HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 20. 16:44

Asszem atkozzak a napot, amikor felvettek minket az EU-ba.

#522 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 21:18

Én a pécsi mistralba megyek neha, amikor olyan dolog kell, ami nem romolhat el! Az érdekesség: eddig kb 10x voltam,de a boltban eladón és szervizesen kívül SENKI sem volt! Talán Pécsett tudják már, milyen a mistral?:)

Amúgy kajak lepukkant a bolt

#523 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 20. 22:51

A fehérvári se sokkal jobb, ott is 1-2 ember van, az alkalmazottak többnyire :) . De volt már egész komoly, 4-5 fős sor is. Ők készségesek, megmutatnak szívesen mindent, mit kérek, ahogy megfigyeltem, a garis ügyfelekkel is nyugodtan, segítőkészen beszélnek (ha már mást nem is tudok nagyon objektíven megítélni ott, legalább ezt tényleg pozitívumnak tartom a pesti viszonyokhoz képest).
A bolt ablaka elég koszos, belül elég unalmas, semmi extra.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#524 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 07:24

A kaposvári srác (egyedül van) is nagyon rendes és segítőkész, a garis ügyemet is abszolult korrektűl rendezte...

#525 Felhasználó inaktív   DuRaCeLl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 07:30

akkor vidékre kell vinni a garis cuccokat!! :D
Gigabyte Gigabyte 965P DS3 6400,2Gb A-Data Hc 800, club-3d 7800gt pci-x, g5

#526 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 09:07

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 8:24

A kaposvári srác (egyedül van) is nagyon rendes és segítőkész, a garis ügyemet is abszolult korrektűl rendezte...

Véletlenül nem azért, mert előtte egyszer már keményen kiálltál magadért? :D 
Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#527 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 13:15

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 8:24

Most mi van, ki akarod rugatni? ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#528 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 03:04

Idézet: didyman - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 23:51

A bolt ablaka elég koszos, belül elég unalmas, semmi extra.

Akkor mosson le tükör fényesre az egyik eladó. :D A másik az hogy szereljenek fel hangszórókat és bömböljön yóól, a TECHNO szól! :cool:  :drummer:  :banana:  :rock:  :fuck2:  :drocker:  :dj:  :kma: :]
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#529 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 09:40

Nekem már megoldódott a mistral probléma:

Idézet

Your request is forbidden by local firewall policy.

Possible reasons:

* The URL you are trying to download is denied

Possible solutions:

* Contact your system administrator for assistance
    * Contact your Zorp support for assistance

Additional information:
proxy requests not permitted in transparent mode.

Ezt adja a weblapjuk :D

#530 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 10:50

Idézet: Ariadne - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 8:07

Véletlenül nem azért, mert előtte egyszer már keményen kiálltál magadért?   :D 

Nem még nem volt vele problémám, hálistennek nem kellett kiállnom magamért.

#531 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 18:44

Bevallom töredelmesen, hogy részt vettem egy alaplap- és procivásárlásban a M***-ban.  :D Mentségemre szolgáljon, hogy nem én vettem, hanem egy rokonom megkért, hogy segítsek neki. Kb. egy éve történt, valami Abit volt az alaplap és AMD proci. Irány haza, processzor, hűtő beszerel, gép bekapcs, de se kép se hang. Eleinte azt hittem, hogy a tápegység szar, mert semmilyen életjelet nem adott magáról az alaplap. Na mindegy, másnap visszavittem. Ahogy az üfsz nyújtotta a kezét az alaplapért, még mielőtt kézbe vette volna, az ujjával már mutatott a nyák egy pontjára, miszerint át lett vágva a fólia. Szóval húzzak a p*-ba, kidobhatom a panelt. Hazavittem, nagyítóval megnéztem, valóban át volt vágva a fólia. Amit én csak nagyítóval láttam, azt az üfsz másfél méterről észrevette a mozgásban lévő alaplapon. Na mindegy, megszívtam, megérdemeltem.
Első nekifutásra arra gondoltam, hogy CPU-szerelés közben az előző (csókos) vevőnek megszaladt a keze benne a csavarhúzóval.

Egy pár hónappal később összefutottam egy régi szervizes haverral, megkértem, hogy nézze már meg az alaplapot, hátha ki lehet hozni valamit belőle. Megnézték, és a fólia áthidalása után sem szűnt meg a hiba. Tehát, más nem történhetett, mint hogy eleve szart vett meg a kereskedő, és eszközölt rajta egy fóliaszakadást, mert így le tudja koptatni a garanciális igényt.

Szerkesztette: Miki2 2005. 10. 31. 18:45 -kor

Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#532 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 02:16

Hat igen, naluk az elettartam garancia addig tart, amig elve ki nem lepsz az uzlet ajtajan.

Szerkesztette: nyunyu 2005. 11. 01. 02:18 -kor

#533 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 07:32

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 19:44

Ahogy az üfsz nyújtotta a kezét az alaplapért, még mielőtt kézbe vette volna, az ujjával már mutatott a nyák egy pontjára, miszerint át lett vágva a fólia.

Ez már nagyon kemény  :eek:

Legközelebb az lesz, hogy hangtompis cuccal tarkónlőnek, aztán kidobnak az "üzlet" elé, ha nem pénzt lobogtatsz előre :down:

Szerkesztette: N0zer0 2005. 11. 01. 07:32 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#534 Felhasználó inaktív   DuRaCeLl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 07:52

ezért nem szabad ott vásárolni és lassan az ember arra kényszerül, hogy nagyitóval kell végig nézni minden cuccot!!!  :reklamacio:
Gigabyte Gigabyte 965P DS3 6400,2Gb A-Data Hc 800, club-3d 7800gt pci-x, g5

#535 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 01. 20:30

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 18:44

Egy pár hónappal később összefutottam egy régi szervizes haverral, megkértem, hogy nézze már meg az alaplapot, hátha ki lehet hozni valamit belőle. Megnézték, és a fólia áthidalása után sem szűnt meg a hiba. Tehát, más nem történhetett, mint hogy eleve szart vett meg a kereskedő, és eszközölt rajta egy fóliaszakadást, mert így le tudja koptatni a garanciális igényt.

Az előző állítás még lehet gyanúra okot adó, ezutóbbi viszont csak merő feltételezés és kicsit erős.
A fólia átvágása ugyanis okozhatott olyan meghibásodást, mely a helyreállítás után is megmaradhatott.

Csak azért maradjunk meg a realitás és a valódi esetek talaján, az összeesküvéselméletek nem ebbe a témába valók és ismerd el, hogy ha esetleg mégis Te baltáztál el valamit, az elektronikában nem mindig jelenti azt, hogy helyre lehet hozni csak annak a hibának az elhárításával.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#536 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 10:44

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 20:30

és ismerd el, hogy ha esetleg mégis Te baltáztál el valamit

Nem vagyok tökéletes, sőt! Egyszer például fordítva dugtam rá a tápcsatit egy flopimeghajtóra  :D
Na de nem kentem rá senkire. Ment a levesbe...
90 óta (kb akkor tértem át AT-re) vagyok vállalkozó, ezidő alatt összeraktam magamnak, kollégáimnak legalább 20 gépet. Persze voltak problémák, ügyetlenkedések, hibák, de örömök is :up:

Szerkesztette: Miki2 2005. 11. 02. 10:48 -kor

#537 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 11:39

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 20:30

ezutóbbi viszont csak merő feltételezés és kicsit erős.

Régóta kiemelkedő jövedelemmel (bevétellel) rendelkezem, már csak ezért sem cigánykodnék az általam elcseszett cuccok gariztatásával. Mindemellett rendkívül igényes vagyok a beszerzések során. Például az idén mind a négy gépemen TFT-re cseréltem a moncsikat, emellett DTK házakat és tápokat vásároltam. Az árakat már nem figyelem, csak egy szempont alapján döntök: zsír dobozos legyen a cucc. Még kifizetés előtt látni akarom, ahogy kinyitják a dobozt, és csak akkor veszem meg, ha a csomagoláson nyoma sem látszik visszacsinálásnak (van már tapasztalatom benne). Mondanom sem kell, a legritkább esetben találok bontatlan csomagolású alkatrészt a piacon. Sehol nincs raktárkészlet, mindenhol húzott levetett procik, ramok, fagyos alaplapok. A fenti esetben pedig gyárilag szar cuccba botlottam, el tudom képzelni, mennyiért vehette meg a kupec (100 dollár per pallet)

#538 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 12:32

Ebben az évben mélyen az ára alatt hirdettem két 19"-os monitort (Samsung és Samtron), asszem 8k és 6k irányáron, öt percen belül lefoglalták, emellett Telkontáréknak adományoztam olyan cuccokat, amelyeket 20-30 rugóért simán el tudtam volna passzolni, de rámtört az adventi hangulat (már nem emléxem, mik voltak, talán monitor :confused:).
Mindezt csak azért írtam, hogy fényezzem magamat  :D

#539 Felhasználó inaktív   Normika 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 22:08

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 12:43

Nemreg volt itt egy kis kalvariam egy szar tappal, meg az akoruli huzavonaval. Az utoeletet meg nem irtam le a tortenetnek. De kb ugyanaz, mint az idezett olvasmany.
Nem volt mar ugyanolyan tapjuk az arlistan (az elado maga mondta, hogy szeriahibasak voltak - Sirtec -, es egy heten otot hoztak vissza belole), ezert nem lehetet kicserelni csak egy masikra, megpedig ugy, hogy beszamoljak az uj tap araba. A 13500 Ft-os dobozos tapomat 6500 Ft-ert szamoltak be. Kb fel eve telt el a megvetel ota. Mondtam hogy koszonom szepen.
"Akkor hadd nezzem mitek van." Kineztem egy 350-es Chieftec tapot, aminek erdekes modon kb 500 Ft-ot csokkent az ara kb ugyanebben az idointervallumban, erre egyebkent szolidan ra is mutattam, az elado is csak tarogatta a karjat, hogy hat igen ez van, mivel firtattam, hogy ez azert elegge irrealis arcsokkenes a tobbi tap arahoz kepest.
Nyomtatott arlistan nem is volt mar olyan tap, mint az enyem, hanem a kozponti szoftver dobta ki, hogy ennyibe kerul. Az elado eleult a gepnek es mondta az eredmenyt. Hogy a kepernyon mi volt, azt nem tudom. Nyilvan nem nezek ki rosszat beloluk, ha meg hazudtak, lelkuk rajta.
Mutogattam a sracnak a nyomtatott arlistan, hogy a hozza legkozelebb allo Sirtec tap is NETTOBAN dragabb (nem sokkal), mint amennyiert nekem be akarjak szamolni a regit. Azert szomorodtam el, mert azok a tapok raadasul OEM-ek voltak, vagyis: nesze paraszt kibaszva a pultra. Az en regim meg dobozos. Mikor azt visszavittem, kozoltek, hogy kell doboz hozza, mert a gari miatt, meg igy meg ugy. Kerdezem en: ha OEM-at veszek, akkor is nekem rinak, hogy miert nincs doboza?! Mert akkor a pofam leszakad.
Mivel a multkor feldobtam a temat itt a forumon, azt szepen el is olvastak embereink, ezt kozoltek is velem, szoval barmennyire joindulatu vagyok is, nem tartom elkepzelhetetlennek, hogy volt ebben egy kis szivatas. Ha nem, nem.
Szoval: kineztem a Chieftecet, mondtam, hogy hat akkor egy ilyet kerek. "Ezzel tuti jol jarsz nekem is ilyen van otthon, stb."
Mondtam, hogy hat ez remek, akkor a Chieftecre hany ev gari van? 2-3? Vagy elettartam? (Mint ahogy azt mashol hallottam.) Neeem, dehogyis, hat lement egy fel ev a regi tapod garijabol, az 2 eves egyebkent, tehat masfel ev gari van az uj tapodra haver.
Na, ekkor mar csak az erdekelt, hogy kijussak anelkul, hogy be kelljen a hugomat hozni defloralasra, annak kompenzalasakent, hogy en mint vevo ennyi kellemetlenseget okozok es nem ertek dolgokat.
Summa summarum, az eredeti tap araval es az ujra rafizetett osszeggel szamolva kb 15000 Ft-bol van egy OEM Chieftec tapom (350W) a pultra kibaszva, fel evvel kevesebb garival, mint amennyi jarna mivel a tap vadonatuj. (Legalabbis remenyeim szerint).
Es most jon a raadas. Azt hittem poenos leszek a kovetkezo kijelentesemmel:
A tap ott zorog a pulton, log a zsinor ide-oda. Mondom:
- "Figyi csak nem adnal egy dobozt neki, mert ugye a szakszeru szallitas nalatok is erzekeny pont, (gondolat: mint ket hettel ezelott kiderult ugyanis anelkul nem vettetek at gariba) es en is ugy szeretnem hazavinni."
Na mit kaptam? Kirak egy dobozt, pontosan a visszahozott tapom markajat, es kozli: - Ebbol most ugyis sok van.
Az ugyintezes soran kulturalt voltam es jolnevelt. Egyszer sem emeltem fel a hangomat. Mintaszeru pancserkent viselkedtem. De en meg egyszer vissza nem megyek oda. Hacsak nem a hugomert.
Reggeli Londonban
Ebéd New Yorkban
Csomag a Bermudákon                               British Airways

#540 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 21:32

Idézet: Normika - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 23:08

...

Már csak azt nem értem, hogy ha itt le tudod írni, hogy átcsesztek és miket megcsináltak Veled, akkor ott miért nem tudtál szólni a saját érdekedben?
Ha nincs pont ugyanolyan tápjuk mint amit tönkrement, akkor régi áron kötelesek beszámolni, amennyiért vetted, amennyi a számlán van.
A garanciadőből levonás pedig hülyeség, ilyen nincs.
Egy dologban volt igazuk, a csomagolással együtt kellett volna visszavinned.

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.