HWSW Informatikai Kerekasztal: Tesco - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tesco

#2501 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 20. 09:24

Idézet: carcass - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 8:02

Nekünk is jót akarhattak, amikor tegnap hiába is vártuk a sportszereknél a kollégát, csak nem jött.

Ott nincs kiscsengő, mint az üvegvisszaváltónál vagy a műszaki pultnál?

#2502 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 14:48

Idézet: Ariadne - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 9:18

Lehet, hogy nem írtam egyértelműen, de én is kint éltem, több mint fél évig. Ráadásul "csóróként", mert ösztöndíjas egyetemista voltam, szóval kénytelen voltam a "gazdaságos" megoldásokkal tapasztalatokat gyűjteni... Megérte.  :)

A fogarasi úti tecsó szintjén koszos és elhanyagolt üzletet ott nem sikerült találnom, pedig jártam külvárosi olcsó üzletlánc üzletébe is vásárolni, de még az is kulturáltabb hely volt...  :(

Egyébként egyetértek veled.  :juggle:

Koszos és elhanyagolt?
Lehet.
Ilyenné teszik a kedves vevők. Szomorú, hogy odasz.rnak, ahol esznek.

De hát ezt is tanulni kell még.
Gondolkoztál már ma?

#2503 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 15:27

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 14:48

Koszos és elhanyagolt?
Lehet.
Ilyenné teszik a kedves vevők. Szomorú, hogy odasz.rnak, ahol esznek.

De hát ezt is tanulni kell még.

Tanulni???
Abban a kultúrában, ahol az az alapvető felfogás, hogy én megtehetem, mert egyedül teszem, azt meg a szolgáltató el tudja intézni, hisz csak 1 :eek:  csikket dobtam el, demásnetegyeugyaneztmertazbántjaámazénszememetvazze  :down:
Az egoista szemlélet ellen mit lehet tenni?
Hiába nevelem a lányom erre, ha mindenhol ezt látja defaultnak, előbb utóbb (sajnos) átnevelik. Bár próbálok ez ellen tenni, de szélmalomharcnak tűnik. Ha meg rászólok valakire hú bazz.. aztán fuss, mert kampec.

#2504 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 15:37

Idézet: roo760 - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 16:27

Tanulni???
Abban a kultúrában, ahol az az alapvető felfogás, hogy én megtehetem, mert egyedül teszem, azt meg a szolgáltató el tudja intézni, hisz csak 1 :eek:  csikket dobtam el, demásnetegyeugyaneztmertazbántjaámazénszememetvazze  :down:
Az egoista szemlélet ellen mit lehet tenni?
Hiába nevelem a lányom erre, ha mindenhol ezt látja defaultnak, előbb utóbb (sajnos) átnevelik. Bár próbálok ez ellen tenni, de szélmalomharcnak tűnik. Ha meg rászólok valakire hú bazz.. aztán fuss, mert kampec.

:offtopic: Mondjuk a franciáknak van egy rossz szokása, ami régebben nem volt jellemző kis hazánkban, mostanában viszont ez is kezd elharapózni: a szemetelés. Megy a párizsi lakos az utcán, megeszi a csokiját és elhullajtja a papírját maga után, csak így egyszerűen, öt méterre egy kukától. Egy barátnőm megcsinálta, hogy felvette, a szemetelő nő után ment, kedvesen rámosolygott, odanyújtotta a papírt és azt mondta neki: elnézést, de ezt elhagyta az előbb. A nő elvette a papírt és elhúzott gyorsan...  :D

Az más kérdés, hogy nekik némi mentségük is van erre a viselkedésre, ugyanis pl. a Champs Elysées teljes hosszán nincsen (írd és mondd) egyetlen darab kuka sem - nuku! Félnek a robbantásoktól vagy mi, na de hát akkor is! Az ember kénytelen az almacsutkáját kilométereken át hurcolni, hogy találjon valahol egy szemetest, az utcákon és a középületekben egyaránt... Azért ebben jobbak vagyunk, és remélem ez így is marad.  :)

Szerkesztette: Ariadne 2006. 01. 20. 15:43 -kor

Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#2505 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 15:45

Idézet: Ariadne - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 15:37

:offtopic: Mondjuk a franciáknak van egy rossz szokása, ami régebben nem volt jellemző kis hazánkban, mostanában viszont ez is kezd elharapózni: a szemetelés. Megy a párizsi lakos az utcán, megeszi a csokiját és elhullajtja a papírját maga után, csak így egyszerűen, öt méterre egy kukától. Egy barátnőm megcsinálta, hogy felvette, a szemetelő nő után ment, kedvesen rámosolygott, odanyújtotta a papírt és azt mondta neki: elnézést, de ezt elhagyta az előbb. A nő elvette a papírt és elhúzott gyorsan...  :D

Az más kérdés, hogy nekik némi mentségük is van erre a viselkedésre, ugyanis pl. a Champs Elysées teljes hosszán nincsen (írd és mondd) egyetlen darab kuka sem - nuku! Félnek a robbantásoktól vagy mi, na de hát akkor is! Az ember kénytelen az almacsutkáját kilométereken át hurcolni, hogy találjon valahol egy szemetest, az utcákon és a középületekben egyaránt... Azért ebben jobbak vagyunk.  :)

Örülnöm kellene, hogy a "kultúrnyugati" francia még rosszabb, mint mi, de nem megy.
Attól, hogy a francia tehén is döglik, nekem nem kevésbé fájó a sajátomat siratni.
És ezt nem ellened írtam, inkább melléd széljegyzetnek

#2506 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 16:05

Az más kérdés, hogy nekik némi mentségük is van erre a viselkedésre, ugyanis pl. a Champs Elysées teljes hosszán nincsen (írd és mondd) egyetlen darab kuka sem - nuku!

Ez nem mentség!
Pont a francia az, aki mindenért képes az utcára menni tüntetni.
(lásd bevándorlók 2005 év vége, mezőgazdasági támogatás 2004 stb.)
Bezzeg kukáért a sugárútjukra  :reklamacio: 
Hol az a nagy ÉNIRÁNYÍTOKMERTÉNVAGYOKANÉP szellem? Eszükbe se jut.
Bezzeg a mi vagyunk a szex országa (fürdeni minek?), meg a sajt, bor hazája stb..
Könnyű az ősökből élni, ...egy darabig. Aztán??? Egoisták, leragadt konzervatívok.
Tisztelet annak a kivételnek, amelyik hajlandó nyitni és tud élni a korral.

Sajnos ebben hasonlítunk.
Édeskevés a tradíciókat felemlegetve élni, tenni is kell(ene) valamit.
Pl. megehetjük egyben a szegény ARANYCSAPATOT, amikor ez van a fociban, mint most.
Megehetjük MÁTYÁSt, amikor a legendái ma szart se számítanak.
Megehetjük SZÉCHENYIt, amikor ma csak negatív kampányban használják.
Sorolhatnám még, de minek. Úgyis érted. Amíg hátra nézünk -nem egyénileg, az lóf*szt nem ér sajnos, (bár az ÁLLAMPOLGÁR hol kezdhetné)- addig ezzel kell együtt élni.

Szerkesztette: roo760 2006. 01. 20. 16:06 -kor

#2507 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 17:15

Az más kérdés, hogy nekik némi mentségük is van erre a viselkedésre, ugyanis pl. a Champs Elysées teljes hosszán nincsen (írd és mondd) egyetlen darab kuka sem - nuku! Félnek a robbantásoktól vagy mi, na de hát akkor is! Az ember kénytelen az almacsutkáját kilométereken át hurcolni, hogy találjon valahol egy szemetest, az utcákon és a középületekben egyaránt... Azért ebben jobbak vagyunk, és remélem ez így is marad.  :)

Izé, javaslom baktass egyszer végig fehérváron pl a budai úton. Max a buszmegállóban találsz kukát -- jó esetben
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#2508 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 17:35

Idézet: roo760 - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 17:05

Ez nem mentség!
Pont a francia az, aki mindenért képes az utcára menni tüntetni.
(lásd bevándorlók 2005 év vége, mezőgazdasági támogatás 2004 stb.)
Bezzeg kukáért a sugárútjukra  :reklamacio: 
Hol az a nagy ÉNIRÁNYÍTOKMERTÉNVAGYOKANÉP szellem? Eszükbe se jut.
Bezzeg a mi vagyunk a szex országa (fürdeni minek?), meg a sajt, bor hazája stb..
Könnyű az ősökből élni, ...egy darabig. Aztán??? Egoisták, leragadt konzervatívok.
Tisztelet annak a kivételnek, amelyik hajlandó nyitni és tud élni a korral.

Sajnos ebben hasonlítunk.
Édeskevés a tradíciókat felemlegetve élni, tenni is kell(ene) valamit.
Pl. megehetjük egyben a szegény ARANYCSAPATOT, amikor ez van a fociban, mint most.
Megehetjük MÁTYÁSt, amikor a legendái ma szart se számítanak.
Megehetjük SZÉCHENYIt, amikor ma csak negatív kampányban használják.
Sorolhatnám még, de minek. Úgyis érted. Amíg hátra nézünk -nem egyénileg, az lóf*szt nem ér sajnos, (bár az ÁLLAMPOLGÁR hol kezdhetné)- addig ezzel kell együtt élni.

Egyetértek...  :respect: Tulképp tényleg nem jutunk semmire az összehasonlításokkal, azt hiszem. Sok eltérést lát az ember, és nem jobbak vagy rosszabbak nálunk más népek, csak egyszerűen van amit jobban csinálnak és van amit rosszabbul.

És befejezem az offolást, most gondolkozom valami frappáns tecsó vonatkozású befejezésen.  :think: Nem jut eszembe, na mindegy, péntek van...
Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#2509 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 18:19

Idézet: Ariadne - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 17:35

Es befejezem az offolást, most gondolkozom valami frappáns tecsó vonatkozású befejezésen.  :think: Nem jut eszembe, na mindegy, péntek van...

Na, akkor most raersz a heti nagybevasarlast megejteni a Tescoban :)

#2510 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 18:59

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 10:24

Ott nincs kiscsengő, mint az üvegvisszaváltónál vagy a műszaki pultnál?

Ott semmi nincs.De jó hogy nem jött, legalább nem vettünk seemit. :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#2511 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 19:57

Idézet: carcass - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 18:59

Ott semmi nincs.

De egyébként az a mókás, hogy (nem tudom, máshol hogy van, Gyöngyösön ez a helyzet) van az egész műszaki részlegre egy darab "szaki". Szerencsés vagy, ha negyedóra-félóra várakozás után "megkapod", mert amiben a "műszaki" szó benne van, mindent ő csinál, a tanácsadáson, információadáson kívül (két méterre van a vevőinformációs pult, arra nem képesek, hogy egy dobozt felbontsanak, mert a dobozon német kiosztású billentyűzet fényképe van, és a magyar nyelvű címke egy szót sem ejt arról, hogy mit is rejt a doboz, ugyan nézzünk már bele, hogy van e rajta Ű, vagy elégedjek meg a Ctrl helyett a Strg feliratú billentyűkkel. Természetesen a doboz leragasztva, fölötte egy tábla, hogy ha én bontom fel, az rongálás, úgyhogy ki kell fizetnem, de a címkét csak a műszaki pultos erős keze tudja átvágni) a kiválasztott kéttonnás hűtőszekrény teherautóra rakásáig mindent neki kell csinálnia, a többi pirospólós csak nézi nagy áhítattal. Nem valami hatékony, de biztos túl drága lenne még legalább egy pultos szintén minimálbérért.

#2512 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 20:06

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 20:57

De egyébként az a mókás, hogy (nem tudom, máshol hogy van, Gyöngyösön ez a helyzet) van az egész műszaki részlegre egy darab "szaki". Szerencsés vagy, ha negyedóra-félóra várakozás után "megkapod", mert amiben a "műszaki" szó benne van, mindent ő csinál, a tanácsadáson, információadáson kívül (két méterre van a vevőinformációs pult, arra nem képesek, hogy egy dobozt felbontsanak, mert a dobozon német kiosztású billentyűzet fényképe van, és a magyar nyelvű címke egy szót sem ejt arról, hogy mit is rejt a doboz, ugyan nézzünk már bele, hogy van e rajta Ű, vagy elégedjek meg a Ctrl helyett a Strg feliratú billentyűkkel. Természetesen a doboz leragasztva, fölötte egy tábla, hogy ha én bontom fel, az rongálás, úgyhogy ki kell fizetnem, de a címkét csak a műszaki pultos erős keze tudja átvágni) a kiválasztott kéttonnás hűtőszekrény teherautóra rakásáig mindent neki kell csinálnia, a többi pirospólós csak nézi nagy áhítattal. Nem valami hatékony, de biztos túl drága lenne még legalább egy pultos szintén minimálbérért.

Hát az egri se jobb. :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#2513 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 20:21

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 19:57

Szerintem máshol is ez van. Főleg esténként. Egyszer (részletesebben tán feljebb valahol) egy hölgyemény, akire vártunk úgy negyed órát megmutatta az ,,osztályát''. A campona tescojának, ha nem tulzok, akkor is legalább a hatodát....
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#2514 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 21:43

Az üzletpolitika: örülj, hogy olcsón kapod, nehogy már még support is kell  :eek:
Tudd mit akarsz, vedd le a polcról, fizess és mindenki boldog.
Ez a  HYPERMARKET.

Az eye to eye kontakt a kisboltok jellemzője. Ezért nem haltak még ki (+vevő lustaság :D )

#2515 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 12:08

Idézet

Tudd mit akarsz, vedd le a polcról, fizess és mindenki boldog.

Sajátos nézőpont. :rolleyes:

Bravo

#2516 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 13:35

Félig-meddig egyetértek :)

Én mindig azt szoktam mondani, hogy műszaki cikket a megfelelő szakboltból tessék venni. Ne azon spóroljon az ember, hogy nem 12 hanem 8 forintot fizet a zsemléért, hanem hogy nem ad ki tizenezer meg még nagyobb összegeket olyan dolgokra, amit nem tud használni.
Kemény és kitartó munka idővel meghozza gyümölcsét. A lustasag azonnal.

#2517 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 19:43

Idézet: roo760 - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 21:43

Az üzletpolitika: örülj, hogy olcsón kapod, nehogy már még support is kell  :eek:

Ezt ironikusan írtam, bár lehet, hogy nem jött le  :D  :D

A többi pedig tapasztalataimon alapuló szubjektív vélemény  ;)

#2518 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 19:43

Megint dupla, bocsi!!

:offtopic: Kivágom ezt a wifi rootert, állandóan fagyaszt, közben mégis dolgozik...
Hol találok irodalmat DHCP helyetti fix IP beállításokra egyszerűen? (úgy tűnik a DHCP a gyíkja)
:offtopic: vége (Pü-ben help please! )

Szerkesztette: roo760 2006. 01. 21. 19:50 -kor

#2519 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 19:49

Idézet: Joooe - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 13:35

Én mindig azt szoktam mondani, hogy műszaki cikket a megfelelő szakboltból tessék venni.

Én úgy vagyok vele, hogy a márkás holmi az a Tescoban is ugyanaz a minőség, és sajnos Gyöngyösön (de szerintem mindenhol vidéken) az a tendencia, hogy a Tesco viszonylag árbarát, a szakboltok meg úgy felnyomják az áraikat, hogy már-már alig éri meg odamenni. Ha meg felmész Pestre olcsóbb szakboltért, akkor a benzin / utazás meg tömegközlekedés miatt gyakran "amit nyertél a réven, elveszted a vámon". Márkás cuccoknak amúgysem teszkó gazdaságos garilevelük van, hanem szakszervizes.

#2520 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 19:56

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 19:49

Én úgy vagyok vele, hogy a márkás holmi az a Tescoban is ugyanaz a minőség, és sajnos Gyöngyösön (de szerintem mindenhol vidéken) az a tendencia, hogy a Tesco viszonylag árbarát, a szakboltok meg úgy felnyomják az áraikat, hogy már-már alig éri meg odamenni. Ha meg felmész Pestre olcsóbb szakboltért, akkor a benzin / utazás meg tömegközlekedés miatt gyakran "amit nyertél a réven, elveszted a vámon". Márkás cuccoknak amúgysem teszkó gazdaságos garilevelük van, hanem szakszervizes.

Igazad van, de az általad említett szituban tudod mit akarsz venni és nem az ár láttán dobod a kosárba kb, ilyen módon:

"húúúú de jó lenne egy DVD lejátszó hazára, jééé itt van pont egy a polcon noname xy akcióóóós 8e. Ft-ért, hát ez a hülyének is megéri, pont ezt akartam....2
Aztán otthon meg az istennek se úgy megy, mint amit elképzeltem  :D Ezt nem kell így tenni...
Szvsz

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.