idézet:
Ezt írta balage79:
Hi.
Kellene egy kis segítség, mostanra már elég tanácstalan vagyok.![]()
[/quote]
tippem nem nagyon van, esetleg használd a ps2 átalakítóval
ASUS P4C800 i875 chipset
Elküldve: 2004. 03. 02. 12:17
Elküldve: 2004. 03. 02. 12:27
idézet:
Ezt írta Kecsöpp:
úgylátom nincs[/quote]
van, te is írtad..
idézet:
Fix boot devices fail to be disabled when more than one boot device in the same group.
[/quote]
Elküldve: 2004. 03. 02. 12:30
idézet:
Ezt írta FCs:
ilyen bios nem is volt..1015 a legfrissebb[/quote]
Bocsi csak elirtam es mit javitotak a 1014-hez kepest?
Elküldve: 2004. 03. 02. 12:33
Elküldve: 2004. 03. 02. 12:40
Másik kérdésem még:
Mi az a MPS= Multi-Processor Specification?Mire jó?
A BIOSban van 1.1, meg 1.4., melyikre rakjam?
Elküldve: 2004. 03. 02. 12:44
idézet:
The MPS is a specification by which PC manufacturers design and build Intel architecture systems with two or more processors.
MPS version 1.4 added extended configuration tables to improve support for multiple PCI bus configurations and improve future expandability. Most newer versions of server operating systems support MPS 1.4 and, as such, you should change the BIOS Setup from the default of 1.1 to 1.4 if your operating system supports the 1.4 version.
[/quote]
Elküldve: 2004. 03. 02. 12:51
De a problémám továbbra is adott.Remélem lesz valakinek ötlete.
Elküldve: 2004. 03. 03. 16:25
idézet:
Ezt írta FCs:
van, te is írtad[/quote]
hát emiatt nem fogom feltenni ezért kérdeztem hogy valami érdemreméltó is van-e benne
idézet:
Ezt írta balage79:
Hi.
Kellene egy kis segítség, mostanra már elég tanácstalan vagyok.![]()
Október óta van egy P4-C800 deluxom, utobbi hetekben fagyogatott elég rendesen.
Elkezdtem tezstelni hogy mi is lehet a baj.Windows install, régi driver,másik videokarival, memoriával, ua fagyás van.
Futtattam memtest86-ot és már a teszt elején kifagyott, amikor 1 rammal próbáltam tesztelni, az jött ki hogy ha usb-s egeret dugok rá akkor kifagy, ha nem (vagy ps/2 átalakítóval)akkor megy, na akkor gondoltam meg van a hiba, vissza alaplapot gariba, meg is volt égve az egyik alkatrész, méghozzá a B memoria foglalattól balra (IDE felől nézve) a 2. tranzisztor (nem az ami közvetlenül a memoria mellett van).
Új alaplapot hozom haza, ez már rev 2.0, rakom be, tesztelem kicsit, memtest ok úgy hogy rajta az USB-s egér, na akkor szuper minden, játszok kicsit vele ^.^
Erre megint ugyanaz a fagyás ami eddig volt, indítom memoria teszt programot az is kifagy, PS/2-re átdugom az egeret megy tovább.
2 érdekes jelenséget még hozzáfűznék:
1.: Északi híd rohadt meleg.(nem is annyira érdekes)
2.: Egér hátulján van egy kék led ami villogni kezd a memteszt fagyása elött egy kicsivel, utána fagy a gép (PS/2-n nem villog), egyébként folyamatosan világítana.
Mi a fenét tudnék vele csinálni? hát megüt a guta.
Most már fogalmam sincsen hogy mi lehet a gond.![]()
Gondolok még egérre, talán az szar?
Raktam a gépbe egy mediaboxot lehet hogy az?
Áhh elegem van veszek egy tetrist, de ha az is beszarik akkor sakkozom (de szerintem nálam az is elromlana)
Ja igen a configom:
Ház Codegen 9011-C10 350watt
Intel P4 2,4 GHz (512kb) 800 FSB
Alaplap P4C800-deluxe (érdekes)
2x 256Mb DDR400 Hynix
Ati radeon 9600 Pro 128Mb (connect 3D)
Intel Pro 100+ hálokari
Monitor Likom L5032LD
Maxtor 2B020H1 20 GB, 5400 RPM,
SAMSUNG SV3002H 30 GB, 5400 RPM (mobil rackben figyel)
PIONEER DVD-ROM DVD-113R
PLEXTOR CD-R PX-W1210A
Multimediabox ME-103 (Azona termék)
Logitech MouseMan wheel optikai egér.[/quote]
próbáld meg hogy a memoria feszt felteszed 2,70-2,75-re mert az alapbeállításon nekem is kifagyott a memtst86 de semmi más baj nem volt win alatt mindössze hogy több mint 8 hónap alatt volt 2db kékhalálom csak úgy ekkor kezdte b@szt@tni a csőröm hogy mi a fene van. Utánaolvasgattam Corsairéknál és aszonnyák hogy 2,70-2,75 a jó fesz. Azóta a memteszt is futott több napot és minden jó volt ott is. Nálam is van pont ebből az érgrből 1 de én mondjuk nem szeretem az USB-s dolgokat így mindíg PS2-n van rajta átalakítóval.
(csak azért használom a PS2-t mert ha már az a tetves 12-es IRQ úgyis le van neki foglalva és nem lehet felszabadítani se akkor már legyen is kihasználva és inkább az USB-t kapcsolom ki -tudom tudom manapság már mindegy de ez így belémrögződött még régen amikor drágga dolognak számított 1 szabad IRQ)
[ 2004. március 03.: Kecsöpp szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 03. 16:55
idézet:
Ezt írta Kecsöpp:
próbáld meg hogy a memoria feszt felteszed 2,70-2,75-re mert az alapbeállításon nekem is kifagyott a memtst86 de semmi más baj nem volt win alatt mindössze hogy több mint 8 hónap alatt volt 2db kékhalálom csak úgy ekkor kezdte b@szt@tni a csőröm hogy mi a fene van. Utánaolvasgattam Corsairéknál és aszonnyák hogy 2,70-2,75 a jó fesz. Azóta a memteszt is futott több napot és minden jó volt ott is. [/quote]
erre érdemes figyelni, a lap alapból 2.5v-ot ad, és elég sok 400-as modul hivatalosan 2.6-2.7 körül megy, nem is beszélve a pc3500 és pc4000-es cuccokról..
Elküldve: 2004. 03. 03. 16:57
idézet:
Ezt írta Kecsöpp:
hát emiatt nem fogom feltenni ezért kérdeztem hogy valami érdemreméltó is van-e benne
[/quote]
én rutinosan felrakom mindig a legfrissebbet, aztán max meglepődök..
![]()
Elküldve: 2004. 03. 03. 17:01
idézet:
Ezt írta FCs:
aztán max meglepődök[/quote]
én is szeretem a meglepiket de csak mértekkel.
![]()
![]()
![]()
Elküldve: 2004. 03. 03. 17:04
Elküldve: 2004. 03. 03. 21:36
idézet:
Ezt írta Kecsöpp:
próbáld meg hogy a memoria feszt felteszed 2,70-2,75-re mert az alapbeállításon nekem is kifagyott a memtst86 de semmi más baj nem volt win alatt mindössze hogy több mint 8 hónap alatt volt 2db kékhalálom csak úgy ekkor kezdte b@szt@tni a csőröm hogy mi a fene van. Utánaolvasgattam Corsairéknál és aszonnyák hogy 2,70-2,75 a jó fesz. Azóta a memteszt is futott több napot és minden jó volt ott is. Nálam is van pont ebből az érgrből 1 de én mondjuk nem szeretem az USB-s dolgokat így mindíg PS2-n van rajta átalakítóval.
(csak azért használom a PS2-t mert ha már az a tetves 12-es IRQ úgyis le van neki foglalva és nem lehet felszabadítani se akkor már legyen is kihasználva és inkább az USB-t kapcsolom ki -tudom tudom manapság már mindegy de ez így belémrögződött még régen amikor drágga dolognak számított 1 szabad IRQ)
[ 2004. március 03.: Kecsöpp szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Hát nem hinném hogy ez lenne a baj, eddig ment a lap 4 hónapot kb. és soha nem volt fagyás, most meg mindennapos lett a dolog.PS/2-vel viszon frankon megy minden.
Ja tényleg nektek mennyire melegszik az északi híd?
Elküldve: 2004. 03. 04. 01:55
idézet:
Ezt írta balage79:
Hát nem hinném hogy ez lenne a baj, eddig ment a lap 4 hónapot kb. és soha nem volt fagyás, most meg mindennapos lett a dolog.PS/2-vel viszon frankon megy minden.
[/quote]
kipróbáltad a fesz emelést?
idézet:
Ezt írta balage79:
Ja tényleg nektek mennyire melegszik az északi híd?[/quote]
hát nem mondom hogy nem menne el rajta egy veni de azért még meg lehet rendesen fogni nem pörköl meg.
Elküldve: 2004. 03. 12. 12:20
Alaplapi normál ATA kontroller HD-jének (sys HD-m másik particiója) két könyvtára közötti másolási
sebesség: 2,3 (tized!!) MB/sec.
Az alaplapi Promise kontrollerrel SATA HD-vel is csak 13 MB/sec, szintén a winyó két saját könyvtára között.
A SATA-ról az Alaplapi ATA-ra: 6MB/sec.
(A Total Commander irta ki a másolási sebességeket.)
Egy Norton motoros HD tesztprogrammal kiderült, hogy
csak az írási sebességgel van gond (Read módban jók a sebességek), de minden alaplapi ATA, és minden Promisra kötött wincsivel. Akkor is ha semmilyen PCI kártya nincs a gépben, csak a VGA kártya van bent.
Egy másik fórumlátogató is panaszkodik ugyan erre a problémára, kapcsolatban is vagyunk egymással.
Ő XP-n tapasztalta, én W2k-t használok.
Minden bios és driver frissítve lett. Kérem mérjetek rá Ti is a Delux vinyóira, ér irjatok eredményt.
Ha volt ilyen gondotok, de sikerült megoldani, írjátok le hogyan.
Előre is kössz a segítséget!
Elküldve: 2004. 03. 12. 19:17
Kipróbáltam tuning nélkül is, de a soundmax-al úgy is pattogott. A gép 70%-os tuning mellett is teljesen stabil.
Van valakinek valmi ötlete? Meghalt az integrált hangkártya vagy mi? Én már teljesen tanácstalan vagyok.
They come, they fight, they destroy, they corrupt. It always ends the same.
Elküldve: 2004. 03. 12. 20:55
idézet:
Ezt írta balage79:
Akkor 1.4-re rakom.![]()
De a problémám továbbra is adott.Remélem lesz valakinek ötlete.[/quote]
A fagyogatás biztos, hogy nem a miatt van, hogy lefagy ily módon a memtest. Már egyszer írtam valahol, hogy ez gyakori és ismert jelenség P4P800 és P4C800 lapoknál, ha az USB Legacy Support be van kapcsolva a BIOS-ban. A probléma egyébként nem jelentkezik (pl. Windows alatt). Kapcsold ki ezt és próbáld meg úgy, szerintem mennie kell a Memtest-nek. (Valami új változattal próbálkozz.)![]()
Elküldve: 2004. 03. 12. 23:27
idézet:
Ezt írta Max Payne:
Nekem is gondjaim vannak a P4C800-al. Az integrált hangkártya pattogó, illetve recsegő-ropogó hangot szokott kiadni néha. Mp3 lejátszás és játék közben is. Ez leginkább az NFS UG alatt hallható. Ezt a pattogást ahhoz tudnám hasonlítani, mint ami pl. egy bakelit lemez lejátszásánál jelentkezik. :confused: Teljesen véletlenszerű. Nagyon nem vészes, zenelejátszásnál apró kis pattanásokat lehet hallni. Egyébként ez engem nagyon idegesít. Először az erősítőre és a hangfalakra gondoltam. Kipróbáltam más hagszóróval, azzal is ugyanaz volt a helyzet. Aztán betettem a gépbe a régi SB 64V-t és megszűnt a jelenség.
Kipróbáltam tuning nélkül is, de a soundmax-al úgy is pattogott. A gép 70%-os tuning mellett is teljesen stabil.
Van valakinek valmi ötlete? Meghalt az integrált hangkártya vagy mi? Én már teljesen tanácstalan vagyok.[/quote]
Nekem is pattog de csak bios szinten (a beépített kisasszony). Zene, játék,...közbe jó. Ez a driver van fent és tök jó vele:
![]()
Elküldve: 2004. 03. 13. 12:02
akinek -E DLX van melyik biossal elégedettebb?

Súgó
A téma zárva.