Vargáné és tsa. - a közveszélyes bűnöző !
Elküldve: 2003. 01. 30. 12:03
Elküldve: 2003. 01. 31. 13:42
idézet:
Ezt írta chimpi:
...
Szóval mindenkinek a kapcsolós elosztót ajánlom , mielőtt uj tápot vesztek. A régi tápokat pedig ne hernyózzatok dobjátok ki.[/quote]
Errol annyit tudnek mondani, hogy nekem pont igy szallt el mikor az emlitett kapcsolos elosztot bekapcsoltam...
Magaval rantva gyakorlatilag mindent.![]()
Amugy lehet hogy jobb...
Elküldve: 2003. 02. 03. 12:55
idézet:
Ezt írta B-Man:
Én úgy tudtam, hogy a 220v állandó ki-bekapcsolgatása jobban megviseli a tápot...[/quote]
Ez most komoly, hogy nem tesz jót az ATX-s tápoknak ha ki illetve be kapcsolgatják? :confused:
Elküldve: 2003. 02. 03. 13:04
idézet:
Ezt írta Laslie:
Ez most komoly, hogy nem tesz jót az ATX-s tápoknak ha ki illetve be kapcsolgatják? :confused:[/quote]
Ja.
Általában azt szokták mondani - szervizes gyakorlat - hogy egy 3-4 órás standby az a szint, ahol már érdemes kikapcsolni, alatta inkább maradjon bekapcsolva.
Ez persze csak a normális tápegységekre vonatkozik, a katasztrofálisan alulméretezett vargányákra nincs gyógyír...
Elküldve: 2003. 02. 03. 13:06
Elküldve: 2003. 02. 13. 08:28
A piros sarokban: Acorp 300W ATX (valahogy nagyon emlékeztet a Vargenyára, fene tugya lehet egy helyen készül)
A kék sarokban: Enermax EG301AXVE 300W ATX
A hasonlóság annyiban kimerült, hogy mindkettő szabvány ATX méretű 300W tápegység.
A külömbségek:
-Enermax súlya triplája az Acorpnak
-Acorp IC-k hűtőbordája egy nagyon kezdetleges alumíniumborda (egy alulemez a teteje egy kicsit megcikkcakkolva a "jobb hűtés" végett, az Enermaxba igen tisztességes hűtőbordák vannak.
-Acorp alkatrészek (kondenzátorok stb) nem minőségi gyártó termékei szemben az Enermax-szal
-Acorp táp elég tisztességesen melegedett, ugyanazon környezetben Enermax jóval kevésbé.
-Acorp tápban van egy-két púposodó kondi (bocs elfelejtettem az elején, Acorp nincs fél éves), Enermaxban remélem nem lessz sose.
Jó, tudom hogy ez a két véglet. De fogtam már a kezembe a kettő közötti kategóriát is (Mercury, Azona, DTK de még a Codegen is) és még azok is jelentősen külömböznek az Acorp (Vargánya, JNC) féle szaroktól.
Aki még nem tette meg jobb lesz ha megnézi milyen tipusú tápja van, jobb ma kiadni egy új tápra 8-20K pénzt (szerintem 8k körül indul az a kategória amiben már lehet bízni) mint hogy egy szar táp tönkreb..szon egy konfigot ami rosszabb esetben >100K pénz. Előzzök + a bajt....
Elküldve: 2003. 02. 13. 09:24
Elküldve: 2003. 02. 13. 10:42
Egyébként millió ztermékre igaz manapság, hogy az ember hüledezik: Hogy a fenébe engedték ezt vajon kereskedelmi forgalomba, főleg ilyen áron.
Mondjuk sok pc-felhasználó nem fordít különösebb gondot a tápegységre, amíg nem szív egy nagyot. Nincs eléggé sajnios a köztudatban, hogy ez egy igen fontos részegysége egy pc-nek, élet-halál ura. Ez nem is fog pozitív irányba változni, amíg az üzletek és a megfelelő fórumok nem kampányolnak mellette....
És az emberek keresik az olcsó tápokat, azokon lehet spórolni kicsi pénzmagot.
Véleményem szerint nem egy kategória a noname táp a noname rammal vagy vga-val. A nonameg ram esetleg nem megy gyorsan vagy szar időzítésű, a gagyi vga szellemképes, de a szar táp szétvágja az életmű-pcket.
Elküldve: 2003. 02. 13. 11:34
idézet:
Ezt írta turho:
Véleményem szerint nem egy kategória a noname táp a noname rammal vagy vga-val. A nonameg ram esetleg nem megy gyorsan vagy szar időzítésű, a gagyi vga szellemképes, de a szar táp szétvágja az életmű-pcket.[/quote]
Így igaz. Mi az, amire minden részegységnek szüksége van? A táp. Mi az, ami halála esetén magával viheti a többi részegységet is? A táp. Szerintem a jó, megbízható gép receptje így kezdődik: végy egy jó tápot...
Elküldve: 2003. 02. 13. 21:36
4-5 k -ért vesznek tápot, nem 20 -ért.
A különbségen pedig megveszik a vincsit/videókártyát/hangkártyát/DVD-olvasót/CD-írót/processzort/memóriát/stb...
Félek, hogy jól látom.
Elküldve: 2003. 02. 13. 22:27
Elküldve: 2003. 02. 14. 06:53
idézet:
Ezt írta Naszta:
8-9k-ért bruttó már van DTK táp.
[/quote]
Tegnap vettem 300-as DTK-t bruttó 7k-ért.![]()
Elküldve: 2003. 02. 14. 08:14
idézet:
Ezt írta Dj.Kakukk:
Sokan úgy nézik a dolgot :
4-5 k -ért vesznek tápot, nem 20 -ért.
A különbségen pedig megveszik a vincsit/videókártyát/hangkártyát/DVD-olvasót/CD-írót/processzort/memóriát/stb...
Félek, hogy jól látom.[/quote]
De lehet ellene tenni
Sok ismerősömnek (nem lámerek hanem elmélyült tudású PC buherátorok) ajánlottam figyelmébe eme Vargenyás topikot (már csak az első 100 beszólás poénjai miatt). Első reakció: behugyozás a röhögéstől, második reakció bekukkantás a házikóba.
Nos azóta mind egy szálig boldog és elégedett Enermax v. Chieftec tulajok.......
Elküldve: 2003. 02. 14. 09:55
Elküldve: 2003. 02. 14. 10:05
idézet:
Ezt írta turho:
Így van, és talán az üzleteknek is megéri a dolog ha a márkás cuccokat ajánlgatják. Főleg hogy egyre áramigényesebbek a hardverek, és a garit sem egyszerű érvényesíteni ha a táp okozta a galibát. Ja és a másik fontos tényező: sokan szeretünk tuningolni. Ahhoz is kell a nagyobb, stabilabb táp.[/quote]
Ez 2 -féle dolgot fed.
1. Ha jó tápot adnak, akkor nem fog annyi 200k -s sz.gép elhalálozni.
2. Viszont így meg a fejükhöz vágják, miért nem jó minőségű táppal adták ???
Nem tudják, mit csináljanak.
Ha 20k -s tápot adnak, beszól a vevő, hogy máshol 15k -val olcsóbb ugyanez a gép.
Ha 5k -s tápot adnak, és temetés van, akkor beszólnak, hogy itt sem veszek többet gépet, ismerőseimnek sem ajánlom a céget, meg NETre is felpakolom, vmi ismert fórumra, konkrét cégnévvel.
Ilyenkor mi van ???
A homokba dugják a fejüket.
Elküldve: 2003. 02. 14. 10:18
idézet:
Ezt írta Dj.Kakukk:
Ez 2 -féle dolgot fed.
1. Ha jó tápot adnak, akkor nem fog annyi 200k -s sz.gép elhalálozni.
2. Viszont így meg a fejükhöz vágják, miért nem jó minőségű táppal adták ???
Nem tudják, mit csináljanak.
Ha 20k -s tápot adnak, beszól a vevő, hogy máshol 15k -val olcsóbb ugyanez a gép.
Ha 5k -s tápot adnak, és temetés van, akkor beszólnak, hogy itt sem veszek többet gépet, ismerőseimnek sem ajánlom a céget, meg NETre is felpakolom, vmi ismert fórumra, konkrét cégnévvel.
Ilyenkor mi van ???
A homokba dugják a fejüket.[/quote]
Szóljon a vevőnek, hogy azért ez+az nem ártana. Legyen az árlistában az olcsóbb, hogy jöjjön vevő, de ne felejtsék elmesélni, hogy jobb táp kéne bele. Tényleg 2-3k-ról van ma már szó (DTK táp...). Totál lámáéknál hisznek neki úgyis. Aki meg egy kicsit ért hozzá és ilyen hülye: az meg megéri a pénzét.
Elküldve: 2003. 02. 14. 10:21
Fel kell világosítani minden júzert, hogy a szarfos Vargánya (JNC, Acorp stb) tápja van akkor jó esélye van egy teljes gépcserére.
Csak az a baj, hogy a lámer, Teszkó gazdaságos és egyébb olcsó szarokra szokott (vagy hivatalosan nevezhetjük ÁRÉRZÉKENY-nek is) júzereknek nehezebb lenne beadni, hogy tegyen be a "gazdaságok" 80ezer forintos konfigjába +10-15e pénz ára tápot, ha nem akarja kivágni a kukába az egészet.
Meg a PC üzleteknek sem lenne annyi garis problémájuk, mert szerintem a "kulcsrakész" olcsóbb gépek garis hibájának nagy része a tápra vezethető vissza, és bizony elúszik a haszon, ha minden 10. gépben rövid idő után garis cseréket (alaplap, vinyó , CD , proci, rosszabb esetben mindent) kell eszközölni.
Csakhát a láuvé, az a 10e pénz többlet sok mindenkit sziven üt és inkább megreckírozza az ócsóbb tápot (a legtöbb esetben meg fingja sincs róla, hogy a táppal mekkora reckírt vállalt be)
Szóval a felhomályosítás az egyik lehetőség.
Adja tovább mindenki 2 embernek, hogy mekkora reckír ez a táp-téma (és az a kettő is adja tovább stb.) Lehet ezzel a piramisjátékkal el lehetne érni vmit....
Elküldve: 2003. 02. 15. 08:26
idézet:
Ezt írta Tatti:
... +10-15e pénz ára tápot...[/quote]
n+1 -edszer is leírom: + 2-3 ezer forint. (DTK táp, esetleg ház.)![]()
Elküldve: 2003. 02. 15. 08:44
idézet:
Ezt írta panizzi:
hol ???[/quote]
[url="http://"http://www.komel.com"]Komel Kft.[/url]

Súgó
A téma zárva.