Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 17:30
Ha vállalták a két év jótállást (két év szavatosság egyébként is van rá..), akkor vállalták, ha tönkremegy a kártya, akkor vagy megjavítják, vagy kicserélik egy ugyanolyanra vagy visszaadják a teljes pénzt (kivéve, ha a hozzáadott tartozékok kábelok, programok, játékok, stb. nincsenek meg, azokat levonhatják.)
A tövény azt mondja ki, hogy ugyanolyant kell adni, mondjuk azt én sem tartom jóhiszeműnek (bár jogszerű) ha valakinek a másfél éves kártyája helyett felajánlanak egy annál tudásban sokkal jobbat és nem fogadja el.
A jog azt mondja ki, hogy ha a másfél éves kártyádat sem javítani sem ugyanolyanra cserélni nem tudják, akkor a teljes véteáart kell visszaadni, az egy dolog, hogy azóta lement az ára.
A fogyasztó nem tesz haszonra szert ezzel, hiszen az nem rá tartozik, hogy fel vagy le megy az adott termék ára.
Ő elment egy boltba és vett egy terméket 30.000 forintért, a bolt vállalta, hogy rendeltetésszerű használat mellett ez a termék két éven keresztül hiba nélkül működni fog,
Mivel nem működött addig, ezért a fogyasztónak joga van elállni a szerződéstől, nem kényszeríthető arra, hogy egy olyan bolttól vegyen egy olyan terméket amiben megrendült a bizalma.
Egyébként ha már ennyire értesz a joghoz, akkor nem értem, hogy kevered ide egy 2004-ben vásárolt terméknél az egy év kötelező jótállást?
Hm?
Utánanéztem a rendeletnek, hogy melyikünknek van igaza, és azt kell mondjam, hogy mindketten a régebbi rendeletre emlékszünk, abban volt még ilyen csere és pénzvisszafizetési lehetőség.
A mostani érvényes jótállási rendelet (151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról) csak a 3-napos cserét, azon túli időszakban pedig a javítást ismeri. Találtam hozzá egy jogász által írt értelmezést (kérdésfeltevést) is, érdemes elolvasni.
Ami most ránk vonatkozik:
"Ugyanígy kérdésként merül fel, hogy mi van abban az esetben, ha a cserére nincs lehetőség olyan ok miatt, hogy nincs ugyanolyan termék a forgalmazónál. A jelenlegi rendelet a kicserélést kötelezővé teszi, nem tartalmaz olyan lehetőséget, mint a korábbi rendelet (vételár visszafizetése, vagy vételár-különbözet elszámolása mellett másik termék szolgáltatása.)"
A link pedig: http://www.skik.hu/s...03_11/19-01.htm

Súgó
A téma zárva.