Még néhány dolgot szeretnék leírni a Mistrálal kapcsolatban:
1) A 15 napon belül 15% százalékkal alacsonyabb áron visszavásárlás KACSA, erről a szervízben nem tudnak.
2) 3 napon belüli csere csak hibás alkatrészre vonatkozik.
Idézet
A 3 munkanapon belül meghibásodott termékeket eredeti csomagolásban, összes tartozékaikkal együtt kell visszahozni szervizünkbe. Amennyiben a hibát a mi szervizünk is megállapítja a termék bevizsgálása során, a vásárló - a hatályos jogszabályok alapján - a termék kicserélését kérheti, feltéve, hogy a hiba a rendeltetésszerű használatot nem befolyásolja.
Azt, hogy az utolsó bekezdés mit jelent, azt nem értem.
Konkrét kérdésemre, hogy ha veszek egy USB winchester tokot és nem működik a gépemmel, azt a választ kaptam, hogy náluk működik, akkor az nem tekinthető hibának. Ez összhangban van az alább idézett szöveggel:
Idézet
Amennyiben a megvásárolt termék nem hibás vagy a hiba szervizünkben nem reprodukálható, cégünknek a cserére, visszavásárlásra vagy pénzvisszafizetésre lehetősége NINCS és erre törvényi kötelezettségünk sincsen! (Nem számít meghibásodásnak az inkompatibilitás valamint a szoftverek és driverek okozta működési zavarok. Továbbá nem tekinthető hibásnak az a termék, aminek használhatóságát egy másik termék hibája vagy kiforrottalansága korlátozza (pl.: DVD író – kiforratlan firmware verzió miatti lassabb írási sebessége)
3) A boltban NEM lehet a terméket kipróbálni. (Legalábbis legutóbb mikor rákérdeztem a szervízbe küldtek)
4) A szervízben ki lehet a termékeket próbálni (kompatibilitás szempontjából is), egy-egy ilyen próba ára 1000 Ft függetlenül a sikerességétől.
5) Az 50%-os visszavásárlást visszavásárlási garancia programnak hívják és 11 hónapig lehet élni vele, és azt jelenti, hogy egy új termék vásárlásakor beszámítják a termék aktuális árának 50%-át.
Arról, hogy ezek fer feltételek-e vagy sem arról lehet vitatkozni, mindenesetre csak ezek tudatában érdemes a Mistrálban vásárolni.
P.S: Szerintem az, hogy a szervízben sorszámot kap az ember, ott le tud ülni, van egy TV amit nézhet és még meleg italt is kaphat ez mutatja, hogy a Mistral-ban foglalkoznak az ügyfelekkel. Nekem a 11 hónapos visszavásárlási garancia is egy korrekt dolognak tűnik. Ennek ellenére én kétszer égettem meg magamat kompatibilitási gondokkal, így a jövőben ha olyan terméket vásárolok, aminél felmerülhet kompatibilitási gond, azt inkább nem a Mistrál-ban fogom megvenni.