HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#901 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 13. 13:31

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 13:27

Olvasgattam a reagokat arra amit irtam, de érdemben nem tudok mit hozzáfűzni a dologhoz. Úgy látom, külön malmokban őrölünk, én gondolok valamit a dologról, ti gondoltok valamit a dologról, úgyvélem az igazság valahol félúton lehet a kettő között. Egyvalami biztos, én eddig még akármikor, akárhol vásároltam, kérdeztem, érdeklődtem, soha sehol nem néztek le, anyáztak le, aláztak meg, vagy néztek hülyének, maximum akkor, ha tényleg hülye voltam. A dolog lényeg szerintem az, hogy aki a pult másik felén áll, az is ugyanolyan ember, mint a vásárló. Amióta trend lett az FVFel fenyegetődzni minden xarért, azóta úgyvélem átesett nagyon sok ember a ló másik oldalára. Én jócsomószor jártam a mistralban, vásároltam, garanciáztam, vettem lejárt, sérült xirxart. Félreértés ne essék, nem kell kinyalni a boltos seggét, az az én egyéni jellemtorzulásom, hogy milyen alázattal állok hozzá más emberekkel. Szerintem, amig egy normális hangot megüt az ember, és nem azzal kezdi, hogy odaáll okoskodni, deéneztigymegugy vágom, addig nem fogják leugatni, elküldeni a francba. Mondom, szerintem. Én akkor is végig szoktam hallgatni az ügyfelet, hogy mit akar, mit tapasztalt, szerinte mi a baj, ha koksz hülyeséget beszél, és engem akar kioktatni, de vannak olyan szakik, akit ezt nem veszik ilyen könnyedén, és úgy vélem, nem is szükségszerűen lehet elvárni tőlük. A szervizes nem azért van, hogy közönségszolgálati szerepeket is eljátszon szállodahostessi szinten, ezzel nem azt akarom mondani, hogy a jóféle honi tufagyökér infós hozzáállás legyen a trend. Fel kéne azt fogni, hogy aki a pult túloldalán áll, az lehet hogy tapasztalt már nemegy cuccról olyanokat, amiket esetleg érdemes megfogadni. Ahol melózom, a legkülönfélébb Inno3D videokrehácsok, és MSI lapok (nameg egy sor másik fajta, pl Asus, Gigabyte) megy vissza megállás nélkül garanciában. Miért? Mert sz*r. Ha valaki ennek ellenére nem akar hinni az eladónak, szervizesnek, akár jelen esetben nekem, annak szive joga azt venni, amit akar, de ha utána az adott termék tönkremegy, akkor nem kell az asztal csapkodni, hanem le kell nyelni a garanciális procedúrát. Az, hogy VGA ventillátorra nincs garancia, nemtudom ki honnan szedte, az tény, hogy házventire, CPU hűtő ventillátorára nem vállalnak garanciát, bár azokon belül is van hogy bizonyos márkákra igen, de videokártya, vagy tápegységnél a ventillátormeghibásodás, hacsak nem buheravera történt, igenis garanciális csere, és nekem eddig bárhova kellett mennem ilyen nyűggel, még mindig cserélték. Az, hogy valaki szétszedi a garanciális tápot, és ventit cserél benne, hogy a VGAra utólag szerel más hűtést, firmware-el játszadozik, nem tudom miért kéne beleessen a garancia körébe. Ott van, legalábbis  a Mistral szervizes füzetkéjében, hogy az ilyen mahinációk garanciavesztéssel járnak, mert ők a user esetleg szakrétő, de megcsúszott keze-lába okozta meghibásodásra nem vállalhatnak garanciát. Az hogy valakinek nem tetszik a referencia hűtő, szíve joga lecserélni, de mivel ott van a bolt garanciális útmutatójában, hogyha buzerálod, elveszted a garit, nemtudom mi szót kell még erre vesztegetni, hogy miért árulnak ilyet. Sportkipufogó is van autóra, motorra, mégis ha rábuzerálod, azzal a mozdulattal vesztetted el a garanciádat.
Egyszóval, én azt mondom, peace, és hamár az élet nem vetette az ember soha a pult túlfelére is, legalább egy kicsit próbáljon belegondolni a másik ember helyzetébe.
Amugy, rendszergazdaság, az OKJ-ban van olyan szakma, hogy Rendszerinformatikus, amibe beletartozik a rendszergazdai munkakör is, nekem is ilyen van, onnan tudom. Az, hogy ki mennyit kér el a munkájáért, szive joga, meg egyéni gerincessége-gerinctelensége, én tudom azt, hogy amit a magam svarc melójáért elkérek, azért más le se köpné, és még erre is puffognak elég sokan. Pedig, van róla papírom, van X év tapasztalatom, és még sorolhatnám. Amugy mellesleg hamár igy belelendültem, ez az egész szervizesdi nem szól másról, mint az egyéni szimpátiáról, amihez azért 2 ember kell. Anno mikor lenn voltam a mistral szervizben, igaz összevissza 1 mozgalmas napot töltöttem lenn, bejött 2 srác egy kotvák öreg sárgálló gépházzal, benne egy Abit BE-6 lappal, meg egy 80as Barracudával, hogy nem megy fel rá a Windows XP. Olyannyira össze volt b*szva a vinyó, hogy le kellett a gyári diaglemezzel zerofillezni, majd format, win fel, ez ugye magában kb 1,5 óra. A végén összenéztünk a szervizes sráccal, és a számlára 3e forint került fel. Namost, mindenki tegye a kezét/lábát/csápját a szivére, és mondja azt, hogy ilyen melót 2003ban, mikor én ott voltam, zerofill ide, bios konfig oda, sz*röreg dzsuva gép amoda, megcsinált volna céges keretek között, áfával, béfával, számlával, mindennel, 3 rongyért.
Egyszóval, részemről, nem áll szándékomban senkinek a lelkivilágába beletaposni, csak elegem van egy kicsit abból, hogy az a szakma, amit anno az ember elkezdett egy lelkesedéssel, manapság egy ronngyá degradált, konyhaszinten állitólag mindenki által értett, niggermunka lett, és csak akkor tudnak értelmesen szólni az emberhez, ha olyan dolog van, amit a chipmagazinból meg a szomszéd józsika által nem sikerült megoldani. Érdekes, és nem hiszem ez generációs dolog, mert a fórum közönségében én a nem-túl-idős korosztályba esek bele, mikor még én voltam  "szomszédkovácsjózsika", akkor is tudtam értelmesen szólni, akár a boltban jobban vágták mint én, akár már akkor is volt aki dinkább volt nálam. Mert csodák csodája, én is úgy kezdtem, hogy a magam gépét hebrákoltam, majd másokét ingyen, aztán pénzért, aztán megint ingyen, vagy csak úgy, mert megtehetem, és nem érzem úgy, hogy hasra kellene esnem bárki iskolája, papirja, akármilye előtt, más oldalról nézve, én sem várom el, sőt kifejezetten zavarba szokott hozni, ha előttem hajbókolnak. Igen, volt már olyan, hogy a kőműves apuka olyan kunsztokat nyomott nekem wordben, hogy csak lestem, 10 ujjal gépelt, de nem tudta kicserélni a zörgő ventillátort, és volt olyan kockafej BMEs atyaúristen, aki mikor 3 hónapig nem tudott dűlőre jutni a nagyfejű koleszos csapattársaival együtt, hogy mi baja van a gépnek, nagy pofával odajött okoskodni, hogy mekkora sz*r volt már ez a cucc, aztán egy szerény mosoly kiséretében kapott egy memtest lemezt, és máris meg volt oldva a gondja.
Szóval, megint sikerült jó bő lére ereszteni a hülyeségemet, na sebaj, remélem, azért mint a lósz*rban a maradék zab, ebben is talán van valami hasznos is.

Végre valaki!!!

:respect:

#902 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 13:34

Idézet: Ariadne - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 10:57

Tessék, ide beírtam minden jogszabályt, ha ez érdekel: (van még ott jópár dolog...  ;))

határidők      jótállás/szavatosság     kifogás bejelentése (Joooe-nak legyetek érte hálásak  :respect:  )

Egyébként: 151/2003. kormányrendelet 1. § (4), a bluefish topicban írtam le, mert itt off.

Az elálláshoz való jog pedig a Ptk-ban van benne, olyan 308. § környékén (ez elég meggyőző?  :D ), de a linkelt listában is benne van.

Nem meggyőző  :(  Ezeket mind ismertem eddig is. (Ha jól tudom, "kollégák" vagyunk  ;) )
Helytálló irományok amiket linkeltél, de ezekből nem következik, hogy az egy éven felüli garit is kötelező lenne a kereskedőnek odaadnia.
Ezekből az derül ki, ha úgy döntött jóindulatból, hogy továbbadja, akkor intézni is neki kell. Ez eddig sem volt vitás, én nem erre vagyok kíváncsi.

Kifejezetten a "továbbadási kötelezettséghez" kéne forrás. Csak olvastad/hallottad te is valahol... gondolom nem álomképre alapozod.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#903 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 13:43

N0zer0 a hivatkozott bekezdés (151/2003 1.§ 4.) azért elég konkrét :)

Nekem pl a pclandnál volt, olyan, hogy egy vinyót, amit a WD 5 év garival hírdet, csak 3 évet adó garlevéllel kaptam. Írtam nekik mailt a rendeletre hivatkozva (fvf-nek másolattal), és válaszukban elnézést kértek a tévedésért, közölve, hogy természetesen a gyártó nyilatkozata alapján kötelezi őket a kormányrendelet az 5 év garira, ésezt vállalják.

(ők is 5 év garival hirdetik már  :fly: )
Kemény és kitartó munka idővel meghozza gyümölcsét. A lustasag azonnal.

#904 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 13:53

Ezt a továbbadást akkor tárgyaljuk a Bluefishes topikban, oda válaszoltam a 151/2003 1.§ 4-re vonatkozóan. Zavaró így párhuzamosan futtatni a témát mindkét topikban.

Látom 2-more némileg visszanyerte eredeti formáját.
Csak két megjegyzés 2-more felé
- ilyen témában mindig próbálj a vásárló fejével gondolkozni (ezért fogyasztótvédelem ez). Ne csak azt nézd, hogy PC-ről van szó. Játszad el gondolatban, hogy mi lenne ha cipőeladásról lenne szó, mert ott te sosem voltál a pult túloldalán.
- a szakmád valóban "ronngyá degradált, konyhaszinten állitólag mindenki által értett, niggermunka lett". Az az időszak már rég megszűnt, mikor a számítógépek/PC még csak kevesek kiváltsága volt (kár érte szvsz). Ma tömegcikk, épp ezért az általad vázolt tendencia világszükséglet eredménye. Ezt lehet minősíteni (jó vagy rossz), de a lényegen nem változtat: ez most már így van és így is marad. Egyébként gondolom mindenki megérti ilyen téren a felháborodásod... én legalábbis igen, ezt már írtam az első reagálásomban is.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#905 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 14:03

Idézet: Joooe - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 13:43

N0zer0 a hivatkozott bekezdés (151/2003 1.§ 4.) azért elég konkrét :)

Nekem pl a pclandnál volt, olyan, hogy egy vinyót, amit a WD 5 év garival hírdet, csak 3 évet adó garlevéllel kaptam. Írtam nekik mailt a rendeletre hivatkozva (fvf-nek másolattal), és válaszukban elnézést kértek a tévedésért, közölve, hogy természetesen a gyártó nyilatkozata alapján kötelezi őket a kormányrendelet az 5 év garira, ésezt vállalják.

(ők is 5 év garival hirdetik már  :fly: )

Milyen érdekes, ebben az évben visszamenőleg változtatta meg a WD a garanciális feltételeket, így már a vállalt 5 év garancia úgy változott meg, hogy a korábbi 5 év cseregaranciából 1 év csere + 4 év külföldi javítási garancia lett (magyarán az 1 év letelte után, a leadott merevlemez helyett már csak egy javított jár az ügyintézés keretében).

#906 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 14:08

Ez nem baj, mondjuk "szervízgaranciának" vagy "javítási garanciának" nevezhető, nem teljeskörű jótállás. Joooe-val volt már egyszer máshol egy nagy vitánk erről, és igenis vállalhat a gyártó az önkéntes jótállás keretein belül nem teljeskörű jótállást, ők itt ilyen formában teszik ezt. A szavatosságnál (ami egyébként van ugye) még mindig kedvezőbb, bár aki akarja, választhatja annak az érvényesítését is, a kettő függetlenül él egymás mellett. Jó, hogy vállalnak ennyit is, meg kell becsülni.
Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#907 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 14:13

Hát igen :D Hasonlóan a Seagatehez, és az ÖSSZES többi gyártóhoz is. 1 éven túl mindegyiknél úgy van, hogy új helyezz ún Refurbished HDD-t kapsz.
Amugy, félreértések elkerülése végett, én nem szeretném, ha a PC a kiváltságos kevesek kezében maradna, a rendszergazdai állást mindig is a cezaromán emberek sportjának tartottam. De azért, mert manapság az autók egyre egyszerübbek, üzembiztosabbak, azért ne akarjuk az összes autószerelőt elásni, vagy átképezni közgazdásznak, mert idén az a trend.
Továbbá, a példánál marad, cipő: igénytelen, sz*r, tróger csukákban járok. Miért? Mert nem adok ki 30 rongyot egy cipőre. Amikor megveszem, az ár és a minőség tekintetében, már tudom hogy nagyjából mire számitsak. Nem dédelgetek olyan vágyakat, hogy az unokám is ebben a bőrcsukában jár majd, nem akarom vele megmászni a himaláját, nem akarok az etna kráterében az olvadt láván táncolni, kirugni vele a notre dame falát, és még sorolhatnám. Hovatovább, igyekszem úgy használni, úgy járni, hogy ne tegyem tönkre az első méteren. Ennek örvén, ha mégis szétmegy, nem megyek be a boltba a cipőkanállal agyonverni az eladót, hogy mit képzelnek, vettem 5 rongyért egy pár férficipőt, alig tartott 2 évet, vegye vissza.

#908 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 14:36

Megjegyzés: nekem biztosan teljeskörű jótállásom van a teljes időtartam alatt, mert ennek ellenkezőjéről szó sem volt, leírva sincs sehol.

Azt sem tudnám elképzelni, hogy Magyarországon egy megkötött szerződés tartalmát az egyik fél kénye-kedve szerint visszamenőleg megváltoztathatná.  :cool:

Szerkesztette: Joooe 2005. 12. 13. 14:36 -kor

#909 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 14:46

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 14:27

Amugy mellesleg hamár igy belelendültem, ez az egész szervizesdi nem szól másról, mint az egyéni szimpátiáról,

Mki-től bocs,  :offtopic:

Lesz. mert ujat nem akarok inditani. Viszont erre reagálni kell.  :mad:

Előbb hivnak powa júzer-ék. Én vadbarom 3.! Több éve dolizok nekik MAJDNEM tökingyé, mert persze az ismerős ismerőse... ISMERŐS?  :p  Mtkor éjjel 3-ig coptam egy régi, haldoklo fuxxtor vinyoval náluk (kivétel erősiti a szabályt). Sorolták a kéréseik, hát igen! XP-t kéne frissitsek. Format C: volt, lement mden, OK. Aztán crack-eljek, uszkve 30 db. játékot, jah... Jogi vonatkozást hanyagoljuk, az más forum...  :) IKSZ év ota nem vtak képesek megtanulni, hogy a crack-elt EXÉ-vel felül kell irni az eredetit, csokpussz! De... persze, OK! Megcsinálom... Továbbá rakjak fel néhány magyaritást -- mert ugye angoltudás a bányászbéka ülepe alatt, OK! Természetes  :)  Na és most jön, ami betette a kaput -- "és lenne még egy kérés!". IGEN? Már picit morcibban -- részemről...  :(
"És hozd már el Balázsnak (a lányuk férje), a NFS Most Wanted dvd-det!" Mtam, na EZ már gázos, mert az nekem is kell a játékhoz. Erre visszakérdezés: "Most meg mi bajod van?". Mdom, a világon semmi, csak hát azért mdennek van határa! Na igen... Erre powa juzer megsértődik vala. 2 mp csend. Hallom ahogy csikorognak agyhelyében a fogaskerekek. Majd: "Tod, mit? Akkor ne is gyere!". Khmmm... Rátok bizom a konzekvenciák levonását. Amit mdani akarok. Kezdem érezni 2More igazát. Onnantol, hogy nem egy cég képviseletében melozol 5E + ÁFA oradijért, ez van! Powa juzerék nem realizálják, hogy ha engem RENDESEN megfizetnének, már uszkve 10 db. duálprocis Xeon-os munkaállomás árával jöhetnének, hmmm... És a barátnőmet ne kdjem át véletlen a fiacskájukhoz? Merthogy panaszkodott hogy pinahiánya van... Nem kötöm fel magam, ha nem hivnak többet!

Bocs, az  :offtopic: -ért mki-től, csak kikivánkozott...

Szerkesztette: Macikák 2005. 12. 13. 14:59 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#910 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 14:50

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 14:13

Hát igen :D Hasonlóan a Seagatehez, és az ÖSSZES többi gyártóhoz is. 1 éven túl mindegyiknél úgy van, hogy új helyezz ún Refurbished HDD-t kapsz.

Nahát, hogy még ezt is tudod!!!
:respect:

#911 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 14:55

Idézet: Joooe - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 14:36

Megjegyzés: nekem biztosan teljeskörű jótállásom van a teljes időtartam alatt, mert ennek ellenkezőjéről szó sem volt, leírva sincs sehol.

Azt sem tudnám elképzelni, hogy Magyarországon egy megkötött szerződés tartalmát az egyik fél kénye-kedve szerint visszamenőleg megváltoztathatná.  :cool:

Te álomvilágban élsz!!!

Csak egy példa:
OTP hosszúlejáratú hitelek lakáshitelkamatok egyoldalú megváltoztatása, amelyet még az Alkotmány Bíróság is szentesített!!!
vagy
A köztisztviselők 13. havi bérének ki nem fizetése, amely benne van a kollektív szerződésben.

#912 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 15:12

Jaj, Cilinder, ne keverjük a szezont a fazonnal... Ne legyen már a kollektív munkajog meg a pénzügyi jog ugyanaz, mint a fogyasztóvédelem...  Bár tény, hogy egyes esetekben a banki szolgáltatások bejönnek a fogyvédelembe, de szabad a választás ott is, mindig a pénzünkkel szavazunk... (OFF: Az OTP-nél meg nem tudom, pontosan milyen alapon történt, de véletlenül nem a sok láma devizahitelt felvevő panaszkodik, hogy a forint-euró/svájci frank/mittudoménmi árfolyam változás miatt többet kell fizetni? Mert a pszáf rojtosra járatta a száját erről, és sokan nem merülnek bele eléggé a témába, mielőtt aláírnák a szerződést. Tudom, nekem is szükségem lesz rá, nem azért mondom...)

#913 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 15:45

Idézet: Ariadne - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 15:12

Jaj, Cilinder, ne keverjük a szezont a fazonnal... Ne legyen már a kollektív munkajog meg a pénzügyi jog ugyanaz, mint a fogyasztóvédelem...  Bár tény, hogy egyes esetekben a banki szolgáltatások bejönnek a fogyvédelembe, de szabad a választás ott is, mindig a pénzünkkel szavazunk... (OFF: Az OTP-nél meg nem tudom, pontosan milyen alapon történt, de véletlenül nem a sok láma devizahitelt felvevő panaszkodik, hogy a forint-euró/svájci frank/mittudoménmi árfolyam változás miatt többet kell fizetni? Mert a pszáf rojtosra járatta a száját erről, és sokan nem merülnek bele eléggé a témába, mielőtt aláírnák a szerződést. Tudom, nekem is szükségem lesz rá, nem azért mondom...)

Én csak erre a mondatra reagáltam (ebben szó sem volt a fogyasztóvédelemről):

"Azt sem tudnám elképzelni, hogy Magyarországon egy megkötött szerződés tartalmát az egyik fél kénye-kedve szerint visszamenőleg megváltoztathatná."

#914 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 15:58

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 16:45

Én csak erre a mondatra reagáltam (ebben szó sem volt a fogyasztóvédelemről):

"Azt sem tudnám elképzelni, hogy Magyarországon egy megkötött szerződés tartalmát az egyik fél kénye-kedve szerint visszamenőleg megváltoztathatná."

Akkor viszont, ha a számtech cégek jótállásos ügyintézéséről van szó, akkor kikerülhetetlen...

#915 Felhasználó inaktív   Victorius 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 13. 16:48

2-more!

Egy baj van azzal, amit írsz: ezzel a hozzáállással ne dolgozzon senki ügyfélszolgálaton :down:  :down:

Ha valakinek túlságosan fejlett az igazságérzete, vagy az önérzete, ne dolgozzon ilyen helyen.

Az alap szitu a következő: adott egy kereskedő, aki addig kereskedő, amíg ügyfele van. Azaz, ő a vásárló pénzéből vesz magának autót, zoknit, a feleségének virágot, tvt stb. Ahhoz, hogy továbbra is legyen elegendő ügyfele, ügyfélközpontú magatartást és szolgáltatást kell nyújtania! Ha ezt teszi, akkor ez egy tipikus win-win helyzet, mindkét fél nyer. (Az ügyfélközpontúság elemei: az ügyfél nyelvén beszélni, empátia, problémamegoldás, szolgálni, de nem szolgai módon, igényt felismerni, igényt kielégíteni stb.)

Kérdem én, hogy Neked, mint szervizes, melyik ügyfél 100 forintja ér többet? A laikusé, aki okoskodik, vagy a szakértőjé, aki nem teszi ezt? Ugye, egyértelmű a válasz: UGYANANNYIT ÉR! Neked semmi mást nem kell ott nézned, csupán egy dolgot: ő az ügyfél, s én az ő pénzéből élek! Ahhoz, hogy továbbra is hpzzám járjon, az kell, hogy ő innen elégedetten távozzon. Az elégedetlen ügyfél a rosszindulat nagykövete!

Amikor egy ügyfél hozzád fordul a problémájával egy dolgod van: megoldani a problémáját s ezáltal elégedetté tenni! Nem vizsgálni közben, hogy ő neked szimpatikus vagy nem, tahó, vagy múűvelt, igaza van, vagy nincs! Igazságopt majd fent a mennyben szolgáltatnak (Deák Ferenc), te azzal ne törődj.

S most térjünk rá a Mistralra: a baj az, hogy ők nem ilyen szellemben működnek. Nem kezelik egyenrangú félként a vásárlót, azt hiszik, hogy a vásárló van értük, s nem fordítva! Alapvető, törvény által biztosított jogaiktól fosztják meg a vásárlóikat (azokat, akiknek a pénzéből élnek) pusztán hitvallásból, önkényesen és következetesen. Na, ezért haragszanak rájuk annyian.

Sajnos a magyar ember tahó. Tőlünk balra ez nem így van, ott létezik kulturált reklamáció kezelés. Egy cégről legtöbbet nem az üzleti eredményei, hanem a reklamációkezelés céges kultúrája és gyakorlata árul el a legtöbbet.

Egy cég számára egyetlen dolog nem mindegy: lesz-e holnap ügyfele. Amikor egy ügyfélszolgálatos ügyfelével kötekedik, harcol, piszkálódik, igazságot keres, büszke az önérzetére, kívánom, hogy ezt a kérdést tegye fel magának!
NEM VÁSÁROLOK A MISTRALNAL, MERT NEKEM FONTOS A GARANCIA!!!

#916 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 17:23

Idézet: Victorius - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 17:48

2-more!

Egy baj van azzal, amit írsz: ezzel a hozzáállással ne dolgozzon senki ügyfélszolgálaton :down:  :down:

Ha valakinek túlságosan fejlett az igazságérzete, vagy az önérzete, ne dolgozzon ilyen helyen.

1. Nem üfsz.-os -- de ha az lenne, igazad lenne.  ;)

2. Neki is MAXIMÁLISAN igaza van -- ha nem cég képviseletében dolizol jo pénzért, beindul az orrba-szájba szopatás  :fuck:

Nyugodtan olvasd el én OFF-om -- lehet, nem is annyira az...  :(

#917 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 20:04

Idézet

Egy cég számára egyetlen dolog nem mindegy: lesz-e holnap ügyfele. Amikor egy ügyfélszolgálatos ügyfelével kötekedik, harcol, piszkálódik, igazságot keres, büszke az önérzetére, kívánom, hogy ezt a kérdést tegye fel magának!

A probléma ott van - és talán ezért harapódzott el ennnyire a jogsértő magatartás számtech területen - hogy a vásárlók nagy része fiatal, nem tudatos, még nem kiforott elvárásokkal rendelekező ember.
Ők akár meg is szokják, és már szinte természetesnek vesznek más megközelítésből abszurd dolgokat (nem indul újra a gari, nem a vételár az elszámolási alap, elhúzódik a javítás, nagykerre mutogatás, nem vesznek fel jegyzőkönyvet, nem adják tovább a teljes garit a vásárlónak, a vásárlónak mindent tudnia kell és nem is kell őt tájékoztatni(sőt kinevetni hogy milyen hülye volt), stb, stb, stb...)
Az ilyen fórumokat olvasva meglepően sok ember gondolja úgy, hogy ezek rendben vannak  :OOO
Szerintem ezért nem pusztultak még ki a mistral-félék. Ezért volt szükség arra, hogy bevonják a kötelező jótállási körbe a számtech alkatrészeket. Szerencsére egyre több embert látok, aki elkerüli az ilyen helyeket.

#918 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 21:38

Ezzel az "ilyen hozzáállással ne dolgozzon az ember ügyfélszolgálaton" dologra nem tudok mit mondani, szerencsére engem áldott birkatürelemmel vert meg a sors az ilyen emberekkel szemben, igaz ez nem a jólelkűség, hanem jórészt a konfliktustól való félelemben gyökeredzik, de sebaj, gyakorlatilag még sose fordult elő, hogy olyan ember felé szakadt volna el a cérna, akiből élek. A baj az, hogy az emberek a jóhoz nagyon hamar hozzászoknak. És amikor már sima trend lesz az, hogy nem baj ha este 11kor még ott szopsz egy pohár viz nélkül, aprópénzért, amikor simán felhivnak hétvégén reggel 6kor, hogy AZONNAL menj mert a nasa-szintű levelezés nem megy, mikor a TV beprogramozásához is téged akarnak zargatni, mindezt saját kocsival, ha lehet markotabödögére is az unokatesóhoz, és persze vigyél ingyen ramot-procit-blabla, akkor rájön az ember, hogy elbaxta az életét.
Amugy, Macikák sztorijához, és hogy a beteg agyamba egy kicsit benézhessenek a népek: nálam ez ugy ment volna, hogy ott dekkoltam volna hajnalig, közben elanekdotáztam volna minden xarról, végül az NFS-MW-ra adtam volna egy másolatot egy saját DVDn, végül, mikor rákérdeznek mivel tartoznak, szabadkozva azt mondtam volna semmivel, majd mondom ha bármi gáz van, hivjanak nyugodtan, és hazakocogok. Hálistennek barátnőt nem tudnék átutalni a srácnak, mert nincsen :D Ez vagyok én, általában, sőt, szinte mindig. Ha adnak zsetont, jó, ha nem, az se baj, ha meg meg se kérdezik, nyelek egyet, és ennyi, minden esetben le tudom vonni a megfelelő konzekvenciát. Csinálom ezt dacára a tenger negativ esetemnek, pl amikor halasztás, nem-ráérés okán olyan emberek húzták a szájukat, akiknek gyakorlatilag ingyen dolgoztam, intéztem cuccot, progit, mindent, és még meg is kérdezték, hogy biztosan ott voltam e ahol mondtam, vagy amikor olyan melóért, amiért más lehúzta volna a gatyáját is, meg sem kérdezik mennyi az annyi, és nem mondom hogy ilyenekből van a kevesebb. Miért? Mert szeretem csinálni. Igen, utólag azt mondom egy szopatós, asztal alatt a retekben kúszós, P1es heftölős eset után is, hogy igen, végső soron megint megcsináltam valamit, megint csináltam egy kis JÓT valakinek, ezt mondtam akkor is, amikor kivágtak a mistralból mint macskát sz*rni, még próbaidőmet, azt a tenger 8 napot is b*szták kifizetni a mai napig, aztán a seregre, vagy a svarc melókra, és még sorolhatnám.
Hogy mindezt miért? Hogy picit teljesebb legyen a kép, és ne az legyen, hogy itt ez a hőzöngő, ügyfélgyűlölő ex-mistralos népnyúzó f*szkalap, mit akar már.

#919 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 01:37

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 22:38

Amugy, Macikák sztorijához, és hogy a beteg agyamba egy kicsit benézhessenek a népek: nálam ez ugy ment volna, hogy ott dekkoltam volna hajnalig, közben elanekdotáztam volna minden xarról, végül az NFS-MW-ra adtam volna egy másolatot egy saját DVDn, végül, mikor rákérdeznek mivel tartoznak, szabadkozva azt mondtam volna semmivel, majd mondom ha bármi gáz van, hivjanak nyugodtan, és hazakocogok.

Cewa, 2More...  :)

Ekkorát rég röhögtem már!  :D

Ezt ugye te se gdolod komolyan?  :lol:

Egyébként felajánlottam, hogy adjon a srác 1 üres lemezt és átnyomom -- nem, az nem jo!
Az én példányom kell, és tegnap előttre.   :fuck:

A társaság lámaságát ismerve amugy erősen kétlem, hpgy be tudnának mount-olni egy alkohol cd-képet! Magammal csesznék csak ki, mert még 2 nap lenne, mire elmagyaráznám. Hagyjanak csak logva, cépen  :cool:

Szerkesztette: Macikák 2005. 12. 14. 01:37 -kor

#920 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 02:08

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 22:38

A baj az, hogy az emberek a jóhoz nagyon hamar hozzászoknak. És amikor már sima trend lesz az, hogy nem baj ha este 11kor még ott szopsz egy pohár viz nélkül, aprópénzért, amikor simán felhivnak hétvégén reggel 6kor, hogy AZONNAL menj mert a nasa-szintű levelezés nem megy, mikor a TV beprogramozásához is téged akarnak zargatni, mindezt saját kocsival, ha lehet markotabödögére is az unokatesóhoz, és persze vigyél ingyen ramot-procit-blabla, akkor rájön az ember, hogy elbaxta az életét.

És ime, itt van a kolléga ur igaza, vastagon!

Mert ha ugye nem ismi lenne? És kezdettől tisztázva lett vna, hogy 1 MEGKEZDETT ora melodia = x Ft, akkor nem lenne problem... ELVBEN.

Nekem is szakadozik le a pofikám, sürün! Nyáron légkondi -- 100+ ezerért. Most vizágy -- 270 ezerért... OK! Közöm nulla. De van ott ZS. Csak épp a gépre (akcijos coragép mert ott volt hüde occso a P4 -- 256 MB (SD!)RAM-mal...  Canyon alaplappal, Meg mostanra már dögledező fuxxtor vinyoval, továbbá szart se érő GF4 MX400-zal. Eccer nézem, miért lassabb az akkori, 800-as cerkámnál? Felnyitom, 40 eres, régi IDE-kábel volt, mind a kettő benne :D ) meg az én munkadijamra nem fussa, valahogy, ja? De azé fusson rajta mden, én meg csináljak meg mdent, természetesen...  :mad:

Képlet a következő, tisztelt olvasok:

ISMERŐS  =  KORLÁTLAN és INGYEN MUNKA és
FELhasználo = KIhasználo

Azért van igaza 2More kollégámnak, mert oan extrákat kérnek tőlünk ingyen és bérmentve, önként és dalolva, amit egy TV- mosogép- vagy gáz-szerelőtől álmukban sem jutna eszükbe -- örülnek, ha jol-rosszul azt megcsinálja, amiért hivták és hálálkodva fizetik az összeget, amit mond! De egy számtech-es csináljon meg MINDENT ingyen és bérmentve -- pláne, ha még ismerős is na igen...  :fuck: 

A saját dolgaimrol pedig, mélyen hallgatok, ezentul -- bármeik juzernél...  :)

Szerkesztette: Macikák 2005. 12. 14. 02:19 -kor

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.