HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#941 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 15. 16:44

Ugy ertettem, hogy 2x kifizette a kartya amerikai arat, es kapott egy hasznalhatatlan kartyat, gari nelkul.
Itthon 1.3x-ert megkapta volna (kb.  ennyivel magasabbak az itthoni arak, thx to vamkezeles+AFA), mukodokepes allapotban, garancia lehetosegevel.

Ha meg felev mulva szenneeg a kartya, es Mistral beint, akkor is jobban jart...

Szerkesztette: nyunyu 2005. 12. 15. 16:46 -kor

#942 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 18:14

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 17:44

Ugy ertettem, hogy 2x kifizette a kartya amerikai arat, es kapott egy hasznalhatatlan kartyat, gari nelkul.
Itthon 1.3x-ert megkapta volna (kb.  ennyivel magasabbak az itthoni arak, thx to vamkezeles+AFA), mukodokepes allapotban, garancia lehetosegevel.

Ha meg felev mulva szenneeg a kartya, es Mistral beint, akkor is jobban jart...

Én is úgy értettem, hogy így értetted.  :D
Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#943 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 18:17

Idézet: Ariadne - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 19:14

Én is úgy értettem, hogy így értetted.  :D

Hol is szitáznak "MISTRAL 4EWA" feliratu polot??!  :D  :D  :D
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#944 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 18:48

Idézet: Macikák - Dátum: 2005. dec. 14., szerda - 23:48

Na, itt a pont!  :)

Más kérdés, hogy erre valo hivatkozással kibujhatnak akkor is, ha nem kéne...  :(

Utolso -- már le se merem irni, mert letépik a farkam!

De nem lehetett vna a helyszinen kibonta(t)ni azt az áhitott rágcsálot? És ha látod hogy khaky, el se viszed... ennyi  :)

Természetesen újra nem adhatja el megjavítva, de akár a vibrátort is cserélni kell ha hibás :D

Az a fogyasztó szempontjából tökmindegy, hogy mi történik a csere után, lényeg az eredeti szerződésnek megfelelő állapot fenntartása.

Persze azt lehet megnézném ahogy egy kisccsaj reklamál, hogy ez nem rezeg elég erősen  :evil2:

De attól még jogos :)
Kemény és kitartó munka idővel meghozza gyümölcsét. A lustasag azonnal.

#945 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 15. 20:29

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. dec. 14., szerda - 22:54

valaki rendelt egy 7800GTXet az e-bayről. Kiküldte...

Khm, volt némi kompetenciám az ügyben, fogalmazzunk így, és kicsit megvédem az illetőt.
Először is 6800GT volt, ritka képességű darab, ha jól tévesztem, 6800 körüli áron cakkumpakk. A duplaelőleggel kb. árába került, de nyilván érthető, hogy ha az ember bukik bele x rugót, akkor már inkább kitart, mint veszni hagyja. Nem éppen habzsidőzsi srác az illető, ezt se feszegessük, mert nem szép dolog... :(  Az e-bay-jel sincsen baj, ha az ember okos, rengetegen rendelnek onnan sz.rtól a repülőig, de tanulópénz ott is előfordul.
Végezetül reggel vette át, ágyból kelve-mentségnek elég, hogy ilyenkor nem nézi meg az ember gyanakodva még a doboz körül elzümmögő légyre is, hanem mondjuk örül, hogy megjött.
A kondi kívül szerencsére semmi komolyabb baja nem esett.
De ez kissé :offtopic: .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#946 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 20:37

Igen, ababn egyetérrtünk, hogy félinformációk alapján véleményt mondani valakiről/valamiről nem épp a legszebb dolog. :(

A srácnak végül is működőképes lett a kártyája? :think:

#947 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 20:53

Idézet: Etele - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 20:37

A srácnak végül is működőképes lett a kártyája? :think:

:offtopic: Igen, szerencsére semmi komolyabb baja nem lett, bár a keresztvizet én is leizzadtam érte :D . Egy apró adalék a dologhoz, hogy egy 2,5-ös Barton mellé tettem be egy A7N8X-be és egy Emke, 145W-os táppal kínáltam meg, ami 12V-on 4A-t, 5V-on 15A-t tud. Nem igazán rendült meg tőle. :)
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#948 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 21:04

Ne haragudj Didy, tennék egy észrevételt -- mert te normális arcnak tünsz  ;)

:offtopic: Látod, mikor reg-eltem. Azt is irtam, nekem viszonylag nem rég ota van NET-em -- ez év nyara... De az ugymond "szakmát" nem tnap kezdtem, mint a szomszéd Pistike...  :p
Na most, én azt látom problem-ként -- van ugye, egy topic, mdjuk ez  ;)
Aztán elkanyarodik, egybemosodik, estébé, estébé... De a lényeg mdig, ugyanaz! Tudniillik, mien mocsok cég ez a frustral...   :D  :D  :D

Szal érted a gdom? Tom, hogy ez nem chat, hanem forum... meg aztán nincs is ***** a nickem mellett, mint 2More kollégámnak... Ide jöttem, elbrummogok, sok LÁTSZOLAG OFF. De csak látszolag, mert az itt ragozottak vmien szinten végülis mind kapcsolatba hozhatok azzal (szarrágo juzerek, zseniális Pistikék, "GYÁRILAG" selejtekkel  ingyért megszállottságbol kinlodo, "mazochista" számtechesek, stb.) hogy a frustral ien jol el bir lenni a kialakult siralmas, magyar számtech-helyzetet figyelenbe véve, és azzal visszaélve, "erőfölényét" kihasználva és az összes létező törvényt sárba tiporva, ahogy van??!

Tehát, mennyire OFF -- az OFF??? Köszi!  :respect:

Szerkesztette: Macikák 2005. 12. 15. 21:05 -kor

#949 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 21:26

:confused: Szerintem a srác 6800GT-je már erősen off, hacsak a mistral nem tette rá a kezét a postára is :Đ .
Nem tudom okát  mi$tral-jelenségnek, ha olvastál pár régebbi oldalt a témában, láthattad, hogy az elvben őket meglehetősen hivatalos módon képviselő illető(k) miket írt(ak), milyen stílusban. Mégis, én is bemegyek hozzjuk, mert szembe jön olykor, mikor kell, Fehérváron aztán egy normális srác dolgozik ott, meg úgy nagy általánosságban az (kiskereskedelmi, 1-2db-os mennyiséget vásárló) embernek nincs dolga a gyöszös garis ügyintézéssel (hiszen a megvett alkatrészek nagy része azért csak működik gariidőn belül :) ), és csak a relatíve jó árakat köti a cég nevéhez. Én, mint kiskereskedő, a garis intézés jellege miatt egy egeret nem vennék ott, mert inkább veszek 5%-al többért, de tudom, hogy gariban olyan ellátás van, hogy ihaj :) . Ha magamnak veszek valamit, akkor bátrabb vagyok (vettem már ventilátort is tőlük).
Ugyanakkor a garis intézés ilyen megoldására némiképp jelenthet magyarázatot 2-more vélekedése, én hiába foglalkozom számítástechnikával sok éve, ugyanúgy tudok bénázni, hibázni és bizony kellemesebb, ha ezt a hibát a saját, nehezen beforduló hasznom rovása helyett az alkatrészt gyártó céggel nyeletem le, akiknek nyilván nem múlik ezen a hétvégi nyugodt pihi. Valljuk be, ez így van, bizonyítani egy meghibásodás pontos okát nem lehet az elektronikában. Lehet, hogy gyárilag hibás volt az alaplap, lehet, hogy az én gyakorlott kezeimben mégis volt annyi töltés, amitől elszállt és lehet az is, hogy srác iőközben jobbat akar és elintézi a garis cserét valami piezoelektromos eszközzel. Sajnos szakértő embereknél is találkozom olyan hiányosságokkal amik szinte szülik a hibákat és biztosan én sem tudok még eleget.
Nnnah.

#950 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 22:10

Kösz a gyors vlaszt  :up:

Igen, olvastam -- pont ezért vagyok kiakadva. Aztán majd elmulik. Nyilván ebben biznak frustrál-ék is...  :p  :p  :p
Gyonok! Eccer vettem náluk vmi SB PCI128-at. De mivel a mostani deszkámon van "hangkártya" és amugy is! Ugy meghalt tőle, hogy képet sem adott, ezért elsüllyesztettem...  :D  Mindazonáltal, valszeg jo még...  ;)
Ugyanakkor felhivnám a figyelmet egy bizonyos PCWORLD-cikkre, ugy 2001 környékéről!
(Megvan vhol, de fejből meg nem mdom, meik szám?) Arrol szolt, hogy frustral azt is megcsinálta (itt, Bp.-en, szla fénymásolat is mellékelve) hogy a CD-irokhoz járo OEM-Nérokat kilopkodta, és a "BUNDLED SOFTWARE -- NOT FOR RESALE" feliratot viselő cd-ket, szemrebbenés nélkül, á 1500 HUF, árusitotta, hmmm... erre mdják itt Pesten -- ügyes!  :p  :p  :p

#951 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 16. 09:41

Idézet: Macikák - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 22:10

Ugyanakkor felhivnám a figyelmet egy bizonyos PCWORLD-cikkre, ugy 2001 környékéről!
(Megvan vhol, de fejből meg nem mdom, meik szám?) Arrol szolt, hogy frustral azt is megcsinálta (itt, Bp.-en, szla fénymásolat is mellékelve) hogy a CD-irokhoz járo OEM-Nérokat kilopkodta, és a "BUNDLED SOFTWARE -- NOT FOR RESALE" feliratot viselő cd-ket, szemrebbenés nélkül, á 1500 HUF, árusitotta, hmmm... erre mdják itt Pesten -- ügyes!  :p  :p  :p

Erre itt Pécsen azt mondják: pofátlan tolvaj  :down:  :D

#952 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 16. 10:04

Igen ezt felénk is annak hívják.

#953 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 16. 11:36

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 14:03

Milyen érdekes, ebben az évben visszamenőleg változtatta meg a WD a garanciális feltételeket, így már a vállalt 5 év garancia úgy változott meg, hogy a korábbi 5 év cseregaranciából 1 év csere + 4 év külföldi javítási garancia lett (magyarán az 1 év letelte után, a leadott merevlemez helyett már csak egy javított jár az ügyintézés keretében).

WD-nel volt tobb ev cseregari???

Mikor?

Anno vett 1.6GB-s szeriahibas vinyom helyett 3 honap mulva szemrebbenes nelkul gyarilag javitottat kaptam.

Ez persze csak akkor derult ki, amikor 2 ev mulva az is behalt, aztan ervenyesiteni akartam a 3 evet, aztan elhajtott az importor. :mad:

De ez nem Mistral volt.

#954 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 16. 11:46

Ha fogyasztóként vetted, akkor már csak a szavatosság miatt is újat kellett volna kapnod amikor cserélték, újrainduló garival.

Ha nem fogyasztóként, akkor ez csak abban az esetben igaz, ha ellenkezőjét nem kötöttétek ki a a vásárláskor :)

#955 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 12:27

Pciti OFFanok megint. Scusi, én fullra 7800ra emlékeztem, és amugy, abszolute nem lehúzni akartam a srácot, de azért szerintem a tanulópénz megfizetésének is vannak határai. Tudom hogy geci dolog ilyet mondani, de egy kutyaközönséges postai boritékba kiküldeni a pénz a 21. század bankvilágában finoman szólva is baromság, és ha már egyszer 2x fizetett a kártyáért nem keveset, azért az ajtóban, álmosan, szétlőtt térdkaláccsal, az ágyban fekvő julia robertset kirugdosva is megnéztem volna a kártyát a helyében. Nem mondom, ha a kártya reális árának az 1/10ét fizeti az ember, akkor sz*rok rá ha meg van húzva és hiányzik egy kondi róla, de a bolti ár cca 3/4ét kifizetni, és utána pislogni hogy jajjmitevettem, az eléggé gáz lehet. És amugy, hogy ne csak a honi közösngégre mondjak rosszat, habár mégegyszer mondom, nem áll szándékomban sem megalázni, sem lehúzni: PHn olvasom, emberünk elment egy parkolóba x800at venni. Kapott is egy.....9800SEt. Persze az eladó köddé vált. Namost, aki ennyi pénzt kifizet érte, és nem nézi meg mit vesz, vesz át, az ugyan valahol tudom sajnálni, de túlnyomó többségében olyan figyelmetlen (nem láma, balfasz!!!) embernek tartom, aki nem tud másból, csak a maga hibájából tanulni. Nem azt mondom, hogy testi motozásnak kell alávetni az eladót ha floppykábelt veszünk, de könyörgöm, emberek, akár újan, akár használtan veszünk valamit, nézzük már meg alaposan, próbáljuk ki, ha lehet. Az nem kerül semmibe ugyanis.

#956 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 14:13

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. dec. 16., péntek - 11:36

WD-nel volt tobb ev cseregari???

Mikor?

Anno vett 1.6GB-s szeriahibas vinyom helyett 3 honap mulva szemrebbenes nelkul gyarilag javitottat kaptam.

Ez persze csak akkor derult ki, amikor 2 ev mulva az is behalt, aztan ervenyesiteni akartam a 3 evet, aztan elhajtott az importor. :mad:

De ez nem Mistral volt.

Hát igen, javításnál nem indul újra a garanciális idő, csak meghosszabbodik a javítás idejével.
Na, meg az is igaz, hogy a jogukban áll a hibás terméket javítottra cserélni.

#957 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 14:17

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 12:27

... postai boritékba kiküldeni a pénz a 21. század bankvilágában finoman szólva is baromság ...

Lehet, hogy baromság, de még régebben egyszerűen képtelen voltam Magyarországról az Egyesült Államokba pénzt átutalni, így - meginva a bank tökölödést - kockáztattam és boritékban küldtem ki pénzt (izgultam, nem is kicsit), de bontatlanul és hiánytalanul megérkezett.  ;)

#958 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 14:20

Idézet: Joooe - Dátum: 2005. dec. 16., péntek - 11:46

Ha fogyasztóként vetted, akkor már csak a szavatosság miatt is újat kellett volna kapnod amikor cserélték, újrainduló garival.

De nem cserélték, hanem javították.
Nagy különbség!

#959 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 14:24

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 15:13

Na, meg az is igaz, hogy a jogukban áll a hibás terméket javítottra cserélni.

Nem, ez igazából nem igaz :)
Azt ami van megjavíthatják, de más javított cuccát nem adhatják helyette, cserélni csak újra lehet.

#960 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 14:31

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 14:20

De nem cserélték, hanem javították.
Nagy különbség!

Elobb picit felreerthetoen fogalmaztam, nem 3 honapig tartott a csere, hanem 3 honapos koraban doglott meg az elso WD vinyom.
Utana 2 het alatt cserelte a bolt a bontatlan gyari csomagolasu javitottra.

Amin ugye sehol sem volt feltuntetve, hogy refurbished, csak a gyartasi datum utan irt E betu utalt erre, de ugye azt az egyszeru halando nem erti, siman 100%-os zsirujnak nezheti.

Vagyis nem javitva volt, hanem cserelve!

Kivancsi lennek, hanyan szoptak meg be a refurbished WD vinyokat, hany bolt adta el oket ujkent :)

Szerkesztette: nyunyu 2005. 12. 17. 14:38 -kor

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.