Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 12:43
Nemreg volt itt egy kis kalvariam egy szar tappal, meg az akoruli huzavonaval. Az utoeletet meg nem irtam le a tortenetnek. De kb ugyanaz, mint az idezett olvasmany.
Nem volt mar ugyanolyan tapjuk az arlistan (az elado maga mondta, hogy szeriahibasak voltak - Sirtec -, es egy heten otot hoztak vissza belole), ezert nem lehetet kicserelni csak egy masikra, megpedig ugy, hogy beszamoljak az uj tap araba. A 13500 Ft-os dobozos tapomat 6500 Ft-ert szamoltak be. Kb fel eve telt el a megvetel ota. Mondtam hogy koszonom szepen.
"Akkor hadd nezzem mitek van." Kineztem egy 350-es Chieftec tapot, aminek erdekes modon kb 500 Ft-ot csokkent az ara kb ugyanebben az idointervallumban, erre egyebkent szolidan ra is mutattam, az elado is csak tarogatta a karjat, hogy hat igen ez van, mivel firtattam, hogy ez azert elegge irrealis arcsokkenes a tobbi tap arahoz kepest.
Nyomtatott arlistan nem is volt mar olyan tap, mint az enyem, hanem a kozponti szoftver dobta ki, hogy ennyibe kerul. Az elado eleult a gepnek es mondta az eredmenyt. Hogy a kepernyon mi volt, azt nem tudom. Nyilvan nem nezek ki rosszat beloluk, ha meg hazudtak, lelkuk rajta.
Mutogattam a sracnak a nyomtatott arlistan, hogy a hozza legkozelebb allo Sirtec tap is NETTOBAN dragabb (nem sokkal), mint amennyiert nekem be akarjak szamolni a regit. Azert szomorodtam el, mert azok a tapok raadasul OEM-ek voltak, vagyis: nesze paraszt kibaszva a pultra. Az en regim meg dobozos. Mikor azt visszavittem, kozoltek, hogy kell doboz hozza, mert a gari miatt, meg igy meg ugy. Kerdezem en: ha OEM-at veszek, akkor is nekem rinak, hogy miert nincs doboza?! Mert akkor a pofam leszakad.
Mivel a multkor feldobtam a temat itt a forumon, azt szepen el is olvastak embereink, ezt kozoltek is velem, szoval barmennyire joindulatu vagyok is, nem tartom elkepzelhetetlennek, hogy volt ebben egy kis szivatas. Ha nem, nem.
Szoval: kineztem a Chieftecet, mondtam, hogy hat akkor egy ilyet kerek. "Ezzel tuti jol jarsz nekem is ilyen van otthon, stb."
Mondtam, hogy hat ez remek, akkor a Chieftecre hany ev gari van? 2-3? Vagy elettartam? (Mint ahogy azt mashol hallottam.) Neeem, dehogyis, hat lement egy fel ev a regi tapod garijabol, az 2 eves egyebkent, tehat masfel ev gari van az uj tapodra haver.
Na, ekkor mar csak az erdekelt, hogy kijussak anelkul, hogy be kelljen a hugomat hozni defloralasra, annak kompenzalasakent, hogy en mint vevo ennyi kellemetlenseget okozok es nem ertek dolgokat.
Summa summarum, az eredeti tap araval es az ujra rafizetett osszeggel szamolva kb 15000 Ft-bol van egy OEM Chieftec tapom (350W) a pultra kibaszva, fel evvel kevesebb garival, mint amennyi jarna mivel a tap vadonatuj. (Legalabbis remenyeim szerint).
Es most jon a raadas. Azt hittem poenos leszek a kovetkezo kijelentesemmel:
A tap ott zorog a pulton, log a zsinor ide-oda. Mondom:
- "Figyi csak nem adnal egy dobozt neki, mert ugye a szakszeru szallitas nalatok is erzekeny pont, (gondolat: mint ket hettel ezelott kiderult ugyanis anelkul nem vettetek at gariba) es en is ugy szeretnem hazavinni."
Na mit kaptam? Kirak egy dobozt, pontosan a visszahozott tapom markajat, es kozli: - Ebbol most ugyis sok van.
Az ugyintezes soran kulturalt voltam es jolnevelt. Egyszer sem emeltem fel a hangomat. Mintaszeru pancserkent viselkedtem. De en meg egyszer vissza nem megyek oda. Hacsak nem a hugomert.