HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#611 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 08. 10:47

Idézet: Ariadne - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 10:26

Megnéztem a belinkelt garanciális feltételeiket, hát nem semmi...

Pont ugyanezt írtam pár hozzászólással ezelőtt. :rolleyes:

#612 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 11:17

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 11:47

Pont ugyanezt írtam pár hozzászólással ezelőtt. :rolleyes:

Olvastam, ezért néztem meg egészében.  :)  Az a szomorú, hogy elvileg a fogyasztóvédelem is tehetne ellenük, pl fogyasztóvédelmi bírsággal, de valahogy mégsem sikerül. Pedig nem kevesen tesznek panaszt, ez biztos.

Meg ha vita van, mert mondjuk "aktuális árat" akarnak levásároltatni, meg hasonló húzások, akkor igenis be kell írni a vásárlók könyvébe, ezzel lehet menni a békéltető testülethez, aztán bíróságra. De hányan teszik ezt meg? Szinte senki. (Én mondjuk ezt teszem most egy másik hasonszőrű céggel szemben, mert nem fogom veszni hagyni a pénzem, és egyre inkább nyerésre állok. Ők is nagy cég, mégis fogalmuk sincs a jótállás alapvető szabályairól sem. Na ez ugyanígy lehet itt is.) Szóval csak biztatni szeretnék mindenkit, hogy ne hagyjuk magunkat...
Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#613 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 12:11

Idézet: Ariadne - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 11:17

Szóval csak biztatni szeretnék mindenkit, hogy ne hagyjuk magunkat...

Ha egy étteremben pocsék kiszolgálást kapsz és még a borravalót is követeli a pincér akkor vissza fogsz oda menni valaha? Na éppen ez a lényeg. Nem kötelező ott vásárolni. Az meg aki annak ellenére ott vásárol, hogy az oldalukon elolvassa a garanciális feltételeiket akkor már ne sírjon mert ahhoz, hogy áb*sszák az embert két fél kell ám. Az egyik aki átb*szik a másik meg az aki hagyja magát azaz a hiszékeny ember. És mint már említettem a Mistral árai nincsenek olyan szinten, hogy az átb*szás ellenére ott kéne vásárolni.

Szerk:
Valószínűsítem, hogy az üzlet részéről addig nem lesz érdemi változás amíg lesznek olyan emberkék akik oda mennek vásárolni. Ha nem csak utólag siránkoznának az emberek hanem eleve máshol vásárolnák meg  azt amit kinéztek akkor az üzlet fennmaradása követelné meg a változtatást azaz lehet, hogy akkor elgondolkodnának egy kicsit.

Ez olyan mint a Moszkva téri nemzetiségi illegális árusok kérdése. Mert ezt a hatóságok már több mint 10 éve nem tudják megállítani. És miért nem? Azért mert amíg van kereslet az ilyen feketekereskedelemi cuccok iránt addig van kínálat is.

Szerkesztette: wpepi 2005. 11. 08. 12:18 -kor

#614 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 12:26

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 13:11

Ha egy étteremben pocsék kiszolgálást kapsz és még a borravalót is követeli a pincér akkor vissza fogsz oda menni valaha? Na éppen ez a lényeg. Nem kötelező ott vásárolni. Az meg aki annak ellenére ott vásárol, hogy az oldalukon elolvassa a garanciális feltételeiket akkor már ne sírjon mert ahhoz, hogy áb*sszák az embert két fél kell ám. Az egyik aki átb*szik a másik meg az aki hagyja magát azaz a hiszékeny ember. És mint már említettem a Mistral árai nincsenek olyan szinten, hogy az átb*szás ellenére ott kéne vásárolni.

Szerk:
Valószínűsítem, hogy az üzlet részéről addig nem lesz érdemi változás amíg lesznek olyan emberkék akik oda mennek vásárolni. Ha nem csak utólag siránkoznának az emberek hanem eleve máshol vásárolnák meg  azt amit kinéztek akkor az üzlet fennmaradása követelné meg a változtatást azaz lehet, hogy akkor elgondolkodnának egy kicsit.

Ez olyan mint a Moszkva téri nemzetiségi illegális árusok kérdése. Mert ezt a hatóságok már több mint 10 éve nem tudják megállítani. És miért nem? Azért mert amíg van kereslet az ilyen feketekereskedelemi cuccok iránt addig van kínálat is.

Persze, okos ember egy-két ismerős megkérdezése után biztos nem megy be az üzletükbe.

De egyébként a garanciális feltételekben azt írnak, amit akarnak, tök mindegy, ugyanis a fogyvédelmi szabályoktól nem lehet eltérni a fogyasztó hátrányára, tömören: azt írnak, amit akarnak, attól még a jogszabályok érvényesek. Ez a szép a dologban.

#615 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 12:30

Idézet: Ariadne - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 12:17

Olvastam, ezért néztem meg egészében.  :)  Az a szomorú, hogy elvileg a fogyasztóvédelem is tehetne ellenük, pl fogyasztóvédelmi bírsággal, de valahogy mégsem sikerül. Pedig nem kevesen tesznek panaszt, ez biztos.

Meg ha vita van, mert mondjuk "aktuális árat" akarnak levásároltatni, meg hasonló húzások, akkor igenis be kell írni a vásárlók könyvébe, ezzel lehet menni a békéltető testülethez, aztán bíróságra. De hányan teszik ezt meg? Szinte senki. (Én mondjuk ezt teszem most egy másik hasonszőrű céggel szemben, mert nem fogom veszni hagyni a pénzem, és egyre inkább nyerésre állok. Ők is nagy cég, mégis fogalmuk sincs a jótállás alapvető szabályairól sem. Na ez ugyanígy lehet itt is.) Szóval csak biztatni szeretnék mindenkit, hogy ne hagyjuk magunkat...

Majd, ha sokan fogank (vissza)élni a jogszabály adta lehetőségekkel, akkor majd meg fogják változtatni a jogszabályokat.

Szerkesztette: Cilinder 2005. 11. 08. 12:34 -kor

#616 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 12:32

Én a szabályok adta lehetőségekkel való élésről és nem visszaélésről beszéltem, ez utóbbi elítélem, ahogy mindenki más is. Csakhogy amíg a szerencsétlen vásárló azt sem tudja, mihez lenne joga, amikor valóban átvágták vagy át akarják vágni, addig tényleg bármit megtehetnek ezek a cégek.

#617 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 12:36

Idézet: Ariadne - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 13:32

Csakhogy amíg a szerencsétlen vásárló azt sem tudja, mihez lenne joga, amikor valóban átvágták vagy át akarják vágni, addig tényleg bármit megtehetnek ezek a cégek.

Na meg a "kedves" vásárlók is azokkal a jóhiszemű cégekkel szemben, akik még a saját jogaikat sem ismerik.

Ezért lenne jó, ha nem lennének visszaélések egyik oldalon sem, de ez csak vágyálom marad (sajnos).

Szerkesztette: Cilinder 2005. 11. 08. 12:37 -kor

#618 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 12:38

Na ebben egyetértünk.  ;)

#619 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 12:39

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 12:30

Majd, ha sokan fogank (vissza)élni a jogszabály adta lehetőségekkel, akkor majd meg fogják változtatni a jogszabályokat.

A baj az, hogy aegyes boltok is úgy fogja fel a dolgot, hogy _mindenki_, aki a garanciát érvényesíteni akarja, visszaél a jogaival. De amíg lesznek olyanok, akik ezek ellenére _visszajárnak_ hozzájuk, addig ezek továbbra is meg fog élni ilyen cégpolitikával is.

#620 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 12:43

Idézet: Ariadne - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 12:32

Csakhogy amíg a szerencsétlen vásárló azt sem tudja, mihez lenne joga, amikor valóban átvágták vagy át akarják vágni, addig tényleg bármit megtehetnek ezek a cégek.

Az a baj, hogy ezekkel a felhasználókkal vásároltatják meg a teszkógazdaságos multimédiás számítógépeket is. :(

#621 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 12:43

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 13:39

A baj az, hogy aegyes boltok is úgy fogja fel a dolgot, hogy _mindenki_, aki a garanciát érvényesíteni akarja, visszaél a jogaival. De amíg lesznek olyanok, akik ezek ellenére _visszajárnak_ hozzájuk, addig ezek továbbra is meg fog élni ilyen cégpolitikával is.

Talán, azért mert nagyon sok a visszaélő!

Amúgy tapasztalataim szerint, ha a termék valóban hibás és ezt a hibát nem a vásárló okozta az üzembehelyezés során, vagy az üzemeltetés alatt, akkor nincsen semmilyen probléma a garanciális ügyintézéssel, feltéve, hogy a kedves vásárló normális helyen vásárolt!

#622 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 12:44

Idézet: Ariadne - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 12:26

De egyébként a garanciális feltételekben azt írnak, amit akarnak, tök mindegy, ugyanis a fogyvédelmi szabályoktól nem lehet eltérni a fogyasztó hátrányára, tömören: azt írnak, amit akarnak, attól még a jogszabályok érvényesek. Ez a szép a dologban.

Mivel a Mistral az oldalán leírta a feltételeit (függetlenül attól, hogy az nem felel meg a törvényeknek) és ennek ellenére a tisztelt vásárló elkezd siránkozni akkor amikor az történik amit leírtak akkor az a vásárló bugyutasága miatt történik hiszen lehetősége volt vásárlás előtt beírni abba a nyamvadt böngészőbe a www.mistral.hu címet és megnézni azt, hogy mi történik akkor ha elromlik a vásárolt eszköz.
Nekem attól megy fel a pumpa amikor az emberke anélkül megy el vásárolni, hogy egyáltalán megnézné azt, hogy milyen üzletbe is megy be és csak akkor kezd el gondolkodni ha már menni kell gariztatni.

#623 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 12:52

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 13:44

Mivel a Mistral az oldalán leírta a feltételeit (függetlenül attól, hogy az nem felel meg a törvényeknek) és ennek ellenére a tisztelt vásárló elkezd siránkozni akkor amikor az történik amit leírtak akkor az a vásárló bugyutasága miatt történik hiszen lehetősége volt vásárlás előtt beírni abba a nyamvadt böngészőbe a www.mistral.hu címet és megnézni azt, hogy mi történik akkor ha elromlik a vásárolt eszköz.
Nekem attól megy fel a pumpa amikor az emberke anélkül megy el vásárolni, hogy egyáltalán megnézné azt, hogy milyen üzletbe is megy be és csak akkor kezd el gondolkodni ha már menni kell gariztatni.

Pedig de sokan vannak, akik képtelenek olvasni (mármint a képesség talán még meg van rá, de ő nem szán rá időt és energiát, mert ő a saját feltételei alapján képzeli el a vásárlást és jótállást (pl.: ha az adott alkatrész nem lesz majd kompatibilis a mostani alkatrészemmel semmi gond, majd becserélem, vagy levásárolom, vagy még jobb - visszakérem az árát  :omg: ) és az a cég a rossz, akinél nem úgy vannak a vásárlás és jótállás feltételei, ahogy ő azt szeretné, hanem a jogszabály szerint jár el).

#624 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 13:32

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 13:52

Pedig de sokan vannak, akik képtelenek olvasni (mármint a képesség talán még meg van rá, de ő nem szán rá időt és energiát, mert ő a saját feltételei alapján képzeli el a vásárlást és jótállást (pl.: ha az adott alkatrész nem lesz majd kompatibilis a mostani alkatrészemmel semmi gond, majd becserélem, vagy levásárolom, vagy még jobb - visszakérem az árát  :omg: ) és az a cég a rossz, akinél nem úgy vannak a vásárlás és jótállás feltételei, ahogy ő azt szeretné, hanem a jogszabály szerint jár el).

A jogszabály szerint sem lehet visszakérni a pénzt csak azért, mert kedves vásárló nem ismeri a saját konfigja igényeit és lehetőségeit, és hibátlan, de oda nem illő alkatrészt vesz, hol itt a visszaélés? Ez csak szimpla butaság.

Bocs, tudom, ez off.

Szerkesztette: Ariadne 2005. 11. 08. 13:39 -kor

#625 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 13:40

Idézet: Ariadne - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 13:32

A jogszabály szerint sem lehet visszakérni a pénzt csak azért, mert kedves vásárló nem ismeri a saját konfigja igényeit és lehetőségeit, és hibátlan, de oda nem illő alkatrészt vesz, hol itt a visszaélés? Ez csak szimpla butaság.

Pont a butaságról van szó hiszen ha a vásárló tisztában lenne azzal, hogy ha nem megfelelő terméket vesz akkor mi történik akkor nem siránkozna.
Egyébként meg volt idő amikor a TV-ben is szajkózták, hogy vásárlás előtt kérdezze meg mindenki, hogy 3 napon belül visszaviheti e ha nem felel meg azaz visszafizetik e az árát.
A gond az, hogy ezen a topicon össze van mosva a vásárló butaságából eredő konfliktus a Mistral nem mindig törvényes garancia ügyintézéséből eredő konfliktussal.

#626 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 23:37

Volt egy IMBP tápom a M*stral-tból. A megvásárlása 2005-09-29-én történt. kb 1 hete a gépem nem indúlt el többé (kék halál, stb). Kiderült, hogy a 420-as IMBP táp gyengébb, mint a 300-as chieftec-em. Felhívtam a fent nevezett cég szervízét, ahol eligazítottak, hogy vigyem vissza a tápot, és ha xar, akkor vagy adnak másikat, vagy levásárolhatom az árát, de a tápot (szerintük mivel 1 hónapnál régebben lett megvásárolva) használt áron veszik be. Végül levásárlás lett, de a számlán szereplő összegért számolták be. Namost az a "kolléga", akivel telefonon beszéltem, az akart átverni, és akivel végül intéztem a dolgot, az ismerte a jogszabályokat? Vagy nem is tudom. Mindenesetre akivel intéztem a dolgokat, nagyon készséges volt. Az egész akció a szervízben 25 percig tartott, amiből 20 perc volt az az idő, amíg sorra kerültem, gyakorlatilag 5 perc alatt megállapította a srác, hogy a táp behalt, kiállította a papírokat és mehettem isten hírével.

A nagy kérdés az, hogy van egy Gecube ATI Radeon 9250-es VGA-m, ami tegnap elkezdett szemetelni. Néha csak windows alatt, néha már a BIOS-nál szinte minden 2. oszloppa csíkokat pakolászott. Volt, hogy a windows-ban csak annyi hibát fedeztem fel, hogy bármi, aminek fekete háttere van (ikon, szöveg, stb), csak az nem jelenik meg, minden más igen. Ezt a kártyád idén márciusban vettem. A nagy kérdés már csak az, hogy esetleg ennél a hibánál is olyan készségesek lesznek, mint a táp ügyében, vagy jobb, ha viszem a Kalasnyikovot is.

#627 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 23:44

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 13:52

Sajnos sokan vannak, akik általánosítanak a törvények szerint. Sokan azért nem olvassák el az egyes feltételeket, mert feltételezik, hogy ott azon a helyen is úgy van, mint máshol, illetve ahogyan azt a jogszabályok előírják. Bár így lenne. Azért valljuk be, hogy a jótállás nem egy olyan dolog, mint egy szerződés, hogy egy-egy adott cég külön szerződést köt a jogszabály alkotóival. Ha tökéletes világban élnénk, akkor nem kéne úgy éreznünk, hogy egyes cégeknez külön jogszabályokat alkottak, amik szemben állnak a nagytöbséggel (a többi cégre gondolok).

#628 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 01:19

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 23:37

Mindenesetre akivel intéztem a dolgokat, nagyon készséges volt.

Nem onnan fog nyugdíjba menni.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#629 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 02:15

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 2:19

Nem onnan fog nyugdíjba menni.

Lehet, de azért egy kicsit még maradhat. :)

#630 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 18. 08:42

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 2:15

Lehet, de azért egy kicsit még maradhat. :)

A telefonban az volt a tényállás, hogy a tápot Te választottad meg rosszul a konfighoz (ez nyilván képlékeny dolog, de így van, ha a táp hozza a specifikációt, viszont nem hozza a gépet, akkor nem a táp és a bolt a hibás). Ebben az esetben az amortizációs hányaddal való beszámítás egy jó kompromisszum, mert nem lennének kötelesek foglalkozni ezzel (csak a hányad nem mindegy, meg az, hogy ők ezt a tápot vajon újként adják el, vagy nem). A szervizben pedig kiderült, hogy a táp hibás, ekkor a jogszerű eljárásmód az, hogy a számla összegét vásárolod le. Biztos sokat olvasnak hwsw-t :Đ .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.