HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#801 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 07. 19:27

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 19:12

Azért javításra szorul:

Nem feltétlenül tartós fogyasztási cikk, a vételár is döntő. 10 ezer Ft alattiaknál nem kötelező az 1 év gar.

A (kellék)szavatosság csak fogyasztói szerződés esetén két év (fogyasztó köt szerződést) és nem az egy éves jótállás után kezdődik, hanem mindvégig párhuzamosan fut vele időben.
Azaz nem használt terméknél, fogyasztó esetén,
vagy
- 1 év kötelező jótállás (ha van) és plusz 1 év kellékszavatosság (az első egy évet az 1 éves gari takarja)
- 0 jótállás (mert nincs) és plusz 2 év kellékszavatosság.

----------------------------------------------------------------

Összefoglalóként én is kiemelem egyszerűsített formában, hátha jobban megmarad a köztudatban (bár sokszor le lett írva a topikban)

- a garancia kijavításnál és/vagy kicserélésnél újrakezdődik

- levásárlás NEM kötelező

- ha mégis elfogadod a levásárlást embertársi szeretetből, akkor is újrakezdődik a gari

- a gari mindig újrakezdődik

csak hogy a vak is lássa  :cool:

Jó ez az összefoglalás, csak akkor arra is kell(ene) összefoglalás, hogy hogyan lehet(ne) ezt könnyen és gyorsan érvényesíteni (akár ebben az esetben is).

JA, és még valami:
javítás esetén a granciális idő a javítási idővel meghosszabbodik - nem kezdődik újra!!!

Szerkesztette: Cilinder 2005. 12. 07. 19:42 -kor

#802 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 07. 20:03

Idézet: Ariadne - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 19:23

Tartós fogyasztási cikk, ez egészen biztos, vagyis  1 év jótállás plusz még 2 év szavatosság  :D . Csak egész másképp próbálják értelmezni a dolgokat megint, jellemző. Már biztos ötvenszer leírtam, de nem baj: a fogyasztó számára a jogszabályban rögzítetteknél hátrányosabb kikötés vagy szerződési feltétel SEMMIS, vagyis olyan, mintha le sem írták volna. Remélem ezt is elmondta az ügyvéd...

szerk: Amit tehetsz: vásárlók könyvébe beírás, ezzel békéltetőkhöz elmenni, aztán bíróságra... Drága mistral fórumozótársunknak megvan erről a maga véleménye, valszeg le is írja majd, de ez téged ne zavarjon. Engem nem zavar...  :)

Egy áru nem a forgalmazó döntése alapján lesz, vagy nem lesz tartós fogyasztási cikk. A helyzetet némileg bonyolítja, hogy sehol nem határozza meg azt törvény, hogy pontosan mi is számít tartós fogyasztási cikknek, így ennek eldöntésére egyetlen szerv jogosult: a polgári bíróság.

Sokan úgy vélik, hogy a 72/2005 (IV.21) korm. rendeletben szereplő árucikkek a tartós fogyasi cikkek, ez a lista azonban korántsem teljes. Az viszont igaz, hogy ami itt szerepel, az a bírói gyakorlat alapján tulajdonképpen kivétel nélkül tartós fogyasztási cikknek minősül.

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#803 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 20:18

Idézet: mistralhungary - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 16:01

mieza kádárista szociodeformitás? ilyen dumát csak a státusinkonzisztenciától szenvedő félidióták nyomnak, 60 körül.

Szerintem te azt sem tudod, mit írsz. :) :D

Nem olyan jó ám az, hogy innen-onnan csipegetett szavakat egymás mellé pakolsz, nem fogsz okosabbnak és műveltebbnek tűnni. :D

Kádárista szociodeformitás? Hát te meg miről beszélsz, kicsi bogaram? :) Magad sem tudod. Javaslom ugorj ár újra a hozzászólásomra, és értelmezd megint, és megint, és megint.

Mellesleg arra még mindig nem tudtál (esetleg nem is tudsz) érdemben válaszolni, hogy a jogszabályokkal ellentétes garanciaszabályzatotokat mégis hogyan képzelitek? Tudom, most is ki fogsz térni a válaszadás elől. Megszoktuk.
Mellesleg ne dobálózz a Balkánnal, ha te/az üzleted (bár még mindig nem tudjuk ki a retek vagy :D ) még onnan is fényévekre vagy/van. :(

#804 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 20:25

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 20:06

Azért nem tudod, mert nem értesz hozzá és nem is jut az eszedbe.
Vásároltam egy dobozos Pioner mittoménmilyen dvd írót talán 2-3 éve, 40-50ezer körül. Ha 3 év lenne rá a garom, akkor most megsüthetném és visszavihetném a kiskerbe, hogy kérek egy ugyanilyet (ragaszkodom a dobozoshoz). Tuti, hogy nem tudnának ilyet adni. Ha visszakérném a 40pénzt, abból most vehetnék 3db 4x-er olyan gyors írót.
Ha elfogadom, hogy kapok +3ezerért egy 4x-er olyan gyors írót és még a garom is újraindul 3 évvel, akkor nem nehéz kitalálni, hogy 2008 tájékán megint el fog romlani a készülékem, hogy kaphassak egy bluray írót +3ezerért.

Hát... elég sok számteches emberkét ismerek, köztük olyat is, aki elég komolyan benne van (FCPGA tervezés, etc.) és bár a tudásuk megvan hozzá, eszükbe sem jut eljátszani a felvázolt mutyizást.

Ellenben - és ez a slusszpoén - egy régi barátom 3-4 évvel ezelőtt dolgozott a M(?)istral szervízben, és ők (a staff) saját használatra rendesen játszottak a garival...  :D

Felmerült a jóhiszeműség is.

Ha én látom, hogy a bolt (NEM csak számítástechnikára gondolok) nem átvágni akar, hanem a legjobb tudása szerint jár el, jóhiszeműen, akkor benyelek némi anyagi veszteséget garanciális ügyintéznél, ez van.
Viszont ahol még azt is rekléámozzák, hogy "igen, szopatni fogjuk a vevőket, mert biztos tuninggal tették tönkre a HW-t, vagy mert játszani akarnak a garral" - nos, az olyan helyet messziről elkerülöm.
Ahogy már többször is itt azzal tettünk pontot a Mistralos körforgás végére, hogy a legegyszerűbb élni a legelemibb vásárlói jogoddal, és elkerülni a boltot, máshova vinni az elkölteni való pénzed. :)

#805 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 20:33

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 19:27

JA, és még valami:
javítás esetén a granciális idő a javítási idővel meghosszabbodik - nem kezdődik újra!!!

Nem! Már majdnem megijedtem, hogy rosszul írtam, de jól volt az leírva hálistennek.

Ptk. 308. § (3) Nem számít bele az elévülési időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a jogosult a dolgot nem tudja rendeltetésszerűen használni. A szavatossági jog érvényesíthetőségének határideje a dolognak vagy jelentősebb részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) dologra (dologrészre), valamint a kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#806 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 07. 20:44

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 21:33

Nem! Már majdnem megijedtem, hogy rosszul írtam, de jól volt az leírva hálistennek.

Ptk. 308. § (3) Nem számít bele az elévülési időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a jogosult a dolgot nem tudja rendeltetésszerűen használni. A szavatossági jog érvényesíthetőségének határideje a dolognak vagy jelentősebb részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) dologra (dologrészre), valamint a kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik.

Ez nem azt jelenti, hogy a kijavítással elölről indul a jótállási időszak.

üdv

R.

#807 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 20:52

Idézet: Renwick - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 20:44

üdv

R.

Köszönöm, hogy megerősítettél benne!

#808 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 20:53

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 20:33

Ez azt jelenti, hogy a kicserelt reszre kezdodik csak ujra. Ha komplett csere, akkor nem erdekes persze...
Pelda: Van egy komplett gep komplett garanciaval. Elromlik benne a vinyo. Kicserelik vagy kijavitjak. Ez esetben nem fog a komplett gepre vonatkozo garancia ujrakezdodni csak a vinyora.

#809 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 20:55

Idézet: Renwick - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 20:03

Egy áru nem a forgalmazó döntése alapján lesz, vagy nem lesz tartós fogyasztási cikk. A helyzetet némileg bonyolítja, hogy sehol nem határozza meg azt törvény, hogy pontosan mi is számít tartós fogyasztási cikknek, így ennek eldöntésére egyetlen szerv jogosult: a polgári bíróság.

Sokan úgy vélik, hogy a 72/2005 (IV.21) korm. rendeletben szereplő árucikkek a tartós fogyasi cikkek, ez a lista azonban korántsem teljes. Az viszont igaz, hogy ami itt szerepel, az a bírói gyakorlat alapján tulajdonképpen kivétel nélkül tartós fogyasztási cikknek minősül.

üdv

R.

Tehat akkor, ha teszem azt perre viszem az ugyet, akkor azon fog allni vagy bukni a dolog, hogy egy VGA tartos fogyasztasi cikk-e avagy csak 'egy szamitastechnikai alkatresz', ami nem tartos fogyasztasi cikk? Es ez csak per alapjan biralhato el?  :think:

#810 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 20:59

Idézet: a t o s z - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 20:55

Tehat akkor, ha teszem azt perre viszem az ugyet, akkor azon fog allni vagy bukni a dolog, hogy egy VGA tartos fogyasztasi cikk-e avagy csak 'egy szamitastechnikai alkatresz', ami nem tartos fogyasztasi cikk? Es ez csak per alapjan biralhato el?  :think:

Igen, és ne felejtsd el, hogy ma, Magyarországon független bíróságok működnek, oly annyira, hogy már a jogszabályoktól is teljesen függetlenítették már magukat!  :omg:

Én, pont a fentiek miatt erősen gondolkodok azon, hogy egyátalán költsek-e itthon számítástechnikai termékekre!

Szerkesztette: Cilinder 2005. 12. 07. 21:01 -kor

#811 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 21:01

Szerk: "Kis" faziskesessel reagalva leirtam, amit mar 5-en elottem :)

Szerkesztette: asdf 2005. 12. 07. 21:02 -kor

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#812 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 21:10

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 21:59

Igen, és ne felejtsd el, hogy ma, Magyarországon független bíróságok működnek, oly annyira, hogy már a jogszabályoktól is teljesen függetlenítették már magukat!  :omg:

Én, pont a fentiek miatt erősen gondolkodok azon, hogy egyátalán költsek-e itthon számítástechnikai termékekre!

Azért idén június 1-től eléggé egyértelművé vált a helyzet az imént említett korm. rendelet hatálybalépésével (pont az ilyen vitás helyzetek elkerülése végett történt a korábbi rendelet módosítása).

üdv

R.

#813 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 21:18

Idézet: Renwick - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 21:10

Azért idén június 1-től eléggé egyértelművé vált a helyzet az imént említett korm. rendelet hatálybalépésével (pont az ilyen vitás helyzetek elkerülése végett történt a korábbi rendelet módosítása).

üdv

R.

Igen, kormányrendelet már van, de jogkövető magatartás nincs, így továbbra is fenntartom, amit írtam.

#814 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 22:39

Megneztem ezt a korm rendeletet. Egy gond vn ezzel, hogy csak az ezutan vasarolt dolgokra vonatkozik.
Namost en ebbol ket dolgot szurtem le:

1. Ha egy ugyanolyan kartyara kicseril nekem a VGA-t es 06 augusztusig szolna a garancia, akkor legfeljebb perelhetek, es vagy megnyerem vagy nem.

2. Levasarlok, de mivel a vasarlas most tortenik, igy kotelezo adnia ra a teljes garanciat.

Szerk:

Megneztem a korabban hatalyos rendeletet is. Abban ugyanugy benne van a 20.as pontban:

Idézet

20. személyi számítógépek és alkatrészeik, monitorok, nyomtatók, szkennerek 10 000 Ft bruttó vételár felett;

Sajnos ma engem amikor telefonaltam a mistral szerivbol, igazat adtak annak, hogy a szamtech alkatresz nem tartos fogy cikk.

Igy viszont nincs mirol beszelni.

Olvastam a masik forumon, a FVF-n, hogy kivizsgaltak egy esetet, ahol varialtak a gar datumaval, es kotelezte a ceget, hogy allitsanak ki uj garancia papirt...

Szerkesztette: a t o s z 2005. 12. 07. 22:46 -kor

#815 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 23:10

Idézet: a t o s z - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 22:39

Megneztem ezt a korm rendeletet. Egy gond vn ezzel, hogy csak az ezutan vasarolt dolgokra vonatkozik.
Namost en ebbol ket dolgot szurtem le:

1. Ha egy ugyanolyan kartyara kicseril nekem a VGA-t es 06 augusztusig szolna a garancia, akkor legfeljebb perelhetek, es vagy megnyerem vagy nem.

2. Levasarlok, de mivel a vasarlas most tortenik, igy kotelezo adnia ra a teljes garanciat.

Szerk:

Megneztem a korabban hatalyos rendeletet is. Abban ugyanugy benne van a 20.as pontban:

Sajnos ma engem amikor telefonaltam a mistral szerivbol, igazat adtak annak, hogy a szamtech alkatresz nem tartos fogy cikk.

Igy viszont nincs mirol beszelni.

Olvastam a masik forumon, a FVF-n, hogy kivizsgaltak egy esetet, ahol varialtak a gar datumaval, es kotelezte a ceget, hogy allitsanak ki uj garancia papirt...

Ebből az a tanulság, hogy legközelebb kétszer is meggondolod, hogy ettől a cégtől vásároljál, de még az is lehet, hogy el fogsz jutni arra, amire én már itt utaltam: érdemes-e ma, Magyarországon számítástechnikai eszközt vásárolni?

#816 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 07:52

Idézet: Renwick - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 20:44

üdv

R.

Nem azt állítom, hogy az egészre kezdődik újra (csak a részre, kijavított hibára), azért idéztem be az egész törvényhelyet, nehogy félrevezessek valakit.

Az összefoglaló elején ráadásul ott van, hogy egyszerűsített (az egyszerűsítés ugyanis torzít) és végeredményben, felszínesen nézve igaz, hogy "mindig újra indul"... csakhát a cserénél többletpontosítást igényelt volna, de a részletes okoskodásnak pedig az a 4 soros összefoglaló látta volna kárát.
Jó az olyan radikálisan pontatlanul, ahogy van!  ;) Csak olvassák el szépen sokan.

Pc-s eszközöknél a jelenkező hiba (nem indul, egyéb fő funkciót nem teljesít, általában ez a legfőbb funció szokott meghibásodni) miatti javítás a tipikus (és nem az, hogy valami apróbb, elkülöníthető részfunkció nem okés), sőt a javítás maga is ritka. Ez bizony azt jelenti, hogy a kijavított hibának meg kell szűnnie és kell még bírni a javított alkatrésznek egy garanciányi időt, nem szabad annak a hibajelenségnek előjönnie egy új gariidőn át. Szóval gyakorlatilag hibátlanságot eredményez ez is újra egy gariidőn át, ha azt a pár spéci részben-hibás-esetet nem nézzük. Kevés az olyan pc-s termék, aminél a különféle hibák egymás utáni javítás követően jönnének elő (betömtünk egy lyukat, nyílt egy másik című nóta).

Ide logikával is el lehet jutni: ha a kijavított részre nem indulna újra, és pl. már csak 1 hónap lenne hátra a gariidőből (ez a kereskedőnek mák lenne), akkor kijavításnál csak összeberhelnék, összetákolnák a cuccot, hogy kibírja azt a maradék kis időt. Sérülne a rendes kijavításhoz fűződő hozzáállás, nem érné meg nekik normálisan kijavítani.
Azt pedig senki laikus nem gondolhatja, hogy részhibánál a nem hibás részre is újraindul (ez indokolatlan előny lenne a vásárlónál) és a végtelenségig lehet javíttatni visszahordani bármi más miatt is ingyééé  :omg:
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#817 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 08. 09:39

Idézet: a t o s z - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 23:39

A 151/2003. (IX. 22.) korm. rendeletben az általad idézett pont eredetileg nem így szerepelt, csak idén júniustól módosult.

üdv

R.

#818 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 09:50

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 20:12

Azért javításra szorul:

Nem feltétlenül tartós fogyasztási cikk, a vételár is döntő. 10 ezer Ft alattiaknál nem kötelező az 1 év gar.

A (kellék)szavatosság csak fogyasztói szerződés esetén két év (fogyasztó köt szerződést) és nem az egy éves jótállás után kezdődik, hanem mindvégig párhuzamosan fut vele időben.
Azaz nem használt terméknél, fogyasztó esetén,
vagy
- 1 év kötelező jótállás (ha van) és plusz 1 év kellékszavatosság (az első egy évet az 1 éves gari takarja)
- 0 jótállás (mert nincs) és plusz 2 év kellékszavatosság.

Mindezt természetesen én is tudtam, a fogyasztóvédelmi fórumon én készítettem a jogszabálylistát....  :D És jó, ha figyelsz rá, hogy "garancia" mint olyan hivatalosan nem létezik Magyarországon, csak jótállás és szavatosság.

Igyekeztem nem részletekbe menően írni, hanem a lehető legegyszerűbben leírni a lényeget, mert gyakorlati tapasztalatom, hogy csak így lehet elkerülni, hogy félreértsék az emberkék a dolgokat. Szóval bemásolhatom én neked a teljes ptk-t, a 151/2003-as kormányrendelettel és a 49/2003-as GKM rendelettel együtt, de azzal még a legtöbben nem jutnak sokra, mert jópár dolog van, amin fennakad, aki először olvassa életében... És pl nem derül ki belőle az, hogy sokszori javítás után is el lehet állni, holott a fogyasztóvédelem és a békéltető testület is megerősítette nekem, hogy ez így van, meg a diplomámat sem a piacon vettem...  :) És az sem derül ki, hogy a ptk szabályai is mindig megfelelően élnek jótállás esetén is, mert háttérjogszabály...

Ha meg nem hiszitek el, hogy a videókártya tartós fogyasztási cikk (és tévedsz, ez nem a vételártól függ, csak a kötelező jótállásnak feltétele a 10.000 Ft felettiség), akkor usgyi a bíróságra, egyedül így lehet eldönteni - bár nem tudom, mi lehetne indok az ellenkezőjére...

Szerkesztette: Ariadne 2005. 12. 08. 09:51 -kor

Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#819 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 10:01

Beírom ide, hátha jól jön, mikor mire volt 12 hónap kötelező jótállás, mert tényleg volt ez a változás (csak a szgépközeli cuccokat írom  ;) ):

2003. nov. 21 - 2005. máj. 31
- személyi számítógép, monitor, nyomtató, bruttó 10.000 vételár felett

2005. jún. 1-től:
- mp3 lejátszó, pendrive, memóriakártya, bruttó 10.000 vételár felett
- személyi számítógép és alkatrésze, monitor, nyomtató, szkenner, bruttó 10.000 vételár felett

DE ha a gyártó olyan termékre is vállal jótállást (önként vállalt jótállás), amelyre ezek alapján nem kötelező vagy többet, tehát 1 helyett pl. 3 évet vállal, akkor azt a kereskedő KÖTELES továbbadni a vásárló felé. 

Szerkesztette: Ariadne 2005. 12. 08. 10:02 -kor

Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#820 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 10:25

Idézet: Ariadne - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 10:01

DE ha a gyártó olyan termékre is vállal jótállást (önként vállalt jótállás), amelyre ezek alapján nem kötelező vagy többet, tehát 1 helyett pl. 3 évet vállal, akkor azt a kereskedő KÖTELES továbbadni a vásárló felé.

Itt Magyarországon mi alapján kellene megállapítani, hogy eredetileg a gyártó mennyi garanciát vállalna a termékre? Gondolom a kinyomtatott weblap erre kevés. Másrészt én nem vagyok benne biztos, hogy ha a  gyártó - importór - nagyker - kisker láncban valahol elúszik a hosszú gar, akkor ezt a kiskeren le lehet verni.

De ennél az M-betűs cégnél nem is ez szokott ugye a gond lenni, sokkal inkább hogy garanciális cserénél lenyeli az újrainduló garanciát.
És ha már úgyis belekezdett a csalásba, akkor már a vásárló pénzének egy részét is. :(

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.