HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#1111 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 04. 20:05

Jaja, én sem láttam még olyan kiskert itthon, aki megengedhette volna magának ezt a nemes gesztust... Kicsit sci-fi érzésem volt az ominózus mondat olvastán, ezért is tettem szóvá... :D

Szerkesztette: Etele 2006. 05. 04. 20:06 -kor

#1112 Felhasználó inaktív   fasyrt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 00:09

Tök véletlenül nem egy 410-est vittél vissza? Mert azt szerintem ismerik már, és azt (kivételesen) maguktól visszaveszik. :)

#1113 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 08:04

Idézet: BVB - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 20:32

Sziasztok!

Lehet, hogy hihetetlen, de nem régen vásároltam ennél az igen "népszerű" cégnél egy Chieftec tápot, ami legnagyobb meglepetésemre a második bekapcsolásnál meghalt. A márkához hűen nem vitt magával semmit, és láss csodát: szó nélkül kicserélték egy újra, sőt biztattak, ha valamit magával vitt, azt is szó nélkül cserélik.
Elképzelhető, hogy új szervizest vettek fel?

Bocsánat, de az eddigi miszt@los tapasztalatok alapján minimum kétketve fogadom ezt.

Ha bevásároltak egy nagyobb mennyiséget egy selejtes szériából, akkor lehet, hogy már ránézésre veszik vissza azt a tipust, de erről a cégről még ezt is nehezen tudom elképzelni, és akkor még finoman fogalmaztam.

Azt viszont, hogy az egyéb okozott károk megtérítését ők ajánlanák fel, már más - normális hozzáállású - boltról sem tudom elképzelni, nem hogy egy olyan cégről, aki minden garanciális hibát a vásárlóra akar ráverni, hogy ezzel is csökkentse a költségeit. :think:  :reklamacio:

#1114 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 07:53

Tegnap elballagtam a debreceni üzlet előtt: szedték szét a pultot és gányoltak be mindent egy furgonba...  :think:  :Đ

#1115 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 20:19

Hát igen, sok debreceni olvassa ezt a topicot.  ;)

Üdv.

#1116 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 02:03

Képzeljétek, tapasztalt fórumos létemre vettem valamit a Mistralnál: egy hűtőt. Kidobtam a ventit róla, remélem a 645 gramm súlyú 14 centis Primecooler rézböhönye elég lesz egy Mobile Sempronra (max 25W) passzívan is.

#1117 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 23:53

az a mobil sempron lehet 65W is! (ket fele van.. nezz utana, hogy a Tied melyik!)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1118 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 18:04

eltüntek a mxstral honlapjáról az üzletek és az árlista. kár. gyakran vásároltam náluk, kiváncsi vagyok most a garanciára.
Business as usual. We fucked up everything.

#1119 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 20:09

http://www.mistral.h...ista_kozos.html

Nekem bejon a pesti arlista.

#1120 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 20:40

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 19:04

eltüntek a mxstral honlapjáról az üzletek és az árlista. kár. gyakran vásároltam náluk, kiváncsi vagyok most a garanciára.

Árlista van, csak a vidéki boltok tűntek el... :omg:

#1121 Felhasználó inaktív   tibuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 03:17

Idézet: vatom - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 21:40

Árlista van, csak a vidéki boltok tűntek el... :omg:

"Annyi a lényeg, hogy a tulajdonosok a német és az osztrák hálózatfejlesztésre akarnak fókuszálni a jövőben, ezért egy kicsit kigyomlálják a magyar hálózatot. (külföldön nagyberuházások vannak folyamatban) (hivatalosan: hatékonyságot növelnek)

(tudomásom szerint a müncheni és a bécsi üzletek minden szempontból porig verik a magyar boltokat) (és a helyi fogyasztovedelemnek sem kell magát eltartani a büntetési pénzekből úgyhogy nem jelennek meg minden hónap végén egy kis lejmolásra. ) (igaz nem is dolgozik az aktív lakosság döntő százaléka az improduktív közigazgatásban rejtett munkanélküliként)"

forrás :)

#1122 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 07:20

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 18:04

A post után 1 órával a lapjukon minden olyan volt, mint régen. Semmire nem fókuszálnak. A hozzáállásuk nem változik, gyűjtik tovább a palimadarakat, akik hajlandóak 1-10%-os árelőnyért kockáztatni a jótállást.
Persze ezek előbb-utóbb elfogynak és húzhatják le a rolót, de az odébb van, addigra megtömik a zsebüket és röhögve tovább állnak, esetleg folytatják más néven.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1123 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 09:26

A kaposvári boltot bezárták.... nyoma sincs...
De ez azért jellemzi a magyar helyzetet is, mert olyan jótállással dolgoztak amilyennel, de nagyon sokan erről nem tudtak, viszont olcsók voltak, sajár beszerzéssel, namost ha még ők sem tudnak talpon maradni, akkor egy magányos kisbolt meddig fog eltengődni...
Amennyire én látom (nem vagyok benne) ha egy vidéki cég nem tud megfogni pár nagyobb céget, neadjisten iskolát, önkormányzatot, akkor az utcáról betévedőkből csak vegetál.
De javítsatok ki ha tévedek...

#1124 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 10:03

Hát, ha valaki azt állítja, hogy nincs gond a Mistrallal, akkor egy történet: Nem nagy összegről van szó, ezért nem értem a viselkedésüket. Rámdumáltak valami márka nélküli tápegységet, hogy az milyen jó. Be is tettem a gépembe és az elvileg 420W-os tápegységtől a gépem 3.3V helyett kapott 2.9-3.0V között. Ezáltal hibázgatott rendesen a gépem, elrontotta a DVDket, fagyott is. Visszavittem, hogy mi a baj, az eladó betette az ottani gépbe, ami valami kis gagyi gép, ami szinte áramot se vesz fel és megmutatta, hogy neki 3.1V, ezért nem cseréli ki. Pedig elvileg ugye az se 3.3V, de állítólag ennyi még elfogadható. Hiába veszekedtem vele, semmit nem értem el. Nem igazán értem, hogy egy ekkora cégnek miért éri meg rontani a hírnevét ilyen értéket képviselő alkatrész miatt, de ők tudják. Az esetig mindig ott vásároltam, végül is ezen kívül semmi ott vásárolt cuccom nem hibásodott meg, így nem volt korábban velük bajom. Most költöttem vagy 250e Ft-ot a gépemre, megtérült volna nekik, ha ott vásárolok, de még a 300Ft-os tápelosztóért is átsétáltam a város másik végébe, csak hogy ne a Mistralban vegyem meg, pedig itt van tőlem 3-4 percre. Ennyit róluk, szemét banda az egész.

#1125 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 10:21

Idézet: JFS83 - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 11:03

az elvileg 420W-os tápegységtől a gépem 3.3V helyett kapott 2.9-3.0V között. Ezáltal hibázgatott rendesen a gépem, elrontotta a DVDket, fagyott is. Visszavittem, hogy mi a baj, az eladó betette az ottani gépbe, ami valami kis gagyi gép, ami szinte áramot se vesz fel és megmutatta, hogy neki 3.1V, ezért nem cseréli ki. Pedig elvileg ugye az se 3.3V, de állítólag ennyi még elfogadható.

3.3V*0.95=3.135V
3.3V*1.05=3.465V

E ket ertek kozott kell lennie a szabvany szerint.

Szerkesztette: nyunyu 2006. 05. 20. 10:23 -kor

#1126 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 10:32

Én szabályokat nem néztem, nekem elég volt az, hogy a gépem használhatatlan volt, az a majom figura meg állította, hogy a tápegység jó. Remélem ezt a békéscsabai boltot is bezárják, itt se sok vevőt látok. Amúgy meg szerintem ezek a gagyi cuccok, amiket árulnak, a szemétbe valók. Milyen TFT monitor lehet az, ami 19"-os és 53e Ft? Vagy a 43e Ft-os 17"-os? 10ből 1 működik és a 9 rosszból egyet se cserélnek ki?

#1127 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 12:52

JFS83!

Ugye a feszültséget nem a bios-ban és egyéb hw monitor progiban néztétek?

Mert akkor ne számits korrekt értékekre.
Minden lap mást mér, söt totál pontatlanok csak változás mérésre jó.
Ezért volt más a szervizben a látott érték

Szal elö egy multimétert és azzal kutakodj.

ÜDv.

#1128 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 22:08

Pet!

A feszültséget villamosmérnöki szaktudás híján biossal és rendszerteszt progikkal néztem, de biztos, hogy valami nem volt rendben a táppal, mert rendellenesen működött a számítógépem és a tápcsere megoldotta a problémát! Nagyon sok hiba volt, többek között, ha elkezdtem filmet nézni, egyszerűen elment a hang, DVD írás közben mindenféle hibaüzeneteket kaptam, elrontotta a lemezeket, játékok közben fagyott. Sem korábban a régi táppal, sem az újjal nem volt baj, egyik hiba sem jelentkezett, csak azzal, amit a mélyen tisztelt Mistral jónak titulált. Hiába nem pontos a bios mérése, azért 3,3V és 2,9V között óriási a különbség szerintem.

#1129 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 22:37

Asszem végül le sem írtam itt...

Tavaly nekem is sikerült bevásárolnom abból a Leadtek 6600GT sorozatból, ami pár perc után elvesztette a jelet a DVI kimenetén.

Először kipróbálták DVI-DSUB átalakítóval, hitegettek, hogy az ugyanaz, holott nem. Hiába mondtam előtte 2 perccel, hogy már a BIOS-ban is elment a kép nem egyszer, azt mondták, frissítsem a driver-t, és kapcsoljam ki a Windows-ban az energiatakarékossági beállításokat. Ennyit a hozzáértésükről. Közben összesúgtak a hátam mögött, hogy valszeg nem vált be nekem a kártya, és gariztatni akarom. A saját fülemmel hallottam.

Közben betoppant a másik vevő, ugyanezzel a hibával. Kiderült, hogy az egész szállítmány rossz, így a csere szóba se jöhetett. Ezután még volt képe megkérdezni a szervízesnek, hogy "és biztos szükség van a DVI-re??"

Azt mondták, mivel nincs más 6600GT-jük, cseréljem ki mondjuk egy Radeon-ra. Természetesen csak X800Pro volt, valami horror áron. Pénzt nem voltak hajlandóak visszafizetni.

Sebaj, pont össze kellett raknom egy gépet egy ismerősömnek, így az alkatrészek egy részét ott vettem meg. Itt jött az utolsó csavar: diktáltam, hogy mit kérek, többek között egy Seagate vinyót, majd két perc múlva kiraknak elém egy Maxtor-t. Mondom, nem ezt kértem. Közölte velem, hogy ezt már nem lehet megváltoztatni, mert a rendelés ilyenkor elmegy a központba bla bla bla, az üzletvezető is ezzel a szöveggel állt elő. Az eladó közben pofátlan mód közölte, márpedig én Maxtor-t mondtam, ő azt hallott.

Hát ennyi volt a történet, no comment :rolleyes:

#1130 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 23:08

Ez a videókártyás-winyós eset, az előző hozzászólásban tipikus Mistralos hozzáállás. Velem sem volt a boltvezető valami kultúrált, mondjuk azután, amit tőlem és kis csapatomtól kapott nem is csodálom. Nem sok híja volt, hogy kikapjuk a pult mögül. Lassan majd csak leesik mindenkinek, hogy milyen alja szemét társaság az egész és végre nyílnak valami jó kis kocsmák az üzlethelységeikben:)

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.