HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 01. 15:19

Idézet: actival - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 11:46

Sziasztok,

A segítségeteket szeretném kérni!

A Mistrálnál alkalmazott sajátos garanciális ügyintézés során keletkezett iratok másolatára (számla, munkalap) tartanék igényt egy kereset benyújtásához, hogy nagyobb hangsúlyt kapjon az ügy során a vásárlók megkárosításának ténye.

Szükségem lenne minél több precedens ügyre a garanciális ügyintézésnél azzal a gyakorlattal kapcsolatban, hogy csökkentett áron számítják be a még garanciális árut egy új termékbe, a garancia pedig nem hosszabbodik meg a szervízelés időtartamával, illetve nem is indul újra.

Kérlek, amennyiben van rá lehetőséged, segítsd ezzel a munkánkat, juttasd el a következő fax számra a termék vásárlásánál kapott számlát, a garanciális javításnál kapott munkalapot és a garanciális javítás során a cég által felajánlott ráfizetéses készülékcsere során kapott számlát az új termék garanciajegyével.

Az adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem adjuk tovább, azt kizárólag a hatósági eljárás során használjuk fel!

Üdv,
Vókó Péter
Fax: (70) 901-3732
E-mail: vokop@chello.hu

Ezzel én is egyetértek, de mi lesz ennek az eredmánye? Az eddig megkárosított ügyfeleket nem fogják behívni, hogy meghosszíbbítsák a garanciát, vagy hogy kifizessék azt az összeget, amennyivel olcsóbban számítottak be garanciális ügyekben egy még garanciás részegységet.

Ennek egyedül annyi értelme lesz, hogy maximum a jövőben - talán - a jogszabályok betartásával fogják intézni a garanciás ügyeket. Bár ez se semmi. :)

#682 Felhasználó inaktív   Viktorka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 20:22

Erősen gondolkoztam, hogy vegyünk e az uj géphez bármit is a mistrálban, végülis úhy döntöttünk, hogy egy életünk, egy halálunk, jó sokat fogunk spórolni, és az üres házat ott vettük meg. Azon talán nem romlik el semmi sem, vagy ha mégis, az kalapáccsal is javitható. Volt még pár alaktrész, ami lényegesen olcsóbb volt, mint máshol, de valahogy az idegrángás kerülgetet a garancia gondolatától is.
Mondjuk hozták a formájukat, mivel csak egy szaros házat vettünk 3000ért, kifelé már vissza sem köszöntek...

#683 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 21:03

Idézet: Viktorka - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 20:22

Erősen gondolkoztam, hogy vegyünk e az uj géphez bármit is a mistrálban, végülis úhy döntöttünk, hogy egy életünk, egy halálunk, jó sokat fogunk spórolni, és az üres házat ott vettük meg. Azon talán nem romlik el semmi sem, vagy ha mégis, az kalapáccsal is javitható. Volt még pár alaktrész, ami lényegesen olcsóbb volt, mint máshol, de valahogy az idegrángás kerülgetet a garancia gondolatától is.
Mondjuk hozták a formájukat, mivel csak egy szaros házat vettünk 3000ért, kifelé már vissza sem köszöntek...

Erre a 3000,- Ft. alatti termékre meg nem is jár garancia, így biztos hogy nem lesznek garanciális problémák!  :D

Más:
MIÉRT KELL OTT VÁSÁROLNI (még egy nagyon olcsó termék esetén is?)  :think:

#684 Felhasználó inaktív   Viktorka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 23:54

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 22:03

Erre a 3000,- Ft. alatti termékre meg nem is jár garancia, így biztos hogy nem lesznek garanciális problémák!  :D

Más:
MIÉRT KELL OTT VÁSÁROLNI (még egy nagyon olcsó termék esetén is?)  :think:

3125 egészen pontosan :)
Azért, mert aki megkapja a régi gépet az uj házzal együtt, nem igazán szán sok pénzt az ügyletre, a használtcikkesnél meg nem volt olyan ház, amiért akár 100 forintot is adtam volna.
kb 25-30000 forinttal lett drágább a gép ugy, hogy minden egy helyről származik, de azt a boltot legalább ismerem, meg ők is engem, garanciában korrektek, még billt is cseréltek egyszer, számla nélkül, minden nélkül. Új alaplappal egyébként gondom volt, ki is cserélték, és zárórakor hívtam fel őket, hogy mi a helyzet, éppen akkor jöttek meg az uj alaplappal, és mondták, hogy természetesen még a mai napon mehetek érte, bezsereleik, gyors teszt, aztán átadják nyúzásra. Kb másfél órával a zárás után jöttünk el, nekik fontos a vevő, (lehet, hogy belőlü(n)k élenek?  :think:
Egyébként annyira megtetszett a 3125 forintos ház, hogy átpakoltam bele a régi gépemet, és megtartottam. Azt meg amúgy sem tudom, hogy egy házzal miylen garanciális dolog tudna történni, amin házilag nem tudok segíteni...

#685 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 00:13

Idézet: Viktorka - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 23:54

3125 egészen pontosan :)
Azért, mert aki megkapja a régi gépet az uj házzal együtt, nem igazán szán sok pénzt az ügyletre, a használtcikkesnél meg nem volt olyan ház, amiért akár 100 forintot is adtam volna.
kb 25-30000 forinttal lett drágább a gép ugy, hogy minden egy helyről származik, de azt a boltot legalább ismerem, meg ők is engem, garanciában korrektek, még billt is cseréltek egyszer, számla nélkül, minden nélkül. Új alaplappal egyébként gondom volt, ki is cserélték, és zárórakor hívtam fel őket, hogy mi a helyzet, éppen akkor jöttek meg az uj alaplappal, és mondták, hogy természetesen még a mai napon mehetek érte, bezsereleik, gyors teszt, aztán átadják nyúzásra. Kb másfél órával a zárás után jöttünk el, nekik fontos a vevő, (lehet, hogy belőlü(n)k élenek?  :think:
Egyébként annyira megtetszett a 3125 forintos ház, hogy átpakoltam bele a régi gépemet, és megtartottam. Azt meg amúgy sem tudom, hogy egy házzal miylen garanciális dolog tudna történni, amin házilag nem tudok segíteni...

Remélem, hogy nincs sértődés, csak még ennyi pénzt is kár ott elkölteni, ha az adott cég valóban olyan, mint ahogy azt mondják (én ezt nem tudom, mivel még sohasem vásároltam ott)!

Ez a ház az?
http://www.jnc.com.t...1&st1=6&st3=282

#686 Felhasználó inaktív   Viktorka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 20:59

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 1:13

Remélem, hogy nincs sértődés, csak még ennyi pénzt is kár ott elkölteni, ha az adott cég valóban olyan, mint ahogy azt mondják (én ezt nem tudom, mivel még sohasem vásároltam ott)!

Ez a ház az?
http://www.jnc.com.t...1&st1=6&st3=282

Nincs sértődés, még sosem vettem ott semmit, és ezután sem hiszem, hogy nagyon ott fogok költekezni.
Nem ez az a ház. Ennek aze lőlapján a 3,5 meghajtó alatt van 2 usb és fejhallgató meg mikrofon. Ezek fogtak meg, hogy nem kell a földig hajolni érük, mint az előzző házon :)

#687 Felhasználó inaktív   Victorius 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 02. 21:09

Hmmm, izzanak az indulatok! ;)
NEM VÁSÁROLOK A MISTRALNAL, MERT NEKEM FONTOS A GARANCIA!!!

#688 Felhasználó inaktív   Czmorek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 01:04

Én ramhűtő bordákat vettem ott legutóbb, mert ott abból sok volt, és olcsó is.
Remélem nem mennek tönkre.
A mistrál mivel "nagy" lett a kicsik között, ezért lett olyan, amilyen. A szervizes feladata, hogy megálapítsa azt, hogy nem garis a cucc, mert....
Anno mikor jutalékos rendszer volt, nagyon ment. Az egyik eladó, miutál kilépett... na ő az Aqua tulajdonosa.

#689 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 13:19

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 21:04

Megérdemlik egyátalán a partnereid, hogy Te ilyen legyél velük?
(Na, csak azért mert ez ma, Magyarországon nem jellemző, meg ráadásul ezt csak azok tudnák bevállalni, akik rendkivül tőkeerősek, de ők sem vállalják be. De, ha Te az vagy, akkor  :respect: )

/OFF Jahnotól eddig egy cuccot (router) vettem, de eztán is fogok tőle venni a magam kis szerény igényei szerint, a cuccal és supporttal kapcsolatos tapasztalataim alapján.
/ON Ugyanezt nem ígérem a topik címében szereplő boltnak. Tőlük még procizsírt sem, ha a jelenlegi, kb. 5-7 évre elegendő készleteim kifogynak. :D
... a trip back in time is all I need ...

#690 Felhasználó inaktív   Luigi777 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 03. 13:21

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 12:57

Sziasztok,

A segítségeteket szeretném kérni!

A Mistrálnál alkalmazott sajátos garanciális ügyintézés során keletkezett iratok másolatára (számla, munkalap) tartanék igényt egy kereset benyújtásához, hogy nagyobb hangsúlyt kapjon az ügy során a vásárlók megkárosításának ténye.

Szükségem lenne minél több precedens ügyre a garanciális ügyintézésnél azzal a gyakorlattal kapcsolatban, hogy csökkentett áron számítják be a még garanciális árut egy új termékbe, a garancia pedig nem hosszabbodik meg a szervízelés időtartamával, illetve nem is indul újra.

Kérlek, amennyiben van rá lehetőséged, segítsd ezzel a munkánkat, juttasd el a következő fax számra a termék vásárlásánál kapott számlát, a garanciális javításnál kapott munkalapot és a garanciális javítás során a cég által felajánlott ráfizetéses készülékcsere során kapott számlát az új termék garanciajegyével.

Az adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem adjuk tovább, azt kizárólag a hatósági eljárás során használjuk fel!

Üdv,
Vókó Péter
Fax: (70) 901-3732
E-mail: vokop@chello.hu   :respect:

Szerintem ezekhez egyszerűen elég a fogyasztóvédelem!!!
Ha ezeket meghallják sikítógörcsöt kapnak!!!

Egy kedves barátom is mondta, hogy ott sosem szabad vásárolni!!!

Egyszerűen tilos!!!

Szerkesztette: Luigi777 2005. 12. 03. 13:23 -kor

#691 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 18:58

Idézet: ulzana2 - Dátum: 2005. nov. 27., vasárnap - 22:04

nagyker meg visszaküldi ahonnan hozta. Majd így visszakerül a gyárba

Attól tartok, hogy semmi nem kerül vissza a gyárba. Helyette megy egy másik kereskedőhöz.
Nem azért adja töredékáron a gyár a gyanús szériákat a simlis kupeceknek, hogy aztán visszavegye.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#692 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 21:27

Idézet: Czmorek - Dátum: 2005. dec. 3., szombat - 1:04

Az egyik eladó, miutál kilépett... na ő az Aqua tulajdonosa.

A mentalitást vitte magával.
Kitanította a szervizeseit is, hogy bánjanak (el) a garis ügyféllel.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#693 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 23:37

Udv!
Majd csak most fogom vegignyalazni a topicot, de addig is leirom mi a szitu.

Adott egy Gecube 9550XT kartya, 04. augusztusaban vasarolt kb 25600 HUF ertekben. 2 ev garanciarol szol a fama. Minden megvan hozza. Nem en vasaroltam, de ez gondolom tok8. A kartya kakukk lett, tobb mint egy evig gond nelkul uzemelt, nemtom mi a baja, de tuti rossz.
Mire szamitsak a garancias ugyintezesnel? Mi az amire ugorjak? Azaz mik azok amit ne vegyek be, ha mondani akarnak nekem vmi hulyeseget.
A kartyahoz tartozik TV kabel, meg CD-k (ket full jatek asszem - ezek nem is voltak hasznalva). Mi tortenek ha ezek kimaradnak a dobozbol?
Jahh megneztem a honlapjukat, es ugyanilyen kartyajuk nincs eppen. Van tobb 9550-esuk, de azok pont nem ezek, van amelyik erosebb van amelyik gyengebb.

Csak jo lenne tudni, mire is szamitsak...  :confused:  :)

#694 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 14:48

Ez a precedens kérős levélnek semmi értelme nincs....
Tökmindegy mennyi ember perel egyszerre, a boltot nem bünteti meg senki, esetleg az a pár ember kapja vissza a pénzét, semmi nem fog változni.

Cilinder: nem tudom, honnan szedted, hogy a 3000Ft alatti termékekre nincs jótállás, bár egy kicsit igazad van.
10.000ft alatti termékekre valóban nincs kötelező jótállás, de mindenre !!! van szavatosság még a 12Ft-os termékre is.
Az meg az első 6 hónapban ua. mint a jótállás.

#695 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 16:05

Idézet: a t o s z - Dátum: 2005. dec. 3., szombat - 23:37

Udv!
Majd csak most fogom vegignyalazni a topicot, de addig is leirom mi a szitu.

Adott egy Gecube 9550XT kartya, 04. augusztusaban vasarolt kb 25600 HUF ertekben. 2 ev garanciarol szol a fama. Minden megvan hozza. Nem en vasaroltam, de ez gondolom tok8. A kartya kakukk lett, tobb mint egy evig gond nelkul uzemelt, nemtom mi a baja, de tuti rossz.
Mire szamitsak a garancias ugyintezesnel? Mi az amire ugorjak? Azaz mik azok amit ne vegyek be, ha mondani akarnak nekem vmi hulyeseget.
A kartyahoz tartozik TV kabel, meg CD-k (ket full jatek asszem - ezek nem is voltak hasznalva). Mi tortenek ha ezek kimaradnak a dobozbol?
Jahh megneztem a honlapjukat, es ugyanilyen kartyajuk nincs eppen. Van tobb 9550-esuk, de azok pont nem ezek, van amelyik erosebb van amelyik gyengebb.

Csak jo lenne tudni, mire is szamitsak...  :confused:  :)

Minimum arra számíthatsz tőlük, amit nálam is megjátszottak. Töredékáron számítják be cserénél, és nem hosszabítják meg a garanciát. Ha valami hiányzik a dobozból, akkor elméletileg annak az árát is levonják. Magával azzal, hogy sz*r a kártya, nem lesz gond. kb 2 perc alatt megállapítják, hogy rossz, és cserélni kell, stb., de sajnos a fenti feltételekkel. Ne hagyd magad. Teljes áron kell, hogy beszámolják, és az új cuccra a garanciát meg kell hosszabbítaniuk.

#696 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 16:21

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 16:05

Minimum arra számíthatsz tőlük, amit nálam is megjátszottak. Töredékáron számítják be cserénél, és nem hosszabítják meg a garanciát. Ha valami hiányzik a dobozból, akkor elméletileg annak az árát is levonják. Magával azzal, hogy sz*r a kártya, nem lesz gond. kb 2 perc alatt megállapítják, hogy rossz, és cserélni kell, stb., de sajnos a fenti feltételekkel. Ne hagyd magad. Teljes áron kell, hogy beszámolják, és az új cuccra a garanciát meg kell hosszabbítaniuk.

Nekem ne szamoljanak be semmit se. Mivel ugyanarra a termekre nem tudjak cserelni, adjak vissza az eredeti vetelarat es kesz.

#697 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 16:31

Idézet: a t o s z - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 16:21

Nekem ne szamoljanak be semmit se. Mivel ugyanarra a termekre nem tudjak cserelni, adjak vissza az eredeti vetelarat es kesz.

Na, ez az élősködés!  :mad:

#698 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 16:33

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 16:31

Na, ez az élősködés!  :mad:

Miert is?
Elegge kivagyok igy is, hogy mar egy hete nem tudom hasznalni a gepem. Tegyuk fel karom van belole. A kutya sem fizeti meg.

#699 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 16:42

Idézet: a t o s z - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 16:33

Miert is?

A hozzáállásod miatt!  :mad:

#700 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 16:48

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 16:42

A hozzáállásod miatt!  :mad:

Miert, mi a baj a hozzaallasommal? en nem igazan orulok hogy kakukk lett a kartya. De ha mar meghasalt, es ervenyes ra a garancia, akkor miert ne lenne jogom ahhoz, amit a torveny eloir? Legalabbis tudtommal azt irja le a torveny, hogyha nem tudjak cserelni ugyanarra a termekre, akkor visszakell teriteni az eredeti vetelarat. Mondjuk azert is irogatok ide, hogy okosabb legyek, es megtudjam, hogy tenyleg igy van-e.
Tenyleg nem ertem mi a gond a hozzaallasommal...

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.