HWSW Informatikai Kerekasztal: Tesco - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tesco

#2421 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 16. 08:10

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 22:28

Amennyiben van olyan termék, ami meghibásodik, silány minőségű, akkor az annak a gyártónak a szégyene, aki gyártotta, az, aki forgalmazza, az pont annyira felelős, mint aki megvette.

A vásárló nem tudhatja, hogy az adott termék  3 használat után elromlik, miért is lenne ő érte a felelős?

#2422 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 08:26

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 8:10

A vásárló nem tudhatja, hogy az adott termék  3 használat után elromlik, miért is lenne ő érte a felelős?

Értő olvasás. *Macika* nem mondta egy szóval sem, hogy a vásárló a hibás, azt mondta, hogy a hibás termék miatt a Tesco ugyanúgy hibáztatható, mint a vásárló, aki megvette. Vagyis semennyire, mert nem a Tesco saját gyártmánya. A Tesco meg nem fogja újraMEO-zni, mert ugye azt a gyártónak már el kellett (volna) végeznie.

Szerkesztette: debaj 2006. 01. 16. 08:28 -kor

#2423 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 08:39

De mégis csak a Tesco hozza forgalomba...
Kemény és kitartó munka idővel meghozza gyümölcsét. A lustasag azonnal.

#2424 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 08:46

Idézet: Joooe - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 8:39

És ezért ha elromlik, akkor nyilván intézni köteles a cseréjét. De ettől még nem az ő sara lesz az, hogy x cucc egy rakás trágya...
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#2425 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 08:54

És ez egyedi, soha máskor nem hallott eset volt, hogy a tesóban rossz minőségű, neadjisten használhatatlan cuccot vett valaki? ;)

#2426 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 08:57

Idézet: Joooe - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 8:39

Nézd. Ha a terméket minden egyes állomásán leMEO-znák, osztályoznák, selejteznék stb., akkor nem ott tartanának az árak, ahol most tartanak. Nézz be egy átlagos Tescoba, mennyi terméket tartanak, és számold ki, hogy kb. mennyi minőségellenőrre lenne szükség, hogy a polcokra kerüljön minden.
Más: ha veszel egy kocsit, ami ezer kilométer után lepukkan, akkor az autószalon a hibás?

Idézet

És ez egyedi, soha máskor nem hallott eset volt, hogy a tesóban rossz minőségű, neadjisten használhatatlan cuccot vett valaki?

Én még egyetlen hibás, rossz minőségű cuccot sem vettem a Tescobol. Tudod, hogy miért? Mert fel lehet becsülni, hogy egy adott, normális minőségű cucc kb. mennyit ér, és abból az árkategóriából kell választani. Egy akciós háromezer forintos ütvefúrógépről már akkor tudhatod, hogy nem fogja kihúzni az építkezés végéig, amikor leveszed a polcról, és a kosaradba teszed. De hát aki filléreskedik, az ne csodálkozzon, hogy előbb-utóbb ott tart, hogy annyiszor kellett már vennie a "legoccsóbb" cuccból, hogy két márkásat is vehetett volna a pénzén.

Szerkesztette: debaj 2006. 01. 16. 09:03 -kor

#2427 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 09:23

Idézet: Joooe - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 8:54

És ez egyedi, soha máskor nem hallott eset volt, hogy a tesóban rossz minőségű, neadjisten használhatatlan cuccot vett valaki? ;)

Nézd, erre röviden csak annyit, hogy amíg van igény a szarra, addig nem lesz egyedi eset.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#2428 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 09:24

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 8:57

Tudod, hogy miért? Mert fel lehet becsülni, hogy egy adott, normális minőségű cucc kb. mennyit ér, és abból az árkategóriából kell választani. Egy akciós háromezer forintos ütvefúrógépről már akkor tudhatod, hogy nem fogja kihúzni az építkezés végéig, amikor leveszed a polcról, és a kosaradba teszed. De hát aki filléreskedik, az ne csodálkozzon, hogy előbb-utóbb ott tart, hogy annyiszor kellett már vennie a "legoccsóbb" cuccból, hogy két márkásat is vehetett volna a pénzén.

:up:  Ez a lényeg, ott a pont.

#2429 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 09:28

Pontosan  :up:
Én csak azért mondtam, hogy annyira azért nem kell mentegetni a tesót, mert igenis vannak ott olyan szarok (máshol is, csakhát...) amik nem alkalmasak a rendeltetésük ellátására. Oda kell figyelni vásárláskor, a tesóban az ilyenek miatt különösen, ezt mondom.
Sőt műszaki cikket én inkább megfelelő szakboltból, mint multitól vennék.

#2430 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 09:37

Idézet: Joooe - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 9:28

mert igenis vannak ott olyan szarok (máshol is, csakhát...) amik nem alkalmasak a rendeltetésük ellátására.

Éppen azért, mert a csőlátású olcsójánosok azokat viszik, mint a cukrot. Nem tanul a hibájából, ha két nap múlva bekrepál, akkor is ugyanazt fogja venni, pedig ott van a polcon kettővel mellette a háromszor-négyszer annyiba kerülő márkás cucc, amit még évekig használhat egészséggel, de nem, mert ő akkor is okosabb, inkább vesz tízszer háromezer forintosat, mint egyszer tízezer forintosat, őt nem húzzák csőbe. Amíg ilyenek uralják a Tescokat, addig a polcokon is ott lesz a gagyi, hadd jöjjön a bevétel. Ott van a minőségi cucc is, csak észre kell venni.
És ez nem a Tesco hibája, ha kereskedő lennék, én ugyanígy csinálnám. :)

Idézet

Sőt műszaki cikket én inkább megfelelő szakboltból, mint multitól vennék.

Ezaz. Sokan viszont megveszik a multiban, "hamá' eccör legyöttünk kocsival."

#2431 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 10:19

Pedig a tescóban kapható márkás gépek még mindig csak a barkács kategóriába tartoznak, Black&decker, zöld Bosh, stb., ráadásul olyan áron, hogy azon az áron vagy egy picit drágábban szakboltban ipari minőségű gépet lehet venni....

#2432 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 10:29

Csak nekem van déja vu érzésem, vagy ezt a gagyi vs. márkás műszaki cikk témát már egyszer kiveséztük?  :confused:
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#2433 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 10:36

Már mindent kiveséztünk egyszer-kétszer...

#2434 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 10:56

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 8:26

Értő olvasás. *Macika* nem mondta egy szóval sem, hogy a vásárló a hibás, azt mondta, hogy a hibás termék miatt a Tesco ugyanúgy hibáztatható, mint a vásárló, aki megvette. Vagyis semennyire, mert nem a Tesco saját gyártmánya. A Tesco meg nem fogja újraMEO-zni, mert ugye azt a gyártónak már el kellett (volna) végeznie.

Idézet

Amennyiben van olyan termék, ami meghibásodik, silány minőségű, akkor az annak a gyártónak a szégyene, aki gyártotta, az, aki forgalmazza, az pont annyira felelős, mint aki megvette.

Idézet

A vásárló nem tudhatja, hogy az adott termék 3 használat után elromlik, miért is lenne ő érte a felelős?

Értő olvasás. Azt mondta, hogy a vásárló is annyira hibás, mint a TESCO. A vásárló nem tehet róla, hogy az adott termék elromlott, igy nem is hibáztatható.

#2435 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 11:02

Idézet: zako - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 10:29

Csak nekem van déja vu érzésem, vagy ezt a gagyi vs. márkás műszaki cikk témát már egyszer kiveséztük?  :confused:

Itt most nem gagyi vs. márkás cikk párbajról van szó, hanem az árakról. Hogy a Tesconak csak azért éri meg gagyit adni olcsón, mert sok ökörgyerke bemegy, és megveszi, mert pár fillérrel olcsóbb. Ha tudatos vásárlók (majd talán kétszáz év múlva többen lesznek :) ) mennének a Tescoba, akiknek nem az az első szempont, hogy abban a pillanatban mi éri meg jobban, hanem abba is belegondolnának, hogy ha már egyszer lemegy fúrógépet/TV-t/mosógépet/videókamerát/bármi "tartós" műszaki/nem műszaki cikket vásárolni, akkor azt később, hónapok vagy akár évek múlva is használni szeretné, akkor megvenné a minőség(ibb)et drágábban, és a gagyi mind a Tesco nyakán maradna. Mi ennek a következménye? A Tesco rájönne, hogy a gagyi csak fölösleges kiadás, és a selejtgyárosok termékei szépen kikopnának a polcokról. Most lehet jönni az átlagfizetéssel, de én úgy vagyok vele, hogy inkább gyűjtök és megveszem két hónap múlva, mint megveszem ma és egy hét múlva már hajíthatom ki.
A szakboltokról meg annyit, hogy a vidéki felszakad a nagyvárosba havi egyszer bevásárolni, nem fogja felkajtatni az egész várost szakboltért, ha hatfejesvideót a Tesco is tart.

Idézet

Értő olvasás. Azt mondta, hogy a vásárló is annyira hibás, mint a TESCO. A vásárló nem tehet róla, hogy az adott termék elromlott, igy nem is hibáztatható.

A Tesco miért tehet róla? Ő rontotta el?

Egyébként *Macika* is ugyanilyen értelemben írta, hogy a vásárló ugyanolyan hibás, mint a Tesco, mint ahogy te írod. Egy szóval sem hibáztatta a vásárlót. Ezért írtam, hogy fuss neki még egyszer ;)

Szerkesztette: debaj 2006. 01. 16. 11:06 -kor

#2436 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 11:05

Én nemrég vittem vissza  a Tescoba egy Divx-es DVD lejátszót, műdökött, de akadt kb. 10 perc után mindennel (gyári dvd-vel is). (3 hetes volt).

Kb. 1 óráig tartott az ügyintézés, de kicserélték, ez a lényeg. Elvileg tessék-lássék módon ki is próbálta a műszaki osztály vezető vagy helyettes - nem pedig egy ilyen futkározós 18 éves pali, a garanciális problémáért direkt lehívták. Kicsit járatta - persze 2 perc után nem jött ki a hiba, de azt mondta "ááá ő láttta hogy egyszer megugrott" :D Ok, csere, szal jó volt :)

Igaz, hogy az a típus nem volt, így több mint 5000 Ft-ot rá kellett fizetni egy másikra (pont nem volt akciós az, ami 1 hete még 4000-el olcsóbb volt, de cserélni - ha már megindítottuk a folyamatot - azaz bejelentettük hogy rossz, és kitöltöttük a lapot, CSAK azzonnal lehet, nem lehet átteni más napra, vagy várakozni hátha lesz valami akció.).

Szerkesztette: Kory 2006. 01. 16. 11:07 -kor

#2437 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 11:12

Idézet: Kory - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 11:05

Én nemrég vittem vissza  a Tescoba egy Divx-es DVD lejátszót, műdökött, de akadt kb. 10 perc után mindennel (gyári dvd-vel is). (3 hetes volt).

Ez mondjuk nem Tesco, hanem Metro. Sógorom vett egy szintén divxes szintén DVD lejátszót. Két hétig bírta is, aztán karácsonykor feladta, semmit sem olvasott be. Ünnepek után persze vitte is vissza. Az ügyfélszolgálaton meglátták a hóna alatt a dobozt, ő még meg se szólalt, már mondták, hogy "DVD lejátszó? Tegye le ide, rögtön hozunk egy újat, elnézést a kellemetlenségért" :nevet:

#2438 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 11:22

Idézet: Kory - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 12:05

Kb. 1 óráig tartott az ügyintézés, de kicserélték, ez a lényeg. Elvileg tessék-lássék módon ki is próbálta a műszaki osztály vezető vagy helyettes - nem pedig egy ilyen futkározós 18 éves pali, a garanciális problémáért direkt lehívták. Kicsit járatta - persze 2 perc után nem jött ki a hiba, de azt mondta "ááá ő láttta hogy egyszer megugrott" :D Ok, csere, szal jó volt :)

Igaz, hogy az a típus nem volt, így több mint 5000 Ft-ot rá kellett fizetni egy másikra (pont nem volt akciós az, ami 1 hete még 4000-el olcsóbb volt, de cserélni - ha már megindítottuk a folyamatot - azaz bejelentettük hogy rossz, és kitöltöttük a lapot, CSAK azzonnal lehet, nem lehet átteni más napra, vagy várakozni hátha lesz valami akció.).

Akkor azért sikerült átvágniuk egy kicsit, csak hogy tudj róla. A csere csak ugyanolyanra való cserét jelent. Ha nincs, vagy ad önszántából egy jobbat  :rolleyes: , vagy ott helyben vissza kell adni a teljes vételárat, esetleg ha jó vagy hozzá, és szeretnéd, levásárolod valami másra vagy erre a drágábbra. De olyan nincs, hogy te most köteles vagy ott helyben ráfizetni - LOL, levásárlásra Mo-on nem kötelezhetnek senkit, ugyanis nem szerepel egyetlen jogszabályban sem...
Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#2439 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 11:57

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 11:02

Egyébként *Macika* is ugyanilyen értelemben írta, hogy a vásárló ugyanolyan hibás, mint a Tesco, mint ahogy te írod. Egy szóval sem hibáztatta a vásárlót. Ezért írtam, hogy fuss neki még egyszer ;)

Én azt mondom, hogy a vásárló nem hibás.

#2440 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 12:11

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 11:57

Én azt mondom, hogy a vásárló nem hibás.

:offtopic:
Tudom, de ő is ezt mondta. Olvasd csak:

Idézet: *Macika*

A TESCO nem gyárt fűszegélynyírót. Vannak gyártók, akiknek forgalmazza a temékeit.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.