HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 07. 18:09

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 17:40

engem meg pl. átbaxtak a központi szervízben:

Na pont erről beszélek. :( :reklamacio:

Beszélhet itt nekem bárki bármilyen szép marketingszöveget, de amíg a mistral ilyen szinten átveri a vásárlóit, és még el is hiteti velük, hogy ez a dolgok normális menete, addig ezt a viselkedést mindennek lehet nevezni, csak jogkövetőnek nem.

#602 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 07. 18:31

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 19:09

Na pont erről beszélek. :( :reklamacio:

Beszélhet itt nekem bárki bármilyen szép marketingszöveget, de amíg a mistral ilyen szinten átveri a vásárlóit, és még el is hiteti velük, hogy ez a dolgok normális menete, addig ezt a viselkedést mindennek lehet nevezni, csak jogkövetőnek nem.

persze nem én voltam olyan zöldfülű, hogy a m*-ban vettem valamit, hanem a kártyát 1 hónaposan vettem használtan, és a m*-ba szólt a gar... reménykedtem, hogy nem lesz rá szükség, de sajna nem úgy lett... buktam is rendesen... ha tisztességesen kifizették volna kp-ben a számlán szereplő összeget ahogyan azt kellett volna, akkor nyertem volna rajta: 25e volt a számlán, és én 19e-ért vettem használtan... ha nem ilyen büdös p****** lennének, akkor ajándékba kaptam volna 6e-et... :)
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#603 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 18:42

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 18:31

ha nem ilyen büdös p****** lennének, akkor ajándékba kaptam volna 6e-et... :)

Nem kaptad volna ajándékba. Ők nem tudták teljesíteni a jótállási kötelezettségüket, ezért Te elállhattál volna a szerződéstől. De felajánlhattak volna más megoldást is, hogy Te ne veszíts az üzleten, bár azt már lettél volna köteles elfogadni.

#604 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 22:34

Ebből a történetből nekem megint 2 dolog derült ki:
1, Te voltál a hibás, mert olyan terméket vettél, aminek a garija a jól imsert cégnél volt.
2, Te voltál a hibás, mert egy jogtalan ajánlatot elfogadtál és most itt próbálod nyugtatni magad és becsmérelni a céget.

Amig ilyen emberek lesznek, akik ott vásárolnak és elhisznek mindent, addig a cég működni fog, és úgy ahogy most. Ez ennyire egyszerű.
Nem mai cég, nem mai múltal. Aki oda belép, vagy kapcsolatba kerül velük és átverik, az már magűra vessen.

Ezzel nem azt mondom, hogy a cég jól teszi, amit tesz, hanem, hogy miért ne tegye? Senki sem kényszeríti másként cselekedére...

#605 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 07. 23:01

Idézet: _Balagee_ - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 23:34

miért ne tegye? Senki sem kényszeríti másként cselekedére...

node ez az, ami kimeríti a patkányság fogalmát...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#606 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 23:22

De ez ellen nem úgy kell tenni, hogy ide irogat az ember, milyen szépen átverték. Tegyen azért hogy ne verjék át...

#607 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 08. 03:16

Idézet: _Balagee_ - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 0:22

De ez ellen nem úgy kell tenni, hogy ide irogat az ember, milyen szépen átverték. Tegyen azért hogy ne verjék át...

dede, ide kell irogatni, hogy átvertek, mert akkor más elolvassa, és őt már nem fogják!

#608 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 03:52

4-6 éve irogat mindenki mindenhova, és nem számít! Itt már +50 hozzászólás nem segít. Tudvalevő minden körben már, hogy milyen cég ez. Ennek ellenére sokan azt mondják, áhhh nekem jó lesz, mert 1000Ft al olcsóbb.
Aki ma a számítástechnikához kicsit is ért, az tudja milyen cégről beszélünk. Aki nem, az meg nem innen fogja megtudni :)

#609 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 10:26

Megnéztem a belinkelt garanciális feltételeiket, hát nem semmi, kapásból 11 olyan pontot találtam benne, ami jogszabályellenes, félreértelmezett, sőt az egyik kifejezetten értelmetlen. Rögtön látszik, hogy ügyvédet vagy egyéb jogászt még sosem láttak, pedig nem csak a szgép összeszerelés külön szakma, hanem a jog is. Ők meg barkácsoltak itt, mint a "sarki Pistike"...

Mondjuk messze nem ők az egyetlen ilyen cég, sajnos.

Szerkesztette: Ariadne 2005. 11. 08. 10:29 -kor

Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#610 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 08. 10:33

Idézet: _Balagee_ - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 3:52

4-6 éve irogat mindenki mindenhova, és nem számít! Itt már +50 hozzászólás nem segít. Tudvalevő minden körben már, hogy milyen cég ez. Ennek ellenére sokan azt mondják, áhhh nekem jó lesz, mert 1000Ft al olcsóbb.
Aki ma a számítástechnikához kicsit is ért, az tudja milyen cégről beszélünk. Aki nem, az meg nem innen fogja megtudni :)

Lassú víz partot mos.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#611 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 10:47

Idézet: Ariadne - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 10:26

Megnéztem a belinkelt garanciális feltételeiket, hát nem semmi...

Pont ugyanezt írtam pár hozzászólással ezelőtt. :rolleyes:

#612 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 11:17

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 11:47

Pont ugyanezt írtam pár hozzászólással ezelőtt. :rolleyes:

Olvastam, ezért néztem meg egészében.  :)  Az a szomorú, hogy elvileg a fogyasztóvédelem is tehetne ellenük, pl fogyasztóvédelmi bírsággal, de valahogy mégsem sikerül. Pedig nem kevesen tesznek panaszt, ez biztos.

Meg ha vita van, mert mondjuk "aktuális árat" akarnak levásároltatni, meg hasonló húzások, akkor igenis be kell írni a vásárlók könyvébe, ezzel lehet menni a békéltető testülethez, aztán bíróságra. De hányan teszik ezt meg? Szinte senki. (Én mondjuk ezt teszem most egy másik hasonszőrű céggel szemben, mert nem fogom veszni hagyni a pénzem, és egyre inkább nyerésre állok. Ők is nagy cég, mégis fogalmuk sincs a jótállás alapvető szabályairól sem. Na ez ugyanígy lehet itt is.) Szóval csak biztatni szeretnék mindenkit, hogy ne hagyjuk magunkat...

#613 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 12:11

Idézet: Ariadne - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 11:17

Szóval csak biztatni szeretnék mindenkit, hogy ne hagyjuk magunkat...

Ha egy étteremben pocsék kiszolgálást kapsz és még a borravalót is követeli a pincér akkor vissza fogsz oda menni valaha? Na éppen ez a lényeg. Nem kötelező ott vásárolni. Az meg aki annak ellenére ott vásárol, hogy az oldalukon elolvassa a garanciális feltételeiket akkor már ne sírjon mert ahhoz, hogy áb*sszák az embert két fél kell ám. Az egyik aki átb*szik a másik meg az aki hagyja magát azaz a hiszékeny ember. És mint már említettem a Mistral árai nincsenek olyan szinten, hogy az átb*szás ellenére ott kéne vásárolni.

Szerk:
Valószínűsítem, hogy az üzlet részéről addig nem lesz érdemi változás amíg lesznek olyan emberkék akik oda mennek vásárolni. Ha nem csak utólag siránkoznának az emberek hanem eleve máshol vásárolnák meg  azt amit kinéztek akkor az üzlet fennmaradása követelné meg a változtatást azaz lehet, hogy akkor elgondolkodnának egy kicsit.

Ez olyan mint a Moszkva téri nemzetiségi illegális árusok kérdése. Mert ezt a hatóságok már több mint 10 éve nem tudják megállítani. És miért nem? Azért mert amíg van kereslet az ilyen feketekereskedelemi cuccok iránt addig van kínálat is.

Szerkesztette: wpepi 2005. 11. 08. 12:18 -kor

#614 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 12:26

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 13:11

Ha egy étteremben pocsék kiszolgálást kapsz és még a borravalót is követeli a pincér akkor vissza fogsz oda menni valaha? Na éppen ez a lényeg. Nem kötelező ott vásárolni. Az meg aki annak ellenére ott vásárol, hogy az oldalukon elolvassa a garanciális feltételeiket akkor már ne sírjon mert ahhoz, hogy áb*sszák az embert két fél kell ám. Az egyik aki átb*szik a másik meg az aki hagyja magát azaz a hiszékeny ember. És mint már említettem a Mistral árai nincsenek olyan szinten, hogy az átb*szás ellenére ott kéne vásárolni.

Szerk:
Valószínűsítem, hogy az üzlet részéről addig nem lesz érdemi változás amíg lesznek olyan emberkék akik oda mennek vásárolni. Ha nem csak utólag siránkoznának az emberek hanem eleve máshol vásárolnák meg  azt amit kinéztek akkor az üzlet fennmaradása követelné meg a változtatást azaz lehet, hogy akkor elgondolkodnának egy kicsit.

Ez olyan mint a Moszkva téri nemzetiségi illegális árusok kérdése. Mert ezt a hatóságok már több mint 10 éve nem tudják megállítani. És miért nem? Azért mert amíg van kereslet az ilyen feketekereskedelemi cuccok iránt addig van kínálat is.

Persze, okos ember egy-két ismerős megkérdezése után biztos nem megy be az üzletükbe.

De egyébként a garanciális feltételekben azt írnak, amit akarnak, tök mindegy, ugyanis a fogyvédelmi szabályoktól nem lehet eltérni a fogyasztó hátrányára, tömören: azt írnak, amit akarnak, attól még a jogszabályok érvényesek. Ez a szép a dologban.

#615 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 12:30

Idézet: Ariadne - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 12:17

Olvastam, ezért néztem meg egészében.  :)  Az a szomorú, hogy elvileg a fogyasztóvédelem is tehetne ellenük, pl fogyasztóvédelmi bírsággal, de valahogy mégsem sikerül. Pedig nem kevesen tesznek panaszt, ez biztos.

Meg ha vita van, mert mondjuk "aktuális árat" akarnak levásároltatni, meg hasonló húzások, akkor igenis be kell írni a vásárlók könyvébe, ezzel lehet menni a békéltető testülethez, aztán bíróságra. De hányan teszik ezt meg? Szinte senki. (Én mondjuk ezt teszem most egy másik hasonszőrű céggel szemben, mert nem fogom veszni hagyni a pénzem, és egyre inkább nyerésre állok. Ők is nagy cég, mégis fogalmuk sincs a jótállás alapvető szabályairól sem. Na ez ugyanígy lehet itt is.) Szóval csak biztatni szeretnék mindenkit, hogy ne hagyjuk magunkat...

Majd, ha sokan fogank (vissza)élni a jogszabály adta lehetőségekkel, akkor majd meg fogják változtatni a jogszabályokat.

Szerkesztette: Cilinder 2005. 11. 08. 12:34 -kor

#616 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 12:32

Én a szabályok adta lehetőségekkel való élésről és nem visszaélésről beszéltem, ez utóbbi elítélem, ahogy mindenki más is. Csakhogy amíg a szerencsétlen vásárló azt sem tudja, mihez lenne joga, amikor valóban átvágták vagy át akarják vágni, addig tényleg bármit megtehetnek ezek a cégek.

#617 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 12:36

Idézet: Ariadne - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 13:32

Csakhogy amíg a szerencsétlen vásárló azt sem tudja, mihez lenne joga, amikor valóban átvágták vagy át akarják vágni, addig tényleg bármit megtehetnek ezek a cégek.

Na meg a "kedves" vásárlók is azokkal a jóhiszemű cégekkel szemben, akik még a saját jogaikat sem ismerik.

Ezért lenne jó, ha nem lennének visszaélések egyik oldalon sem, de ez csak vágyálom marad (sajnos).

Szerkesztette: Cilinder 2005. 11. 08. 12:37 -kor

#618 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 12:38

Na ebben egyetértünk.  ;)

#619 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 12:39

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 12:30

Majd, ha sokan fogank (vissza)élni a jogszabály adta lehetőségekkel, akkor majd meg fogják változtatni a jogszabályokat.

A baj az, hogy aegyes boltok is úgy fogja fel a dolgot, hogy _mindenki_, aki a garanciát érvényesíteni akarja, visszaél a jogaival. De amíg lesznek olyanok, akik ezek ellenére _visszajárnak_ hozzájuk, addig ezek továbbra is meg fog élni ilyen cégpolitikával is.

#620 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 12:43

Idézet: Ariadne - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 12:32

Csakhogy amíg a szerencsétlen vásárló azt sem tudja, mihez lenne joga, amikor valóban átvágták vagy át akarják vágni, addig tényleg bármit megtehetnek ezek a cégek.

Az a baj, hogy ezekkel a felhasználókkal vásároltatják meg a teszkógazdaságos multimédiás számítógépeket is. :(

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.