felülragasztották egy marantz matricával, mert kellett a termék. És ez csak egy eset, számos pl. dvd játékos készül pontosan ugyanabból (az ócska) vasból, más előlappal és valamelyest eltérő kezelőszoftverrel.
A Mistral-nál Téged valószínűleg alaposan átvertek. Nem ritka dolog. Kevesen tudnak kiálllni a jogaikért. Ezzel vissza is élnek. Ha beszámítanak valamit, azt csak azon az áron lehet, amennyiért vetted. ha sikeres javíttatás után nem kéred, akkor értékcsökkentve számíthatják be talán (ezt most nem merem bizton állítani). ha másik terméket kapsz, aminek új mivoltáról meggyőződsz (és pláne új termékként, listaáron kapod) akkor a garancia elölről indul, az adott termékre. Vagy nagyon kevertél valamit, vagy nagyon átvertek.

Nézzük sorban, mert vagy nem olvastad végig figyelmesen amit írtam, vagy csak egyszerűen te is flamelni akartál, ami persze nem baj, csak akkor ne engem állíts be flamernek  :D
A Chieftecben továbbra sem hiszem, hogy a 8 betű kerül többe, bár ha olvastad, azt írtam LEHET hogy a Sirtecben gyengébb alkatrészeket használnak. De, mint azt beszéltük, az is lehet - sőt valószínűbb - hogy csak ez a 410W-os széria sikerült gyengébbre. Már csak azért is, mert beszélni elméletben sokmindenről lehet, de ha a gyakorlat (gyk. saját eset, ismerősök) az, hogy a 410-es Sirtecek pukkannak, akkor nem veszek 410-es Sirtecet inkább: nem tudom te hogy vagy ezzel, és ilyen józan paraszti ésszel gondolkozom.
A szar minőségű szilikon chipekről leírt dolgokat szándékosan félreértetted, szó sincs szar minőségről, egyszerűen másfél éve 2.4 2.6 és 2.8-as P4HT volt a piacon, és amit 2.6-nak vettem, valószínűleg fél év múlva már a 3.0-snak lett beválogatva (3200-ig atomstabilan húzható volt!), mert akkor már szélesebb volt a paletta, és nagyobb a tömeggyártás.
Az szintén tény, hogy a másfél évvel ezelőtti P4P800DL lapomon 3com integrált hálókari van, és a mostaniakon pedig noname. És az az ismerősöm aki szívott vele (de megoldotta!) nyilván nem biztos hogy hülye csak azért mert te mondod, esetleg gondja volt vele: mellesleg nagyonrégóta Linuxozik.
Ahogy látom, a Sony erősítőkkel kapcsolatban egyetértesz vele, ami szintén ismerősi tapasztalat, a Philips/Marantz dologhoz nem tudok hozzászólni. A Nagaszaki DVD játékosról sem mondtam hogy szarabb mint a Sony, csak kétesebb. Bár itt jegyezném meg, valószínűleg a Nagaszakit részesíteném előnyben a Sonyval szemben, de erősítőben már biztosan nem.
A Mi**rálban engem nem csak valószínűleg, de biztosan átvertek, sőt nem csak engem, de még rajtam kívül sok más embert is. És itt nem arról van szó, hogy nem állok ki a jogaimért, hanem arról, hogy nem akarok több fejfájást. Ha visszább olvasol, láthatod hogy már nem egyszer és nem kétszet próbáltam kiállni, hívtam a főnököt, fogyasztóvédelmet: a főnök annyit tudott reagálni a dologra, hogy jól befenyített. Nem, nem ijedtem meg, egyszerűen levontam a konzekvenciát, és nem alacsonyodtam le addig hogy egy pénzmániás lelketlen seggfejjel nekiálljak vitatkozni.
Most is tudom hogy átvertek a garival, de amíg vártam, elolvastam a kiakasztott leírásukat a garanciális ügyintézésről, és lelki szemeim előtt láttam, mi lenne ha kiverném a palávert: bent tartanák a tápot pár hétig garanciális bevizsgálásra (joguk van rá), berángatnának 1-2x feleslegesen (és benzinpénzben máris ugyanott vagyok), legjobb esetben max kapnék egy másik 410-es Sirtecet, és ezt pont nem akartam. Ha nem lett volna olyanjuk raktáron, más a helyzet, de mindenképp Chieftecet akartam, és a leggyorsabban menekülni a helyszínről. Mondhatjuk, hogy a lelki nyugalmam 5 ezer forint volt. Az erkölcsi győzelemre pedig nem vágyom olyanok felett, akik hozzáállásával messzemenően nem értek egyet. Nagyjából ennyi.
Egyébként az az észrevételem, hogy a fórumokon az egész világon vannak olyan emberek, akik minden hozzászólót - és azok ismerőseit - alapból a leghülyébbnek, legkevésbé hozzáértőnek néznek, és igen nehezen lehet velük zöld ágra vergődni. Lefordítom: nem érdekel hogy szerinted mennyire vagyok hülye, attól még megvan a véleményem, és ha nem értesz vele egyet, KULTÚRÁLT formában, érvekkel alátámaszthatod, nem pedig gyors reggeli 10 ujjas gépelési gyakorlatként "leoltom ezt a hülyét is" címszóval.
Tudod, úgy van ez, ha körülötted mindenki hülye, érdemes magadra nézned, hátha...

Szerkesztette: tiin 2005. 02. 02. 13:07 -kor

#5166 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 13:09

Idézet: mokka - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 11:09

Hy!
Sweex gold 400w atx tápegység, dual fan, szerintetek milyen minőségű, megéri e megvenni???

meg ne vedd,
Pukkanós géptrancsírozós. szerintem... :Đ

Gondolkodtál ma már?

#5167 Felhasználó inaktív   GaboookA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 13:10

Szilveszterre pont Yó! :Đ
Google a barátod!

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 02. 02. 13:42

Idézet: tiin - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 13:01

Egyébként az az észrevételem, hogy a fórumokon az egész világon vannak olyan emberek, akik minden hozzászólót - és azok ismerőseit - alapból a leghülyébbnek, legkevésbé hozzáértőnek néznek, és igen nehezen lehet velük zöld ágra vergődni. Lefordítom: nem érdekel hogy szerinted mennyire vagyok hülye, attól még megvan a véleményem, és ha nem értesz vele egyet, KULTÚRÁLT formában, érvekkel alátámaszthatod, nem pedig gyors reggeli 10 ujjas gépelési gyakorlatként "leoltom ezt a hülyét is" címszóval.
Tudod, úgy van ez, ha körülötted mindenki hülye, érdemes magadra nézned, hátha...

Ahogy észrevettem neked nem lehet megmagyarázni hogy ki van kivel. Szépen nyugisan tuti nem.
Ergó le kell ordítani a fejed talán felfogod és nem terjesztesz majd hülyeséget. Like T2K annó, mindenkit leordított de legalább tanultunk tőle valamit, másnem parasztul viselkedni :Đ .
Az informatikusok ilyenek, aki ért hozzá nem fog neked nyugisan leülni és 3 óra alatt elmagyarázni hogy mivan, mert kúrvára nincs erre ideje, aki meg nem ért hozzá az meg inkább ne is szóljon.

Tehát! Chieftec = Sirtec

#5169 Felhasználó inaktív   tiin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 13:56

Idézet: diegho - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 14:42

Ahogy észrevettem neked nem lehet megmagyarázni hogy ki van kivel. Szépen nyugisan tuti nem.
Ergó le kell ordítani a fejed talán felfogod és nem terjesztesz majd hülyeséget. Like T2K annó, mindenkit leordított de legalább tanultunk tőle valamit, másnem parasztul viselkedni :Đ .
Az informatikusok ilyenek, aki ért hozzá nem fog neked nyugisan leülni és 3 óra alatt elmagyarázni hogy mivan, mert kúrvára nincs erre ideje, aki meg nem ért hozzá az meg inkább ne is szóljon.

Tehát! Chieftec = Sirtec

Szó sincs erről, ész érvek helyett mindegyikőtök hozzászólásának eleje az volt, hogy én hülye vagyok.
Fejleordítani meg az szokott, aki nem elég biztos magában ahhoz, hogy higgadtan, ész érvekkel alátámasztva előadja a véleményét. Legalábbis én az ordibálós-egyből anyázós fajtákat nem igazán veszem komolyan.
Az informatikus dumád tetszett. Főleg mivel láttam az egyetemen az évfolyamtársaimat, akik "informatikusnak" nevezték magukat.  Ismerem az utcában lakó Sanyika történetét, aki "ért a gépekhez", aztán telepíthetem újra az egészet a gányolásai miatt. Érdekes módon az én munkámmal nem szokott gond lenni.
Az én nevem mellett 1 csillag van, a tied mellett meg több. Ez nem azt jelenti hogy nem foglalkozom 20 éve számítógépekkel, vagy hogy nincs egyetemi végzettségem, csak azt, hogy 3 hónapja regisztráltattam a forumban. A huszonvalamennyi hozzászólásom sem azt jelent, hogy tapasztalatlan vagyok, csak annyit, hogy nem bújom a fóroumokat minden nap, és nem növelem a hozzászólásaim számát azzal, hogy mindenkit hülyének nézek és leoltok.  Odakint is van világ.
És végül. még valami. Chieftec != Sirtec.  Olvasni azért gondolom a hozzád hasonló informatikusok is tudnak....

#5170 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 14:05

tiin: van chieftec-es 410W-os táp, vagy csak Sirtec van? Mivel nekem van egy  CT410-em..
JóSebesség

#5171 Felhasználó inaktív   mokka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 14:07

Hát akkor nem tom milyet vegyek nem túl drágám!!???
Esetleg használtat??? :think:
Mint a méhek

MSI K7N2 DELTA-ILSR /BARTON 2500@3200 / 2X512ddr 400 / HIS EXCALIBUR X800XT PE / 2XHDD (Maxtor 40GB + Maxtor 120GB SATA) / TOSHIBA 1802 DVD-ROM / PIONEER 109 DVD RW/Logitech MX510 / Genius KB 29e / LG 1730S LCD 17" / Genius SW-HF5.1 3000 /

#5172 Felhasználó inaktív   tiin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 14:16

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 15:05

tiin: van chieftec-es 410W-os táp, vagy csak Sirtec van? Mivel nekem van egy  CT410-em..

Miért ne lenne? Sőt, minden bizonnyal a Chieftec 410-est a Sirtec gyártja, tovább ne menjünk, lehet hogy teljesen ugyanaz belül. Egyetlen különbség van: a Chieftec néven futó táp a Chieftec minőségi követelményeivel készül és a Sirtec minőségellenőrzésein megy keresztül. És ez kerül 1-2ezer forinttal többe. Nekem megéri. Ha másnak nem, vegyen Sirtecet... Ennyire egyszerű....

Elküldve: 2005. 02. 02. 14:20

Idézet: tiin - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 13:56

Szó sincs erről, ész érvek helyett mindegyikőtök hozzászólásának eleje az volt, hogy én hülye vagyok.
Fejleordítani meg az szokott, aki nem elég biztos magában ahhoz, hogy higgadtan, ész érvekkel alátámasztva előadja a véleményét. Legalábbis én az ordibálós-egyből anyázós fajtákat nem igazán veszem komolyan.
Az informatikus dumád tetszett. Főleg mivel láttam az egyetemen az évfolyamtársaimat, akik "informatikusnak" nevezték magukat.  Ismerem az utcában lakó Sanyika történetét, aki "ért a gépekhez", aztán telepíthetem újra az egészet a gányolásai miatt. Érdekes módon az én munkámmal nem szokott gond lenni.
Az én nevem mellett 1 csillag van, a tied mellett meg több. Ez nem azt jelenti hogy nem foglalkozom 20 éve számítógépekkel, vagy hogy nincs egyetemi végzettségem, csak azt, hogy 3 hónapja regisztráltattam a forumban. A huszonvalamennyi hozzászólásom sem azt jelent, hogy tapasztalatlan vagyok, csak annyit, hogy nem bújom a fóroumokat minden nap, és nem növelem a hozzászólásaim számát azzal, hogy mindenkit hülyének nézek és leoltok.  Odakint is van világ.
És végül. még valami. Chieftec != Sirtec.  Olvasni azért gondolom a hozzád hasonló informatikusok is tudnak....

Nem is tudom mit mondjak erre. Szánalmas vagy, talán ez a jó kifejezés. Didyman egy pöttyet ért a dolgokhoz, szóval inkább rá kellene hallgatnod és nem kis Mel Gibsonos összeesküvés elmélet szövős  fórumra feljövős itt meg hülyeséget terjesztős szakembernek nem hivős saját hülyeség mellett a végsőkig kitartós módon kellene viselkedni - szerintem.

Tudod miből látszik meg hogy valaki ért hozzá egy picit ebben a szituban? Abból hogy nem azzal jön, hogy jajj beszart a Sirtec tápom ez egy szar és tuti nem Chieftec. Hanem az aki nap mint nap ilyeneket szed szét, rak össze; és ha egy kevés időt szánnál arra hogy végigolvasod a topicot akkor rájönnél hogy erősen tévedsz.

Az hogy a te munkáddal nincs baj, az ok, de mi van ha valaki más fele annyi idő alatt dupla olyan jól el tudja végezni?

A csillagokról ne beszéljünk szerintem, leszarom kinek mennyi van.

Egyetemen nem nagyon oktatnak gyakorlatot! Hoppá-hoppá! Aki informatikus az nem iskolában tanulja, hanem otthon, vagy melóhelyen amit tud!

De tényleg mi lenne ha szétszednél egy Sirtec és egy Chieftec tápot és megnéznéd kinek van igaza, aki már látta belülről mindkettőt számtalanszor, vagy annak akit csak olvasni tanítottak meg az "Egyetemen" és semmit nem ért a Tápokhoz és leragad a High Power matrica van rajta nem Chieftec biztos szar lehet elméletnél...

Részemről befejezve, mindenesetre tényleg bebizonyítottad a "hozzáértésedet" megcsinálnád az én gépem is?, nem tudom hogy kell windózt telepíteni :lol:

Elküldve: 2005. 02. 02. 14:23

Idézet: mokka - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 14:07

IMBP Mistralnál 420W olyan 8700-ba fáj bruttó. Ez is jó táp. Vagy vegyél 350/360-as Sirtec/High Power matricás Chieftec tápot! Esetleg DTK, ezek nem drágák. 10 körül vannak, de ha megadnál egy összeget, hogy mennyit szánsz rá akkor egyszerübb lenne.

#5175 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 14:41

Ennyire azért nem kellene egymásnak esni gyerekek. Először is, a Sirtec a Chieftecnek nem leányvállalata, hanem legjobb esetben is beszállitója, hamár a hülyeségek beszélésénél tartunk. Az hogy a minőségebn van némi differencia a Sirtec-Chieftec-HP között, abban speciel van ráció. Ugyanis a Chieftecnél nem sokkal, de szigorúbbak a szabályok a stabilitásra meg a tartalékra nézvést, mint a Sirtecnél vagy a HPnál. És sajnos a tápgyártásban is ugyanaz van, mint minden másban: vannak jobban és kevésbé jól sikerült modellek. Ugyi az FSP gyárt a zalmannak is meg az Aopennek, és olykor az UPnek tápbelet. Ennek ellenére nem rakjuk ki az egyenlőségjelet közé, mert ami az FSPnél 300, az az Aopennél elmegy 350nek, az UPnál meg 420nak. A zalmanban az alacsonyabb fordulatú, halkabb ventik miatt kicsit más alkatrészeket variáltak régebben, tehát attól még hogy az FSP a beszállitója, az UP nem lesz FSP. Hülye példa, mert ott azért sereg más alkatrész is volt, de pl anno a Ladába nem a ruszkik gyártották a motort, hanem a Torinói Fiat gyárban készültek a motorok. Ettől még a Lada viszont nem lett Fiat minőség, hiába volt ugyanaz a motor. Majd az FPS vagy más beszállitó hülye lesz ugyanazt a belet eladni 2 gyártónak, az egyik ráb*ssza hogy Zalman, hopsz 20 rongy, a másik hogy UP, hopsz 5 rongy, a user meg örül, hogy olcsón jót. Van ott azért különbség, nem ok nélkül kerül egyik bél ide, a másik oda.

#5176 Felhasználó inaktív   tiin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 14:50

Idézet: diegho - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 15:20

Nem is tudom mit mondjak erre. Szánalmas vagy, talán ez a jó kifejezés. Didyman egy pöttyet ért a dolgokhoz, szóval inkább rá kellene hallgatnod és nem kis Mel Gibsonos összeesküvés elmélet szövős  fórumra feljövős itt meg hülyeséget terjesztős szakembernek nem hivős saját hülyeség mellett a végsőkig kitartós módon kellene viselkedni - szerintem.

Tudod miből látszik meg hogy valaki ért hozzá egy picit ebben a szituban? Abból hogy nem azzal jön, hogy jajj beszart a Sirtec tápom ez egy szar és tuti nem Chieftec. Hanem az aki nap mint nap ilyeneket szed szét, rak össze; és ha egy kevés időt szánnál arra hogy végigolvasod a topicot akkor rájönnél hogy erősen tévedsz.

Az hogy a te munkáddal nincs baj, az ok, de mi van ha valaki más fele annyi idő alatt dupla olyan jól el tudja végezni?

A csillagokról ne beszéljünk szerintem, leszarom kinek mennyi van.

Egyetemen nem nagyon oktatnak gyakorlatot! Hoppá-hoppá! Aki informatikus az nem iskolában tanulja, hanem otthon, vagy melóhelyen amit tud!

De tényleg mi lenne ha szétszednél egy Sirtec és egy Chieftec tápot és megnéznéd kinek van igaza, aki már látta belülről mindkettőt számtalanszor, vagy annak akit csak olvasni tanítottak meg az "Egyetemen" és semmit nem ért a Tápokhoz és leragad a High Power matrica van rajta nem Chieftec biztos szar lehet elméletnél...

Részemről befejezve, mindenesetre tényleg bebizonyítottad a "hozzáértésedet" megcsinálnád az én gépem is?, nem tudom hogy kell windózt telepíteni :lol:

Szóval szánalmas vagyok mert nem értek egyet veled?  :D
Leírom még egyszer. Azt írtam, én nem vennék Sirtec 410-es tápot, főleg nem a Mi**rálban. Hogy miért, azt kellő részletességgel kifejtettem. Mellesleg Chieftec 410-es tápot sem vennék, mert elképzelhetőnek tartom, hogy az a széria nem lett a legjobb. Ezért vettem dualventis 420-asat. Józan, paraszti ésszel végiggondoltam, mérlegeltem és döntöttem. Ezért választottam ezt.
Szó sincs róla amúgy, hogy ne hinnék a szakembernek, de értsd már meg hogy a tapasztalatom, és ismerőseim tapasztalata mást mutat. Ha francia kocsikat veszel, és folyton lerohadnak, utána japánt fogsz venni, nem? Akkoris, ha másnak nincs baja vele. Sőt, valószínűleg elmondod a véleményed is a francia autókról.
Abban hogy feleannyi idő alatt el tudják végezni a munkám, nem kételkedem. Abban, hogy dupla olyan - vagy akár ugyanolyan - jól, abban erősen (szintén tapasztalat).
Az egyetemen valóban nem oktatnak gyakorlatot, de megint félreértettél valamit. Azt írtam, hogy 20 éve foglalkozom számítógépekkel, tehát valami tapasztalat azért még akkoris ragadna rám, ha olyan hülye lennék, amilyennek be próbálsz állítani. Az egyetemről meg annyit, hogy pontosan tudom, hogy mennyire elméleti az egész, és mennyire nincs köze a végzett informatikusnak az informatikushoz.  Éppen ezért van meg a véleményem az "informatikusokról". Te jöttél azzal hogy miért nem hiszek egy informatikusnak aki olyan emelkedett, hogy a hülye mezei uzernek (ez lennék én szerinted) nem magyaráz 3 órán át, inkább leugatja.
Egyébként ennek a vitának szerintem sincs értelme, ha az ész érveid kimerülnek abban, hogy én milyen szánalmas vagyok.

Elküldve: 2005. 02. 02. 14:52

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 14:41

Ennyire azért nem kellene egymásnak esni gyerekek. Először is, a Sirtec a Chieftecnek nem leányvállalata, hanem legjobb esetben is beszállitója, hamár a hülyeségek beszélésénél tartunk. Az hogy a minőségebn van némi differencia a Sirtec-Chieftec-HP között, abban speciel van ráció. Ugyanis a Chieftecnél nem sokkal, de szigorúbbak a szabályok a stabilitásra meg a tartalékra nézvést, mint a Sirtecnél vagy a HPnál. És sajnos a tápgyártásban is ugyanaz van, mint minden másban: vannak jobban és kevésbé jól sikerült modellek. Ugyi az FSP gyárt a zalmannak is meg az Aopennek, és olykor az UPnek tápbelet. Ennek ellenére nem rakjuk ki az egyenlőségjelet közé, mert ami az FSPnél 300, az az Aopennél elmegy 350nek, az UPnál meg 420nak. A zalmanban az alacsonyabb fordulatú, halkabb ventik miatt kicsit más alkatrészeket variáltak régebben, tehát attól még hogy az FSP a beszállitója, az UP nem lesz FSP. Hülye példa, mert ott azért sereg más alkatrész is volt, de pl anno a Ladába nem a ruszkik gyártották a motort, hanem a Torinói Fiat gyárban készültek a motorok. Ettől még a Lada viszont nem lett Fiat minőség, hiába volt ugyanaz a motor. Majd az FPS vagy más beszállitó hülye lesz ugyanazt a belet eladni 2 gyártónak, az egyik ráb*ssza hogy Zalman, hopsz 20 rongy, a másik hogy UP, hopsz 5 rongy, a user meg örül, hogy olcsón jót. Van ott azért különbség, nem ok nélkül kerül egyik bél ide, a másik oda.

De belsőre tök ugyanaz a Sirtec és a Chieftec!

Elküldve: 2005. 02. 02. 14:55

Idézet: tiin - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 14:50

Szóval szánalmas vagyok mert nem értek egyet veled?  :D
Leírom még egyszer. Azt írtam, én nem vennék Sirtec 410-es tápot, főleg nem a Mi**rálban. Hogy miért, azt kellő részletességgel kifejtettem. Mellesleg Chieftec 410-es tápot sem vennék, mert elképzelhetőnek tartom, hogy az a széria nem lett a legjobb. Ezért vettem dualventis 420-asat. Józan, paraszti ésszel végiggondoltam, mérlegeltem és döntöttem. Ezért választottam ezt.
Szó sincs róla amúgy, hogy ne hinnék a szakembernek, de értsd már meg hogy a tapasztalatom, és ismerőseim tapasztalata mást mutat. Ha francia kocsikat veszel, és folyton lerohadnak, utána japánt fogsz venni, nem? Akkoris, ha másnak nincs baja vele. Sőt, valószínűleg elmondod a véleményed is a francia autókról.
Abban hogy feleannyi idő alatt el tudják végezni a munkám, nem kételkedem. Abban, hogy dupla olyan - vagy akár ugyanolyan - jól, abban erősen (szintén tapasztalat).
Az egyetemen valóban nem oktatnak gyakorlatot, de megint félreértettél valamit. Azt írtam, hogy 20 éve foglalkozom számítógépekkel, tehát valami tapasztalat azért még akkoris ragadna rám, ha olyan hülye lennék, amilyennek be próbálsz állítani. Az egyetemről meg annyit, hogy pontosan tudom, hogy mennyire elméleti az egész, és mennyire nincs köze a végzett informatikusnak az informatikushoz.  Éppen ezért van meg a véleményem az "informatikusokról". Te jöttél azzal hogy miért nem hiszek egy informatikusnak aki olyan emelkedett, hogy a hülye mezei uzernek (ez lennék én szerinted) nem magyaráz 3 órán át, inkább leugatja.
Egyébként ennek a vitának szerintem sincs értelme, ha az ész érveid kimerülnek abban, hogy én milyen szánalmas vagyok.

Látom olvasni nem tudni ott fenn a magasban! Szedj szét egy Chieftec és egy Sirtec tápot! Utánna gyere meséld el mit láttál!

Mellesleg Francia autóm van és éppen not working, de Japánt akkor se veszek :p

Szerkesztette: diegho 2005. 02. 02. 14:57 -kor

#5179 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 14:58

Idézet: mokka - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 13:07

nézz ki a bolhára, biztos leütnek pár nehezebb táppal :Đ :D :p :cool:

Gondolkodtál ma már?

#5180 Felhasználó inaktív   tiin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 14:59

Idézet: diegho - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 15:55

Látom olvasni nem tudni ott fenn a magasban! Szedj szét egy Chieftec és egy Sirtec tápot! Utánna gyere meséld el mit láttál!

Esetleg szedjem szét a francia autót vagy a Nagaszaki DVD játékost meg a Sonyt és hasonlítsam össze?
Ember, engem nem érdekel mi van a tápban, engem az érdekel hogy menjen, stabil legyen, és ne pukkanjon el fél év után. Ennyi, és nem több. Ezért fizetek.
És olvasd már el mit írtam. Nem vennék Chieftec 410-est SEM, mert hiába hasonlítom össze a Sirtec 410-essel, ha ezek után - érthető módon - nem bízom meg a Sirtec által gyártott - tökmindegy mivel felcímkézett - 410-es szériában.

Téma megosztása:

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 257
  • 258
  • 259
  • 260
  • 261
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.