Rossz hír a 151-esből: " 1. § (2) Semmis az a megállapodás, amely az e rendeletben foglaltaktól a fogyasztó hátrányára tér el. Az érvénytelen megállapodás helyébe e rendelet rendelkezései lépnek."
Viszont megteheted, hogy olyan nagykertől vásárolsz, aki vállalja a 3 év garit.
Persze értem a hátulütőjét is a dolognak, ha más meg szarik a jogszabályra, a bamba fogyasztó meg csak az árat nézi, akkor csak addig leszel te az egyetlen teljesen szabályosan működő kereskedő, amíg csődbe nem mész
Pont a fogyasztók ilyen hozzáállása miatt van szükség ilyen "igazságtalan" védelemre, ez ha jól tudom az EU-ban hungarikum, máshol nincs kötelező jótállás (Ezt Ariadne tudja majd talán pontosabban megmondani) Náluk is el fog ez tünni előbb-utóbb, de egyelőre még nincs egy éve, hogy a korábbi enyhítés után szigorítottak a rendeleten, úgyhogy nem az eltörlés irányába megyünk még
Utolsó kérdésed szerintem nagyon jó, húzós, hogyan kell megítélni a nem egyértelmű eseteket. De ha pl az Asus nagy hanggal hírdeti, hogy minden régióban 3 év garit vállal az alaplapjaira, akkor egy csendben háttérben kötött megállapodás az importálóval nem írja ezt felül.
szerk: ja lehet félreértettem az uccsó kérdésed. A jótállás nem mint szolgáltatás tárgya a szerződésnek, hanem a szerződést biztosító mellékkötelezettség. Tehát nem lesz más termék csak attól ha más a jótállás. Asszem
Szerkesztette: Joooe 2006. 04. 07. 09:23 -kor
Kemény és kitartó munka idővel meghozza gyümölcsét. A lustasag azonnal.