HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#671 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 27. 11:41

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 16:30

Ezzel most nagy semmit mondtál :D .
A tápok túlfeszvédelme került szóba, túlfeszvédős elosztóról nem volt szó :) . Más tészta :) .
Egy tápról esett szó, ami a hűléózat felől érkező túlfeszültséget úgy jutattatta kimenetére, hogy a védelem meg sem szólalt benne, és a táp túlélte a dolgot. Jó táp a referenciát földfüggő, bemenőoldali túlfesz által nem befolyásolt forrásról nyeri, így bármiféle túlfesz esetén reteszelős megoldással bont.

Idézet

Idézet (Cilinder @ 2005. nov. 21., hétfő - 11:21)
Egyébként pedig a túlfeszültségvédő maximum 10000,- Ft-ba kerül! 

APC P5B-GR Surge Arrest 3600 brutto szamlaval /4.7-ert ugyanez +telefonos vedelem/...

Erröl beszélek!

Üdv.

#672 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 19:22

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 20:04

Megérdemlik egyátalán a partnereid, hogy Te ilyen legyél velük?
(Na, csak azért mert ez ma, Magyarországon nem jellemző, meg ráadásul ezt csak azok tudnák bevállalni, akik rendkivül tőkeerősek, de ők sem vállalják be. De, ha Te az vagy, akkor  :respect: )

lehet, hogy pont ez a hozzáállás biztosít pár visszajáró vevőt, úgyhogy hosszabb távra eredményesebb lehet :)

#673 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 19:40

Idézet: KergeK@csa - Dátum: 2005. nov. 27., vasárnap - 19:22

lehet, hogy pont ez a hozzáállás biztosít pár visszajáró vevőt, úgyhogy hosszabb távra eredményesebb lehet :)

Én ebben nem hiszek!  :(  Na, meg pár vevő nem elég a biztos megélhetéshez.

Szerkesztette: Cilinder 2005. 11. 27. 19:41 -kor

#674 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 27. 20:18

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 20:04

(Na, csak azért mert ez ma, Magyarországon nem jellemző, meg ráadásul ezt csak azok tudnák bevállalni, akik rendkivül tőkeerősek, de ők sem vállalják be. De, ha Te az vagy, akkor  :respect: )

Válogatott vasat adok el, néha válogatott embereknek is, nomeg én vagyok a legdrágább Pesten, oszt akkor némi szopás belefér. LaposMaxtorba majdnem beledöglöttem, de kaptak helyette Seagate/WD/Samu cuccokat, Maxtor meg ment a szemétbe. Ez van.

LG DVDírót nem adok el, Chieftec házzal kevés a baj, Intel lap nem hasal el... Éves költségvetésbe megbírok 1-2 kukába vágott cuccost, annyit nem ér az egész, hogy morogjunk, meg kétszer forduljak vele az userhez.

Éppen ezért nem vagyok tőkeerős, de megoldottam mindig.

u.i.: adatraim meg punlikusak  :cool:
Make love not Wor.

#675 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 27. 20:20

Idézet: KergeK@csa - Dátum: 2005. nov. 27., vasárnap - 19:22

Nem biztosít, mert ha ma összelapátolok most egy 160ezres konfigot, akkor az 3 évig menni fog, de időnként elvárják, hogy jópofiból rugdossan a szoftveres bajokat. Határt húzni nehéz, hogy meddig supportolsz ingyé....

Gép nem romlik el, ez meg nem akkora biznic ha 2 év múlva vesz egy erősebb VGA-t, vagy valami aprólékot, azon nullánál kevesebbet tudok keresni, melókért meg nem nagyon fizetnek. Evvan. Mert mi mással járnának vissza?
Make love not Wor.

#676 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 20:39

Na, ebből is látszik, hogy a kereskedésből nem lehet megélni, csak éhen halni.  :(

#677 Felhasználó inaktív   ulzana2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 27. 22:04

Na ja. Mint fentebb írtam, én megértem az eladókat is, mindenki úgy próbál boldogulni ahogyan tud. Csak azt nem értem, hogy egy olyan boltban, ahol a vevők egymásnak adják a kilincset, ott miért kell ekkora cirkuszt csinálni egy hibás termékből. Ha eladnak 100 alaplapot, akkor abból 80 rossz, vagy csak 6db ? Gondolom ez egy láncreakció. vevő visszaviszi a boltba, bolt visszaviszi a nagykernek, nagyker meg visszaküldi ahonnan hozta. Majd így visszakerül a gyárba, ahol mondjuk egy magyarországon 13 ezerért eladott alaplapot kb 600 ftból állítanak össze. Aztán a gyár írja le selejtre, ne a vevő. Ez mindenhol így van, szerintem ezt a jó szokást nem kéne a számítástechnika iparnak megmásítani. Más. Van olyan ismerősöm, aki azt mondta a történetemre, hogy őt nem érdekli az egész, továbbra is a legolcsóbb helyen vásárol, és inkább vár egy hónapot, meg telefonálgat ( zsíros lóvéért), meg bejárkál verni az asztalt. Úgyhogy fentebb író srácnak üzenem -aki a vásárlói szokásokról írt-, sajnos korán örült. A vevővisszajárásról meg annyit, hogy mindíg megfogadom, hogy nem bővítem a gépet, mert már alig játszom, és minden másra meg már egy celeron 1200-es gép is tökéletes. Mégis éllandóan veszek valami szart a gépbe. Most pl nyomtató kéne, szkenner, nagyobb wincsi, és valahogy a 3000+ os proci is gyengének tűnik. Miért? Ki tudja. Szóval nem sajnálom az eladókat, hogy kihal a vevőkör. Egy biztos. A történetem mindenkinek elmondom, leírom. És ha már 200 emberrel kevesebb megy a Galaxyba, már akkor sikerélményem van.:)

#678 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 23:08

Idézet: ulzana2 - Dátum: 2005. nov. 27., vasárnap - 22:04

Van olyan ismerősöm, aki azt mondta a történetemre, hogy őt nem érdekli az egész, továbbra is a legolcsóbb helyen vásárol, és inkább vár egy hónapot, meg telefonálgat ( zsíros lóvéért), meg bejárkál verni az asztalt. Úgyhogy fentebb író srácnak üzenem -aki a vásárlói szokásokról írt-, sajnos korán örült.

Én voltam, aki bizakodtam, de úgy látszik, hogy hiába.  :(
Nos, ebben az esetben nincs is szükség a változásra, hiszen azt a kedves vásárlók igénylik a tisztelt kereskedőktől.

#679 Felhasználó inaktív   actival 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 11:46

Sziasztok,

A segítségeteket szeretném kérni!

A Mistrálnál alkalmazott sajátos garanciális ügyintézés során keletkezett iratok másolatára (számla, munkalap) tartanék igényt egy kereset benyújtásához, hogy nagyobb hangsúlyt kapjon az ügy során a vásárlók megkárosításának ténye.

Szükségem lenne minél több precedens ügyre a garanciális ügyintézésnél azzal a gyakorlattal kapcsolatban, hogy csökkentett áron számítják be a még garanciális árut egy új termékbe, a garancia pedig nem hosszabbodik meg a szervízelés időtartamával, illetve nem is indul újra.

Kérlek, amennyiben van rá lehetőséged, segítsd ezzel a munkánkat, juttasd el a következő fax számra a termék vásárlásánál kapott számlát, a garanciális javításnál kapott munkalapot és a garanciális javítás során a cég által felajánlott ráfizetéses készülékcsere során kapott számlát az új termék garanciajegyével.

Az adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem adjuk tovább, azt kizárólag a hatósági eljárás során használjuk fel!

Üdv,
Vókó Péter
Fax: (70) 901-3732
E-mail: vokop@chello.hu

#680 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 11:57

Idézet: actival - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 11:46

Sziasztok,

A Mistrálnál alkalmazott sajátos garanciális ügyintézés során keletkezett iratok másolatára (számla, munkalap) tartanék igényt egy kereset benyújtásához, hogy nagyobb hangsúlyt kapjon az ügy során a vásárlók megkárosításának ténye.

Szükségem lenne minél több precedens ügyre a garanciális ügyintézésnél azzal a gyakorlattal kapcsolatban, hogy csökkentett áron számítják be a még garanciális árut egy új termékbe, a garancia pedig nem hosszabbodik meg a szervízelés időtartamával, illetve nem is indul újra.

Kérlek, amennyiben van rá lehetőséged, segítsd ezzel a munkánkat, juttasd el a következő fax számra a termék vásárlásánál kapott számlát, a garanciális javításnál kapott munkalapot és a garanciális javítás során a cég által felajánlott ráfizetéses készülékcsere során kapott számlát az új termék garanciajegyével.

Az adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem adjuk tovább, azt kizárólag a hatósági eljárás során használjuk fel!

Üdv,
Vókó Péter

Hogy mik vannak!!!  :respect:

#681 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 15:19

Idézet: actival - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 11:46

Sziasztok,

Üdv,
Vókó Péter

Ezzel én is egyetértek, de mi lesz ennek az eredmánye? Az eddig megkárosított ügyfeleket nem fogják behívni, hogy meghosszíbbítsák a garanciát, vagy hogy kifizessék azt az összeget, amennyivel olcsóbban számítottak be garanciális ügyekben egy még garanciás részegységet.

Ennek egyedül annyi értelme lesz, hogy maximum a jövőben - talán - a jogszabályok betartásával fogják intézni a garanciás ügyeket. Bár ez se semmi. :)

#682 Felhasználó inaktív   Viktorka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 20:22

Erősen gondolkoztam, hogy vegyünk e az uj géphez bármit is a mistrálban, végülis úhy döntöttünk, hogy egy életünk, egy halálunk, jó sokat fogunk spórolni, és az üres házat ott vettük meg. Azon talán nem romlik el semmi sem, vagy ha mégis, az kalapáccsal is javitható. Volt még pár alaktrész, ami lényegesen olcsóbb volt, mint máshol, de valahogy az idegrángás kerülgetet a garancia gondolatától is.
Mondjuk hozták a formájukat, mivel csak egy szaros házat vettünk 3000ért, kifelé már vissza sem köszöntek...

#683 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 21:03

Idézet: Viktorka - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 20:22

Erősen gondolkoztam, hogy vegyünk e az uj géphez bármit is a mistrálban, végülis úhy döntöttünk, hogy egy életünk, egy halálunk, jó sokat fogunk spórolni, és az üres házat ott vettük meg. Azon talán nem romlik el semmi sem, vagy ha mégis, az kalapáccsal is javitható. Volt még pár alaktrész, ami lényegesen olcsóbb volt, mint máshol, de valahogy az idegrángás kerülgetet a garancia gondolatától is.
Mondjuk hozták a formájukat, mivel csak egy szaros házat vettünk 3000ért, kifelé már vissza sem köszöntek...

Erre a 3000,- Ft. alatti termékre meg nem is jár garancia, így biztos hogy nem lesznek garanciális problémák!  :D

Más:
MIÉRT KELL OTT VÁSÁROLNI (még egy nagyon olcsó termék esetén is?)  :think:

#684 Felhasználó inaktív   Viktorka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 23:54

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 22:03

Erre a 3000,- Ft. alatti termékre meg nem is jár garancia, így biztos hogy nem lesznek garanciális problémák!  :D

Más:
MIÉRT KELL OTT VÁSÁROLNI (még egy nagyon olcsó termék esetén is?)  :think:

3125 egészen pontosan :)
Azért, mert aki megkapja a régi gépet az uj házzal együtt, nem igazán szán sok pénzt az ügyletre, a használtcikkesnél meg nem volt olyan ház, amiért akár 100 forintot is adtam volna.
kb 25-30000 forinttal lett drágább a gép ugy, hogy minden egy helyről származik, de azt a boltot legalább ismerem, meg ők is engem, garanciában korrektek, még billt is cseréltek egyszer, számla nélkül, minden nélkül. Új alaplappal egyébként gondom volt, ki is cserélték, és zárórakor hívtam fel őket, hogy mi a helyzet, éppen akkor jöttek meg az uj alaplappal, és mondták, hogy természetesen még a mai napon mehetek érte, bezsereleik, gyors teszt, aztán átadják nyúzásra. Kb másfél órával a zárás után jöttünk el, nekik fontos a vevő, (lehet, hogy belőlü(n)k élenek?  :think:
Egyébként annyira megtetszett a 3125 forintos ház, hogy átpakoltam bele a régi gépemet, és megtartottam. Azt meg amúgy sem tudom, hogy egy házzal miylen garanciális dolog tudna történni, amin házilag nem tudok segíteni...

#685 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 00:13

Idézet: Viktorka - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 23:54

3125 egészen pontosan :)
Azért, mert aki megkapja a régi gépet az uj házzal együtt, nem igazán szán sok pénzt az ügyletre, a használtcikkesnél meg nem volt olyan ház, amiért akár 100 forintot is adtam volna.
kb 25-30000 forinttal lett drágább a gép ugy, hogy minden egy helyről származik, de azt a boltot legalább ismerem, meg ők is engem, garanciában korrektek, még billt is cseréltek egyszer, számla nélkül, minden nélkül. Új alaplappal egyébként gondom volt, ki is cserélték, és zárórakor hívtam fel őket, hogy mi a helyzet, éppen akkor jöttek meg az uj alaplappal, és mondták, hogy természetesen még a mai napon mehetek érte, bezsereleik, gyors teszt, aztán átadják nyúzásra. Kb másfél órával a zárás után jöttünk el, nekik fontos a vevő, (lehet, hogy belőlü(n)k élenek?  :think:
Egyébként annyira megtetszett a 3125 forintos ház, hogy átpakoltam bele a régi gépemet, és megtartottam. Azt meg amúgy sem tudom, hogy egy házzal miylen garanciális dolog tudna történni, amin házilag nem tudok segíteni...

Remélem, hogy nincs sértődés, csak még ennyi pénzt is kár ott elkölteni, ha az adott cég valóban olyan, mint ahogy azt mondják (én ezt nem tudom, mivel még sohasem vásároltam ott)!

Ez a ház az?
http://www.jnc.com.t...1&st1=6&st3=282

#686 Felhasználó inaktív   Viktorka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 20:59

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 1:13

Remélem, hogy nincs sértődés, csak még ennyi pénzt is kár ott elkölteni, ha az adott cég valóban olyan, mint ahogy azt mondják (én ezt nem tudom, mivel még sohasem vásároltam ott)!

Ez a ház az?
http://www.jnc.com.t...1&st1=6&st3=282

Nincs sértődés, még sosem vettem ott semmit, és ezután sem hiszem, hogy nagyon ott fogok költekezni.
Nem ez az a ház. Ennek aze lőlapján a 3,5 meghajtó alatt van 2 usb és fejhallgató meg mikrofon. Ezek fogtak meg, hogy nem kell a földig hajolni érük, mint az előzző házon :)

#687 Felhasználó inaktív   Victorius 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 21:09

Hmmm, izzanak az indulatok! ;)
NEM VÁSÁROLOK A MISTRALNAL, MERT NEKEM FONTOS A GARANCIA!!!

#688 Felhasználó inaktív   Czmorek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 01:04

Én ramhűtő bordákat vettem ott legutóbb, mert ott abból sok volt, és olcsó is.
Remélem nem mennek tönkre.
A mistrál mivel "nagy" lett a kicsik között, ezért lett olyan, amilyen. A szervizes feladata, hogy megálapítsa azt, hogy nem garis a cucc, mert....
Anno mikor jutalékos rendszer volt, nagyon ment. Az egyik eladó, miutál kilépett... na ő az Aqua tulajdonosa.

#689 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 13:19

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 21:04

/OFF Jahnotól eddig egy cuccot (router) vettem, de eztán is fogok tőle venni a magam kis szerény igényei szerint, a cuccal és supporttal kapcsolatos tapasztalataim alapján.
/ON Ugyanezt nem ígérem a topik címében szereplő boltnak. Tőlük még procizsírt sem, ha a jelenlegi, kb. 5-7 évre elegendő készleteim kifogynak. :D
... a trip back in time is all I need ...

#690 Felhasználó inaktív   Luigi777 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 13:21

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 12:57

Sziasztok,

Üdv,
Vókó Péter
E-mail: vokop@chello.hu   :respect:

Szerintem ezekhez egyszerűen elég a fogyasztóvédelem!!!
Ha ezeket meghallják sikítógörcsöt kapnak!!!

Egy kedves barátom is mondta, hogy ott sosem szabad vásárolni!!!

Egyszerűen tilos!!!

Szerkesztette: Luigi777 2005. 12. 03. 13:23 -kor

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »