Szerkesztette: pgyafi 2005. 08. 27. 08:23 -kor
MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról!
Elküldve: 2005. 08. 27. 08:38
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2005. 08. 27. 09:16
Idézet
Ekkor más a helyzet mint a tévédnél. Nem tudom, hogy a pwa-s dolog mennyire lényeges feature (lehet, hogy tényleg olyan fontos, mint hogy egy tévé színes vagy ff), mert én személyszerint az sem tudom pontosan mi az a pwa (pedig zsolt008 körbeírta). Én azért nevezem "mininek".
Óriási a különbség a) és c) pont között
a) pont esetén az eladó hasonlókat mondana(!) : "nem tudom, de ha elviszed, a te kockázatod, mert most én magam sem tudom, nem biztatlak semmivel, se pozitív, sem negatív irányban, nem foglalok állást egyáltalán, majdcsak dűlőre jutsz legbelül, hogy bevállalod-e". Tehát mond valamit, csak használhatatlan és tudomására hozza a vevőnek, ha nincs pwa, ez a vevő kockázata lesz, úgy gondolja meg.
c) pont esetén eladó ugyan szintén nem tudja, de itt nem fejezi ki a saját bizonytalanságát, NEM mond semmit, hallgat mint a sír és határozott arckifejezést vág, így a kockázatot már ő viseli.
Amiért megszegem újra a fogadalmam: kroozo nyomán eszembe jutott egy ötlet, ami zsoltnak segíthet:
Idézet
Ptk. 277. § (1) A szerződéseket tartalmuknak megfelelően, a megszabott helyen és időben, a megállapított mennyiség, minőség és választék szerint kell teljesíteni. A szolgáltatásnak a teljesítés időpontjában
a) alkalmasnak kell lennie azokra a célokra, amelyekre más, azonos fajtájú szolgáltatásokat rendszerint használnak, és
b) rendelkeznie kell azzal a minőséggel, illetve nyújtania kell azt a teljesítményt, amely azonos fajtájú szolgáltatásoknál szokásos, és amelyet a jogosult elvárhat, figyelembe véve a szolgáltatás természetét, valamint a kötelezettnek, a gyártónak, az importálónak vagy ezek képviselőjének a szolgáltatás konkrét tulajdonságaira vonatkozó - különösen reklámban vagy az áru címkéjén megjelenő - nyilvános kijelentését, és
c) alkalmasnak kell lennie a jogosult által meghatározott célra, ha azt a jogosult a szerződéskötés időpontjában a kötelezett tudomására hozta, és abba a kötelezett beleegyezett, valamint
d) rendelkeznie kell a kötelezett által adott leírásban szereplő, és az általa a jogosultnak mintaként bemutatott szolgáltatásban lévő tulajdonságokkal.
...de...
Idézet
a) a nyilvános kijelentést nem ismerte, és azt nem is kellett ismernie, vagy
b) a nyilvános kijelentést a szerződéskötés időpontjáig már megfelelő módon helyesbítették, vagy
c) a nyilvános kijelentés a jogosult szerződéskötési elhatározását nem befolyásolhatta.
(3) Az (1) bekezdés b) pontjának alkalmazásában gyártónak minősül az a személy is, aki a dolgon elhelyezett nevével, védjegyével vagy egyéb megkülönböztető jelzés alkalmazásával önmagát gyártóként tünteti fel.
(4) A felek a szerződés teljesítésében együttműködésre kötelesek. A kötelezettnek a szerződés teljesítése érdekében úgy kell eljárnia, ahogy az az adott helyzetben általában elvárható, a jogosultnak pedig ugyanilyen módon elő kell segítenie a teljesítést.
(5) A felek a szerződés teljesítését érintő minden lényeges körülményről kötelesek egymást tájékoztatni.
(6) A kötelezett, dolog szolgáltatására irányuló szerződés esetén, köteles a dolgot - a jogszabályok rendelkezéseinek és a szakmai szokásoknak megfelelően - azonosításra alkalmas jelzéssel ellátni és a dologról a rendeltetésszerű használathoz, a felhasználáshoz szükséges tájékoztatást megadni. Ha a kötelezett gazdálkodó szervezet, a dolog minőségének tanúsítására is köteles.
Elküldve: 2005. 08. 27. 09:34
b - persze a termek rendelkezett azokkal a tulajdonsagokkal amiket a mistral allitott, ezzel nincs problema (tudott 54mbitet)
c - termeszetesen az elado tisztaban volt vele, hogy a wpa is fontos nekem, es nem tiltakozott a vasarlasom ellen - velhetoen hitt a manualnak ( elvegre azert van a mellekelt leiras ) - itt (is) johiszemu vagyok az eladoval szemben, feltetelezem nem rosszindulatuan engedte hogy megvegyem...
(4) - na, hat altalaban emiatt (pontosabban ennek hianya miatt) indulnak ilyen topicok.
Elküldve: 2005. 08. 27. 09:40
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2005. 08. 27. 10:06
Idézet: wpepi - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 0:58
Leírom még egyszer a PÉLDÁDRA, hogy amennyiben valamelyik PC alkatrész (memória, VGA, stb..) inkompatibilitási okok miatt nem hajlandó nálad menni akkor az üzlet szervizeséhez vagy ahhoz a szervizhez kell fordulni akivel az üzlet szerződében van és nem kell bevinni a teljes PC-t csak az alaplapot, processzor, VGA-t maradva a memória példádnál. A szervizben ott van a többi azaz a táp, monitor, billentyűzet, egér ezért nem kell vinni az egész PC-t.
...
Jesszus, te tényleg ilyen butus vagy? Hagyjuk a fenébe.
(Gy.k.: a "gépet nem tudod bevinni" kitétel azért szerepelt, hogy a példából látni lehessen, hogy az igazadat nem tudod bizonyítani.
Jaaaaaaaaaaaaaaa, hogy a szervizeshez kell fordulni? Nem mondod! Azt hittem a takarítóhoz!
Eh, látom veled tényleg felesleges beszélgfetni bármiről is, ahogy az már többször bebizonyosodott.
A jövőben - ahogy egyszer már megfogadtam magamban - elkerüllek, és megpróbálom megállni, hogy ne írjak semmit a sületlenségeidre.
A 3 napos visszecserélési okításodat már cáfolták, én nem teszem.
RE: az meg,. hogy mások igazát nem fogadom el, szerencsére nem igaz. Itt az a nagy probléma, hogy te következetesen másról beszélsz, mint én/mi.
Szerkesztette: Etele 2005. 08. 27. 10:17 -kor
Elküldve: 2005. 08. 27. 10:26
Idézet: kroozo - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 10:40
És pont elé még tegyük oda, hogy ilyen esetben a kiskerhez kell fordulnod, ahol vetted.
Az már más kérdés, hogy ők szopatnak-e vagy sem a másik termékre való cseréléssel. Mert ugye nem kötelező nekik.
Azért egy jóérzésű üzlet ilyen esetben elnézést kér, és cserél.
Én jobbára ilyenekbe járok (neveket nem írok, mert reklám lenne
Mondjuk többször láttam, hogy utcáról beesett emberke kérdezett, eladó nem tudta, de "Egy pillanat, megnézem a neten!" felkiáltással kiderítette a vevőt érdeklő, eléggé extra kérdéseket.
RE: mondjuk ez
MM, vettünk valami kisgépet ajándékba, ügyfélszolgálaton le kell pecsételtetni a garilevelet.
Előttünk 3 fiatal srác állt, visszahoztak valami játékot, hogy nem olvassa a meghajtójuk a CD-t. MMos emberke berakta az ottani gépbe, olvasta rendesen. Erre mondta a skacoknak, hogy ilyen esetben - mármint ha a drive nem olvassa a CD-t - vegyék lejjebb a proci órajelét, mert amiatt nem olvashatja.
Az már más kérdés, hogy a 3 gyerek levásárolhatta a játék árát, mert elhitték nekik ,hogy náluk valóban nem megy. Ezért is jó néha ilyen helyen vásárolni, általában nem szőröznek. Az IKEA-val is csak jó tapasztalatom van, mondjuk se a MM, se az IKEA nem az olcsó kategória.
Szerkesztette: Etele 2005. 08. 27. 10:32 -kor
Elküldve: 2005. 08. 27. 10:29
Idézet: Etele - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 11:06
(Gy.k.: a "gépet nem tudod bevinni" kitétel azért szerepelt, hogy a példából látni lehessen, hogy az igazadat nem tudod bizonyítani.
Jaaaaaaaaaaaaaaa, hogy a szervizeshez kell fordulni? Nem mondod! Azt hittem a takarítóhoz!
Eh, látom veled tényleg felesleges beszélgfetni bármiről is, ahogy az már többször bebizonyosodott.
A jövőben - ahogy egyszer már megfogadtam magamban - elkerüllek, és megpróbálom megállni, hogy ne írjak semmit a sületlenségeidre.
RE: az meg,. hogy mások igazát nem fogadom el, szerencsére nem igaz. Itt az a nagy probléma, hogy te következetesen másról beszélsz, mint én/mi.
Lehet, hogy csak most ébredtél fel és még nem látsz tisztán???
Olvasd műár végig amit írok és csak azután írogass.
A következő sorban olvashatod a "gépet nem tudod bevinni" esetre mi vonatkozik
De mivel látom neked még irtózatosan korán van megismétlem amit akkor írtam
Idézet
Szóval felesleges ilyenekbe beleakadni
Idézet
Ha nem ért a delikvens a hardware-hez ne is piszkáljon bele. Hívjon egy szakembert és bővíttesse fel vele.
Idézet
Megint csak ismételni tudok
A csere valamint a pénzvisszafizetést lehetőségét a vásárláskor meg lehet kérdezni.
De nem csak meg lehet kérdezni hanem ajánlott is mert az a vásárló érdeke, hogy tudja mi a teendő ha mégsem felel meg neki a termék.
Tehát ezen felesleges vitázni mert ha a vásárló olyan béna, hogy meg sem meri kérdezni, hogy vissza viheti e ha nem tetszik vagy nem megfelelő, stb. akkor megérdemli ha jól kib*sznak vele.
És, hogy értsd is, hogy mi a francról írogatok idézek két fórumtárs írásából:
Idézet
Idézet
Ha a fenti két idézet lényegét nem érted akkor tök felesleges nekünk itt egymásnak irogatni.
Elküldve: 2005. 08. 27. 10:50
Idézet: wpepi - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 11:29
És, hogy értsd is, hogy mi a francról írogatok idézek két fórumtárs írásából:
Idézet
Na most már tényleg utoljára.
Hát kábé tényleg ennyit modtál eddig érdemben, ugyanis az ominózus idézet a tipikus "nesze semmit, fogd meg jól" eset.
Ha garanciális gondod lesz - kívánom hogy a Mistralba akadj bele
További szép napot.
(És még mindig ott tartasz, hogy mi van akkor, ha a gépet nem tudod bevinni... nem csalódtam
Elküldve: 2005. 08. 27. 10:51
Jó lenne ha végre valami kézzel fogható írást is idebiggyesztenél ami valóban engem cáfol. Ha esetleg hivatkoznál valamilyen konkrét esetre ahol a vásárló csere iránti kérdésére adott igenlő válasz után 3 napon belül elhajtották az üzletből vagy hasonló olyan jellegű incidensre ahol is mást mondtak a vásárláskor és mást amikor vissza vitte 3 napon belül.
És a 3 napon belüli csere lehetőségét ne keverd már össze a garanciális kötelezettséggel. A kettő nem ugyanaz
Idézet
Képzeld volt már náluk garanciális ügyem és készségesen meg is oldották a problémát
Ja és még elnézést is kértek.
Idézet
Én már az éjjel befejeztem. Te voltál az aki álmos szemekkel ismét felhoztad ezt a lefutott témát
Idézet
Erre roppant mód kíváncsi vagyok. Nem olyannak ismerlek aki ezt könnyen be tudná fejezni
Szerkesztette: wpepi 2005. 08. 27. 11:13 -kor
Elküldve: 2005. 08. 27. 11:25
Idézet: zsolt008 - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 10:34
... kroozo (objektív) gondolatmenete alapján (amit kezdek elfogadni, de még átgondolom az eddigi szubjektív megközelítést is) a nyilvános kijelentésben (a manual az ilyen) a "support wpa" is szerepelt kifezetetten ahhoz a modellhez, ahogy írtad ... ilyen nyomvonalon a teljesítés már hibásnak tekinthető és nyert ügyed lehet ...
Szerk: az objektív szemléletet a már beidézett (5) bekezdés is alátámassza
Idézet
Ez nem csak a teljesítésre, hanem már a szerződés megkötésére is vonatkozik
Idézet
Tehát, ez kizárja az általam emlegetett elméleti "a)" pontot, a "nemtetszést", a vonakodást (passzivitást), a vásárlóra való kockázathárítást. Az "a)" pont csak manual hiányában állta volna meg a helyét.
Ha tehát a manuálban tényleg ez volt és az eladó nem tiltakozott, nem bírálta felül ezt a sort, nem tájékoztatott, akkor nyert ügyed van. Ez a gondolatmenet alaposabbnak is tűnik... ergó tévedtem az előző wpa-s postjaimban, mert nem a leírtakból indultam ki, hanem a "nemtetszést" adottnak vettem.
Sok szerencsét a termék Ptk. 205. § (4), 277. § (1) b)-c) és 277. § (5) alapján való visszaviteléhez!
Szerkesztette: N0zer0 2005. 08. 27. 12:05 -kor
Elküldve: 2005. 08. 27. 14:31
Idézet: N0zer0 - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 12:25
Ha tehát a manuálban tényleg ez volt és az eladó nem tiltakozott, nem bírálta felül ezt a sort, nem tájékoztatott, akkor nyert ügyed van. ...
Én is így értelmeztem a sztorit.
Persze - még mielőtt egyesek elkezdenének okoskodni, hogy "dehát nem kell értenie hozzá az eladónak"
Idézet
Szerintem ez már lefutott ügy, levásárolta a pénzt. Miután produkált egy kedves kis kanosszajárást.
Elküldve: 2005. 08. 28. 09:36
Szerk: az objektív szemléletet a már beidézett (5) bekezdés is alátámassza
Ez nem csak a teljesítésre, hanem már a szerződés megkötésére is vonatkozik
Tehát, ez kizárja az általam emlegetett elméleti "a)" pontot, a "nemtetszést", a vonakodást (passzivitást), a vásárlóra való kockázathárítást. Az "a)" pont csak manual hiányában állta volna meg a helyét.
Ha tehát a manuálban tényleg ez volt és az eladó nem tiltakozott, nem bírálta felül ezt a sort, nem tájékoztatott, akkor nyert ügyed van. Ez a gondolatmenet alaposabbnak is tűnik... ergó tévedtem az előző wpa-s postjaimban, mert nem a leírtakból indultam ki, hanem a "nemtetszést" adottnak vettem.
Sok szerencsét a termék Ptk. 205. § (4), 277. § (1) b)-c) és 277. § (5) alapján való visszaviteléhez!
Szia!
Azért ebben csak ne legyél ennyire biztos (mármint, hogy nyert ügye van az illetőnek).
Sajnos, amig nálunk gumi jogszabályok vannak, valamint a bíróknak nem kell figyelembe venniük a legfelsőbb bírósági állásfoglalásokat, nos addig minden azt adott bíró hozzáállásától függ.
Mára már elértük azt, hogy a független bíróságok már a jogszabályoktól is függetlenítették magukat!
Cilinder
Elküldve: 2005. 08. 28. 11:48
Idézet: mistralhungary - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 18:18
Ez esetben kérem kifejtené, hogy miért nem lehet olyankor is alkalmazni eme fenti módszert, ha egy hibás termék az Önök szervízében áll másfél hónapig - mintha erre vonatkozna az ÁSZF-ben az "elállhat a szerződéstől" rész? Megjegyzem, kb két hónap után végre érkezett cserekészülék. Valamint az Önök jogi osztálya nem válaszolt egy faxra, pedig elvileg kötelességük, hiszen írásbeli panasz volt.
RM. Választ nem feltétlenül várok, hiszen még több vitának adna helyet, ám a többiek okuljanak.
---Albert Einstein
Elküldve: 2005. 08. 28. 12:49
Na, csak sikerült közös álláspontra jutnunk
Elküldve: 2005. 08. 31. 11:52
1) A 15 napon belül 15% százalékkal alacsonyabb áron visszavásárlás KACSA, erről a szervízben nem tudnak.
2) 3 napon belüli csere csak hibás alkatrészre vonatkozik.
Idézet
Azt, hogy az utolsó bekezdés mit jelent, azt nem értem.
Konkrét kérdésemre, hogy ha veszek egy USB winchester tokot és nem működik a gépemmel, azt a választ kaptam, hogy náluk működik, akkor az nem tekinthető hibának. Ez összhangban van az alább idézett szöveggel:
Idézet
3) A boltban NEM lehet a terméket kipróbálni. (Legalábbis legutóbb mikor rákérdeztem a szervízbe küldtek)
4) A szervízben ki lehet a termékeket próbálni (kompatibilitás szempontjából is), egy-egy ilyen próba ára 1000 Ft függetlenül a sikerességétől.
5) Az 50%-os visszavásárlást visszavásárlási garancia programnak hívják és 11 hónapig lehet élni vele, és azt jelenti, hogy egy új termék vásárlásakor beszámítják a termék aktuális árának 50%-át.
Arról, hogy ezek fer feltételek-e vagy sem arról lehet vitatkozni, mindenesetre csak ezek tudatában érdemes a Mistrálban vásárolni.
P.S: Szerintem az, hogy a szervízben sorszámot kap az ember, ott le tud ülni, van egy TV amit nézhet és még meleg italt is kaphat ez mutatja, hogy a Mistral-ban foglalkoznak az ügyfelekkel. Nekem a 11 hónapos visszavásárlási garancia is egy korrekt dolognak tűnik. Ennek ellenére én kétszer égettem meg magamat kompatibilitási gondokkal, így a jövőben ha olyan terméket vásárolok, aminél felmerülhet kompatibilitási gond, azt inkább nem a Mistrál-ban fogom megvenni.
Elküldve: 2005. 08. 31. 19:13
Idézet: Palmtop2000 - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 12:52
Az ügyfelekkel való foglalkozás számomra nem ennyit jelent. Sokkal inkább azt, hogy válaszolnak a faxban elküldött írásos panaszra (lehetőleg érdemben!), nem kell heteket, hónapokat várnom egy-egy javításra, a cserjogosultságot korrektül elismerik (akár még a pénzvisszafizetési jogosultságot is) stb, stb...Én bizony semmi "ákcijó" kedvéért be nem teszem a lábam a Mistral Computerworld érdekeltségi körébe tartozó üzletek egyikébe sem, amíg ilyen a hozzáállásuk. Remélem, lassan (de inkább gyorsan) mások is rájönnek végre, hogy ez nem az a cég, ahol érdemes vásárolni. Mert csak és kizárólag ez bírhatja rá a Mistral menedzsmentjét, hogy felülvizsgálják az álláspontjukat az olyan ügyek kezelésében, mint amiket ezen topik is tárgyal.
Elküldve: 2005. 08. 31. 19:19
Idézet: Fym - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 23:13
A különbség csak az, hogy ez a bazi nagy szélmalom a kis Don Quijotékból él meg...és nem veszi észre magát...
Elküldve: 2005. 09. 04. 22:23
Ugye tudod, hogy ha levásárolod majd az 50eFt-os mistrálos papirodat akkor az uj termék garanciája a régi termék megvásárlásától kezdödik!!
Tehát ha pl. 10 hónapja vetted a meghibásodott alkatrészt akkor a most ujonan vásárolt cumóra a mistrál csak 2 hónapot fog adni. Ezért leszel gondban a papirosod eladásával.
Üdv.

Súgó
A téma zárva.