Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 10:52
Elmeséltem a barátnőmnek és ő is belátta, hogy tévedésben élt eddig, és azzal kezdte a napját, hogy az összes vádját megszüntette, mert belátta, hogy igazad van és a jogot nem a jogszabályok alapján kell értelmezni, hanem a te gyakorlati tapasztalataid alapján.
Csak arra kérlek, hogy ezt magyarázd el a fönknek is, mert sajnos ilyen téren a Főügyész elég fafejű, de egyértelmű, hogy még nála is jobban vágod a témát.
Sajnálom, hogy nem vagy képes belátni, hogy nem neked van igazad, hanem a jogszabályoknak amik feketén-fehéren megfogalmazzák ezeket a dolgokat.
De természetesen én vagyok a szánalmas, meg Joooe, meg szerintem Ariadne sem bírja ki majd, hogy hozzászoljon, pedig Ő is szánalmas, meg ő sem ért a joghoz.
Arra azért megkérlek, hogy a majd, ha te irod a kommentárokat a ptk-hoz, egy dedikált példányt azért küldjél majd nekem.
Hát tényleg nem bírom ki...

Pjotr barátnője tényleg megoldott már pár dilemmát...

De majd mindenki eldönti szépen, kinek akar hinni.
Nekem attól nem lesz rosszabb, csak jobb, hogy ismerem, mihez van jogom (pl. jótállás) és mi a kötelességem (pl. tüzetesen megnézni és kipróbálni, mielőtt elviszem), ha vásárolok valamit. Ettől még nem követelem mindig azt, ami jár, mert sokszor érdemes egyezkedni (már ha hajlandó a másik fél), viszont vannak olyan dolgok is, amelyekben nem vagyok hajlandó engedni. Attól sem lesz nekem rosszabb, de jobb sem, ha leírom amit tudok, amikor látom, hogy valakinek olyan gondja van, amire tudom a választ. Aki akarja, elfogadja, aki nem akarja, nem. Nekem teljesen mindegy...
A tápos problémához: arra az esetre, ha valakinek Ptk kerül a kezébe, egész pontosan a 310. § alapján köteles megtéríteni a hibás termék által okozott kárt a jótállásra kötelezett=forgalmazó. És ne mondjátok, hogy ott szavatosság van, mert (többek között) ez a rész (is) a kötelező és az önként vállalt jótállásra is vonatkozik.
Szóval ha a sz*r táp miatt meghal a teljes gép, elvileg a forgalmazón leperelhető az okozott kár, aki majd ahogy akarja, tovább görgetheti felfelé a láncban, ez már az ő egyéni szociális problémája. Józan ésszel viszont én pl. inkább vettem néhány ezer forintért egy túlfeszültségvédő biztosítékszerű kis izét, így azért jó eséllyel még ha meg is halna a táp, akkor sem viszi el a gépet magával. Ez az érme másik oldala...
Szerkesztette: Ariadne 2005. 12. 19. 14:04 -kor