HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#621 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 08. 12:43

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 13:39

A baj az, hogy aegyes boltok is úgy fogja fel a dolgot, hogy _mindenki_, aki a garanciát érvényesíteni akarja, visszaél a jogaival. De amíg lesznek olyanok, akik ezek ellenére _visszajárnak_ hozzájuk, addig ezek továbbra is meg fog élni ilyen cégpolitikával is.

Talán, azért mert nagyon sok a visszaélő!

Amúgy tapasztalataim szerint, ha a termék valóban hibás és ezt a hibát nem a vásárló okozta az üzembehelyezés során, vagy az üzemeltetés alatt, akkor nincsen semmilyen probléma a garanciális ügyintézéssel, feltéve, hogy a kedves vásárló normális helyen vásárolt!

#622 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 12:44

Idézet: Ariadne - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 12:26

De egyébként a garanciális feltételekben azt írnak, amit akarnak, tök mindegy, ugyanis a fogyvédelmi szabályoktól nem lehet eltérni a fogyasztó hátrányára, tömören: azt írnak, amit akarnak, attól még a jogszabályok érvényesek. Ez a szép a dologban.

Mivel a Mistral az oldalán leírta a feltételeit (függetlenül attól, hogy az nem felel meg a törvényeknek) és ennek ellenére a tisztelt vásárló elkezd siránkozni akkor amikor az történik amit leírtak akkor az a vásárló bugyutasága miatt történik hiszen lehetősége volt vásárlás előtt beírni abba a nyamvadt böngészőbe a www.mistral.hu címet és megnézni azt, hogy mi történik akkor ha elromlik a vásárolt eszköz.
Nekem attól megy fel a pumpa amikor az emberke anélkül megy el vásárolni, hogy egyáltalán megnézné azt, hogy milyen üzletbe is megy be és csak akkor kezd el gondolkodni ha már menni kell gariztatni.

#623 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 12:52

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 13:44

Mivel a Mistral az oldalán leírta a feltételeit (függetlenül attól, hogy az nem felel meg a törvényeknek) és ennek ellenére a tisztelt vásárló elkezd siránkozni akkor amikor az történik amit leírtak akkor az a vásárló bugyutasága miatt történik hiszen lehetősége volt vásárlás előtt beírni abba a nyamvadt böngészőbe a www.mistral.hu címet és megnézni azt, hogy mi történik akkor ha elromlik a vásárolt eszköz.
Nekem attól megy fel a pumpa amikor az emberke anélkül megy el vásárolni, hogy egyáltalán megnézné azt, hogy milyen üzletbe is megy be és csak akkor kezd el gondolkodni ha már menni kell gariztatni.

Pedig de sokan vannak, akik képtelenek olvasni (mármint a képesség talán még meg van rá, de ő nem szán rá időt és energiát, mert ő a saját feltételei alapján képzeli el a vásárlást és jótállást (pl.: ha az adott alkatrész nem lesz majd kompatibilis a mostani alkatrészemmel semmi gond, majd becserélem, vagy levásárolom, vagy még jobb - visszakérem az árát  :omg: ) és az a cég a rossz, akinél nem úgy vannak a vásárlás és jótállás feltételei, ahogy ő azt szeretné, hanem a jogszabály szerint jár el).

#624 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 13:32

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 13:52

Pedig de sokan vannak, akik képtelenek olvasni (mármint a képesség talán még meg van rá, de ő nem szán rá időt és energiát, mert ő a saját feltételei alapján képzeli el a vásárlást és jótállást (pl.: ha az adott alkatrész nem lesz majd kompatibilis a mostani alkatrészemmel semmi gond, majd becserélem, vagy levásárolom, vagy még jobb - visszakérem az árát  :omg: ) és az a cég a rossz, akinél nem úgy vannak a vásárlás és jótállás feltételei, ahogy ő azt szeretné, hanem a jogszabály szerint jár el).

A jogszabály szerint sem lehet visszakérni a pénzt csak azért, mert kedves vásárló nem ismeri a saját konfigja igényeit és lehetőségeit, és hibátlan, de oda nem illő alkatrészt vesz, hol itt a visszaélés? Ez csak szimpla butaság.

Bocs, tudom, ez off.

Szerkesztette: Ariadne 2005. 11. 08. 13:39 -kor

Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#625 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 13:40

Idézet: Ariadne - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 13:32

A jogszabály szerint sem lehet visszakérni a pénzt csak azért, mert kedves vásárló nem ismeri a saját konfigja igényeit és lehetőségeit, és hibátlan, de oda nem illő alkatrészt vesz, hol itt a visszaélés? Ez csak szimpla butaság.

Pont a butaságról van szó hiszen ha a vásárló tisztában lenne azzal, hogy ha nem megfelelő terméket vesz akkor mi történik akkor nem siránkozna.
Egyébként meg volt idő amikor a TV-ben is szajkózták, hogy vásárlás előtt kérdezze meg mindenki, hogy 3 napon belül visszaviheti e ha nem felel meg azaz visszafizetik e az árát.
A gond az, hogy ezen a topicon össze van mosva a vásárló butaságából eredő konfliktus a Mistral nem mindig törvényes garancia ügyintézéséből eredő konfliktussal.

#626 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 23:37

Volt egy IMBP tápom a M*stral-tból. A megvásárlása 2005-09-29-én történt. kb 1 hete a gépem nem indúlt el többé (kék halál, stb). Kiderült, hogy a 420-as IMBP táp gyengébb, mint a 300-as chieftec-em. Felhívtam a fent nevezett cég szervízét, ahol eligazítottak, hogy vigyem vissza a tápot, és ha xar, akkor vagy adnak másikat, vagy levásárolhatom az árát, de a tápot (szerintük mivel 1 hónapnál régebben lett megvásárolva) használt áron veszik be. Végül levásárlás lett, de a számlán szereplő összegért számolták be. Namost az a "kolléga", akivel telefonon beszéltem, az akart átverni, és akivel végül intéztem a dolgot, az ismerte a jogszabályokat? Vagy nem is tudom. Mindenesetre akivel intéztem a dolgokat, nagyon készséges volt. Az egész akció a szervízben 25 percig tartott, amiből 20 perc volt az az idő, amíg sorra kerültem, gyakorlatilag 5 perc alatt megállapította a srác, hogy a táp behalt, kiállította a papírokat és mehettem isten hírével.

A nagy kérdés az, hogy van egy Gecube ATI Radeon 9250-es VGA-m, ami tegnap elkezdett szemetelni. Néha csak windows alatt, néha már a BIOS-nál szinte minden 2. oszloppa csíkokat pakolászott. Volt, hogy a windows-ban csak annyi hibát fedeztem fel, hogy bármi, aminek fekete háttere van (ikon, szöveg, stb), csak az nem jelenik meg, minden más igen. Ezt a kártyád idén márciusban vettem. A nagy kérdés már csak az, hogy esetleg ennél a hibánál is olyan készségesek lesznek, mint a táp ügyében, vagy jobb, ha viszem a Kalasnyikovot is.

#627 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 23:44

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 13:52

Sajnos sokan vannak, akik általánosítanak a törvények szerint. Sokan azért nem olvassák el az egyes feltételeket, mert feltételezik, hogy ott azon a helyen is úgy van, mint máshol, illetve ahogyan azt a jogszabályok előírják. Bár így lenne. Azért valljuk be, hogy a jótállás nem egy olyan dolog, mint egy szerződés, hogy egy-egy adott cég külön szerződést köt a jogszabály alkotóival. Ha tökéletes világban élnénk, akkor nem kéne úgy éreznünk, hogy egyes cégeknez külön jogszabályokat alkottak, amik szemben állnak a nagytöbséggel (a többi cégre gondolok).

#628 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 01:19

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 23:37

Mindenesetre akivel intéztem a dolgokat, nagyon készséges volt.

Nem onnan fog nyugdíjba menni.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#629 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 02:15

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 2:19

Nem onnan fog nyugdíjba menni.

Lehet, de azért egy kicsit még maradhat. :)

#630 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 18. 08:42

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 2:15

Lehet, de azért egy kicsit még maradhat. :)

A telefonban az volt a tényállás, hogy a tápot Te választottad meg rosszul a konfighoz (ez nyilván képlékeny dolog, de így van, ha a táp hozza a specifikációt, viszont nem hozza a gépet, akkor nem a táp és a bolt a hibás). Ebben az esetben az amortizációs hányaddal való beszámítás egy jó kompromisszum, mert nem lennének kötelesek foglalkozni ezzel (csak a hányad nem mindegy, meg az, hogy ők ezt a tápot vajon újként adják el, vagy nem). A szervizben pedig kiderült, hogy a táp hibás, ekkor a jogszerű eljárásmód az, hogy a számla összegét vásárolod le. Biztos sokat olvasnak hwsw-t :Đ .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#631 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 18:03

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 9:42

A telefonban az volt a tényállás, hogy a tápot Te választottad meg rosszul a konfighoz (ez nyilván képlékeny dolog, de így van, ha a táp hozza a specifikációt, viszont nem hozza a gépet, akkor nem a táp és a bolt a hibás). Ebben az esetben az amortizációs hányaddal való beszámítás egy jó kompromisszum, mert nem lennének kötelesek foglalkozni ezzel (csak a hányad nem mindegy, meg az, hogy ők ezt a tápot vajon újként adják el, vagy nem). A szervizben pedig kiderült, hogy a táp hibás, ekkor a jogszerű eljárásmód az, hogy a számla összegét vásárolod le. Biztos sokat olvasnak hwsw-t :Đ .

Én elmondtam a telefonban is, hogy a 300-as viszi a gépet, a 420-as meg nem.
A videokártyát is lerendeztem, szerintük is garanciális hiba volt. Más kérdés, hogy márciusban vettem 13 :confused:

#632 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 18:43

Az, hogy egy 300-as viszi, egy 420-as meg nem, nem mindig jelenti egyenesen a táp hibáját, ez egyedi eset és gyakran előfordul, az ágankénti terhelhetőségekben van a titok.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#633 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 23:30

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 19:43

Az, hogy egy 300-as viszi, egy 420-as meg nem, nem mindig jelenti egyenesen a táp hibáját, ez egyedi eset és gyakran előfordul, az ágankénti terhelhetőségekben van a titok.

Igen. Ennyire nem vagyok láma. Pont ez az, hogy az 5V-os ágon az IMBP-nek 35A-t kellett volna nyomnia a cetli szerint, a Chietec-nek meg 20A-t. Csakhogy az IMBP annyira haloványan nyomta az anyagot az 5V-on, hogy a ház elejébe szerelt LCD-nek is vibrált a háttérvilágítása, amikor a proci melózott, és nem csak kicsit, hanem rettenetesen. Tehát egyértelműen nem nyomott annyit az 5V-on, mint amennyi a táp specifikációjában szerepelt.

Megnéztem a BIOS szerinti értékeket:

Chieftec: 5V-os ág: 4,65-4,90V 12V-os ág: 12,20-12,40V
IMBP: 5V-os ág: 4,20(!)-4,70V 12V-os ág: 12,60-12,85V
A mostani 550W-os Gembird táp: 5V-os ág: 4,95-5,05V 12V-os ág: 11,60-12,05

Más téma:  Pénteken a gépemben megszaladt az áram, de nem csak ott, hanem gyakorlatilag 2 izzó égett ki a lakásban, a TV-ben kiment a bizti, stb..., szóval valahogy az egész házban történt valami megszaladás, Melynek az aláírásomban felsorolt dolgok estek áldozatáúl. Pénteken hoztam másik videokareszt az előzőért cserébe, aminél a DVI kimenetre kötött moncsi képe erősen kékes árnyalatú, valamint a VGA kimenetre kötött moncsi képe 85Hz-en erősen behullámzik (mintha árnyékoláshiba lenne). Aztán, mikor a gép lepukkant, gondoltam, hogy akkor a kártyát is visszaviszem gariba (a kártya nem esett áldozatáúl az incidensnek). Szombaton pár perccel 12:30 előtt értem be a szervízbe és még kaptam sorszámot, de mire beértem azt mondták, hogy haggyam ott a kártyát, mert már lejárt a munkaidő. Jó persze, senki nem akarja kérni tőlük, hogy túlórázzanak, de azért beállíthatnák úgy azt az automatát, hogy úgy adjon sorszámot, hogy aki még kap, azt telejeskörűen ki tudják szolgálni, hogy ne kelljen szerencsétlen embernek még1x visszatrappolni. Durva hasonlattal néhány orvosi rendelőben is a rendelési idő lejárta előtt 20 perccel bezárják az ajtót, hogy már ne jöjjön senki, de akik addig beérnek a váróba, azokat eláátják még akkor is, ha már lejárt a rendelési idő és nem küldik haza, hogy jöjjön vissza másnap. Mondom, durva hasonlattal.

Update: Az előző hozzászolásom kicsit kurta lett. Így lenne teljes:

A videokártyát is lerendeztem, szerintük is garanciális hiba volt. Más kérdés, hogy márciusban vettem 13000-ért és a garancia jegyében cserélték is, de mivel olyan kártyájuk nem volt, ezért csak jobbat választhattam, így ~6000 Ft-ot rá kellett fizetnem, mivel a rossz kártyát 9620 Ft-ért számolták be. :think:

Szerkesztette: Mumtaz 2005. 11. 20. 23:42 -kor

#634 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 07:06

Ez OK, de a szervizes is a saját szemének hisz inkább, a lényeg az, hogy helyesen járt el.
Viszont a Gembird-öd 12V-os ága az több, mint sokat ingadozik egy sima BIOS üzem közben...
És a feszmegszaladás során ez a Gembird volt bennt és túlélte? Mert ez meg a táp védelmét fémjelzi.

#635 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 07:58

Miért járt el helyesen a szervizes?
Teljes áron kellett volna beszámítani a kártyát.
Csak tudják, hogy az emberek 95%-a birka módjára beletörődik, amaradék 5% háborog, na azoknak kifizetik a teljes árat.

Más, aki egy akár több százezer forintos gép alá sajnál egy pár ezer forintos túlfeszvédős hosszabítót vagy egy szünetmentest, az megérdemli, hogy elszálljon a gépe....

#636 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 08:20

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 7:58

Más, aki egy akár több százezer forintos gép alá sajnál egy pár ezer forintos túlfeszvédős hosszabítót vagy egy szünetmentest, az megérdemli, hogy elszálljon a gépe....

Amint látod - megérdemelten - el is szállt a számítógépe.  ;)

#637 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 09:09

Elmunek be kell jelenteni, hogy halozati hiba miatt ez meg ez a karod volt, aztan kivizsgaljak es megteritik, ha naluk volt a hiba. (=villanyoradon kivul)

Legalabbis tavaly amikor vegigolvastam a weblapjukra kirakott szabalyzatukat, abban ez le volt irva.
[szerk:]
http://www.elmu.hu/download/elmu_kozuzemi_...tszabalyzat.pdf 52. oldal.
http://www.elmu.hu/download/elmu_kozuzemi_...alyzat_mell.pdf 39. oldal

Szerkesztette: nyunyu 2005. 11. 21. 09:22 -kor

#638 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 09:25

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 7:06

Viszont a Gembird-öd 12V-os ága az több, mint sokat ingadozik egy sima BIOS üzem közben...
És a feszmegszaladás során ez a Gembird volt bennt és túlélte? Mert ez meg a táp védelmét fémjelzi.

Igen. Járt az agyam nekem is. majd kimérem még multival is. Egyébként ez a táp volt a gépben, mikor az incidens történt.

pjotr007 és Cilinder: Csak megjegyzem, ha vennétek a fáradtságot, akkor látnátok, hogy egyik cucc sem (a videokaresz sem) egy csúcskategóriás téma. És mindegyik gariba ment vissza, mert akarta a franc kicserélni őket. A gép nem mai darab volt. Én általában nem akkor szoktam cuccokat cserélni, amikor kijön egy újabb/jobb, hanem amikor lejár az ideje. Azon meg nem fogok gondolkozni, hogy abban a hónapban éppen csak zsíroskenyeret eszik a familia, mert mert kell a gépbe egy külső túlfeszvédő, vagy ehetünk mást is. De igazatok van, télleg megérdemlem, mert nem tudok pénzt kiadni egy rohadt túlfeszvédőre. Talán tisztában kéne lenni a hátterekkel is, mielőtt lenéző módon mindenféle kijelentéseket teszünk, nem gondoljátok!?

Szerkesztette: Mumtaz 2005. 11. 21. 09:35 -kor

#639 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 11:21

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 9:25

pjotr007 és Cilinder: Csak megjegyzem, ha vennétek a fáradtságot, akkor látnátok, hogy egyik cucc sem (a videokaresz sem) egy csúcskategóriás téma. És mindegyik gariba ment vissza, mert akarta a franc kicserélni őket. A gép nem mai darab volt. Én általában nem akkor szoktam cuccokat cserélni, amikor kijön egy újabb/jobb, hanem amikor lejár az ideje. Azon meg nem fogok gondolkozni, hogy abban a hónapban éppen csak zsíroskenyeret eszik a familia, mert mert kell a gépbe egy külső túlfeszvédő, vagy ehetünk mást is. De igazatok van, télleg megérdemlem, mert nem tudok pénzt kiadni egy rohadt túlfeszvédőre. Talán tisztában kéne lenni a hátterekkel is, mielőtt lenéző módon mindenféle kijelentéseket teszünk, nem gondoljátok!?

Az, hogy Te garanciában cseréltetted az alkatrészeket, az a Te dolgod, bár megjegyzem, hogy ismerve a körülményeket, ez nem tartozik a garanciális esetek közé, mivel Te nem gondoskodtál a megfelelő körülményekről. És - a Te szavaiddal élve - éppen csak zsíros kenyérre, vagy még arra sem jut - most nem okozott gondot a plusz pénz kiadása. Nem nézlek / néztelek én le, de ha már vettél egy számítógépet nehéz anyagi körülmények között, akkor azt - meg is kellene védeni, nem?

Egyébként pedig a túlfeszültségvédő maximum 10000,- Ft-ba kerül!

#640 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 13:03

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 11:21

Az, hogy Te garanciában cseréltetted az alkatrészeket, az a Te dolgod, bár megjegyzem, hogy ismerve a körülményeket, ez nem tartozik a garanciális esetek közé, mivel Te nem gondoskodtál a megfelelő körülményekről. És - a Te szavaiddal élve - éppen csak zsíros kenyérre, vagy még arra sem jut - most nem okozott gondot a plusz pénz kiadása. Nem nézlek / néztelek én le, de ha már vettél egy számítógépet nehéz anyagi körülmények között, akkor azt - meg is kellene védeni, nem?

Egyébként pedig a túlfeszültségvédő maximum 10000,- Ft-ba kerül!

Melyik alkatrészről beszélünk, ami nem tartozik a garanciális hibák közé? Amit pénteken hoztam videókártya, az már akkor hullámzó képet adott, amikor beraktam a gépbe, tehát már az "incidens" előtt rossz volt.

Idézet

Pénteken hoztam másik videokareszt az előzőért cserébe, aminél a DVI kimenetre kötött moncsi képe erősen kékes árnyalatú, valamint a VGA kimenetre kötött moncsi képe 85Hz-en erősen behullámzik (mintha árnyékoláshiba lenne). Aztán, mikor a gép lepukkant, gondoltam, hogy akkor a kártyát is visszaviszem gariba (a kártya nem esett áldozatáúl az incidensnek).

Pontosan ezt írtam, tehát ez igenis garanciális probléma. Mellesleg most cserélték ki, de amit most hoztam ugyanolyan kártya, az is hullámzó képet ad, viszont a DVI kimenete jó.
Namost a dolog anyagi részét tekintve, a gépben rengeteg olyan cucc is van, ami sokkal régebbről megvan. A gépet folyamatosan úgy raktam össze, illetve fejlesztettem, hogy főleg rokonok, ismerősök adták bele a dolgokat sokszor az otthoni megunt, kiselejtezett alkatrészekből. A mostani "felújítás" is nagyrészt nekik köszönhető, hogy ilyen gyorsan a segítségemre siettek, de ezt a részt vissza is kell fizetnem nekik. Egyébként régebben volt egy UPS APC-m, de el kellett adnom.
Másfelől meg nem vehetek túlfeszvédőt még a TV-hez, videohoz, asztali DVD-hez, ugyanis ezek közül 2 dolgot is érintett a túláram, és még néhány lámpát is, valamint a házban még sok embernél hasonló tüneteket okozott. A TV-ben és a videoban kiment a bizti. Az biztosító automatákat lecsapta, de eszerint valahogy nem elég gyorsan.

Egyébként nem sírás akart lenni ez az egész, ezt nem is mondtam, de ha már kihoztátok belőlem, hát leírtam a tényeket. Mellesleg túláram tekintetében sokkal inkább számítottam volna egy villámcsapásra, mint erre. És ezzel le is zárva a túláramos témát, én nem említettem semmi olyat, ami miatt esetleg bele kellene kötni abba, hogy nincs túlfeszvédőm, de ha valakinek elszáll valamilye ilyen hibából kifolyólag, arra nem kéne azt írni, hogy "megérdemelten". Ha elszállt, hát elszállt, ezzel már nincs mit tenni. Akkor most ha elmennék valakihez, akinek nincs túlfesz védője, akkor annak kössek egy heggesztőtrafót a tápja hálózati csatlakozójára, hogy jól megszivassam, mert mekkora hülye volt?

Ha már a kártyánál tartunk és sikerült szanaszét OFF-olni mindent megkérdezem, nem lehetne valamit tenni ezellen a hullámzó kép ellen valahogy? A kártyán a VGA kimenet nem közvetlenül a nyákra van forrasztva,, hanem egy rövid szalagkábellel van kivezetve. Ha ezt a kábelt kicsit megmozdítom valamerre, akkor változik a hullámzás intenzitása/iránya, esetleg még el is tűnik - egy időre.

Szerkesztette: Mumtaz 2005. 11. 21. 13:13 -kor

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.