HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#631 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 18. 18:03

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 9:42

A telefonban az volt a tényállás, hogy a tápot Te választottad meg rosszul a konfighoz (ez nyilván képlékeny dolog, de így van, ha a táp hozza a specifikációt, viszont nem hozza a gépet, akkor nem a táp és a bolt a hibás). Ebben az esetben az amortizációs hányaddal való beszámítás egy jó kompromisszum, mert nem lennének kötelesek foglalkozni ezzel (csak a hányad nem mindegy, meg az, hogy ők ezt a tápot vajon újként adják el, vagy nem). A szervizben pedig kiderült, hogy a táp hibás, ekkor a jogszerű eljárásmód az, hogy a számla összegét vásárolod le. Biztos sokat olvasnak hwsw-t :Đ .

Én elmondtam a telefonban is, hogy a 300-as viszi a gépet, a 420-as meg nem.
A videokártyát is lerendeztem, szerintük is garanciális hiba volt. Más kérdés, hogy márciusban vettem 13 :confused:

#632 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 18. 18:43

Az, hogy egy 300-as viszi, egy 420-as meg nem, nem mindig jelenti egyenesen a táp hibáját, ez egyedi eset és gyakran előfordul, az ágankénti terhelhetőségekben van a titok.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#633 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 23:30

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 19:43

Az, hogy egy 300-as viszi, egy 420-as meg nem, nem mindig jelenti egyenesen a táp hibáját, ez egyedi eset és gyakran előfordul, az ágankénti terhelhetőségekben van a titok.

Igen. Ennyire nem vagyok láma. Pont ez az, hogy az 5V-os ágon az IMBP-nek 35A-t kellett volna nyomnia a cetli szerint, a Chietec-nek meg 20A-t. Csakhogy az IMBP annyira haloványan nyomta az anyagot az 5V-on, hogy a ház elejébe szerelt LCD-nek is vibrált a háttérvilágítása, amikor a proci melózott, és nem csak kicsit, hanem rettenetesen. Tehát egyértelműen nem nyomott annyit az 5V-on, mint amennyi a táp specifikációjában szerepelt.

Megnéztem a BIOS szerinti értékeket:

Chieftec: 5V-os ág: 4,65-4,90V 12V-os ág: 12,20-12,40V
IMBP: 5V-os ág: 4,20(!)-4,70V 12V-os ág: 12,60-12,85V
A mostani 550W-os Gembird táp: 5V-os ág: 4,95-5,05V 12V-os ág: 11,60-12,05

Más téma:  Pénteken a gépemben megszaladt az áram, de nem csak ott, hanem gyakorlatilag 2 izzó égett ki a lakásban, a TV-ben kiment a bizti, stb..., szóval valahogy az egész házban történt valami megszaladás, Melynek az aláírásomban felsorolt dolgok estek áldozatáúl. Pénteken hoztam másik videokareszt az előzőért cserébe, aminél a DVI kimenetre kötött moncsi képe erősen kékes árnyalatú, valamint a VGA kimenetre kötött moncsi képe 85Hz-en erősen behullámzik (mintha árnyékoláshiba lenne). Aztán, mikor a gép lepukkant, gondoltam, hogy akkor a kártyát is visszaviszem gariba (a kártya nem esett áldozatáúl az incidensnek). Szombaton pár perccel 12:30 előtt értem be a szervízbe és még kaptam sorszámot, de mire beértem azt mondták, hogy haggyam ott a kártyát, mert már lejárt a munkaidő. Jó persze, senki nem akarja kérni tőlük, hogy túlórázzanak, de azért beállíthatnák úgy azt az automatát, hogy úgy adjon sorszámot, hogy aki még kap, azt telejeskörűen ki tudják szolgálni, hogy ne kelljen szerencsétlen embernek még1x visszatrappolni. Durva hasonlattal néhány orvosi rendelőben is a rendelési idő lejárta előtt 20 perccel bezárják az ajtót, hogy már ne jöjjön senki, de akik addig beérnek a váróba, azokat eláátják még akkor is, ha már lejárt a rendelési idő és nem küldik haza, hogy jöjjön vissza másnap. Mondom, durva hasonlattal.

Update: Az előző hozzászolásom kicsit kurta lett. Így lenne teljes:

A videokártyát is lerendeztem, szerintük is garanciális hiba volt. Más kérdés, hogy márciusban vettem 13000-ért és a garancia jegyében cserélték is, de mivel olyan kártyájuk nem volt, ezért csak jobbat választhattam, így ~6000 Ft-ot rá kellett fizetnem, mivel a rossz kártyát 9620 Ft-ért számolták be. :think:

Szerkesztette: Mumtaz 2005. 11. 20. 23:42 -kor

#634 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 07:06

Ez OK, de a szervizes is a saját szemének hisz inkább, a lényeg az, hogy helyesen járt el.
Viszont a Gembird-öd 12V-os ága az több, mint sokat ingadozik egy sima BIOS üzem közben...
És a feszmegszaladás során ez a Gembird volt bennt és túlélte? Mert ez meg a táp védelmét fémjelzi.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#635 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 07:58

Miért járt el helyesen a szervizes?
Teljes áron kellett volna beszámítani a kártyát.
Csak tudják, hogy az emberek 95%-a birka módjára beletörődik, amaradék 5% háborog, na azoknak kifizetik a teljes árat.

Más, aki egy akár több százezer forintos gép alá sajnál egy pár ezer forintos túlfeszvédős hosszabítót vagy egy szünetmentest, az megérdemli, hogy elszálljon a gépe....

#636 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 08:20

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 7:58

Más, aki egy akár több százezer forintos gép alá sajnál egy pár ezer forintos túlfeszvédős hosszabítót vagy egy szünetmentest, az megérdemli, hogy elszálljon a gépe....

Amint látod - megérdemelten - el is szállt a számítógépe.  ;)

#637 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 09:09

Elmunek be kell jelenteni, hogy halozati hiba miatt ez meg ez a karod volt, aztan kivizsgaljak es megteritik, ha naluk volt a hiba. (=villanyoradon kivul)

Legalabbis tavaly amikor vegigolvastam a weblapjukra kirakott szabalyzatukat, abban ez le volt irva.
[szerk:]
http://www.elmu.hu/download/elmu_kozuzemi_...tszabalyzat.pdf 52. oldal.
http://www.elmu.hu/download/elmu_kozuzemi_...alyzat_mell.pdf 39. oldal

Szerkesztette: nyunyu 2005. 11. 21. 09:22 -kor

#638 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 09:25

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 7:06

Viszont a Gembird-öd 12V-os ága az több, mint sokat ingadozik egy sima BIOS üzem közben...
És a feszmegszaladás során ez a Gembird volt bennt és túlélte? Mert ez meg a táp védelmét fémjelzi.

Igen. Járt az agyam nekem is. majd kimérem még multival is. Egyébként ez a táp volt a gépben, mikor az incidens történt.

pjotr007 és Cilinder: Csak megjegyzem, ha vennétek a fáradtságot, akkor látnátok, hogy egyik cucc sem (a videokaresz sem) egy csúcskategóriás téma. És mindegyik gariba ment vissza, mert akarta a franc kicserélni őket. A gép nem mai darab volt. Én általában nem akkor szoktam cuccokat cserélni, amikor kijön egy újabb/jobb, hanem amikor lejár az ideje. Azon meg nem fogok gondolkozni, hogy abban a hónapban éppen csak zsíroskenyeret eszik a familia, mert mert kell a gépbe egy külső túlfeszvédő, vagy ehetünk mást is. De igazatok van, télleg megérdemlem, mert nem tudok pénzt kiadni egy rohadt túlfeszvédőre. Talán tisztában kéne lenni a hátterekkel is, mielőtt lenéző módon mindenféle kijelentéseket teszünk, nem gondoljátok!?

Szerkesztette: Mumtaz 2005. 11. 21. 09:35 -kor

#639 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 11:21

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 9:25

pjotr007 és Cilinder: Csak megjegyzem, ha vennétek a fáradtságot, akkor látnátok, hogy egyik cucc sem (a videokaresz sem) egy csúcskategóriás téma. És mindegyik gariba ment vissza, mert akarta a franc kicserélni őket. A gép nem mai darab volt. Én általában nem akkor szoktam cuccokat cserélni, amikor kijön egy újabb/jobb, hanem amikor lejár az ideje. Azon meg nem fogok gondolkozni, hogy abban a hónapban éppen csak zsíroskenyeret eszik a familia, mert mert kell a gépbe egy külső túlfeszvédő, vagy ehetünk mást is. De igazatok van, télleg megérdemlem, mert nem tudok pénzt kiadni egy rohadt túlfeszvédőre. Talán tisztában kéne lenni a hátterekkel is, mielőtt lenéző módon mindenféle kijelentéseket teszünk, nem gondoljátok!?

Az, hogy Te garanciában cseréltetted az alkatrészeket, az a Te dolgod, bár megjegyzem, hogy ismerve a körülményeket, ez nem tartozik a garanciális esetek közé, mivel Te nem gondoskodtál a megfelelő körülményekről. És - a Te szavaiddal élve - éppen csak zsíros kenyérre, vagy még arra sem jut - most nem okozott gondot a plusz pénz kiadása. Nem nézlek / néztelek én le, de ha már vettél egy számítógépet nehéz anyagi körülmények között, akkor azt - meg is kellene védeni, nem?

Egyébként pedig a túlfeszültségvédő maximum 10000,- Ft-ba kerül!

#640 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 13:03

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 11:21

Az, hogy Te garanciában cseréltetted az alkatrészeket, az a Te dolgod, bár megjegyzem, hogy ismerve a körülményeket, ez nem tartozik a garanciális esetek közé, mivel Te nem gondoskodtál a megfelelő körülményekről. És - a Te szavaiddal élve - éppen csak zsíros kenyérre, vagy még arra sem jut - most nem okozott gondot a plusz pénz kiadása. Nem nézlek / néztelek én le, de ha már vettél egy számítógépet nehéz anyagi körülmények között, akkor azt - meg is kellene védeni, nem?

Melyik alkatrészről beszélünk, ami nem tartozik a garanciális hibák közé? Amit pénteken hoztam videókártya, az már akkor hullámzó képet adott, amikor beraktam a gépbe, tehát már az "incidens" előtt rossz volt.

Idézet

Pénteken hoztam másik videokareszt az előzőért cserébe, aminél a DVI kimenetre kötött moncsi képe erősen kékes árnyalatú, valamint a VGA kimenetre kötött moncsi képe 85Hz-en erősen behullámzik (mintha árnyékoláshiba lenne). Aztán, mikor a gép lepukkant, gondoltam, hogy akkor a kártyát is visszaviszem gariba (a kártya nem esett áldozatáúl az incidensnek).

Pontosan ezt írtam, tehát ez igenis garanciális probléma. Mellesleg most cserélték ki, de amit most hoztam ugyanolyan kártya, az is hullámzó képet ad, viszont a DVI kimenete jó.
Namost a dolog anyagi részét tekintve, a gépben rengeteg olyan cucc is van, ami sokkal régebbről megvan. A gépet folyamatosan úgy raktam össze, illetve fejlesztettem, hogy főleg rokonok, ismerősök adták bele a dolgokat sokszor az otthoni megunt, kiselejtezett alkatrészekből. A mostani "felújítás" is nagyrészt nekik köszönhető, hogy ilyen gyorsan a segítségemre siettek, de ezt a részt vissza is kell fizetnem nekik. Egyébként régebben volt egy UPS APC-m, de el kellett adnom.
Másfelől meg nem vehetek túlfeszvédőt még a TV-hez, videohoz, asztali DVD-hez, ugyanis ezek közül 2 dolgot is érintett a túláram, és még néhány lámpát is, valamint a házban még sok embernél hasonló tüneteket okozott. A TV-ben és a videoban kiment a bizti. Az biztosító automatákat lecsapta, de eszerint valahogy nem elég gyorsan.

Egyébként nem sírás akart lenni ez az egész, ezt nem is mondtam, de ha már kihoztátok belőlem, hát leírtam a tényeket. Mellesleg túláram tekintetében sokkal inkább számítottam volna egy villámcsapásra, mint erre. És ezzel le is zárva a túláramos témát, én nem említettem semmi olyat, ami miatt esetleg bele kellene kötni abba, hogy nincs túlfeszvédőm, de ha valakinek elszáll valamilye ilyen hibából kifolyólag, arra nem kéne azt írni, hogy "megérdemelten". Ha elszállt, hát elszállt, ezzel már nincs mit tenni. Akkor most ha elmennék valakihez, akinek nincs túlfesz védője, akkor annak kössek egy heggesztőtrafót a tápja hálózati csatlakozójára, hogy jól megszivassam, mert mekkora hülye volt?

Ha már a kártyánál tartunk és sikerült szanaszét OFF-olni mindent megkérdezem, nem lehetne valamit tenni ezellen a hullámzó kép ellen valahogy? A kártyán a VGA kimenet nem közvetlenül a nyákra van forrasztva,, hanem egy rövid szalagkábellel van kivezetve. Ha ezt a kábelt kicsit megmozdítom valamerre, akkor változik a hullámzás intenzitása/iránya, esetleg még el is tűnik - egy időre.

Szerkesztette: Mumtaz 2005. 11. 21. 13:13 -kor

#641 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 17:04

Nem vagyok moderátor, de jó lenne a témánál maradni. Kezd elferdülni a dolog a túlfeszültségvédő, zsíroskenyér útirányon át a magyarázkodás irányába.

Mumtaz leírta mit tapasztalt, aki tudott reagált rá, nem olyan kaliberű eset, hogy egymásnak kelljen esni a csakezértis-az-enyém-az-utolsó-szó módszerrel. Már így is túl lett tárgyalva.

A nem teljes ár beszámításához annyit, hogy én nem értettem soha:
hogy ugranak be ennek ilyen sokan  :confused:
Ahhoz nem kell nagy jogásznak lenni, ha az emberrel közlik, hogy vételár "y" hányadát számítják csak be, akkor gyanakodni kell, hogy ezt mi írja elő és miért éppen "y" az érték, máshol is ez van-e, esetleg gondolkodási időt kérni és segítséget hívni  :omg: Nyócoszály sok ehhez a gondolatmenethez...
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#642 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 17:15

Mumtaz, ha tényleg kívűlről jött a túlfesz, akkor tényleg menj az áramszolgáltatóhoz, nekem már fizettek ki így gépet!

(Nem értem, de arra van pénzed, hogy ne csinálj balhét és megengeded, hogy a mistrál lenyúljon az árkülönbözetttel, amiből pont vehettél volna egy szünetmentest használtan...)

#643 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 18:08

Bizony, jó ötlet! A szervizes eljárásmódját egyébként a táp kapcsán firtattam csak.

#644 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 18:51

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 17:15

Mumtaz, ha tényleg kívűlről jött a túlfesz, akkor tényleg menj az áramszolgáltatóhoz, nekem már fizettek ki így gépet!

(Nem értem, de arra van pénzed, hogy ne csinálj balhét és megengeded, hogy a mistrál lenyúljon az árkülönbözetttel, amiből pont vehettél volna egy szünetmentest használtan...)

Én ezzel befejezem az OFF-olást.

Panelban lakom. Sajnos az a gáz, hogy a túláramot nem az elmű okozta, legalábbis a gondnok szerint nem, hanem szerinte valaki babrált a kapcsolószekrényben a kábelezéssel. Ezt csak az támasztja alá, hogy csak ebben a lépcsőházban történt meg, a másik háromban nem. És ha babráltak vele, a kapcsolószobához csak a házkezelőnek és a gondnoknak van kulcsa. Nagy cucc, hogy múltkor pl valaki poénból kinyitotta a fűtésrendszer leeresztő csapját, máskor meg kinyitotta a fűtés légtelenítőjét a 10. emelet feletti gépházban (mint a Niagara).
Ennyit erről. Sajna az ELMŰ ezért nem vállalhat felelősséget (én sem vállalnék), de úgy tudom, azért kivizsgálják a dolgot. De ez már teljesen más téma.

Mondtátok a garis dolgokat. Nos, minden, amit visszavittem gariban a MISTRAL-ba, az valóban garanciális hiba volt. A táp nem adott le megfelelő szuflát, a 9250-es videokari elkezdett szemetelni, a pénteki 9550-es hullámzó, valamint a DVI kimenete kék képet adott és ezt már akkor, mikor beleraktam a gépbe, tehát NEM az elektromos galiba miatt. És - mint mondottam - a mostani 9550-es is hullámzik, de jó a DVI-je. Ennyi.

Az, hogy a 9250-est nem teljes árában számolták be én akkor éppen ott tartottam, hogy nem érdekel hogyan, de cseréljék be. Mikor az IMBP tápot bevittem, akkor szólni sem kellett, teljes árban számolták be. A MISTRAL garilevelén ott van, hogy a 11 hónapon belüli garanciás - hibátlan - cuccokat be lehet vinni, és az éppen aktuális árának 50%-ért beszámolják egy új hardverbe. Ez sem épp törvényszagú és szerintem bunkó módon hasonlóan számolják a garanciális cseréket is, amikor csak lehet. De nem értem az ott dolgozó embereket. Mindegyiknek tulajdoni részesedése van a MISTRAL-ba, vagy külön prémiumot kapnak minden egyes átb*szott ügyfél után!?

#645 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 22:50

Ez az 50%-os beszámítás nem a jótállási jegyen van, hanem az ászf-jükbe, de teljesen törvényes, mert egy használt terméket joguk van annyiért beszámítani, amennyiért csak akarják.

Kb. mennyi károd keletkezett?
Ha nem két forint, akkor nagyon egyszerű, ha az elmű nem jut eredményre, akkor ballagj be a rendőrségre és tegyél feljelentést ismeretlen tettes ellen rongálás miatt.
Valamint elötte tegyél egy levelet minden lakos postaládájába, azzal, hogy ha a kár okozója szép kifejezéssel tevékeny megbánást tanúsít, vagyis a károkozást bejelenti és a kárt megtéríti, akkor nem teszel feljelentést.
Ha elkapják az embert, mert azért nem egyszerű dolog egy teljes társasházat először feszültségmentesíteni terhelés alatt, utána meg átkötni az egyik fázist a nullára majd visszakötni a dolgot, akkor polgári peres eljárásban kérheted a károd megtését, igaz ez az egész nem két perc, de nyert ügyed van.

#646 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 22:51

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 11:21

APC P5B-GR Surge Arrest 3600 brutto szamlaval /4.7-ert ugyanez +telefonos vedelem/...

Szerkesztette: asdf 2005. 11. 21. 23:06 -kor

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#647 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 23:16

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 22:50

Ez az 50%-os beszámítás nem a jótállási jegyen van, hanem az ászf-jükbe, de teljesen törvényes, mert egy használt terméket joguk van annyiért beszámítani, amennyiért csak akarják.

Kb. mennyi károd keletkezett?
Ha nem két forint, akkor nagyon egyszerű, ha az elmű nem jut eredményre, akkor ballagj be a rendőrségre és tegyél feljelentést ismeretlen tettes ellen rongálás miatt.
Valamint elötte tegyél egy levelet minden lakos postaládájába, azzal, hogy ha a kár okozója szép kifejezéssel tevékeny megbánást tanúsít, vagyis a károkozást bejelenti és a kárt megtéríti, akkor nem teszel feljelentést.
Ha elkapják az embert, mert azért nem egyszerű dolog egy teljes társasházat először feszültségmentesíteni terhelés alatt, utána meg átkötni az egyik fázist a nullára majd visszakötni a dolgot, akkor polgári peres eljárásban kérheted a károd megtését, igaz ez az egész nem két perc, de nyert ügyed van.

A jótállásban is szerepelt. De lényegtelen, ez van. Én azt mondtam, hogy azért a meghibásodott garis dolgokat nem ehhez kéne mérni. Egyébként eddig nekem mikor garis cuccot meghibásodás miatt cseréltek, akkor mindíg a teljes árat számolták. Lehet, ez is oka volt, akkor nem figyeltem, de mint mondottam, kis bajom is nagyobb volt annál, hogy figyeljem.

Ha a cuccok pénzbeni értékét nézzük, akkor pl az alaplapért nem kapnék semmit, mivel voltak már hibái, a tunert már szinte semmiért nem lehetett volna elpasszolni. A vinyót majd meglátjuk a gariba, de 26000-ért vettem, a garidologra kb 1,5 hét múlva kapok választ. a hálókártya semmi, abból van még egy pár, amit úgy hoztak valahonnan. Az LCD kb 3000 Ft. Egyébként az alaplap nem teljesen halt meg, hanem a SATA vezérlője szállt el. Ebből még lehet, hogy majd a gyerkőcöknek összedobok valamit, ha majd le tudom próbázni, hogy télleg működik-e rendesen. :)

Tudom, hogy nem etikus ugyebár egy vinyót gariztatni, ami direkt hibától szállt el, de valljuk be, elég sokan vannak itt a fórumon is, akik külömb dolgokat is gariztattak már szemrebbenés nélkül.

Szerkesztette: Mumtaz 2005. 11. 21. 23:24 -kor

#648 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 23:41

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 12:21

Az egy dolog, de 6-10.000 között olyat is kapsz már, amire 12-50.000 Euro összegig van biztosíték!
Persze macerás kiharcolni a kártérítést, de csak azért mert körülményes ... az egyik termék magyar forgalmazója szerint összesen 1 embernek nem védte meg a cucait a termékük az elmúlt 8 évben, de neki ki is fizettek mindent.
De ilyenek itt a szokások, túláramvédő, meg normális táp nem kell, de drága videókártya meg drága proci az nem számít  :reklamacio:

Szerkesztette: Inquisitor 2005. 11. 21. 23:43 -kor

.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#649 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 23:46

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 22:50

Már megbeszéltük párszor, hogy az ilyen kóklercégek azt írnak az aszf-jükbe és jótállási jegyükre, amit akarnak, mert ha az érvényes szabályozással ellentétes, akkor úgyis olyan, mintha oda se írták volna.

Ilyen pl. az az átverésük is, hogy a garanciális javítás teljesíthetetlensége esetén a vásárló 1: nem az eredeti vételárra jogosult, 2: köteles levásárolni a visszáru értékét.

Ha én odamegyek hozzájuk a náluk vásárolt (hibátlan) termékkel, hogy vegyék vissza tőlem, akkor lehetőségük van megszabni az árat, és persze nem is kötelesek visszavenni. De ennek semmi köze a jótálláshoz.

#650 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 06:57

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 23:50

Sajnos igen... Balkánon: törvény,jog=pénz
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.