HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 17. 10:46

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 9:37

Semmi ilyen agyafúrt szarba ("hibásan átvettük, de vagyunk olyan rendesek hogy mi teszünk szívességet" dolgokba) nem szabad beleegyezni, nem szabad engedni. Ezek a szabályok alapvetőek, egyértelműek, merevek, nem ferdíthetők.

Szép meg jó a szöveg, de [IkKonkrétan akkor mit csinálsz?[/I]
Vagy elfogadod amit ő mind, vagy mehetsz haza; esetleg hozzávághatod a teméket.

#182 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 10:57

Inkább hagyom magam átverni, majd idejövök sírni. :omg:
Üdvözlettel:
Gabi

#183 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 11:25

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 11:57

Konkrétumot mondjál!
Ott vagy a szervízben, /mert voltál már olyan balga és ott vásároltál/ és pechedre elromlott.
A szervizes mondja hogy csak feltételesen veszi át, mert ma esik az eső.
Te mit csinálnál?

(azt a részt hagyjuk, hogy nem kellett volna ott vásárolni...)

#184 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 12:05

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 11:25

Konkrétumot mondjál!
Ott vagy a szervízben, /mert voltál már olyan balga és ott vásároltál/ és pechedre elromlott.
Te mit csinálnál?

Jó kérdés, értem is hová akarsz kilyukadni...a fogyasztó gyenge.

1) Első körben leíratom vele, hogy odavittem, ott-mikor vettem, megvan a garipapír, határidőben vagyok, leírni mi a baja (amire a vásárló panaszkodik), ő milyen indokkal tagadta meg az átvételt (mi a kifogás) és azt, hogy csak "feltételesen" lenne hajlandó átvenni.
Ezután irány a fogysztóvédelem az írással.

2) Ha nem hajlandó leírni, akkor íromány nélkül irány a fogyasztóvédelem. Ezzel nincs mit veszíteni (...max időt és az lehet, hogy egyeseknek tényleg drága, nem éri meg)

3) Utolsó esetben még az se akkora baromság (de NEM tanácsolom, mert ez már kétes!!!), hogy HA nem állítanak ki róla irományt vagy normáls nyomtatványt töltenek ki (amin nincs semmiféle "feltételes" szöveg) akkor hagyni, hogy "feltételesen" vegye be a garba. Mikor mész a cseréért, akkor elkezdi hőbörögni "sérülésmiattrövidebbgaranciaidő" szöveget, akkor kell torkon ragadni és habzó szájjal előadni, hogy mi a helyes teendő cserénél. Erre gyűrheti a "feltételes" garancia szöveget, mert azzal hogy átvette, azzal elismerte hogy garanciális eset (magyarul rendesen garanciális) és onnan jogilag már korrekten kell intéznie a cserét. Tudom...tudom... :rolleyes:

Nem épp díjnyertes megoldások (az utolsó rizikós, emiatt NEM ajánlatos), de a semminél több. Persze gondolom a garanciális ügyintézés pontos menetére is van jogszabályi előírás, azt kéne valahonnan előkotorni, de ennek kb. 3 hónapig még nem lesz időm alaposan utánanézni, ráadásul most a jogi topicot sem találom (abban hátha leírták).

Én személy szerint még nem kerültem sehol ilyen éles helyzetbe (hogy ilyen baromsághoz ragaszkodnak egyöntetűen), bár volt pár hely, ahol pofátlankodtak kicsit régebben, de mikor az ember rájuk szólt, akkor összeszedték magukat...egy kicsit hőbörögtek ugyan, de végül szabályszerűen csinálták.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#185 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 12:15

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 12:25

Konkrétumot mondjál!
Te mit csinálnál?

Már 50x, 50 helyen le lettek írva a jogaid.  :confused: Tenni kell értük. Jah, hogy xarnak rá? Akkor most hagyod magad mégis, vagy tényleg teszel értük?  :think:
Vásárlók könyve, jegyzőkönyv, fogy. véd., ügyvédi felszólítás, per. Ez a sora. Ha nem adják az első kettőt, azárt is megb....ák őket. Az meg rajtad múlik, hogy meddig mész el, de panaszkodni, meg elvárni, hogy az ölébe hulljon minden az embernek, az a könnyebb. :omg:
Nekem a xar mp3 lejátszóm 2 éves, és most is decembertől indult gar van rajta, mert kivertem minden alkalommal az infopatikából, hiába jöttek hatljon kívüli törvényekkel, meg a jogi képviselőjükkel. Ha tudod a jogaidat, akkor a Jancsi és Juliskát is mesélhetik. Persze, ha nem fáj tenni érte. :reklamacio:
Üdvözlettel:
Gabi

#186 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 12:38

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 13:15

Már 50x, 50 helyen le lettek írva a jogaid.  :confused: Tenni kell értük. Jah, hogy xarnak rá? Akkor most hagyod magad mégis, vagy tényleg teszel értük?  :think:
Vásárlók könyve, jegyzőkönyv, fogy. véd., ügyvédi felszólítás, per. Ez a sora. Ha nem adják az első kettőt, azárt is megb....ák őket. Az meg rajtad múlik, hogy meddig mész el, de panaszkodni, meg elvárni, hogy az ölébe hulljon minden az embernek, az a könnyebb. :omg:
Nekem a xar mp3 lejátszóm 2 éves, és most is decembertől indult gar van rajta, mert kivertem minden alkalommal az infopatikából, hiába jöttek hatljon kívüli törvényekkel, meg a jogi képviselőjükkel. Ha tudod a jogaidat, akkor a Jancsi és Juliskát is mesélhetik. Persze, ha nem fáj tenni érte. :reklamacio:

A vásárló jogai le lettek írva, de az nem nagyon, hogy konkrétan mit is csináljon! A szervizes tuti nem ír semmi más papírt. Te irhatsz a vásárlók könyvébe, amire ők x nap múlva válaszolnak - ha válaszolnak. Mész a fogy.védelemhez, ők mondják: sorry, tele van a raktár az említett céggel.
Hírtelen keresni kell egy ügyvédet aki hajnladó foglalkozni a dologgal (és ért is hozzá!). Ez már nem egyszerű dolog. Sokan ha nem látják, hogy x száz eFt-t keresnek rajta, már meg sem hallgatnak. Ügyvédi felszólításra meg jön egy válasz, hogy mivel esett az eső és nem volt a termék rendesen becsomagolva, beázás nyomai láthatóak rajta. És hogyan tovább? Közben eltelt fél év.

A mp3 lejátszod nem illik ide, mert (gyanítom) nem az említett cégnél vásároltad.

#187 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 12:50

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 11:57

:think:

szerk.: a többit töröltem, mert látom, hogy semmi értelme

Szerkesztette: Shia-ko 2005. 04. 17. 12:51 -kor

Üdvözlettel:
Gabi

#188 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 12:58

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 13:50

:think:

szerk.: a többit töröltem, mert látom, hogy semmi értelme

Az lesz itt a gond, hogy te nem jártál az említett cégnél ilyen gonddal!

Én mondjuk nem vásárolok náluk; de tapasztalom, hogy sok ismerős bármi figyelmeztetés ellenére is oda jár. A következő ilyen helyzetben lévőt hozzád fogom küldeni segyítségért.

#189 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 13:05

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 12:38

A vásárló jogai le lettek írva, de az nem nagyon, hogy konkrétan mit is csináljon! A szervizes tuti nem ír semmi más papírt. Te irhatsz a vásárlók könyvébe, amire ők x nap múlva válaszolnak - ha válaszolnak. Mész a fogy.védelemhez, ők mondják: sorry, tele van a raktár az említett céggel.
Hírtelen keresni kell egy ügyvédet aki hajnladó foglalkozni a dologgal (és ért is hozzá!). Ez már nem egyszerű dolog. Sokan ha nem látják, hogy x száz eFt-t keresnek rajta, már meg sem hallgatnak. Ügyvédi felszólításra meg jön egy válasz, hogy mivel esett az eső és nem volt a termék rendesen becsomagolva, beázás nyomai láthatóak rajta. És hogyan tovább? Közben eltelt fél év.

Igen, gyakran hallani amit írsz. A vásárlónak nincs ereje érvényesíteni a jogait, hiába vannak neki.

Ennek ellenére nem szabad belemenni ilyen fredített szarokba, mindenképp erőltetni kell a rendes utat, meg kell küzdeni vele (bajt ezzel nem csinálsz, nincs mit veszíts). Ennyi erővel minden nehézségnél magadhatná magát az ember és ilyen alapon végképp azt csinálnak veled, amit akarnak.

A szervízes miért ne írna papírt (gondolom nem rajonganak érte-"mit szól hozzá a főnök") ? Nem kell hozzá jogi tudás, a papír nem drága, nem sok idő megírni a tényeket, a tettekért a felelősséget előbb-utóbb úgyis vállalni kell.

Persze ehhez az is hozzátartozik, hogy a kétes helyeken való vásárlást lehetőleg nagy ívben kell kerülni. Ezt most nem feltétlenül csak a Mistrálra értem, vannak sajnos még más meredek(ebb) helyek is bőven.

Jogi topic itt
Ennek ellenére utánanézek az eljárásnak is, fúrja az oldalam.

Áh, már látom is itt, hogy a 49/2003. (VII. 30.) GKM-rendeletben lesz a válasz.

Szerkesztette: N0zer0 2005. 04. 17. 13:22 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#190 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 17. 14:53

Még mindig kedvelem a Mistralt.  :lol: Mert egy előtervezett szemtelen műveletünk volt, haveromnak volt egy romlott WD 1.6 GB HDD-e, szeretne legariztatni a számlámmal segítségével. Először kísérleteztem, ekkora páct még soha nem éreztem, erre közöltem a volt Sierra eladónak, hogy öööö talán összekeveredtem a barátoméval, igyekszem elintézem... Következő héten ő második nekifutásnak indult a gariztatásért, ekkor felháborodva küldték el, erőszakosan. :Đ Imádom rosszat csinálni...  :fear:  :kma:  :nevet:
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#191 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 14:53

szori, bugmotor...

Szerkesztette: bolic77 system 2005. 04. 17. 14:53 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#192 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 14:57

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 13:58

Az lesz itt a gond, hogy te nem jártál az említett cégnél ilyen gonddal!

De, jártam, csak valamiért nem akartak perre menni.  :omg:
Üdvözlettel:
Gabi

#193 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 15:58

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 15:57

De, jártam, csak valamiért nem akartak perre menni.  :omg:

Áruld el a titkot!

#194 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 16:02

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 13:15

Vásárlók könyve, jegyzőkönyv, fogy. véd., ügyvédi felszólítás, per.

:confused:
Üdvözlettel:
Gabi

#195 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 16:16

Elnézést, de már a kiindulás is helytelen!!! Itt a balkánon mindent a pénz mozgat - ergo annak van (jogilag is) igaza, aki több pénzt tud az ügyvéd zsebébe dugni...!!  Minden más megközelítés (vásárlók jogai, garancia, stb.. ) felejthető.
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#196 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 07:31

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 17:02

:confused:

Pár ügyvéd elérhetőségét megadhatnád, akik hajlandóak 20-40eFt-s számtech. alkatrész garanciális/jótállási perével foglalkozni; persze úgy, hogy majd a per végén kapják meg a munkadíjukat.    :cool:

#197 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 08:30

Küldtem püt.
Üdvözlettel:
Gabi

#198 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 17:12

Szerencsére én még nem vásároltam a miszartálban, már messziről éreztem a szagát, aztán amikor nagyon kellett egy Chieftec 400-wos táp 2 éve bementem hozzájuk megkukucskálni. Interneten tájékozódtam már előtte és tudtam hogy erre bizony 3 év gari jár. Miszarosok sajnos nem tudnak elszámolni eddig, csak az egyest ismerik és MINDEN egy éves! Gyorsan kihúztam onnan, nehogy megvegyek valamit. Tehát ez a húzás télleg minősíti őket. A szokásos gazdagodni akarós felelősség nélküles - szerintem. Most nem tudom, mi szél fúj náluk. Más boltokba is előfordul mondjuk, néhol kétféleképpen árulják amelyikre kevesebb garit adnak, azt legalább olcsóbban is adják.

(ha már irtatok ilyesmit, akkor csak megerősítem ismétlésképp)
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#199 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 22:05

Átnéztem a fórum többi helyeit is. Nem is gondoltam volna, hogy ennyi mistral van/volt. Rendesen ki lett forgatva az biztos és egész régre nyúlnak vissza az eszmefuttatások. Csak nem stimmelhet vele valami ha ennyire támadják. Talán áldhatom a sorsot hogy mégse tőlük vettem dvd írót? Pedig majdnem megtettem, csak asszem pont feljebb ment az ára, mint előző hirdetéskor, vagy valami ilyesmi. Viszont korrigálnám előző beszólásomban a kissé trágárosított csúfnevét is, veszélyes dolog lehet pocskondiázni és hamar személyeskedésbe torkolhat.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#200 Felhasználó inaktív   Chromo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 23:34

Idézet: Samuraj - Dátum: 2005. ápr. 18., hétfő - 17:12

Szerencsére én még nem vásároltam a miszartálban, már messziről éreztem a szagát, aztán amikor nagyon kellett egy Chieftec 400-wos táp 2 éve bementem hozzájuk megkukucskálni. Interneten tájékozódtam már előtte és tudtam hogy erre bizony 3 év gari jár. Miszarosok sajnos nem tudnak elszámolni eddig, csak az egyest ismerik és MINDEN egy éves! Gyorsan kihúztam onnan, nehogy megvegyek valamit. Tehát ez a húzás télleg minősíti őket. A szokásos gazdagodni akarós felelősség nélküles - szerintem. Most nem tudom, mi szél fúj náluk. Más boltokba is előfordul mondjuk, néhol kétféleképpen árulják amelyikre kevesebb garit adnak, azt legalább olcsóbban is adják.

(ha már irtatok ilyesmit, akkor csak megerősítem ismétlésképp)

Az elmúlt években a mistralban jóval olcsóbbak voltak a Chiftec tápok, mint a többi kiskerben. Ez szvsz nem inkorrekt. Olcsóbb ár - rövidebb garancia. Baj akkor van, ha nem tudod érvényesíteni...

Azt, hogy most Chieftec ügyben mennyire jók az áraik nem tudom, de az elmúlt 2-3 évben olcsóbbak voltak, mint a konkurencia. Nem akarom őket védeni, nem is szeretem őket, de azért legyünk objektívek.

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.