Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 11:21
Az, hogy Te garanciában cseréltetted az alkatrészeket, az a Te dolgod, bár megjegyzem, hogy ismerve a körülményeket, ez nem tartozik a garanciális esetek közé, mivel Te nem gondoskodtál a megfelelő körülményekről. És - a Te szavaiddal élve - éppen csak zsíros kenyérre, vagy még arra sem jut - most nem okozott gondot a plusz pénz kiadása. Nem nézlek / néztelek én le, de ha már vettél egy számítógépet nehéz anyagi körülmények között, akkor azt - meg is kellene védeni, nem?
Egyébként pedig a túlfeszültségvédő maximum 10000,- Ft-ba kerül!
Melyik alkatrészről beszélünk, ami nem tartozik a garanciális hibák közé? Amit pénteken hoztam videókártya, az már akkor hullámzó képet adott, amikor beraktam a gépbe, tehát már az "incidens" előtt rossz volt.
Idézet
Pénteken hoztam másik videokareszt az előzőért cserébe, aminél a DVI kimenetre kötött moncsi képe erősen kékes árnyalatú, valamint a VGA kimenetre kötött moncsi képe 85Hz-en erősen behullámzik (mintha árnyékoláshiba lenne). Aztán, mikor a gép lepukkant, gondoltam, hogy akkor a kártyát is visszaviszem gariba (a kártya nem esett áldozatáúl az incidensnek).
Pontosan ezt írtam, tehát ez igenis garanciális probléma. Mellesleg most cserélték ki, de amit most hoztam ugyanolyan kártya, az is hullámzó képet ad, viszont a DVI kimenete jó.
Namost a dolog anyagi részét tekintve, a gépben rengeteg olyan cucc is van, ami sokkal régebbről megvan. A gépet folyamatosan úgy raktam össze, illetve fejlesztettem, hogy főleg rokonok, ismerősök adták bele a dolgokat sokszor az otthoni megunt, kiselejtezett alkatrészekből. A mostani "felújítás" is nagyrészt nekik köszönhető, hogy ilyen gyorsan a segítségemre siettek, de ezt a részt vissza is kell fizetnem nekik. Egyébként régebben volt egy UPS APC-m, de el kellett adnom.
Másfelől meg nem vehetek túlfeszvédőt még a TV-hez, videohoz, asztali DVD-hez, ugyanis ezek közül 2 dolgot is érintett a túláram, és még néhány lámpát is, valamint a házban még sok embernél hasonló tüneteket okozott. A TV-ben és a videoban kiment a bizti. Az biztosító automatákat lecsapta, de eszerint valahogy nem elég gyorsan.
Egyébként nem sírás akart lenni ez az egész, ezt nem is mondtam, de ha már kihoztátok belőlem, hát leírtam a tényeket. Mellesleg túláram tekintetében sokkal inkább számítottam volna egy villámcsapásra, mint erre. És ezzel le is zárva a túláramos témát, én nem említettem semmi olyat, ami miatt esetleg bele kellene kötni abba, hogy nincs túlfeszvédőm, de ha valakinek elszáll valamilye ilyen hibából kifolyólag, arra nem kéne azt írni, hogy "megérdemelten". Ha elszállt, hát elszállt, ezzel már nincs mit tenni. Akkor most ha elmennék valakihez, akinek nincs túlfesz védője, akkor annak kössek egy heggesztőtrafót a tápja hálózati csatlakozójára, hogy jól megszivassam, mert mekkora hülye volt?
Ha már a kártyánál tartunk és sikerült szanaszét OFF-olni mindent megkérdezem, nem lehetne valamit tenni ezellen a hullámzó kép ellen valahogy? A kártyán a VGA kimenet nem közvetlenül a nyákra van forrasztva,, hanem egy rövid szalagkábellel van kivezetve. Ha ezt a kábelt kicsit megmozdítom valamerre, akkor változik a hullámzás intenzitása/iránya, esetleg még el is tűnik - egy időre.
Szerkesztette: Mumtaz 2005. 11. 21. 13:13 -kor