HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#431 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 26. 11:54

Idézet: Palmtop2000 - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 12:38

Ha jól látom, most arról megy a vita, hogy ha egy termék nem tudja azt ami a leírásában van, akkor ki viselje ennek a költségét.

a) a vásárló, és ha nem akarja ezt fölvállalni, keresse meg a gyártót és intézze vele az ügyet

b) a kereskedő, aki a láncban egyel közelebb van a gyártóhoz

Szerintem erre a válasz egyértelmű

Úgylátszik mégsem, egyeseknek. Aztán majd a gyártó közli, hogy igen, tényleg rossz volt, de azért mert xyz chip szar volt rajta, menj, focizd le annak a forgalmazójával. Az elküld a chip gyártójához. Az meg közli, hogy ja, anyaghibás volt a 3. láb, menj annak a gyártójához, aki elküld az alumíniumüzembe, onnan a bányába, azok meg tovább a bányagép gyártójához :D

Ha veszel valamit, és az nem jó, akkor neked oda kell visszavinni, és annak a kiskernek kell ezt rendeznie veled. Utána ő mehet szépen tovább, és rendezheti a dolgot a gyártóval, hiszen valóban az a hibás.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#432 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 11:59

Ezt már jópárszor kifejtettük, ha valakinek ezek után sem tiszta, akkor ott valami nagy probléma lehet az illető felfogásával. :) :D

#433 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 12:01

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 12:19

...Én nem azt javasoltam, hogy minden üzlet rendelkezzen Internet terminállal, hanem azt, hogy az üzletben dolgozónak legyen lehetősége és kötelessége a termékekkel kapcsolatban felmerülő kérdésekre választ keresni akár az Internet segítségével (is).
...

Ahogy mindenki más (köztük én) is ezt írta. :omg:  ;)

Nem akarok magamnak babérokat, de azt hiszem pont én vetettem fel a kérdést, és kérdeztem rá kétszer is Mr. Mistral-nál, hogy miért lenne oly nagy tragédia ezt megoldani. :think: Olyan logikusnak tűnne pedig a dolog... :(

Szerkesztette: Etele 2005. 08. 26. 12:03 -kor

#434 Felhasználó inaktív   zsolt008 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 12:29

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 9:19

... Nem védeni akarom a Mistral-t de ha a tisztelt vásárló hajlandó lenne megkérdezni, hogy ha mégsem megfelelő a termék akkor mit lehet kezdeni és csak akkor vásárolna ott ha olyan választ kap ami neki megfelel akkor nem lenne ennyi elégedetlen vásárló.
...

szerintem ha mindezt az elejen megkerdezne a vasarlo a mistralban, akkor joval tobben sarkonfordulnanak, es messze kerulnek a jovoben az uzletet. :)

Szerkesztette: zsolt008 2005. 08. 26. 12:34 -kor

proc: A64X2, ram: 3gb ddr, hdd:  160gb sata, vga: x800xt agp

#435 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 12:42

Had ne védjem a Mistrált, de ez érvényes bármelyik másik boltra és termékre is.
Először tájékozódni kell és csak azután megvenni, a jelen eset más mert ott a Mistrál hibázott, mégha tanult kollégám nem is ismeri el ;) .
A Mistrál eljárása nagyon korrekt, hogy 3 napon belül visszaveszik a terméket és csak utána vonnak az árból, erre semmi sem kötelezi őket (jó terméknél)

#436 Felhasználó inaktív   Koga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 12:48

És árlevonásra sem kötelezi őket senki. Magyarul egyik kezével szór kicsit eléd, míg a másikkal kisepri a házat.

#437 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 12:55

Idézet: Palmtop2000 - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 12:38

Ha jól látom, most arról megy a vita, hogy ha egy termék nem tudja azt ami a leírásában van, akkor ki viselje ennek a költségét.

a) a vásárló, és ha nem akarja ezt fölvállalni, keresse meg a gyártót és intézze vele az ügyet

b) a kereskedő, aki a láncban egyel közelebb van a gyártóhoz

Szerintem erre a válasz egyértelmű

Látom félreértésre adtam okot  :D . Nem arról van szó, hogy menjen a gyártóhoz. Természetesen menjen a kereskedőhöz hiszen ott vette és majd a kereskedőnek kell harcolni a gyártóval. Viszont a vevő ne a kereskedőt tegye felelőssé azért mert a gyártó nem korrekt infót mellékelt a termékhez. Szerintem nem a kereskedő tehet arról, hogy nem tudja a készülék azt amit a gyártó leírt a mellékelt irományokba. A kereskedőnek nem dolga de nem is kötelessége leellenőrizni, hogy az amit a gyártó leírt az megfelel e a  valóságnak.

Szóval egyértelmű, azaz a vásárló az üzletbe vigye vissza de ne a kereskedőn akarjon bosszút állni azért mert a kiválasztott termék gyártója hamis információt írt le.

Szerintem meg az egyértelmű, hogy ha vásárolok egy terméket ami nem tudja azt amit a gyártó a leírásban megadott akkor azt visszaviszem oda ahol vettem és a vásárlás előtt letisztázott csere keretén belül vagy más termékre cserélem vagy visszakérem a pénzemet. És perszer annak a gyártónak termékeit már nem fogom megvenni se ott se máshol mivel a gyártó hamis információt adott.

#438 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 12:56

Gondolkozzál már, ha neked van egy boltod, eladsz valamit amit visszahoznak 10 nap múlva, hogy bocs ez most mégsem kell, akkor te visszaadod a teljes vételárat?
Azt máshogy hívják, úgy, hogy kölcsönző...
Menj el és vegyél egy fűnyírót majd vidd vissza miután lenyirtad vele a kerted, hogy bocs már nem kel...

#439 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 13:04

Idézet: zsolt008 - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 13:29

szerintem ha mindezt az elejen megkerdezne a vasarlo a mistralban, akkor joval tobben sarkonfordulnanak, es messze kerulnek a jovoben az uzletet. :)

Bocs, de bárkit is kényszerítenek arra, hogy olyan helyen vásároljon ahol nem megfelelő neki a kiszolgálás színvonala?
Egyébként is tulajdonképpen most kinek mi az érdeke? Mert ugye a vásárlónak az érdeke az, hogy ha nem ismeri a megvásárolandó eszközt azaz ha nem tudja biztosan, hogy otthon fog e működni akkor a saját érdeke, hogy kinyissa a száját és megkérdezze az üzletben még mielőtt megveszi a kiszemelt eszközt, hogy mi van akkor ha mégsem jó neki a termék. Ha a válasszal nem elégedett azaz pld. olyan választ kap, hogy csak levásárolhatja de pénzt nem fizetnek vissza és ez nem tetszik neki akkor  egyszerűen kifordul az üzletből és keres egy másik boltot ahol úgy adják el a neki kellő terméket, hogy 3 napon belül visszafizetik a pénzt ha nem megfelelő a termék.

#440 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 08. 26. 13:05

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 13:56

Gondolkozzál már, ha neked van egy boltod, eladsz valamit amit visszahoznak 10 nap múlva, hogy bocs ez most mégsem kell, akkor te visszaadod a teljes vételárat?
Azt máshogy hívják, úgy, hogy kölcsönző...
Menj el és vegyél egy fűnyírót majd vidd vissza miután lenyirtad vele a kerted, hogy bocs már nem kel...

Jelentem nemrég pont ezt csináltam meg. Fene sem gondolta manapság, hogy egy cucc nem tud WPA-t, visszahozta pár nap múlva, én meg yáááj, bocs, nesze ez tud. Aztán még jól is jártam, 11 megás nemtudwpa SMC helyett kapott 54 megás WPA-s Asus-t, aztán otthon néztem, hogy az Asus occsóbb. SMC meg majd jó lesz valamire...

Nem eccerűbb? User WPAsat kért, otthon rájött, hogy nem tudja, visszaviszi, megoldják. Fenének bonyásítani? Bár ha meg így állok hozzá, akkor jönnek a nem is ezt mondta, nem is úgy gondolta, blablabla dumákok.
Make love not Wor.

#441 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 13:20

Idézet: Koga - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 13:48

És árlevonásra sem kötelezi őket senki. Magyarul egyik kezével szór kicsit eléd, míg a másikkal kisepri a házat.

Bocs, de mi az, hogy az egyik kezével szór egy kicsit a másikkal meg kisepri a házat. A kereskedő nem szociális intézmény. Amire nem kötelezi jogszabály azt ne várja már el senki. Bocs de nagyon rosszul nézed ezt a kérdést. Ami a kereskedőnek kötelessége az, hogy betartsa ami a jogszabályokban le van írva. A többi már csak pusztán marketing és nem kötelező egy kereskedőre nézve sem

#442 Felhasználó inaktív   Koga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 13:25

Ok ez így végülis igaz (mondjuk a törvényen nem ártana változtatni, de jelenleg ez van érvényben). Nem tudom miért, Jahno megközelítése mondjuk akkor is értelmesebbnek tűnik.

#443 Felhasználó inaktív   Koga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 13:27

Pontosan az, amit leírtál. Mivel a jogszabályokat (pénzt vissza soha! pereljél!) sem tartja be, ezért a kis kevezményért ne istenítsük már.

#444 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 13:29

Idézet: Koga - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 14:25

Ok ez így végülis igaz (mondjuk a törvényen nem ártana változtatni, de jelenleg ez van érvényben). Nem tudom miért, Jahno megközelítése mondjuk akkor is értelmesebbnek tűnik.

Azért azt ne felejtsd el, hogy hosszú évtizedekig Magyarországon kötelező volt minden kereskedőnek 3 napon belüli pénzvisszafizetés ha nem tetszett a termék. De amióta az unijó tagja vagyunk ezt eltörölték. (mint ahogy sok más itthoni vásárlókat jobban védő rendelkezést)

#445 Felhasználó inaktív   zsolt008 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 13:30

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 11:55

...
Szóval egyértelmű, azaz a vásárló az üzletbe vigye vissza de ne a kereskedőn akarjon bosszút állni azért mert a kiválasztott termék gyártója hamis információt írt le.

...

???

ha ezt meg mindig a wpa kapcsan irod le, akkor kezdem azt hinni, hogy szovegertesi problemaid vannak.
proc: A64X2, ram: 3gb ddr, hdd:  160gb sata, vga: x800xt agp

#446 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 13:31

Idézet: zsolt008 - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 14:30

???

ha ezt meg mindig a wpa kapcsan irod le, akkor kezdem azt hinni, hogy szovegertesi problemaid vannak.

Nem. Ez Palmtop2000-nek szólt  :D

#447 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 13:39

Idézet: Koga - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 12:25

Komolyan nem értem mi bajotok van, ha maradva a példánál veszel egy kártyát a mistrálban, ami nem tudja wpa-t van három napod arra, hogy kipróbáld, hogy jó-e.
Ha nem jó, és nem tetted tönkre, akkor visszaviheted és kérhetsz egy másik tipust.
Ha 15 napon belül viszed vissza, akkor levonnak 15%-ot, az azért nem sok...
Ha meg 15 napopn belül sem tudtad eldönteni, akkor adnak érte 50%-ot, az kb. annyi mintha használtan adnád el.
Mi ezzel a gond?
Mutass egy boltot, ahol ha 20 nap múlva visszaviszel egy terméket, akkor visszakapod az árat....

Ha most jönne az akinek Jahno eladta a kártyát azzal, hogy vettem egy kártyát ami nem tudta a wpa-t, visszavittem és kaptam egy olyat ami tudja de ez olcsóbb és Jahno nem adta vissza a különbözetet, akkor nekiesnétek Jahnonak is?

#448 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 16:41

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 14:29

Azért azt ne felejtsd el, hogy hosszú évtizedekig Magyarországon kötelező volt minden kereskedőnek 3 napon belüli pénzvisszafizetés ha nem tetszett a termék. De amióta az unijó tagja vagyunk ezt eltörölték. (mint ahogy sok más itthoni vásárlókat jobban védő rendelkezést)

Ilyen soha nem volt kötelező és nem is lesz.

Sajnos tényleg nem köteles visszavenni az eladó "nemtetszés" alapon. Lehet olyan rendes és visszaveszi, de nem kötelessége! Sehol nem is csinálták ezt sehol, kivéve egyes üzleteket, akik vállalták ezt az extra vásárlóbarát feltételt.

Itt ugyan elsőre látszólag nem a "nemtetszés" esete áll fenn, mert a kézikönyv... és az eladó nem tudta...
A termék sajnos akkor is hibátlan ettől eltekintve, tehát ha az eladó nem állította soha hogy tudja a wpa-t a termék, akkor bizony nem kötelessége visszavenni. Bár az üzletnek nem ártott volna a visszavétel, ez spéci és olcsó eszköz, egy ilyen visszavitelével nem szórakozik senki, senki nem játssza azt, hogy emiatt egy üzletbe visszajárkál (neki is idő+pénz az ökörködés). Mondjuk ezt már másodszor írom és aki "ígyjártál kiskomám, a pénz már nálam van, legközelebb figyeljél" beállítodottságú, annak el lehet regélni ezerszer is, akkor se fog változtatni a hozzáállásán.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#449 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 16:46

Volt amikor kötelező volt.
Itt nem a "nemtetszés esete" forgott fent, mert ahogy már harmincszor le lett írva a hozzáadott papirokban az volt, hogy tudja és mégsem tudta.

#450 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 16:59

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 17:46

Volt amikor kötelező volt.
Itt nem a "nemtetszés esete" forgott fent, mert ahogy már harmincszor le lett írva a hozzáadott papirokban az volt, hogy tudja és mégsem tudta.

Mutasd meg, hogy mi írta ezt elő !!!

Hidd el én nem akarom védeni a Mistralt, mert utálom őket meglehetősen. De sajnos ez esetben a jog nekik kedvez. Igaz, hogy célszerűtlen egy hozzáállás, de ha valaki ennyire görcsösen ragaszkodik a jogi minimumhoz (elbújik mögé, pedig lehetne gerincesebb, belátóbb is), akkor nem lehet mit tenni.

Itt lehet internet terminált emlegetni, a lényegen nem változtat a csűrés csavarás, és az ejjnyebejnye.

Max a gyártóval veheti fel a vevő a kapcsolatot és beindulhat az egymásramutogatás, amit itt már leírtak előttem, de akkor is csak ennyit lehet tenni.

Olvassad el figyelmesen az előző hozzászólásomat, abban benne volt rendesen (rendszeresen olvasom a topikot, ismerem a részleteket). Ez zsolt008-ra is vonatkozik.

Idézet: N0zer0

mert a kézikönyv... és az eladó nem tudta...

Idézet: N0zer0

ha az eladó nem állította soha hogy tudja a wpa-t...

Nagyon hirtelen felindulásból, pár percen belül nyomtad el a választ, nem gondoltad át.

Ez az utolsó post, amit a wpa-s dologgal kapcsolatban ide leírok, mert
- túl lett lihegve a dolog
- unom
- nem fogom a szabadidőmben ezt a tránya céget védeni

Szerkesztette: N0zer0 2005. 08. 26. 17:05 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.