HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#641 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 21. 17:04

Nem vagyok moderátor, de jó lenne a témánál maradni. Kezd elferdülni a dolog a túlfeszültségvédő, zsíroskenyér útirányon át a magyarázkodás irányába.

Mumtaz leírta mit tapasztalt, aki tudott reagált rá, nem olyan kaliberű eset, hogy egymásnak kelljen esni a csakezértis-az-enyém-az-utolsó-szó módszerrel. Már így is túl lett tárgyalva.

A nem teljes ár beszámításához annyit, hogy én nem értettem soha:
hogy ugranak be ennek ilyen sokan  :confused:
Ahhoz nem kell nagy jogásznak lenni, ha az emberrel közlik, hogy vételár "y" hányadát számítják csak be, akkor gyanakodni kell, hogy ezt mi írja elő és miért éppen "y" az érték, máshol is ez van-e, esetleg gondolkodási időt kérni és segítséget hívni  :omg: Nyócoszály sok ehhez a gondolatmenethez...
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#642 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 17:15

Mumtaz, ha tényleg kívűlről jött a túlfesz, akkor tényleg menj az áramszolgáltatóhoz, nekem már fizettek ki így gépet!

(Nem értem, de arra van pénzed, hogy ne csinálj balhét és megengeded, hogy a mistrál lenyúljon az árkülönbözetttel, amiből pont vehettél volna egy szünetmentest használtan...)

#643 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 21. 18:08

Bizony, jó ötlet! A szervizes eljárásmódját egyébként a táp kapcsán firtattam csak.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#644 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 18:51

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 17:15

Mumtaz, ha tényleg kívűlről jött a túlfesz, akkor tényleg menj az áramszolgáltatóhoz, nekem már fizettek ki így gépet!

(Nem értem, de arra van pénzed, hogy ne csinálj balhét és megengeded, hogy a mistrál lenyúljon az árkülönbözetttel, amiből pont vehettél volna egy szünetmentest használtan...)

Én ezzel befejezem az OFF-olást.

Panelban lakom. Sajnos az a gáz, hogy a túláramot nem az elmű okozta, legalábbis a gondnok szerint nem, hanem szerinte valaki babrált a kapcsolószekrényben a kábelezéssel. Ezt csak az támasztja alá, hogy csak ebben a lépcsőházban történt meg, a másik háromban nem. És ha babráltak vele, a kapcsolószobához csak a házkezelőnek és a gondnoknak van kulcsa. Nagy cucc, hogy múltkor pl valaki poénból kinyitotta a fűtésrendszer leeresztő csapját, máskor meg kinyitotta a fűtés légtelenítőjét a 10. emelet feletti gépházban (mint a Niagara).
Ennyit erről. Sajna az ELMŰ ezért nem vállalhat felelősséget (én sem vállalnék), de úgy tudom, azért kivizsgálják a dolgot. De ez már teljesen más téma.

Mondtátok a garis dolgokat. Nos, minden, amit visszavittem gariban a MISTRAL-ba, az valóban garanciális hiba volt. A táp nem adott le megfelelő szuflát, a 9250-es videokari elkezdett szemetelni, a pénteki 9550-es hullámzó, valamint a DVI kimenete kék képet adott és ezt már akkor, mikor beleraktam a gépbe, tehát NEM az elektromos galiba miatt. És - mint mondottam - a mostani 9550-es is hullámzik, de jó a DVI-je. Ennyi.

Az, hogy a 9250-est nem teljes árában számolták be én akkor éppen ott tartottam, hogy nem érdekel hogyan, de cseréljék be. Mikor az IMBP tápot bevittem, akkor szólni sem kellett, teljes árban számolták be. A MISTRAL garilevelén ott van, hogy a 11 hónapon belüli garanciás - hibátlan - cuccokat be lehet vinni, és az éppen aktuális árának 50%-ért beszámolják egy új hardverbe. Ez sem épp törvényszagú és szerintem bunkó módon hasonlóan számolják a garanciális cseréket is, amikor csak lehet. De nem értem az ott dolgozó embereket. Mindegyiknek tulajdoni részesedése van a MISTRAL-ba, vagy külön prémiumot kapnak minden egyes átb*szott ügyfél után!?

#645 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 22:50

Ez az 50%-os beszámítás nem a jótállási jegyen van, hanem az ászf-jükbe, de teljesen törvényes, mert egy használt terméket joguk van annyiért beszámítani, amennyiért csak akarják.

Kb. mennyi károd keletkezett?
Ha nem két forint, akkor nagyon egyszerű, ha az elmű nem jut eredményre, akkor ballagj be a rendőrségre és tegyél feljelentést ismeretlen tettes ellen rongálás miatt.
Valamint elötte tegyél egy levelet minden lakos postaládájába, azzal, hogy ha a kár okozója szép kifejezéssel tevékeny megbánást tanúsít, vagyis a károkozást bejelenti és a kárt megtéríti, akkor nem teszel feljelentést.
Ha elkapják az embert, mert azért nem egyszerű dolog egy teljes társasházat először feszültségmentesíteni terhelés alatt, utána meg átkötni az egyik fázist a nullára majd visszakötni a dolgot, akkor polgári peres eljárásban kérheted a károd megtését, igaz ez az egész nem két perc, de nyert ügyed van.

#646 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 22:51

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 11:21

Egyébként pedig a túlfeszültségvédő maximum 10000,- Ft-ba kerül!

APC P5B-GR Surge Arrest 3600 brutto szamlaval /4.7-ert ugyanez +telefonos vedelem/...

Szerkesztette: asdf 2005. 11. 21. 23:06 -kor

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#647 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 23:16

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 22:50

Ez az 50%-os beszámítás nem a jótállási jegyen van, hanem az ászf-jükbe, de teljesen törvényes, mert egy használt terméket joguk van annyiért beszámítani, amennyiért csak akarják.

Kb. mennyi károd keletkezett?
Ha nem két forint, akkor nagyon egyszerű, ha az elmű nem jut eredményre, akkor ballagj be a rendőrségre és tegyél feljelentést ismeretlen tettes ellen rongálás miatt.
Valamint elötte tegyél egy levelet minden lakos postaládájába, azzal, hogy ha a kár okozója szép kifejezéssel tevékeny megbánást tanúsít, vagyis a károkozást bejelenti és a kárt megtéríti, akkor nem teszel feljelentést.
Ha elkapják az embert, mert azért nem egyszerű dolog egy teljes társasházat először feszültségmentesíteni terhelés alatt, utána meg átkötni az egyik fázist a nullára majd visszakötni a dolgot, akkor polgári peres eljárásban kérheted a károd megtését, igaz ez az egész nem két perc, de nyert ügyed van.

A jótállásban is szerepelt. De lényegtelen, ez van. Én azt mondtam, hogy azért a meghibásodott garis dolgokat nem ehhez kéne mérni. Egyébként eddig nekem mikor garis cuccot meghibásodás miatt cseréltek, akkor mindíg a teljes árat számolták. Lehet, ez is oka volt, akkor nem figyeltem, de mint mondottam, kis bajom is nagyobb volt annál, hogy figyeljem.

Ha a cuccok pénzbeni értékét nézzük, akkor pl az alaplapért nem kapnék semmit, mivel voltak már hibái, a tunert már szinte semmiért nem lehetett volna elpasszolni. A vinyót majd meglátjuk a gariba, de 26000-ért vettem, a garidologra kb 1,5 hét múlva kapok választ. a hálókártya semmi, abból van még egy pár, amit úgy hoztak valahonnan. Az LCD kb 3000 Ft. Egyébként az alaplap nem teljesen halt meg, hanem a SATA vezérlője szállt el. Ebből még lehet, hogy majd a gyerkőcöknek összedobok valamit, ha majd le tudom próbázni, hogy télleg működik-e rendesen. :)

Tudom, hogy nem etikus ugyebár egy vinyót gariztatni, ami direkt hibától szállt el, de valljuk be, elég sokan vannak itt a fórumon is, akik külömb dolgokat is gariztattak már szemrebbenés nélkül.

Szerkesztette: Mumtaz 2005. 11. 21. 23:24 -kor

#648 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 23:41

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 12:21

Egyébként pedig a túlfeszültségvédő maximum 10000,- Ft-ba kerül!

Az egy dolog, de 6-10.000 között olyat is kapsz már, amire 12-50.000 Euro összegig van biztosíték!
Persze macerás kiharcolni a kártérítést, de csak azért mert körülményes ... az egyik termék magyar forgalmazója szerint összesen 1 embernek nem védte meg a cucait a termékük az elmúlt 8 évben, de neki ki is fizettek mindent.
De ilyenek itt a szokások, túláramvédő, meg normális táp nem kell, de drága videókártya meg drága proci az nem számít  :reklamacio:

Szerkesztette: Inquisitor 2005. 11. 21. 23:43 -kor

.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#649 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 23:46

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 22:50

Már megbeszéltük párszor, hogy az ilyen kóklercégek azt írnak az aszf-jükbe és jótállási jegyükre, amit akarnak, mert ha az érvényes szabályozással ellentétes, akkor úgyis olyan, mintha oda se írták volna.

Ilyen pl. az az átverésük is, hogy a garanciális javítás teljesíthetetlensége esetén a vásárló 1: nem az eredeti vételárra jogosult, 2: köteles levásárolni a visszáru értékét.

Ha én odamegyek hozzájuk a náluk vásárolt (hibátlan) termékkel, hogy vegyék vissza tőlem, akkor lehetőségük van megszabni az árat, és persze nem is kötelesek visszavenni. De ennek semmi köze a jótálláshoz.

#650 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 06:57

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 23:50

Sajnos igen... Balkánon: törvény,jog=pénz
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#651 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 08:07

Mi sajnos? Melyik boltban számolnak be Neked egy használt terméket akármilyen körülmények között is? Mert én a nagykerbe hiába vinnék vissza bármi használt cuccot is... :)
Kb. örülhetsz neki, hogy beszámolják.
Nem kevered a jótállás hatélya alá eső, meghibásodott termék értékcsökkentett beszámításával? Mert az jogellenes.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#652 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 08:18

Akkor csak ennyi:

Balkánon: törvény,jog=pénz

(Gondolom, ezzel nem vitatkozol?  :D )
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#653 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 08:19

:D nem!

#654 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 08:22

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 9:19

:D nem!

:D  Akkor Te is itt élsz...  ;)

#655 Felhasználó inaktív   Koga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 08:29

Na azt látom itt mindenki tele van energiával így reggel! És miért nem a munkába ölitek? :D

#656 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 08:52

Mert megérdemeljük :D .
Én speciel szabadságon vagyok, de fel kell kelnem, vár rám egy komplettírozni vágyó gép, két monitor, 4-5 alaplap, egy szünetmentes, egy táp...
Csak hogy el ne szokjak.

#657 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 11:34

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 8:52

Mert megérdemeljük :D .
Én speciel szabadságon vagyok, de fel kell kelnem, vár rám egy komplettírozni vágyó gép, két monitor, 4-5 alaplap, egy szünetmentes, egy táp...
Csak hogy el ne szokjak.

Nálam is van szünetmentes táp. Reggel óta eszem.... :rolleyes:
üdv
tus

#658 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 14:44

Garancia Mistral módra
Érdemes a linken lévő zip-et leszedni :)

#659 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 17:35

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 14:44

Garancia Mistral módra
Érdemes a linken lévő zip-et leszedni :)

Nem rossz. :)

#660 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 18:11

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 18:35

Nem rossz. :)

De annyira nem is jó. 1. Jogilag nagyon gyengén van megírva. 2. Borzalmas a helyesírása. 3. Ha felperes vagy a bíróságon, és nincs jogi képviselőd, el kell menned a tárgyalásra, egyébként megszüntetik a pert. Meg egyébként is hülyeség nem elmenni, nagyszerű adut adsz az ellenfél kezébe.

+4. Az ötletei sem jók, amiket ajánl: nem utólag kell sírni és fmh-t beadni, mert rossz áron számolták. El se kell jutni addig, hanem addig verni az asztalt, amikor csökkent áron akarják beszámítani, amíg rá nem jönnek, hogy a teljes összeget kell kifizetniük, és hogy Magyarországon nem létezik kötelező levásárlás. Ennek módja vásárlók könyve, ízlés szerint fenyegető hangú tértivevényes felszólító levél a pénz kifizetésére, majd békéltető testület, fizetési meghagyás (ilyen sorrendben). 

Onnan tudom, hogy most épp ezt teszem, bár nem ellenük...  ;)

Szerkesztette: Ariadne 2005. 11. 24. 18:12 -kor

Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.