HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 24. 23:56

Idézet: Ariadne - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 18:11

De annyira nem is jó. 1. Jogilag nagyon gyengén van megírva. 2. Borzalmas a helyesírása. 3. Ha felperes vagy a bíróságon, és nincs jogi képviselőd, el kell menned a tárgyalásra, egyébként megszüntetik a pert. Meg egyébként is hülyeség nem elmenni, nagyszerű adut adsz az ellenfél kezébe.

+4. Az ötletei sem jók, amiket ajánl: nem utólag kell sírni és fmh-t beadni, mert rossz áron számolták. El se kell jutni addig, hanem addig verni az asztalt, amikor csökkent áron akarják beszámítani, amíg rá nem jönnek, hogy a teljes összeget kell kifizetniük, és hogy Magyarországon nem létezik kötelező levásárlás. Ennek módja vásárlók könyve, ízlés szerint fenyegető hangú tértivevényes felszólító levél a pénz kifizetésére, majd békéltető testület, fizetési meghagyás (ilyen sorrendben).

Onnan tudom, hogy most épp ezt teszem, bár nem ellenük...  ;)

Akkor az se rossz. :)
Gondolom, biztosra mész.

Mondjuk engem - a mostanit leszámítva - inkább vásárlás előtt akartak már átqrni pl chieftec táppal, hogy márpedig arra mindíg is csak 1 év garancia van, így akkor nem is vettem meg náluk.

#662 Felhasználó inaktív   onkelz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 01:29

Na, hát ezek szerint a Mistral még a régi... :Đ

morrisseymusic            morrissey-solo       

#663 Felhasználó inaktív   Koga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 10:32

Idézet: Ariadne - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 18:11

Onnan tudom, hogy most épp ezt teszem, bár nem ellenük...  ;)

Tényleg nem azért, de nem csinálnál akkor hasonló "tutorialt" (mint a másikban, a név kipontozva) és tennéd fel valahova? Nekem spec nincs rá szükségem, de esetleg másnak lehet, és nem sok idő megcsinálni, viszont szerintem sokat segítenél vele pár emberen... Szerintem sokakat visszatart, hogy nem tud egy levelet normálisan megírni sem, illetve a jogi dolgokkal teljességgel nincs tisztában (ez utóbbi rám is igaz, hogy a fene tudja pontosan mit kell, feljelentem? fizetési meghagyás? nemtom pontosan én sem). Ügyvédet meg nem akar ezért igénybe venni (és végülis a leírásod alapján nem is kell, de talán nem árt. Ha nyersz, úgyis a cég fizeti, nem?)

#664 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 10:54

Szvsz az a legjobb, ha az embernek sikerül úgy megoldani a dolgot, hogy nem kell bíróságra menni, mert az mindig rizikós dolog, tutira sosem lehet menni. Én elvből nem tennék fel bírósági üggyel kapcsolatos iratokat, de ha ilyen ügy előtt áll valaki (nem kívánom senkinek), akkor a helyi bíróságokon van ált. pénteken ún. "panasznap", ahol kissé megfáradt, de kitartó jogászok ingyen helyreigazítják az ilyen problémákat, pl bírósági beadványokat elkészítésében segítenek, vagy megmondják, ha ez már csak ügyvéddel megy.

Remélem nem nagyon illetlen más fórumról linkelni, de úgy érzem, kicsit off lenne itt ilyesmi, ezeken a helyeken viszont részletesen le van írva, hogy érdemes asztalt csapkodni (borogatni  :cool: ): (ott is nagy téma a mistral, naná)
kifogás bejelentése
fogyasztóvédelmi jogszabályok
garancia, jótállás, szavatosság?
határidők kifogások rendezésére

Ha meg nagyon ellenálló cégről van szó, mint ez itt ni, akkor tényleg lehet, hogy eljuttatják az ügyet a végletekig, de ha mindenki végigszőrözi a procedúrát előtte vásárlók könyvével meg békéltető testülettel, talán el lehet érni egyszer valami változást... (Jelzem, vadul optimista beállítottságú vagyok! :Đ És utálom, ha megpróbálnak átvágni embereket ilyen hantás dumákkal, mint pl a mistralban...)
Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#665 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 12:03

Látom a túlfeszültség védelemröl folyik a vita!

A túlfeszültség védelem komplex dolog és legalább 3 de manapság 4 lépcsös.....
Az utolsó láncszem ebben az összetett és drága rendszerben maga az elosztó amiröl itt mindenki beszél.
De elárulom, hogy a teljes rendszer nélkül csak ez az elosztó fabatkát sem ér (na jó speckó esetekben érhet vmit)!
KB. mintha lufit raknál a légzsák helyére.

Senki se ringassa magát hiú ábrándokba a birtoklása miatt.

Üdv.

#666 Felhasználó inaktív   ulzana2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 26. 12:40

Helló fijúk!

Olyan jót mulatok ezeken a boltos törpéneteken. Már csak azért, mert épp most jártam ki én is egy hasonló iskolát. Mondok egy bolt nevet: COMPUTER GALAXY. Na aki a türelmét szeretné próbára tenni, az menjen oda :). Alaplapomat vittem be a szervizébe, mert fosott. A szervizes ember mondta: "két hét mulva". Fel is hívtam nagy naívan, "még nincs meg" mondta az ember. Akkor még megértően aztmondtam, hogy majd jelentkezem később, hisz előfordul, hogy sok a melójuk és csúszás van. Harmadik héten csöppet morcosan, de illedelmesen ismét hívom, persze nincs kész. A negyedik héten ingerülten hívom, hogy mi a répa van? Nincs kész. Ja, és közben elköltöztek a Koszt Térről, de annyit nem tettek meg, hogy felmondják egy üzenetrögzítőre, hogy mi van? Aztán valakihez bekönyörögtem magam internetezni, és onnan megtudtam, hogy költöznek, más a telefonszám. Akkor bementem és megmomdtam az arcnak, hogy kurvagyorsan adja vissza a pénzem, mert ez lesz meg az lesz.Úgy felhúzott, hogy azt hittem, leszúrom. De végiggondoltam, hogy nem akarok ülni egy szar alaplapért, meg talán nem is ő tehet róla, csak egy adatrögzítő. Végül ötödik héten kaptam másik alaplapot, persze más tipust és valami használtat.De legalább működik. Én megértem a boltot is, csak szerintem nem korrekt amit csinálnak. Ugyanis az összes kockázatot a vevőre hárítják. Tehát ők semmit nem akarnak bukni, ami szerintem kimeríti a "cigánykodás" fogalmat. Egy üzletben ugyanis van nyereség és veszteség. Vagy tudja ezt vállalni egy üzlet, vagy zárjon be. Ez a Mistralra is vonatkozik. Mostmár tudom, hogy hová nem kell menni. Szerintem nincs értelme ezen sírni, tanultam. Mostmár így megyek be számítógépboltba:
"jó napot kívánok, milyen garanciális feltételekkel lehet itt vásárolni?". Majd röviden ecsetelem a problémát. És inkáb fiztek egy KOMOLY boltban 3-4 ezerrel többet. Mert tudom, hogy hosszútávon megtérül. És a hibás terméket 2-3 napon belül kicserélik. Ugyanis a boltos visszaviszi nagykerbe és beleállítja a faszi fejébe a szart, ha nem cseréli ki tüstént.

#667 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 26. 15:27

Idézet: ulzana2 - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 12:40

hogy hosszútávon megtérül. És a hibás terméket 2-3 napon belül kicserélik. Ugyanis a boltos visszaviszi nagykerbe és beleállítja a faszi fejébe a szart, ha nem cseréli ki tüstént.

2-3  nap nehezen fog menni, de tudunk itt páran olyan boltot, ahol ha megveszed a vasat, akkor az egész gépre 24 órán belüli helyszíni garancia van... Mondjuk alaplap nem is nagyon van 30ezer alatt, de ja :-)

Boltos nagyker közti kapcsolathoz semm közöd, én is szopok nagykerekkel, userek meg azonnali cseréket kapnak. 1-2 durvább cuccnál azért vigyáznom kell, mert ha ez a Zyxel tűzfal most elhasal, akkor azzal a mozdulattal csődbe is vittek, hogy újat kellene vennem, másiknál meg cserére várni. De evvan, UPS-t ilyesmit meg adok kölcsönbe arra az 5 napra, míg tart az ügyintézés.
Make love not Wor.

#668 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 17:30

Idézet: pet - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 12:03

Látom a túlfeszültség védelemröl folyik a vita!

A túlfeszültség védelem komplex dolog és legalább 3 de manapság 4 lépcsös.....
Az utolsó láncszem ebben az összetett és drága rendszerben maga az elosztó amiröl itt mindenki beszél.
De elárulom, hogy a teljes rendszer nélkül csak ez az elosztó fabatkát sem ér (na jó speckó esetekben érhet vmit)!
KB. mintha lufit raknál a légzsák helyére.

Senki se ringassa magát hiú ábrándokba a birtoklása miatt.

Üdv.

Ezzel most nagy semmit mondtál :D .
A tápok túlfeszvédelme került szóba, túlfeszvédős elosztóról nem volt szó :) . Más tészta :) .
Egy tápról esett szó, ami a hűléózat felől érkező túlfeszültséget úgy jutattatta kimenetére, hogy a védelem meg sem szólalt benne, és a táp túlélte a dolgot. Jó táp a referenciát földfüggő, bemenőoldali túlfesz által nem befolyásolt forrásról nyeri, így bármiféle túlfesz esetén reteszelős megoldással bont.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#669 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 19:58

Idézet: ulzana2 - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 12:40

Mostmár így megyek be számítógépboltba:
"jó napot kívánok, milyen garanciális feltételekkel lehet itt vásárolni?". Majd röviden ecsetelem a problémát. És inkáb fiztek egy KOMOLY boltban 3-4 ezerrel többet. Mert tudom, hogy hosszútávon megtérül. És a hibás terméket 2-3 napon belül kicserélik. Ugyanis a boltos visszaviszi nagykerbe és beleállítja a faszi fejébe a szart, ha nem cseréli ki tüstént.

Korábban egy másik témában témában én írtam, hogy itt nem fognak még hosszú ideig a vásárlói szokások megváltozni, de amikor ilyen hozzászólást olvasok, akkor mindig elkezdek reménykedni.
Remélem, hogy nem hiába!

#670 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 20:04

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 15:27

Boltos nagyker közti kapcsolathoz semm közöd, én is szopok nagykerekkel, userek meg azonnali cseréket kapnak.

Megérdemlik egyátalán a partnereid, hogy Te ilyen legyél velük?
(Na, csak azért mert ez ma, Magyarországon nem jellemző, meg ráadásul ezt csak azok tudnák bevállalni, akik rendkivül tőkeerősek, de ők sem vállalják be. De, ha Te az vagy, akkor  :respect: )

Szerkesztette: Cilinder 2005. 11. 26. 20:06 -kor

#671 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 11:41

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 16:30

Ezzel most nagy semmit mondtál :D .
A tápok túlfeszvédelme került szóba, túlfeszvédős elosztóról nem volt szó :) . Más tészta :) .
Egy tápról esett szó, ami a hűléózat felől érkező túlfeszültséget úgy jutattatta kimenetére, hogy a védelem meg sem szólalt benne, és a táp túlélte a dolgot. Jó táp a referenciát földfüggő, bemenőoldali túlfesz által nem befolyásolt forrásról nyeri, így bármiféle túlfesz esetén reteszelős megoldással bont.

Idézet

Idézet (Cilinder @ 2005. nov. 21., hétfő - 11:21)
Egyébként pedig a túlfeszültségvédő maximum 10000,- Ft-ba kerül! 

APC P5B-GR Surge Arrest 3600 brutto szamlaval /4.7-ert ugyanez +telefonos vedelem/...

Erröl beszélek!

Üdv.

#672 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 19:22

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 20:04

(Na, csak azért mert ez ma, Magyarországon nem jellemző, meg ráadásul ezt csak azok tudnák bevállalni, akik rendkivül tőkeerősek, de ők sem vállalják be. De, ha Te az vagy, akkor  :respect: )

lehet, hogy pont ez a hozzáállás biztosít pár visszajáró vevőt, úgyhogy hosszabb távra eredményesebb lehet :)

#673 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 19:40

Idézet: KergeK@csa - Dátum: 2005. nov. 27., vasárnap - 19:22

lehet, hogy pont ez a hozzáállás biztosít pár visszajáró vevőt, úgyhogy hosszabb távra eredményesebb lehet :)

Én ebben nem hiszek!  :(  Na, meg pár vevő nem elég a biztos megélhetéshez.

Szerkesztette: Cilinder 2005. 11. 27. 19:41 -kor

#674 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 20:18

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 20:04

Válogatott vasat adok el, néha válogatott embereknek is, nomeg én vagyok a legdrágább Pesten, oszt akkor némi szopás belefér. LaposMaxtorba majdnem beledöglöttem, de kaptak helyette Seagate/WD/Samu cuccokat, Maxtor meg ment a szemétbe. Ez van.

LG DVDírót nem adok el, Chieftec házzal kevés a baj, Intel lap nem hasal el... Éves költségvetésbe megbírok 1-2 kukába vágott cuccost, annyit nem ér az egész, hogy morogjunk, meg kétszer forduljak vele az userhez.

Éppen ezért nem vagyok tőkeerős, de megoldottam mindig.

u.i.: adatraim meg punlikusak  :cool:
Make love not Wor.

#675 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 20:20

Idézet: KergeK@csa - Dátum: 2005. nov. 27., vasárnap - 19:22

Nem biztosít, mert ha ma összelapátolok most egy 160ezres konfigot, akkor az 3 évig menni fog, de időnként elvárják, hogy jópofiból rugdossan a szoftveres bajokat. Határt húzni nehéz, hogy meddig supportolsz ingyé....

Gép nem romlik el, ez meg nem akkora biznic ha 2 év múlva vesz egy erősebb VGA-t, vagy valami aprólékot, azon nullánál kevesebbet tudok keresni, melókért meg nem nagyon fizetnek. Evvan. Mert mi mással járnának vissza?
Make love not Wor.

#676 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 20:39

Na, ebből is látszik, hogy a kereskedésből nem lehet megélni, csak éhen halni.  :(

#677 Felhasználó inaktív   ulzana2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 22:04

Na ja. Mint fentebb írtam, én megértem az eladókat is, mindenki úgy próbál boldogulni ahogyan tud. Csak azt nem értem, hogy egy olyan boltban, ahol a vevők egymásnak adják a kilincset, ott miért kell ekkora cirkuszt csinálni egy hibás termékből. Ha eladnak 100 alaplapot, akkor abból 80 rossz, vagy csak 6db ? Gondolom ez egy láncreakció. vevő visszaviszi a boltba, bolt visszaviszi a nagykernek, nagyker meg visszaküldi ahonnan hozta. Majd így visszakerül a gyárba, ahol mondjuk egy magyarországon 13 ezerért eladott alaplapot kb 600 ftból állítanak össze. Aztán a gyár írja le selejtre, ne a vevő. Ez mindenhol így van, szerintem ezt a jó szokást nem kéne a számítástechnika iparnak megmásítani. Más. Van olyan ismerősöm, aki azt mondta a történetemre, hogy őt nem érdekli az egész, továbbra is a legolcsóbb helyen vásárol, és inkább vár egy hónapot, meg telefonálgat ( zsíros lóvéért), meg bejárkál verni az asztalt. Úgyhogy fentebb író srácnak üzenem -aki a vásárlói szokásokról írt-, sajnos korán örült. A vevővisszajárásról meg annyit, hogy mindíg megfogadom, hogy nem bővítem a gépet, mert már alig játszom, és minden másra meg már egy celeron 1200-es gép is tökéletes. Mégis éllandóan veszek valami szart a gépbe. Most pl nyomtató kéne, szkenner, nagyobb wincsi, és valahogy a 3000+ os proci is gyengének tűnik. Miért? Ki tudja. Szóval nem sajnálom az eladókat, hogy kihal a vevőkör. Egy biztos. A történetem mindenkinek elmondom, leírom. És ha már 200 emberrel kevesebb megy a Galaxyba, már akkor sikerélményem van.:)

#678 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 23:08

Idézet: ulzana2 - Dátum: 2005. nov. 27., vasárnap - 22:04

Van olyan ismerősöm, aki azt mondta a történetemre, hogy őt nem érdekli az egész, továbbra is a legolcsóbb helyen vásárol, és inkább vár egy hónapot, meg telefonálgat ( zsíros lóvéért), meg bejárkál verni az asztalt. Úgyhogy fentebb író srácnak üzenem -aki a vásárlói szokásokról írt-, sajnos korán örült.

Én voltam, aki bizakodtam, de úgy látszik, hogy hiába.  :(
Nos, ebben az esetben nincs is szükség a változásra, hiszen azt a kedves vásárlók igénylik a tisztelt kereskedőktől.

#679 Felhasználó inaktív   actival 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 11:46

Sziasztok,

A segítségeteket szeretném kérni!

A Mistrálnál alkalmazott sajátos garanciális ügyintézés során keletkezett iratok másolatára (számla, munkalap) tartanék igényt egy kereset benyújtásához, hogy nagyobb hangsúlyt kapjon az ügy során a vásárlók megkárosításának ténye.

Szükségem lenne minél több precedens ügyre a garanciális ügyintézésnél azzal a gyakorlattal kapcsolatban, hogy csökkentett áron számítják be a még garanciális árut egy új termékbe, a garancia pedig nem hosszabbodik meg a szervízelés időtartamával, illetve nem is indul újra.

Kérlek, amennyiben van rá lehetőséged, segítsd ezzel a munkánkat, juttasd el a következő fax számra a termék vásárlásánál kapott számlát, a garanciális javításnál kapott munkalapot és a garanciális javítás során a cég által felajánlott ráfizetéses készülékcsere során kapott számlát az új termék garanciajegyével.

Az adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem adjuk tovább, azt kizárólag a hatósági eljárás során használjuk fel!

Üdv,
Vókó Péter
Fax: (70) 901-3732
E-mail: vokop@chello.hu

#680 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 11:57

Idézet: actival - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 11:46

Sziasztok,

A segítségeteket szeretném kérni!

A Mistrálnál alkalmazott sajátos garanciális ügyintézés során keletkezett iratok másolatára (számla, munkalap) tartanék igényt egy kereset benyújtásához, hogy nagyobb hangsúlyt kapjon az ügy során a vásárlók megkárosításának ténye.

Szükségem lenne minél több precedens ügyre a garanciális ügyintézésnél azzal a gyakorlattal kapcsolatban, hogy csökkentett áron számítják be a még garanciális árut egy új termékbe, a garancia pedig nem hosszabbodik meg a szervízelés időtartamával, illetve nem is indul újra.

Kérlek, amennyiben van rá lehetőséged, segítsd ezzel a munkánkat, juttasd el a következő fax számra a termék vásárlásánál kapott számlát, a garanciális javításnál kapott munkalapot és a garanciális javítás során a cég által felajánlott ráfizetéses készülékcsere során kapott számlát az új termék garanciajegyével.

Az adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára nem adjuk tovább, azt kizárólag a hatósági eljárás során használjuk fel!

Üdv,
Vókó Péter
Fax: (70) 901-3732
E-mail: vokop@chello.hu

Hogy mik vannak!!!  :respect:

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34