HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 11. 18:37

Idézet: avman - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 16:32

thx, az istenverte jogi bikkfanyelv... bár őszintén szólva, én direkt ezért vettem meg egyzser azt a kúva jegyzetet... de ezek szerint okosabb nem lettem tőle :D viszont nagy kérsé lenne, ha ezt be tudnád mutatni egy törvény/rendelet szövegében? mert egyetlen hatályos szövegben sem találtam ilyen kitételt...

Pedig te magad idézted be feljebb.

Idézet

Ptk. 248. §

(1) Aki a szerződés hibátlan teljesítéséért szerződés vagy jogszabály alapján jótállásra köteles, ennek időtartama alatt a felelősség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett. A jótállás a jogosultnak a törvényből eredő jogait nem érinti.

Úgy gondolom a félreértésed alapvetően a "teljesítés" fogalmának téves értelmezéséből ered.

teljesítés =! vásárlás

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#122 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 12. 00:02

Köszi Mistral :taps:
Féloff: Tegnap hívtam az egyik boltjukat hogy vennék mp3 lejátszót. Mondták hogy van. Mondtam nekik hogy foglaljunk le egyet, nehogy elvigyék. Telefonos kolléga mondta hogy felesleges, rakatszámra van. Ez volt tegnap. Ma megyek, mondom mp3.... Hát elfogyott. Mondom de tegnap ez meg ezt beszéltük. Okoska mondta hogy hát 2 volt. Megmondtam hogy akkor most felhívtok egy közelit és emgmondjátok hogy kell nekem egy. Haver utólag hozzátettte hogy most szépen legfoglaljátok, nem megyünk hiába el Bp másik részére. Ezentúl lefoglalok mindent vagy bekaphatják...

#123 Felhasználó inaktív   sakto 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 12. 21:29

Elöször is sziasztok! egy kis történet,2004 februárjában!!!! vásároltam a MISTRALBAN egy LEADTEK fx5700 kareszt 39000pengöért,majd 4honap!!! mulva gép leál,karesz tönkremegy.(semmi buhera huzás stb) viszem vissza sokásos duma bevizsgálják kb 2 hét!!!!!!!!! elösszor 2hetente telefonálok,majd hetente,fenyegetözök fogy védelem. és képzeljétek mikor kapom vissza a kareszt?? 2005 03 09!!! :respect:  hozzá kell tennem hogy dobozba cd-kel kábelekkel stb adom le javitásra cserére,ezek a parasztok meg hozzám vágnak egy om kártyát! szováteszem,és kegyesen hozzám vágnak egy gyürt dobozt 1-2 kábelt,driver nuku,doboz belsö nuku!! persze az hogy ez a vga most nem ér egy 20ezret az senkit nem érdekel! ugyhogy ha még egyszer a mistralba megyek akkor vakuljak meg! iyen egy inkorekt, beképzelt,"addig vagy jo mig fizetsz"utána b@z.+ bandát :down: na csak ennyi lett volna az észrevételem velük kapcsolatban!

#124 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 13:25

Idézet: sakto - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 21:29

és képzeljétek mikor kapom vissza a kareszt?? 2005 03 09!!! :respect:  hozzá kell tennem hogy dobozba cd-kel kábelekkel stb adom le javitásra cserére,ezek a parasztok meg hozzám vágnak egy om kártyát! szováteszem,és kegyesen hozzám vágnak egy gyürt dobozt 1-2 kábelt,driver nuku,doboz belsö nuku!!

persze az hogy ez a vga most nem ér egy 20ezret az senkit nem érdekel!

Miért vetted át, ha Te nem ilyet adtál le?
Miért vetted át hiányosan?

Az, hogy mennyit ér most egy ilyen, az más dolog. Ahogy fentebb is tárgyaltuk, ennek ez egyik oldalról sem képezheti vita tárgyát, Te anno AZT A  TERMÉKET vásároltad meg, és nem ANNYIÉRT VALAMI árut.

Az viszont fontos, hogy nekik kettő, ill. négy héten belül intéztedniük kellett volna, ha nem tették, nyugodtan mehetett volna a feljelentés, per. stb.

#125 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 14. 13:35

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. márc. 14., hétfő - 13:25

Az viszont fontos, hogy nekik kettő, ill. négy héten belül intéztedniük kellett volna, ha nem tették, nyugodtan mehetett volna a feljelentés, per. stb.

Azért ez nem ennyire egyszerű. A javítás, vagy kicserélés esetén a törvény értelmében  törekedni kell a 15 napos (nem munkanakpos!) határidő betartására. Magyarán megfelelő indoklással el lehet térni ettől, de nem az idők végezetéig. Ettől függetlenül nincs semmilyen négy hetes határidő.

Mellesleg az ominózus hozzászólás szerintem kamu, vagy szándékos provokáció.

üdv

R.

Szerkesztette: Renwick 2005. 03. 14. 13:36 -kor

#126 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 03. 14. 13:51

Idézet: Renwick - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 15:29

Dehogy nincs rendezve. A kereskedő felel, ugyanis nem adhatja el az árut magyar nyelvű leírás nélkül.
Az nincs rendezve, hogy kinek kell lefordítania a leírást (gyártó/importőr/forgalmazó).

üdv

R.

Aztat mért kellene rendezni? Kinek mi köze hozzá? Bélügy.
Ha apádnak nem lett gyereke, valószínűleg neked sem fog sikerülni.

#127 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 14:53

Idézet: Renwick - Dátum: 2005. márc. 14., hétfő - 13:35

Azért ez nem ennyire egyszerű. A javítás, vagy kicserélés esetén a törvény értelmében  törekedni kell a 15 napos (nem munkanakpos!) határidő betartására. Magyarán megfelelő indoklással el lehet térni ettől, de nem az idők végezetéig. Ettől függetlenül nincs semmilyen négy hetes határidő.

Mellesleg az ominózus hozzászólás szerintem kamu, vagy szándékos provokáció.

Mintha ez a módosítás is csak a mostani változtatással került volna be a törvénybe (de erre nem vennék mérget)

No de kit akart vele provokálni? Hiszen ő volt, aki a nagyobb hülyeséget elkövette azzal, hogy elfogadta így a helyzetet. A kereskedők azért engednek meg maguknak ilyen hozzáállást, mert sajnos többségben vannak, akik ebbe beletörődnek.

Mellesleg én is is kaptam már a legmegbízhatóbb nagykerektől is kétes értékű, használt, hibás árut. Volt, hogy az ő hibájuk volt, volt, hogy másé. De ettől még visszamegyek hozzájuk, ha összességében véve megbízhatóak.

#128 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 16:10

Idézet: Salgó Béla - Dátum: 2005. márc. 14., hétfő - 13:51

Aztat mért kellene rendezni? Kinek mi köze hozzá? Bélügy.

Igazad van, a végfelhasználóra ez nem tartozik.

Ugyanakkor a kereskedő a nagyker/importőr, meg a gyártó többnyire csak egymásra mutogatnak, a vége pedig úgyis az, hogy a leírás ilyenkor elmarad.

üdv

R.

#129 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 14. 16:22

Idézet

Mintha ez a módosítás is csak a mostani változtatással került volna be a törvénybe (de erre nem vennék mérget)

A 49/2003-as GKM rendelet írja elő a javítási határidőt.

Idézet

No de kit akart vele provokálni?...

Szerintem a Mistralt.

Idejön friss regisztrációval, leír egy teljesen valószínűtlen sztorit, és lefogadnám, hogy többé vissza sem tolja a képét, legfeljebb röhög a reakciókon.

üdv

R.

#130 Felhasználó inaktív   rollingrock 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 16:36

Nem vagy te egy kicsit rosszindulatú? Az előítéletek nem mindig jönnek be. OFF

:rolleyes:
Gigabyte GA-K8N51GMF-9 * AMD Athlon64 3000+ Venice * 768 MB DDR-400 * 120 GB 8MB Maxtor SATA HDD * 400W ATX táp * LG-GSA4165B DVD-RW

#131 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 16:49

Idézet: rollingrock - Dátum: 2005. márc. 14., hétfő - 16:36

Nem vagy te egy kicsit rosszindulatú?

Nem, inkább csak tapasztalt... ;)

Persze ettől még nem biztos, hogy igazam van. :p

üdv

R.

#132 Felhasználó inaktív   sakto 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 05:18

köszönöm a bizalamat a kételkedöknek! :mad:  de ez tényleg igy volt! egyépként meg mint irtam felhivtam a fogy védelmet is.ott azt mondták hogy azzal hogy a mistral cseszegeti a beszálitot,minden köteleségének eleget tesz!!!! (a 14napos határidö szerintük meg azért nem érdekes mivel nem ott szereltettem be a kareszt) söt odáig elmentem kb 4-5 honap után hogy valami felsöbb vezetüvel akartam beszélni,erre persze nincs mod csak e-mail ban! ugyhogy nem érdekel aki azt hiszi hogy kamu,csak gondoltam leirom vigyázzatok a MISZTRÁLLAL mert eggyátalán nem korrektek a garis feltételei.

#133 Felhasználó inaktív   sakto 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 05:33

ja..miért vettem át hiányosan...talán meguntam, és ez nem egy kisbolt ahova bemész és szájbavered a tulajt!!! egyépként meg tényleg változott a törvény ugyhogy nyugodtan megszivatnak ha akarnak,.és különben is televolt a faxom már az egésszel és lesz@rtam!!! és mégegyszer nem KAMU!!

#134 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 09:44

Idézet: sakto - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 5:33

ja..miért vettem át hiányosan...talán meguntam

Talán ez volt a céljuk? :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#135 Felhasználó inaktív   sakto 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 19:09

már én is erre gondoltam, de mint mondtam ez sajna nem egy kis bolt! :box2:

Szerkesztette: sakto 2005. 03. 15. 19:10 -kor

#136 Felhasználó inaktív   McKinley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 12:40

Idézet: sakto - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 5:33

ja..miért vettem át hiányosan...talán meguntam, és ez nem egy kisbolt ahova bemész és szájbavered a tulajt!!! egyépként meg tényleg változott a törvény ugyhogy nyugodtan megszivatnak ha akarnak,.és különben is televolt a faxom már az egésszel és lesz@rtam!!! és mégegyszer nem KAMU!!

Azért gondoltuk hogy kamu, mert vagy nagyon gazdag vagy és azért nem érdekel vagy nagyon hülye. Már ne haragudj. A fent beírt történettől megállt az eszem, ilyet intelligens emberrel nem lehet csinálni. Már egy per is hamarabb lefutott volna. De ülni a seggeden és várni, hogy majd csak csinál valamit az a kedves mistral bácsi az abszurd....
Biztos, hogy provokációnak ítrtad az egészet. Remélem. Ha nem akkor pedig sajnállak mert egy :lama: vagy.

:lama:  :(  :D

#137 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 17:58

Vagy csak 13-14 éves? :think:

Szóval bele kéne venni a hülye meg a gazdag lehetőségek mellé azt is, hogy esetleg szimplán csak fiatal. Én a magam részéről például 13 évesen nem nagyon mertem ugrálni egy boltban, és verni az asztalt. :D

/Tudom, tudom, akkor a szülei miért nem mentek vele. :omg:  :D /

#138 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 18:33

Idézet: Etele - Dátum: 2005. márc. 16., szerda - 17:58

/Tudom, tudom, akkor a szülei miért nem mentek vele. :omg:  :D /

Nekem nem tűnik túl általánosnak, hogy egy 13-14 éves gyereket egyedül elengednének 40eFt-tal vásárolni.

Vagy csak egy másik világban élek?  :confused:

#139 Felhasználó inaktív   sakto 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 19:08

elöször is,nem vagyok annyira fiatal (29), hogy hüye lennék van benne valami :think:  de mint mondtam FELHIVTAM A FOGY VÉDELMET méghogy per  :D majdnem hogy kiröhögtek....csináljam csak mondtak ha van felesleges 3évem meg kb 50k a per elinditásához!!!! gondoltam bemegyek és szétcsapok köztük,(2m magas 105kg vagyok) de mint irtam ez nem egy zug bolt hogy bemész és jol szájbavered az eladot és leveszel valamit a polcrol cserébe. inkább minden alkalomal amikor odaszoltam mi van a karesszal majdnem szétroppantottam a telot mérgemben! kiváncsi vagyok erre a sok okostoyásra mitt tettek volna a heyemben, a legrosszabb az volt hogy tényleg tehetetlennek éreztem magam és majd szétb@szott az ideg,nem a 40rongy miatt(bár az se mindegy) hanem az hogy hány emberrel megcsinálhatják ezek a szemetek    ... okosnak lenni könnyü ha nem te (ti) vagytok a heyemben!

#140 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 16. 21:05

Idézet: sakto - Dátum: 2005. márc. 16., szerda - 19:08

...de mint mondtam FELHIVTAM A FOGY VÉDELMET méghogy per  :D majdnem hogy kiröhögtek....csináljam csak mondtak ha van felesleges 3évem meg kb 50k a per elinditásához!!!!...

Meg lennék lepve, ha az FVF valóban ezt mondta volna neked...

üdv

R.

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9