HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#1161 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 24. 22:16

Az antiszemita dolgokról annyit, hogy szerintem nagyon burkoltam fogalmaztam meg, hogy milyen vonásai vannak a boltvezető úrnak és a zsidóskodás nem konkrétan antiszemita megjegyzés. Az egész onnan ered, hogy a 'hiedelem szerint' ezek az emberek különös érzékkel rendelkeznek a kereskedést illetően, meglehetősen spórólnak és gátlás nélkül képesek átverni az ügyfeleiket. Itt cigánykodást nem mondhattam volna, hiszen az az etinkai csoport más tulajdonságokkal bír. Szerintem is túlzás volt ezt a megjegyzésemet antiszemitának titulálni, bár annyi igazság van benne, hogy az előítéletesdi nem szép dolog, csak az én esetemben nagyon passzoltak az arcvonás árulkodó jegyei és a viselkedési forma.

#1162 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 24. 22:31

Ezt itt és most kell abbahagyni.

#1163 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 08:16

Idézet: Csybe - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 18:29

Mint a hwsw-n mindenki, akkor én is beszéltem telefonon a FVF-fel, és közölték, hogy levásárlásra vonatkozó kötelezettség nem létezik, igazamat azonban csak bírósági úton próbálhatom érvényesíteni, az pedig nekem sajnos nem éri meg. Táp problémáim nem nekem vannak, olvasd el mégegyszer.

Pedig itt már többször is írták, hogy nem nagy beruházás, viszonylag gyorsan lefut az ügy, és utána az érzés... az megfizethetetlen! :Đ Várok egy szakértőt, aki leírja huszadszor is, hogy mennyi időbe, és mennyi pénzbe kerül (ez utóbbi csak átmenetileg), mert nincs időm visszakeresni sajnos, nem is tudom melyik topikban olvastam már. Lehet itt is.
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#1164 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 05. 25. 21:46

értékes és nagy gratulációm annak, aki kimoderált illetve kimoderáltatott innen egy egyébként teljesen ártalmatlan poént, ami kb épp annyira volt off mint a többi szarság... gratulációm a faisztoid hozzálláshoz.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1165 Felhasználó inaktív   rico33 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 27. 20:05

Sziasztok.
A történetem kezdete: 2005.04.12. Gecube Radeon9800 pro vásárlása 56e pézért az M-ben.
A történetem folytatása: 2005.06.02. Gecube Radeon9800 pro váratlan halála, be M-be, garancia érvényesitése.
A történetem folytatása 1.-1535. epizódok: telefonálások M-be, mi a fejlemény a kissz drággasszágom ügyében.
A történetem befejezése:2006.04.18. Gecube Radeon9800 pro átvehető...OEM kiszerelésben( sebaj, a dobozt,a kábeleket, a mellékelt softvereket, játékokat ajándékba adtam)
A törénetem befejezése II. :búcsú a kis átkozottól, 15e péz átvétele (41ezerért használni 2 hónapig jó üzlet, sztem)
A konkluzió:SOHA TÖBBET M.!!!!!

Baráti üdvözlettel:Lúzer " elégedett " Vásárló

#1166 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 15:43

Idézet: rico33 - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 21:05

Sziasztok.
A történetem kezdete: 2005.04.12. Gecube Radeon9800 pro vásárlása 56e pézért az M-ben.
A történetem folytatása: 2005.06.02. Gecube Radeon9800 pro váratlan halála, be M-be, garancia érvényesitése.
A történetem folytatása 1.-1535. epizódok: telefonálások M-be, mi a fejlemény a kissz drággasszágom ügyében.
A történetem befejezése:2006.04.18. Gecube Radeon9800 pro átvehető...OEM kiszerelésben( sebaj, a dobozt,a kábeleket, a mellékelt softvereket, játékokat ajándékba adtam)
A törénetem befejezése II. :búcsú a kis átkozottól, 15e péz átvétele (41ezerért használni 2 hónapig jó üzlet, sztem)
A konkluzió:SOHA TÖBBET M.!!!!!

Baráti üdvözlettel:Lúzer " elégedett " Vásárló

Nekem 2 hét alatt azonnal intéztek a cserét az új mx400-ra régi mx400-ról, persze régen volt. Ez érdekes lehúzás... :(
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#1167 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 10:17

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 20:41

Őszintén? Ilyenkor kell keresni egy ismerős ügyvédet, rajta keresztül beperelni a M****-t és minden elképzelhető valós (és vélt) indokkal növelni a perértéket. Az alap perköltség nem olyan magas, viszont esélyes, hogy inkább belemennek a peren kívüli egyezségbe, mint hogy mindent ők fizessenek a végén. Mert nyerni nem sok esélyük van.

Sajnos szerintem nem lehet abban bízni, hogy belátják: érdemesebb megegyezniük. Bár én nem a Mistrallal küzdök, hanem a kékhallal, de ők pl. egyáltalán nem hajlottak megegyezésre, pedig többe lesz nekik a perköltség a végén, mint amilyen összegen pereskedünk(ek), és jogilag abszolút egyszerű ügyről van szó. De hát ugyebár az emberi butaság határtalan... Egyébként meg én is azt mondom, hogy igenis érdemes végigmenni, különösen ha pofátlanok is voltak a tetejébe.
Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#1168 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 12:50

Mistraltól "nagyker" árlista érkezett:

- feladó: viszontelado@mistral.hu - nem emlékszem, hogy valaha is feliratoztunk volna.
- tágy: nincs, minek is...
- levél:

Idézet

Tisztelt Partnereink!

Mellékelten küldjük akciós számítógépház listánkat!:

- csatolt fájl: névtelen.msg :omg:

#1169 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 12:12

Idézet: INT21H - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 7:53

Rövided: a srác vett 3 Asus lapot, az egyiknek a doboza kicsit meg volt nyomorgatva.
Később kiderült hogy a lap nem működik, és a doboz tartalma is hiányos.
Visszavitte, erre jött a szokásos kampó szöveg: nincs rajta matrica, biztos (!?) lekaparta. Hess-hess, csúnya vevő!

Most nem értek valamit. Itthon ugye az volt, hogy az alternatív erkölcsi dimenzióban mozgó vezetés megtalálta a hasonszőrű boltvezetőket, az általánostól eltérő szabvány szerint értemezett hozzáértésű szervizeseket, stb. Mivel a német piac ugye "üti" az itthonit, ezért kivonultak - és Ausztriában is sikerült összeszedniük a hazaihoz hasonló társulatot? Vagy a német melós is geci, ha ráparancsolnak?

#1170 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 14:36

Idézet: HaZeX - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 12:12

Most nem értek valamit. Itthon ugye az volt, hogy az alternatív erkölcsi dimenzióban mozgó vezetés megtalálta a hasonszőrű boltvezetőket, az általánostól eltérő szabvány szerint értemezett hozzáértésű szervizeseket, stb. Mivel a német piac ugye "üti" az itthonit, ezért kivonultak - és Ausztriában is sikerült összeszedniük a hazaihoz hasonló társulatot? Vagy a német melós is geci, ha ráparancsolnak?

Mindenutt homo sapiensek vannak. Csak valaki maskent beszel es ir es mashol vegzi napi biologiai eletet.

USA pelda, ha hosszutavon kivannak valakivel egyutt dolgozni baromi rendesek es korektek, ha csak egy alkalom a leheto legjobban lehuzni es kihasznalni. De ezt tudja az ember. nalunk nyugatabra inkabb egy kicsit lehuzni de ha bajvan korektek vagyunk. Keletre ha cimbora orjasit kaszalunk egyutt, ha nem mennyit vagy hajlando fizetni zsebbe. Mi ugy kozeptalyon ez is az is egy kicsit.
Az informatika atok de jo hogy van.

#1171 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 15:36

Idézet: szaki - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 13:36

USA pelda, ha hosszutavon kivannak valakivel egyutt dolgozni baromi rendesek es korektek, ha csak egy alkalom a leheto legjobban lehuzni es kihasznalni. De ezt tudja az ember. nalunk nyugatabra inkabb egy kicsit lehuzni de ha bajvan korektek vagyunk. Keletre ha cimbora orjasit kaszalunk egyutt, ha nem mennyit vagy hajlando fizetni zsebbe. Mi ugy kozeptalyon ez is az is egy kicsit.

Ne haragudj, ezt nem értem - a kedvemért leírnád magyarul is?

#1172 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 04. 07:45

Idézet: HaZeX - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 16:36

Ne haragudj, ezt nem értem - a kedvemért leírnád magyarul is?

A helyesírási hibáktól eltekintve érthető amit ír, és van benne igazság..

#1173 Felhasználó inaktív   Dave84 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 08. 14. 17:15

Sziasztok,

Nekem is éppen folyamatban van egy garanciás ügyem amiben tanácsot kérek.
5 hete tönkrement a garanciális AGP-s VGA kártyám. Leadtam javításra és vártam. 3 hét után visszamentem megkérdezni hogy mivan, de semmit nem mondott az eladó, csak annyit ajánlott hogy  írhatok a szervíznek email-t, hátha ők válaszolnak majd. Hát nem válaszoltak.
Ma elmentem ismét érdeklődni, és a szokásos válasz jött hogy semmi, de majd szól ha lesz.

Én elkértem a vásárlók könyvét és beírtam hogy nem tudtam élni a jogaimmal, mert nem volt hajlandó visszaadni az eredeti vételárat. (Levásárolni nem akarom az árát, mert nincs VGA-m, boltban meg egy darab AGP-s kártya sincs)

Megvártam a választ hogy mit írnak rá, és most jön a kérdésem.
Mivel azt írta hogy (elég sablon szöveg) ők eleget tettek 49/2003-as GKM rendeletnek annak 3§-át is beleértve, és hogy igyekeznek megjavítani 15 napon belül, de mivel külföldön javítják ez elhúzódhat.
Namost meddig húzhatják a vételár-visszatérítést, illetve meddig kell várnom új kártyára??
Mi a teendő ilyen esetben?

Köszönöm

#1174 Felhasználó inaktív   daemon69 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 19:10

Idézet: Dave84 - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 17:15

Sziasztok,

Nekem is éppen folyamatban van egy garanciás ügyem amiben tanácsot kérek.
5 hete tönkrement a garanciális AGP-s VGA kártyám. Leadtam javításra és vártam. 3 hét után visszamentem megkérdezni hogy mivan, de semmit nem mondott az eladó, csak annyit ajánlott hogy  írhatok a szervíznek email-t, hátha ők válaszolnak majd. Hát nem válaszoltak.
Ma elmentem ismét érdeklődni, és a szokásos válasz jött hogy semmi, de majd szól ha lesz.

Én elkértem a vásárlók könyvét és beírtam hogy nem tudtam élni a jogaimmal, mert nem volt hajlandó visszaadni az eredeti vételárat. (Levásárolni nem akarom az árát, mert nincs VGA-m, boltban meg egy darab AGP-s kártya sincs)

Megvártam a választ hogy mit írnak rá, és most jön a kérdésem.
Mivel azt írta hogy (elég sablon szöveg) ők eleget tettek 49/2003-as GKM rendeletnek annak 3§-át is beleértve, és hogy igyekeznek megjavítani 15 napon belül, de mivel külföldön javítják ez elhúzódhat.
Namost meddig húzhatják a vételár-visszatérítést, illetve meddig kell várnom új kártyára??
Mi a teendő ilyen esetben?

Köszönöm

Keresd Ariadne kollégát, sok okosságot leírt már itt a fórumon.
Pl: itt
Összegyűjtött egy valag idevonatkozó törvényt is.

#1175 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 09:15

Kösz, daemon...  :)

Hát egy hónapra tényleg mondhatod, hogy túl sok, és nagyon jól tetted, hogy beírtál a vásárlók könyvébe. Sajnos sok mást nem lehet tenni, különösen mivel a mustárról van szó, akik sz*rnak a jótállási szabályokra és még pofátlanok is a tetejébe.

Szóval mivel szemlátomást nem nagyon ugrálnak a javítás miatt, nem tudják ugyanolyanra cserélni, vissza kellene adniuk az eredeti vételárat. Ehhez jó, ha beírod a vásárlók könyvébe, hogy a hosszas késlekedés miatt ezennel ünnepélyesen elállsz a szerződéstől, és akkor most szépen adják vissza a teljes összeget.

Sajna náluk ez szinte 100%, hogy nem lesz eredményes, de ez az útja. A bejegyzés másolatával lehet menni a békéltető testülethez, akik ingyen de nem kötelező erejűen döntenek. Egyetlen szankciójuk a nyilvánosságra hozatal. Ezzel a döntéssel a kézben (meg persze anélkül is) meg lehet bíróságra menni, ennyi az össz lehetőség. Gyanítom nem tettelek boldoggá ezzel.  :rolleyes: Egyébként a 49/2003 GKM-en túl a 151/2003-as kormányrendelet is érvényes itt, meg a Ptk. Ha ezek érdekelnek, itt megtalálod őket rendszerezve.

A fogyvédelemnek lehet bejelentést tenni, de az ügyben nem fognak tenni semmit, legalábbis nem kötelesek tenni semmit, mert már nincs jogkörük egyedi ügyekben eljárni.

szerk: Persze azt az eshetőséget nem vettem figyelembe, hogy lehet, hogy tényleg eddig javítják külföldön. Mindenesetre még ha így is lenne, akkor is feltétel, hogy a fogyaszótnak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül javítsák meg, ha így nem megy, akkor bizony cserélni/pénzt visszaadni kell.

Szerkesztette: Ariadne 2006. 08. 15. 09:19 -kor

#1176 Felhasználó inaktív   Dave84 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 08. 15. 16:49

Szia,

Köszönöm a felvilágosítást a lehetőségeimről.
Mivel a fogyvég és a békéltető testület a te leírásod szerint nem tud kötelezni fizetésre, tehát ez a banda nem is fogja visszaadni a pénzt.  :reklamacio:

Az érdekelne viszont hogy a bírósági út hogyan működik? (ha jól emlékszem írtad hogy te már oda is elvitted)
Van-e valami költsége, kit kell megkeresni, stb.

Köszönöm

#1177 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 07:12

Látom Ariadne pihenőn van, így akkor én...

1) Egy jó tanács: mielőtt bíróságra viszed az ügyet, szólítsad fel őket írásban (ajánlott tértivevény), hogy a kézhezvételtől számított 8 napon belül adják vissza az eredeti vételárat. Hivatkozz az 1959. évi IV. törvény (Ptk.) 306. § (1) b) pontjára. Itt találsz hozzá iratmintákat. Rád se fognak bagózni, fizetni nem fognak, de jó ezt a kört lefutni.

2) Bírósági út működése: ha cuccos ára 200.000 Ft alatt van, gondolom ez az eset áll fenn, akkor az illetékes városi bíróságra fizetési meghagyást kell benyújtani. Ez lényegében egy keresetlevél és egy nyomtatvány. Mindenképp csatolni kell hozzá a vásárlásról szóló számlát, a jótállási ügyintézés papírjait, a vásárlók könyvébe tett bejegyzést, a fizetési felszólítást és az átvételét igazoló tértivevényt. Helyesebben csak másolatokat, az eredetieket őrizd meg, ki ne add a kezedből. Le kell majd róni 3%-nyi illetéket, de legalább 3.000 Ft-ot az illetéktörvény miatt, feltételezve, hogy az ügy nem lesz költségmentes.
Ezután nemperes eljárás keretében a bíróság 30 napon belül megküldi a fizetési meghagyást Mustáréknak, hogy 15 napon belül tegyenek eleget a követelésednek vagy mondjanak ellent. Harmadik esetként, ha nem nyilatkoznak 15 nap alatt, azaz nem mondanak ellent, de nem is fizetnek, akkor az olyan, mintha a bíróság megítélte volna neked a pénzt.
De fizetni, hallgatni nem fognak, hanem ellent fognak mondani...

3) Az ellentmondás miatt a nemperes, fizetési meghagyásos eljárás most már tényleges perré alakul, te leszel a felperes. Az illetéket ki kell egészíteni még 3%-kal, de legalább 4000 Ft-tal. A bíróság tart majd egy tárgyalást és meg fogja neked ítélni jó eséllyel a vételárat, annak a kifizetés napjától számított kamatait és a perköltségeket (lerótt illeték, esetlegesen ügyvédi díj, utazási költségek, stb). Persze ezeket kérni kell, nem automatikusan járnak. Ez az egész eddig kb. 2-5 hónapot fog kitenni, de legrosszabb esetben sem húzódhat 9 hónapon túl, ha egy tárgyalással számolunk. Úgy vélem, hogy egy ilyen egyszerű ügyben max. 1 tárgyalás lesz összesen.
Ez az elsőfok, nem tudom lesz-e szükség fellebbezésre vagy Mustárék igénybe veszik-e. Egyébként a per folyamán nagyon szemetek lesznek Mustárék, mindenfélét ki fognak találni, mindent rád fognak fogni, csakhogy ne kelljen fizetniük. Igyekeznek majd időt is húzni, hátha feladod. Nagyon meg fognak dolgoztatni azért a vételárért.

4) A másodfokot (fellebbezés) kár még firtatni,
5) a felülvizsgálati eljárást ("harmadfoknak" nem nevezhető különleges "izé") pedig teljesen értelmetlen.

Melegen ajánlom, hogy már a fizetési meghagyáshoz keress egy jó ügyvédet, pénzed úgyis fog illetékre menni! Nem kötelező ügyvéd, de ha jót akarsz magadnak, akkor nem egyedül vágsz neki. Megfigyelésem szerint a jogi képviselet nélkül perlő laikus felet a bíróság nem veszi komolyan, a törvényi előírás ellenére nem oktatja ki kellőképpen jogairól, így ők gyakrabban járnak rosszul. Egy ügyvédnek ez az egyszerű eset rutinmunka. Ügyvéd mellőzhető, ha a családban van jogász és tudja a dolgát.
Az ügyvédet nem váltja ki a bírósági panasznap, ahol jegyzőkönyvbe diktálhatod elvileg a bajaid, mert egyedül akkor sem lesz érdemes belefogni. Az a "segítség", amit ott kapsz, az semmit nem ér. Az esetleg kirendelt ügyvéd, márha nagyritkán nehéz szociális helyzet miatt kirendelik, szintén hasznavehetetlen.

Csak a szemléltetés miatt eresztettem ennyire bőre, hátha más is hasznát veszi, pedig megfogadtam, hogy nem írok többet ilyen topikba. Talán így egyesek megértik a Mistrálnál való vásárlás veszélyét.

Szerkesztette: N0zer0 2006. 08. 16. 07:25 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1178 Felhasználó inaktív   Casoli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 09:56

Mistral ismét bizonyított.

Levásárolhattam egy 2 év garis Asus lapot, ami kb a másfeledik évében járthatott.

Erre amit vásároltam helyette, csak 3 nap garanciát adtak. Merthogy szerintük ez a jogszabály. Nevetséges komolyan. Ha még folytatódna a gari akkor is legalább fél év garanciának kell maradnia.

A legszarabb hogy ez ellen semmit nem lehet tenni. Vicc az egész bolt, remélem csődbe megy egyszer. Egyébként sincs semmi választékuk.

Szerkesztette: Casoli 2006. 08. 16. 09:57 -kor

#1179 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 11:29

Nem igaz, hogy nem lehet tenni semmit, csak nem egyszerű. Nagy különbség. De ha nem is próbálja meg az ember, akkor nyugodjon bele, hogy ez van...

Másrészt többszörösen is buktál, mert eleve az eredeti vételárarról kellett volna hogy szó legyen, másrészt ha nem tudják javítani és ugyanolyanra cserélni (amikor is természetesen új jótállás van), a teljes vételárat kell visszaadniuk...

#1180 Felhasználó inaktív   Casoli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 14:16

Idézet: Ariadne - Dátum: 2006. aug. 16., szerda - 12:29

Nem igaz, hogy nem lehet tenni semmit, csak nem egyszerű. Nagy különbség. De ha nem is próbálja meg az ember, akkor nyugodjon bele, hogy ez van...

Másrészt többszörösen is buktál, mert eleve az eredeti vételárarról kellett volna hogy szó legyen, másrészt ha nem tudják javítani és ugyanolyanra cserélni (amikor is természetesen új jótállás van), a teljes vételárat kell visszaadniuk...

Kereskedelemben dolgozom, és teljes mértékben elutasítom ezt az "eredeti árat visszafizetni" gondolkodásmódot. Ha ez így lenne, évente nulla forint ráfizetéssel tudnám ápgrédelni a gépemet mindig a legtutibb hardverre :)

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.