HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#1021 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 26. 20:12

Ajaj, karácsonyozásból is megárt a sokk. :D

De végre valamiben egyetértünk  :kocc:

Egyetlen kérdésben írtam mást(kit pereljünk?), de ebben annyira nem is vitatkoznék, nem értek igazából a kártérítősdihez. Csak leírom milyen elgondolás vezetett, de hiszek neked ha másként gondolod. Azért írtam, hogy ne a forgalamzót, mert ott nagy a kockázat, hogy valahogy "kimenti magát", hogy minden elvárhatót megtett a hiba megelőzésére, és akkor csak szív az ember azzal, hogy lehet továbbperelni a gyártót vagy az importőrt.

Az általad idézett törvény (amit eddig nem ismertem, szóval köszi! :) ) is a gyártóról/importálóról beszél.
Kemény és kitartó munka idővel meghozza gyümölcsét. A lustasag azonnal.

#1022 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 10:48

Hohó, egy kis ünnepi egyetértés és békesség beszivárgott a fórumra, ez yoooooo.  :)

Én is egyetértek, biztosan lehet korlátozni a felelősséget, csak a lényeg, hogy fel kell tudnia mutatni (jajj, ez rondán hangzik) a gyártónak/kereskedőnek valami fecnit, amelyben tájékoztatott engem, mint vásárlót erről. Mert ugye ha nem tudok róla, úgy nem megy a dolog. És szerintem is a forgalmazón érdemes (lehetséges) leverni, és csak végső esetben a gyártón, ha a forgalmazó pl megszűnt és nincs más mód, mint szerződésen kívüli károkozás miatti kártérítési igényt. Mert a forgalmazón sokkal kedvezőbb feltételekkel, jótállás vagy szavatosság alapján követelhetem, míg egy kártérítésnél nehezebb, hátrányosabb helyzetben van a fogyasztó (felperes).

Az a baltás-fenyős smiley nagyon csúcs...  :cool:
Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#1023 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 13:33

Hoppá, egy marasztaló békéltető testületi határozat a Mistral ellen:

békéltető testület

#1024 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 16:10

Idézet: Ariadne - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 13:33

békéltető testület

Ideje volt :-)

#1025 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 21:46

Idézet: Ariadne - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 13:33

békéltető testület

Ez megér annyit, hogy bemásoljuk, hátha megszűnik a link  :respect:

HATÁROZATOT

hozta:

A Budapesti Békéltető Testület eljáró tanácsa úgy döntött, hogy a gazdálkodó szervezet a határozat kézhezvételétől számított 15 napon belül fizessen meg 44,925,-Ft-ot azaz negyvennégyezer-kilencszázhuszonöt forintot.

A határozat ajánlás jellegű, ellene fellebbezésnek helye nincs.

INDOKOLÁS

A fogyasztó előadta, hogy 2004. 04. 15. napján vásárolt egy DVD-R/RW/RW (+CD-RW) Plextor PX-708A típusú DVD író készüléket. A készülékre a gazdálkodó szervezet 2 év jótállást vállalt. A termék a jótállási idő alatt meghibásodott és a javítási határidő utolsó napján kiderült, hogy a termék nem javítható. A terméket nem tudták cserélni, helyette egy másik terméket ajánlottak fel, melyet fogyasztó nem fogadott el. Fogyasztó élni kívánt elállási jogával, és kérte visszafizetni a vételárat 44,925,-Ft-ot, ezt azonban gazdálkodó szervezet megtagadta. Gazdálkodó szervezet a készülék értékét 9.900,-Ft-ban jelölte meg és ennyit lett volna hajlandó megtéríteni. Fogyasztó ezt nem fogadta el.

Igényként 44,925,-Ft-ot a vételár visszatérítését jelölte meg.

Gazdálkodó szervezet érdemi nyilatkozatot nem tett.

A rendelkezésre álló dokumentumok alapján a fogyasztói igény alapos. A Polgári Törvénykönyv (Ptk) 320. § (1) bekezdése kimondja, hogy aki szerződésnél vagy jogszabálynál fogva elállásra jogosult, e jogát a másik félhez intézett nyilatkozattal gyakorolja. Az elállás a szerződést felbontja.
A Ptk 319. § (3) bekezdése alapján a szerződés felbontása esetében a szerződés megkötésének időpontjára visszamenő hatállyal szűnik meg, és a már teljesített szolgáltatások visszajárnak.
A Ptk 309. § (2) bekezdése alapján hibás teljesítés esetén a kicserélés vagy elállás esetén a jogosult nem köteles a dolognak azt az értékcsökkenését megtéríteni, amely a rendeltetésszerű használat következménye.

Mindezek alapján az eljáró tanács a rendelkező részben foglaltak szerint határozott.

A fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (Fgytv.) 34. § (2) bekezdése szerint a tanács határozata ellen fellebbezésnek helye nincs, a határozat érvénytelenítése azonban kérhető a bíróságtól, az Fgytv. 34 § (3) bekezdésében meghatározottak szerint.

Az Fgytv. 36. §-a (5) bekezdése szerint, a fogyasztó a határozatban foglalt ajánlás teljesítésének elmaradása esetén köteles értesíteni a békéltető testületet.

Az eljáró tanács felhívja a fogyasztó és a gazdálkodó szervezet figyelmét, hogy amennyiben az ajánlásnak a határozatban foglalt határidőig a gazdálkodó szervezet nem tesz eleget - a fogyasztó írásbeli bejelentését követően, mely tartalmazza a teljesítés elmaradásának tényét - a Budapesti Békéltető Testület továbbítja az írásbeli beadványt a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarának, illetve a Fővárosi Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének, hogy az Fgytv.-ben előírt nyilvánosságra hozatal érdekében járjanak el.

Budapest, 2005. december 8.

#1026 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 21:54

Idézet: roo760 - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 21:46

...

Nem tudom, mire ez a nagy öröm, mivel ez - sajnos - nem jelent semmit sem (a fogyasztó nem ér vele semmit sem, a cégre meg nem kötelező jellegű - ha jól olvastam ott sem volt a cég).

:(

#1027 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 21:56

Végre itt egy példa, hogy megéri küzdeni. Ha tovább húzzák, irány a bíróság, ott is nyert ügy.
Ideje volt valakinek megmutatni, hogy MISTRAL nem =Istennel.

Egyébként még egy kis pozitívum: Pécsen haldokolnak. Már decemberben is lanyha volt a forgalom, raktárkészletük a béka segge alatt, a konkurencia erősödik. Köszönhetően talán az ilyen topikoknak, gyanakvók az emberek és a nagyarcú szőke eladójuk is sokat tett az ügyért  ;)

De valaki tőlük biztos hamar cáfolni fog nyilvános eredménykimutatással :]

#1028 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 22:02

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 21:54

Nem tudom, mire ez a nagy öröm, mivel ez - sajnos - nem jelent semmit sem (a fogyasztó nem ér vele semmit sem, a cégre meg nem kötelező jellegű - ha jól olvastam ott sem volt a cég).

:(

Ez a nagy öröm azért van, mert a szkeptikusok is látják, hogy a jog létezik, csak qrva lassan érik a gyümölcse. Ki kell várni.

Egyébként gyors matek cca. 45e-ért vett cuccot. Kapna 10-et. Bukott: 35e-et.

10000 Ft-ot megéri benthagyni jó sok évig (amíg megy a procedúra), mert ennyi idő alatt a bankban tartva nem érné el a 20000 Ft-ot sem. Nem beszélve az elvekről.
SZVSZ

#1029 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 09:43

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Egy normálisabb világban a bepanaszolt cég igenis megteszi az alávetési nyilatkozatot, mondván gyorsabban vége a hercehurcának, ha most itt helyben a békéltetők döntenek, és ezt mindketten elfogadjuk. A békéltetők statisztikái szerint ez azért egyre többször előfordul szerencsére, ahogy az is, hogy az eljárás hatására megegyezik a fogyasztóval a kereskedő.

(Személyes tapasztalatból eredő kritika: azért kicsit szebben is megfogalmazhatnák a határozatot, az én ügyemben is olyan borzalmasan fogalmaztak, hogy az hihetetlen, és többszöri levelezésre sem javították ki a hibát... Szóval azért még van hova fejlődniük. )

Szerkesztette: Ariadne 2006. 02. 15. 09:43 -kor

#1030 Felhasználó inaktív   Lujza 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 15. 09:44

Hali!

Pontosan így jártam én is egy Radeon 9800-as videókarival. Annyival volt csak rosszabb a helyzetem, hogy miután közölték velem hogy a hűtő ventillátorát nem tudják kicserélni, adnak helyette egy 9550-es karit vagy nevetséges 22000Ft-ot. Természetesen én a teljes vételárat vagy egy ugyanilyen videókarit kértem, mire ők a képembe röhögtek. Hiába is mondtam hogy szólok a fogyasztóvédelemnek, csak jobban röhögtek rajta. Egy hónapnyi huza-vona után semmi eredményre nem jutott a fogyasztóvédelem. Egyedüli esély, az ügy jogi útra terelése lett volna. Mivel már nagyon úntam hogy egy Gef 2 GTS kölcsön kapott kártyával vesződök, és különben is kinek van pénze és ideje a pereskedésre, ellenállásom megtört.  :confused:
Elhatároztam hogy vissza kérem a videokarit és saját magam kicserélem rajta a hűtőt, hagyom a fenébe a garanciát. Kis megnyugvással indultam el az üzletbe hogy nemsoká vége ennek az idegtépő időszaknak. Az üzletbe érve előadom magam és jön a meglepi, idézem: "A videókártyádról már lemondtál és soha többé nem kapod vissza. Fogalmunk sincs hogy hol van a kártya, egyáltalán az országnban van-e?"  :down:
Egyből sokkot kaptam, de az eladó srác biztosított arról hogy nincs veszve semmi, még a nevetséges 22000Ft-ot LEVÁSÁROLHATOM náluk mert hogy "PÉNZT NEM ADUNK VISSZA"  :eek:
Ezek után előkerült az egyik haveromnak a haverjának az ismerőse aki haverja a bolt vezetőnek.  :)
Ettől kezdve előkerült a videókari, lett rá hűtő is, a jó ismerettség miatt. Persze azért még egy záró poén kell a végére: A kicserélt hűtőt ki kellett fizetni + még szerelési díjat is kellett volna fizetni ha azt akarom hogy meghosszabbítsák a garanciát is. Ezek után minek meghosszabbítani a garit.  :)

Szóval röviden ennyi. Én csak egy megoldást találtam az ilyen garanciális problémák elkerülésére. NEM VÁSÁROLOK A MISTRAL-ban!!!

Üdv:
Egy elégedettlen vásárló.
ASUS A8N SLI Premium, A64 939 3200+@3500+, Zalman AlCu 7000A, 2x1024 DDR400 CorsairTwinx@460,MSI NX7800 GT, Creative Audigy LS, Casetek CK-1020-5A+410 Watt Chieftec PFC, NEC 3540, Toshiba SD-M1612, Samsung 200 Seagate 160 G SATA, Maxtor 200 16M, Logitech MX510+QPAD, Genius KB-21E, SAMSUNG 713N,

#1031 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 09:46

Idézet: Lujza - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 10:44

Én csak egy megoldást találtam az ilyen garanciális problémák elkerülésére. NEM VÁSÁROLOK A MISTRAL-ban!!!

Az eddigieket elnézve én is azt hiszem, hogy ez a lehető legjobb választás, mindörökre megelőzendő az ilyen garis problémákat...

#1032 Felhasználó inaktív   AndrewBoy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 15:01

Én ha akartam se tudtam volna a mistralban vásárolni. Kerestem ramot, winyót, usbbluetootht és egy jó pár dolgot, egyedül proci hűtőjük volt... kénytelen voltam máshol vásárolni, dehát ott volt minden, mindent kibontottak, megnéztek stbstb. ;-)

szal tényleg egyre kevesebb a raktárkészletük...

és délutánonként sincs az a beférni nem lehet a boltba történet, bár lehet még év eleje van és az emberek ilyenkor nem nagyon vásárolnak semmit sem..

#1033 Felhasználó inaktív   Blcd 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 26. 16:10

Szemét mistral!!

Oda se megyek többet!!!!!
Szétment az LG dvd-vésőm, 2év gari volt rá (12415-ért vettem). Megvizsgálták, mondták, le lehet vásárolni. Megyek be nagy lelkesen, mire kiderül, hogy (ahogy már megszokhattátok ti is...) az aktuális listaárát lehet levásárolni (ami 9900Ft), 1 ÉV GARIVAL! És a poén: mivel a DVD író ALKATRÉSZ, ezért az eredeti vásárlástól számították az egy év garit!! Így az új íróra (amire mellesleg ráfizettem kb egy ezrest) csak FÉL ÉVET ADTAK! (vásárolhattam volna olyat is amire 2 év jár, csak az + 2 ezer). Gondoltam, hogy feljelentem őket a Főfelügyeletnél, de végül nem tettem. Elég lesz, ha közzéteszem ezt a kis írást az oldalamon, meg a haverjaim oldalán, stb...
[ by : ] [ Yombee ] [ gzsombi@gmail.com ]

#1034 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 16:18

Ezért tehetnek meg mindent, mert senki sem lép semmit, csak itt sír a fórumokon...
A rendes menete az lett volna, hogy beírsz a panszkönyvbe, majd elmész a békéltető testülethez és az FVF-hez, majd bíróságra.
A Misztrál többszörös törvénysértést követett el, elöször is az eredti áron kellet volna számolniuk, másodszor olyan nincs, hogy alkatrész, ahogy nézem a dvd író amit vettél 10.000 ft felett van ezért tartós fogyasztási cikk, így annak megfelelő jüótállást kellet volna, hogy kapjál.
De amíg nem lépnek az emberek, addig nincs mit tenni, esetleg még beszállhatsz a Misztrál elleni közkereseti perbe is.

#1035 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 17:33

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2006. febr. 26., vasárnap - 16:18

...esetleg még beszállhatsz a Misztrál elleni közkereseti perbe is.

Erről lehet valahol olvasni?

#1036 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 19:46

www.fogyasztovedelem.com itt a Mistral topicban kel sokat visszaolvasni vagy kérdezni.
vagy a http://mistralpanasz.tar.hu/ címen, bár onnan most sokminden lekerült mert Mistrálék beijedtek és fenyegetőznek...

#1037 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 20:01

:look: Köszi.

#1038 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 08:17

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2006. febr. 26., vasárnap - 19:46

www.fogyasztovedelem.com itt a Mistral topicban kel sokat visszaolvasni vagy kérdezni.
vagy a http://mistralpanasz.tar.hu/ címen, bár onnan most sokminden lekerült mert Mistrálék beijedtek és fenyegetőznek...

Miazhogybeijedtek és fenyegetőztek ?  :bolond:
Szépen kerüljön rá vissza minden határozat és lássa ország+világ! Nem értem vokopetit, hogy miért hagyta a dokumentumokat levenni.
Ha kell küldjétek el nekem az anyagokat és én kiteszem az összeset újra egy külön oldalra, azt nem fogják levetetni az biztos.

Mikor a fogyasztók fenyegetőznek "feljelentéssel", perrel, stb-vel, akkor a Mistral ezen csak röhögni szokott. Most akkor őméltóságuk mégis beijedt a "panelprolik" (by mistral) egyesülésétől ? Ejjnye, ejjnye  :rolleyes: Itt a hwsw-n is régen verte a nyálát a főhónaljfejük (mistral, mcw, ... user), és ezt nem lehet csak a bannolásának betudni. Valami fantáziátlan néven újra szokott regisztrálni  :smoker:

Szerkesztette: N0zer0 2006. 02. 27. 08:18 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1039 Felhasználó inaktív   szabfer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 13:00

Ez a békéltetőtestületi "itélet" ér valamit egyáltalán? Mert irja, hogy fellebbezésnek helye nincs, de valami ajánlást is emleget. Maga a békéltetőtestület név se utal valami nagy hatóerejű szervezetre.....

Persze ha olyanok mint a békebirók a vadnyugaton (Colt a két pisztolytáskában, aki vét az instant lelövik) akkor az más.

#1040 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 15:51

Már megkérdezet egy szakjogászt és vissza fognak kerülni a doksik az oldalra (remélem olvashatóan :) ).

szabfer: a BT az első lépés, ha a bolt a láveti megát, akkor meggyorsítja és lerövidíti és olcsóvá teszi az eljárást, ha nem egyezik bele a bolt, akkor is jó neked, mert oda lehet adni a bíróságnak, hogy itt van ezt döntötték és te megtettél mindent a megegyezésért valamint te is látod -ingyen- hogy van-e valójában értelme bíróságra menni.

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.