HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 27. 11:25

Idézet: zsolt008 - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 10:34

b - persze a termek rendelkezett azokkal a tulajdonsagokkal amiket a mistral allitott, ezzel nincs problema (tudott 54mbitet)

... kroozo (objektív) gondolatmenete alapján (amit kezdek elfogadni, de még átgondolom az eddigi szubjektív megközelítést is) a nyilvános kijelentésben (a manual az ilyen) a "support wpa" is szerepelt kifezetetten ahhoz a modellhez, ahogy írtad ... ilyen nyomvonalon a teljesítés már hibásnak tekinthető és nyert ügyed lehet ...

Szerk: az objektív szemléletet a már beidézett (5) bekezdés is alátámassza

Idézet

(5) A felek a szerződés teljesítését érintő minden lényeges körülményről kötelesek egymást tájékoztatni.

Ez nem csak a teljesítésre, hanem már a szerződés megkötésére is vonatkozik

Idézet

Ptk. 205. § (4) A felek a szerződés megkötésénél együttműködni kötelesek, és figyelemmel kell lenniük egymás jogos érdekeire. A szerződéskötést megelőzően is tájékoztatniuk kell egymást a megkötendő szerződést érintő minden lényeges körülményről.

Tehát, ez kizárja az általam emlegetett elméleti "a)" pontot, a "nemtetszést", a vonakodást (passzivitást), a vásárlóra való kockázathárítást. Az "a)" pont csak manual hiányában állta volna meg a helyét.
Ha tehát a manuálban tényleg ez volt és az eladó nem tiltakozott, nem bírálta felül ezt a sort, nem tájékoztatott, akkor nyert ügyed van. Ez a gondolatmenet alaposabbnak is tűnik... ergó tévedtem az előző wpa-s postjaimban, mert nem a leírtakból indultam ki, hanem a "nemtetszést" adottnak vettem.

Sok szerencsét a termék Ptk. 205. § (4), 277. § (1) b)-c) és 277. § (5) alapján való visszaviteléhez!  :up:

Szerkesztette: N0zer0 2005. 08. 27. 12:05 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#482 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 14:31

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 12:25

...
Ha tehát a manuálban tényleg ez volt és az eladó nem tiltakozott, nem bírálta felül ezt a sort, nem tájékoztatott, akkor nyert ügyed van. ...

Én is így értelmeztem a sztorit. :) :up:

Persze - még mielőtt egyesek elkezdenének okoskodni, hogy "dehát nem kell értenie hozzá az eladónak" :omg:  :D - nem azt mondom, hogy olyannyira vágja a témát szerencsétlen, hogy bármikor felül tudja bírálni az elszúrt manualokat, ez eléggé extrém eset. Ez már túlzott elvárás volna az eladótól. Viszont ilyen esetben a kiskernek nem szabadna akadályokat támasztania a termék másik típusra való cseréje esetén. Elvileg.

Idézet

Sok szerencsét a termék Ptk. 205. § (4), 277. § (1) b)-c) és 277. § (5) alapján való visszaviteléhez!  :up:

Szerintem ez már lefutott ügy, levásárolta a pénzt. Miután produkált egy kedves kis kanosszajárást. :down:

#483 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 09:36

... kroozo (objektív) gondolatmenete alapján (amit kezdek elfogadni, de még átgondolom az eddigi szubjektív megközelítést is) a nyilvános kijelentésben (a manual az ilyen) a "support wpa" is szerepelt kifezetetten ahhoz a modellhez, ahogy írtad ... ilyen nyomvonalon a teljesítés már hibásnak tekinthető és nyert ügyed lehet ...

Szerk: az objektív szemléletet a már beidézett (5) bekezdés is alátámassza

Ez nem csak a teljesítésre, hanem már a szerződés megkötésére is vonatkozik

Tehát, ez kizárja az általam emlegetett elméleti "a)" pontot, a "nemtetszést", a vonakodást (passzivitást), a vásárlóra való kockázathárítást. Az "a)" pont csak manual hiányában állta volna meg a helyét.
Ha tehát a manuálban tényleg ez volt és az eladó nem tiltakozott, nem bírálta felül ezt a sort, nem tájékoztatott, akkor nyert ügyed van. Ez a gondolatmenet alaposabbnak is tűnik... ergó tévedtem az előző wpa-s postjaimban, mert nem a leírtakból indultam ki, hanem a "nemtetszést" adottnak vettem.

:offtopic:

Szia!

Azért ebben csak ne legyél ennyire biztos (mármint, hogy nyert ügye van az illetőnek).

Sajnos, amig nálunk gumi jogszabályok vannak, valamint a bíróknak nem kell figyelembe venniük a legfelsőbb bírósági állásfoglalásokat, nos addig minden azt adott bíró hozzáállásától függ.  :(

Mára már elértük azt, hogy a független bíróságok már a jogszabályoktól is függetlenítették magukat!  :omg:

Cilinder

#484 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 09:56

Ja, egy-két kis vidéki bíróság érdekes ítéleteket tud hozni...

#485 Felhasználó inaktív   doodie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 11:48

Idézet: mistralhungary - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 18:18

Annyit még hozzáfűznék, hogy régebben mi is adtunk vissza pénzt.......

Ez esetben kérem kifejtené, hogy miért nem lehet olyankor is alkalmazni eme fenti módszert, ha egy hibás termék az Önök szervízében áll másfél hónapig - mintha erre vonatkozna az ÁSZF-ben az "elállhat a szerződéstől" rész? Megjegyzem, kb két hónap után végre érkezett cserekészülék. Valamint az Önök jogi osztálya nem válaszolt egy faxra, pedig elvileg kötelességük, hiszen írásbeli panasz volt.

RM. Választ nem feltétlenül várok, hiszen még több vitának adna helyet, ám a többiek okuljanak.
Két dolog végtelen: az univerzum, és az emberi hülyeség, de az előbbiben nem vagyok biztos.
---Albert Einstein

#486 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 12:49

...

Na, csak sikerült közös álláspontra jutnunk :up:
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#487 Felhasználó inaktív   Palmtop2000 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 31. 11:52

Még néhány dolgot szeretnék leírni a Mistrálal kapcsolatban:

1) A 15 napon belül 15% százalékkal alacsonyabb áron visszavásárlás KACSA, erről a szervízben nem tudnak.

2) 3 napon belüli csere csak hibás alkatrészre vonatkozik.

Idézet

A 3 munkanapon belül meghibásodott termékeket eredeti csomagolásban, összes tartozékaikkal együtt kell visszahozni szervizünkbe. Amennyiben a hibát a mi szervizünk is megállapítja a termék bevizsgálása során, a vásárló - a hatályos jogszabályok alapján - a termék kicserélését kérheti, feltéve, hogy a hiba a rendeltetésszerű használatot nem befolyásolja.

Azt, hogy az utolsó bekezdés mit jelent, azt nem értem.

Konkrét kérdésemre, hogy ha veszek egy USB winchester tokot és nem működik a gépemmel, azt a választ kaptam, hogy náluk működik, akkor az nem tekinthető hibának.  Ez összhangban van az alább idézett szöveggel:

Idézet

Amennyiben a megvásárolt termék nem hibás vagy a hiba szervizünkben nem reprodukálható, cégünknek a cserére, visszavásárlásra vagy pénzvisszafizetésre lehetősége NINCS és erre törvényi kötelezettségünk sincsen! (Nem számít meghibásodásnak az inkompatibilitás valamint a szoftverek és driverek okozta működési zavarok. Továbbá nem tekinthető hibásnak az a termék, aminek használhatóságát egy másik termék hibája vagy kiforrottalansága korlátozza (pl.: DVD író – kiforratlan firmware verzió miatti lassabb írási sebessége)

3) A boltban NEM lehet a terméket kipróbálni. (Legalábbis legutóbb mikor rákérdeztem a szervízbe küldtek)

4) A szervízben ki lehet a termékeket próbálni (kompatibilitás szempontjából is), egy-egy ilyen próba ára 1000 Ft függetlenül a sikerességétől.

5) Az 50%-os visszavásárlást visszavásárlási garancia programnak hívják és 11 hónapig lehet élni vele, és azt jelenti, hogy egy új termék vásárlásakor beszámítják a termék aktuális árának 50%-át.

Arról, hogy ezek fer feltételek-e vagy sem arról lehet vitatkozni, mindenesetre csak ezek tudatában érdemes a Mistrálban vásárolni.

P.S: Szerintem az, hogy a szervízben sorszámot kap az ember, ott le tud ülni, van egy TV amit nézhet és még meleg italt is kaphat ez mutatja, hogy a Mistral-ban foglalkoznak az ügyfelekkel. Nekem a 11 hónapos visszavásárlási garancia is egy korrekt dolognak tűnik. Ennek ellenére én kétszer égettem meg magamat kompatibilitási gondokkal, így a jövőben ha olyan terméket vásárolok, aminél felmerülhet kompatibilitási gond, azt inkább nem a Mistrál-ban fogom megvenni.

#488 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 19:13

Idézet: Palmtop2000 - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 12:52

Szerintem az, hogy a szervízben sorszámot kap az ember, ott le tud ülni, van egy TV amit nézhet és még meleg italt is kaphat ez mutatja, hogy a Mistral-ban foglalkoznak az ügyfelekkel. Nekem a 11 hónapos visszavásárlási garancia is egy korrekt dolognak tűnik. Ennek ellenére én kétszer égettem meg magamat kompatibilitási gondokkal, így a jövőben ha olyan terméket vásárolok, aminél felmerülhet kompatibilitási gond, azt inkább nem a Mistrál-ban fogom megvenni.

Az ügyfelekkel való foglalkozás számomra nem ennyit jelent. Sokkal inkább azt, hogy válaszolnak a faxban elküldött írásos panaszra (lehetőleg érdemben!), nem kell heteket, hónapokat várnom egy-egy javításra, a cserjogosultságot korrektül elismerik (akár még a pénzvisszafizetési jogosultságot is) stb, stb...Én bizony semmi "ákcijó" kedvéért be nem teszem a lábam a Mistral Computerworld érdekeltségi körébe tartozó üzletek egyikébe sem, amíg ilyen a hozzáállásuk. Remélem, lassan (de inkább gyorsan) mások is rájönnek végre, hogy ez nem az a cég, ahol érdemes vásárolni. Mert csak és kizárólag ez bírhatja rá a Mistral menedzsmentjét, hogy felülvizsgálják az álláspontjukat az olyan ügyek kezelésében, mint amiket ezen topik is tárgyal.
... a trip back in time is all I need ...

#489 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 19:19

Idézet: Fym - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 23:13

Miért érzem úgy megint, hogy sok kis Don Quijote küzd itt egy jó nagy szélmalommal??? :think:

A különbség csak az, hogy ez a bazi nagy szélmalom a kis Don Quijotékból él meg...és nem veszi észre magát...:(
... a trip back in time is all I need ...

#490 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 22:23

doodie !

Ugye tudod, hogy ha levásárolod majd az 50eFt-os mistrálos papirodat akkor az uj termék garanciája a régi termék megvásárlásától kezdödik!!
Tehát ha pl. 10 hónapja vetted a meghibásodott alkatrészt akkor a most ujonan vásárolt cumóra a mistrál csak 2 hónapot fog adni. Ezért leszel gondban a papirosod eladásával.

Üdv.

#491 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 07:16

Kiváncsi lennék, hogy a Mistrálék ezt hogyan magyaráznák ki, ez a szörnyű, hogy hiába működik abszolult törvénytelenül, egy bolt semmit nem tesz az FVF...
Be kéne zárni egy hónapra, akkor megggondolnák, hogy adnak-e garanciát a levásárolt termékre meg visszadják-e a pénzt...
A Mistrál nevében irogató "tanult" emberke is hogy eltűnt...

#492 Felhasználó inaktív   doodie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 12:09

Idézet: pet - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 21:23

doodie !

Ugye tudod, hogy ha levásárolod majd az 50eFt-os mistrálos papirodat akkor az uj termék garanciája a régi termék megvásárlásától kezdödik!!
Tehát ha pl. 10 hónapja vetted a meghibásodott alkatrészt akkor a most ujonan vásárolt cumóra a mistrál csak 2 hónapot fog adni. Ezért leszel gondban a papirosod eladásával.

Üdv.

Nos, igen, sajnos tudok róla. Már futottam egy kört ez ügyben, és hiába sorolják ők a terméket olyan kategóriába, amelyre nem vonatkozik a csere esetén új garancia - pedig az egész terméket cserélték ki -, a Ptk. nem így rendelkezik, vagyis nem szabályos semmi esetre se. Persze nem ismerik el, az üzletben az üzletvezető nincs ott, telefonon nem elérhető, az eladó meg hiába mond bármit is. És ahogy mondtam múltkor, a korábbi faxra nem válaszoltak.
Talán fogyasztóvédelem lesz a következő.
Két dolog végtelen: az univerzum, és az emberi hülyeség, de az előbbiben nem vagyok biztos.
---Albert Einstein

#493 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 12:34

Idézet: doodie - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 13:09

Talán fogyasztóvédelem lesz a következő.

A teendő még mindig az alábbi:
1: Nem vásárolni ott.
2: Ha mégis, akkor tiltakozni minden jogszerűtlen magatartás ellen a bolt részéről.
3: Mivel a mistralról van szó, a másodiknak valószínűleg nem sok foganatja lesz, ezért marad a per. Magánvásárló esetén lehet próbálkozni fvf-fel is, de a legegyszerűbb egyből polgári pert indítani, megnyerni, többet vissza nem menni.

#494 Felhasználó inaktív   Koga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 13:28

Én mondjuk próbáltam felhívni a mistral figyelmét arra hogy mistralhungary milyen kedvesek szól hozzá. (mondjuk csupán 2 emailt küldtem, meg pár tévécsatornának is, hátha érdeklődnek :) Eddig semmi válasz nem jött, de remélem "barátunk" emiatt tünt/hallgatott el. Bár nem sok reményt fűzök ehhez, de hátha.

#495 Felhasználó inaktív   mistralhungary 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 09. 05. 15:13

Idézet

Bár nem sok reményt fűzök ehhez, de hátha.
  :D :D :D :D 

#496 Felhasználó inaktív   Mistral-hungary 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 05. 15:54

Hát igen nem lehet tudni, hogy ki lép fel álnéven a cégünk nevében!

#497 Felhasználó inaktív   Koga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 16:04

Mistral-buster mode on:  :box2:  :ninja:  :doom:  :paci:  :burr:  :kma:

#498 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 09. 07. 18:08

jövő héten mék fel pöstre és sulinetes garis ügyben is intézkednem kell mert megkértek rá (én barom meg egy vajszívű vagyok). a mistrálnál. hoz. tól. nekik.
adott tehát egy vga, tartozékok küzül egyedül a driver cd-t nem találni (agyéb oem szofver megvan), valamint a srác nem hajlandó kivenni a sulinetes számlát az adóbevallásos vagy milyen dossziéjából, mert úgy tudja, h az bizony oda tartozik és a m-nak ahhoz a sulinet gari ügyben semmi köze (a garis papír megvan, azt viszem). a cucc egy vga, kikapcsolja a monitort  1-2 óra játék után vagy csak kifagy a kép. a 3. kikapcs után elkezdett vibrálni a tvouton a szín, csíkozódik. tesztelve volt 2 gépben, a monitor kikapcsolást nem produkálta, de a felpakolt régi-újabb-legújabb driverrel a kép kifagyott tvout képe trágya. (sztem memória vagy gpu gondok). mire számíthatok? nagy meccs lesz, vagy sulinetben nem olyan gáz? amit tudok, h gariztatni majd egy hónap sulinetbe, de ezen kívül nem tudom mire számoljak... tapasztalat, ha csak másodkézből is esetleg?
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#499 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 20:10

En nem vagom, hogy miert lenne egy sulinetes termek gariztatasa tobb ido, mint egy normal termeke...
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#500 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 09. 08. 08:56

Idézet: asdf - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 21:10

En nem vagom, hogy miert lenne egy sulinetes termek gariztatasa tobb ido, mint egy normal termeke...

mittomén. egyik  helyi szg. szaküzlet "jawa" szervizese mondta, h a gariztatás náluk rémálom. hosszú és kínos procedúra.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.