HWSW Informatikai Kerekasztal: Tesco - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tesco

#2721 Felhasználó inaktív   biglaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 30. 08:14

Idézet: vatom - Dátum: 2006. jan. 29., vasárnap - 18:34

Ezzel teljes mértékben egyetértek, manapság már akár legálisan is megveheted a diplomádat. Pl GDF.

:offtopic:

Ezt azért részben cáfolom. Nálunk 100 emberből, ha 25 tudta csak megcsinálni a diplomát. 8 év alatt...

És ne a fennmaradó 75-ből induljunk ki.

#2722 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 08:48

Idézet: biglaci - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 8:14

:offtopic:

Ezt azért részben cáfolom. Nálunk 100 emberből, ha 25 tudta csak megcsinálni a diplomát. 8 év alatt...

És ne a fennmaradó 75-ből induljunk ki.

Lehetséges, hisz gondolom ők is azt hitték amit én, s nem vették elég komolyan még a minimális követelményeket sem. Mégis felháborító a tandíj mértéke. Egyáltalán nem áll arányosságban a kapott diploma keresettségével. Most már abbahagyom az  :offtopic: -ot. Szidjuk a Tescot és majd csinálok egy külön GDF topikot  :D

#2723 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 08:56

Idézet: reandre - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 16:07

és az ÁNTSZ kimegy megvizsgálni (márha kimegy),

Abban az egyben biztos lehetsz, ismerem az egri ÁNTSZ-t, csak arra várnak, hogy mehessenek, minden reggel, 9-9,30 körül mindenki felkerekedik és nyakába veszi az egész megyét :D
végül is ez a dolguk
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#2724 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 09:24

Idézet: kisködmön - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 7:34

Ezzel az elvvel semmi bajom, én is ezt szeretném...

A megvalósítással vannak gondok. Tapasztalatom szerint Európában a nagyáruházakban is rámmosolyog a pénztáros, meg "beszélgethetek" az eladóval, nem beszélve arról, hogy köszön is, amikor hozzám fordul vagy megszólítom (nem tegezve!)

Sajnos nem fogok tudni idézni, vagy linkelni, csak az emlékeimből merítek.

Néhány éve (talán 4-5) olvastam egy hosszú tanulmányt egy gazdasági lapban (HVG?), ami arról szólt, hogy míg nálunk a kisboltok kihalófélben vannak és a multik futnak fel, addig kint ez a tendencia már megfordult és egyre inkább szeretik a sarki fűszerest.
Fő okként a robotszerű bevásárlástól való ódzkodást, az emberi kapcsolat hiányát hozták fel a hyperekkel szemben.

Ha ez igaz (gondolom igen), akkor "nyugat"-on már csak gazdasági okokból is érthető, hogy keményen szűrik a multik humán menágerei a melósokat IQ szerint. Talán ott rájöttek, hogy barátságosabb légkört kell kialakítani a nagyobb forgalom érdekében és ezt nem csak reklámokban kell sugallni. Ennek záloga pedig a dolgozó. Ha ő nyugodt körülmények közt dolgozik sokkal empatikusabb lesz a vevőkkel szemben. És nem a munkaerőn spórolnak: 3 ember munkáját nem 2 végzi. Így nagyobb a költség, de még nagyobb lenne a bukta a forgalom kiesése miatt. Plusz szvsz a pénztáros nem azon gondolkodik meló alatt, hogy fér ki a minimábérből.

Ez itthon még nem így van. A normálisabb körülmények, jobb, de drágább munkaerő nem hozna annyi plusz bevételt, mint amennyi a költsége. Nekünk magyaroknak egyenlőre jó a koszos áruház is, elviseljük, ha üveges tekintettel félvállról vesz a dolgozó (ha találunk). Ezt eleve bele is kalkuláljuk vásárlás előtt.
Majd itt is meg fog változni, törvényszerű a dolog, csak ki kell várni.

#2725 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 09:35

Ajánlom mindenkinek >EZT<
Hogy tetszik? :D
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#2726 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 10:04

Idézet: roo760 - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 9:24

hogy míg nálunk a kisboltok kihalófélben vannak és a multik futnak fel, addig kint ez a tendencia már megfordult és egyre inkább szeretik a sarki fűszerest.

Németországban pl. nincs is Tesco. Ott nincs az ilyenre igény, van egy-két Kauflandjuk (amolyan félátmenet a hipermarket és a pláza között), meg rengeteg szupermarket, de azok sem nagyobbak, mint itthon bármelyik vidéki Profi vagy Plus.

#2727 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 10:23

Idézet: carcass - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 9:35

:lol:

#2728 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 10:23

London belvárosában láttam Tecsókat, sarki fűszeresnek álcázva! Komolyan, ha jól emléxem Tecsó Express vagy ilyesmi volt a nevük, 30m2, 5 polc, kétféle kenyér, és kész... A csokiválasztékuk is kimerült a Mars és társai kategóriában.  :eek: Remélem ezeket nem akarják áthozni, jó helyen vannak az ilyen üzletek odaát.  :D
Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#2729 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 11:58

Idézet: vatom - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 4:19

8 félév ára, azt hiszem  :D

Ha jól olvasom, akkor jártál oda és mégse sikerült. :D

#2730 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 12:38

Idézet: carcass - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 9:35

Ez minden Tesco őrültnek megvan már szerintem  :lol:  :Đ
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#2731 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 12:45

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 11:58

Ha jól olvasom, akkor jártál oda és mégse sikerült. :D

Ááá! Csak jelentkeztem, aztán tájékozódtam majd visszaléptem de valami nagyon megfoghatta őket bennem, mivel még 2 évig próbáltak utána odaédesgetni.  :D

#2732 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 30. 13:52

Idézet: roo760 - Dátum: 2006. jan. 29., vasárnap - 12:32

Hússal való érintkezés előtt mindig moss kezet, ezt kérd az eladótól is (főleg, ha pénzzel is foglalkozik közben!)
Disznóvágásnál, ami leesik a földre, az a kutyáké stb...

Ahamm, ha ennyire veszélyes lenne, akkor  fél ország kihalt volna, húsiparban az aprólék meg egy csomó cucc alapban a földre hullik kupacba. Igen, ugyanazzal a csizmával mászkálunk át rajt, amivel az udvaron, meg a budiban járunk :D
Make love not Wor.

#2733 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 14:21

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 10:04

Németországban pl. nincs is Tesco. Ott nincs az ilyenre igény, van egy-két Kauflandjuk (amolyan félátmenet a hipermarket és a pláza között), meg rengeteg szupermarket, de azok sem nagyobbak, mint itthon bármelyik vidéki Profi vagy Plus.

Kivéve a karslruhe-i Wertkauf (már 1998-ban), ami még mindig nagyobb, mint az itthoni legnagyobb Tescok. ;) Ráadásul kétszintes.

#2734 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 14:51

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 13:52

Ahamm, ha ennyire veszélyes lenne, akkor  fél ország kihalt volna, húsiparban az aprólék meg egy csomó cucc alapban a földre hullik kupacba. Igen, ugyanazzal a csizmával mászkálunk át rajt, amivel az udvaron, meg a budiban járunk :D

Hozzá tudnék szólni, de talán nem is kell.  :(
Ez magáért beszél.

#2735 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 01. 30. 18:41

Végülis, azt is lehet mondani. :)

Idézet

Aldi              Discount Store    Germany - Private          www.aldi.de
Edeka              Small Supermarket  Germany - Independent  www.edeka.de
Extra            Supermarket      Germany - Metro                    www.extra.de
Kaiser    Supermarket      Germany - Tengelmann          www.kaiser.de
Lidl              Discount        Germany -Private                www.karriere-bei-lidl.de
Metro            Cash and carrry      Germany - Metro                    www.metro24.de
Minimal  Supermarket      Germany - Rewe                    www.minimal.de
Penny              Discount          Germany - Rewe        www.penny.de
Rewe              Small Supermarket      Germany - Independent          www.rewe-dersupermarkt.de
Real            Hypermarket  Germany - Metro      www.real.de
Tengleman  Supermarket            Germany                      www.tengelmann.de

A szakemberek jogos keserve, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyniok a haszontalan dolgokat.

#2736 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 19:52

Idézet: komi28 - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 13:38

Ez minden Tesco őrültnek megvan már szerintem  :lol:  :Đ

Akkor csak én vagyok lemaradva.. :dance:

Bravo

#2737 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 20:05

Idézet: carcass - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 19:52

Akkor csak én vagyok lemaradva.. :dance:

Én is :hemuveg:

#2738 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 21:06

Hááát, mint Németországban az elmúlt 20 évben kb. 30 hónapot kint töltött ember mondhatom, hogy tévedsz.
Nem tudom, merre jártál, de nagyon komoly ÓRIÁSIU méretű üzleteik vannak a városokon kívül.
Mellesleg meg ott van nekik TESCO helyett az ALDIjuk, ami sokkal rosszabb, mint a TESCO, de még a PLUS is alacsonyabb nívójú szerintem. Majd megtudjuk, még tán az idén, vagy jövő év elején jönnek hozzánk is, le akarják törni a TESCO árait.
Mellesleg kint ezeket az üzleteket (Aldi, Plus) a bevándorlók veszik igénybe szinte kizárólag, meg a kinti lecsúszott bennszülöttek (nem sok echte németajkú van közöttük).

Bevallom, Kauflandról még egyáltalán nem hallottam Németországban, csak KaufHof-ról és KaufHalle-ról. Meg Karstadtról és még sorolhatnám a böhömnagy 5-6 szintes áruházak neveit.
Gondolkoztál már ma?

#2739 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 21:12

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 21:06

Bevallom, Kauflandról még egyáltalán nem hallottam Németországban, csak KaufHof-ról és KaufHalle-ról. Meg Karstadtról és még sorolhatnám a böhömnagy 5-6 szintes áruházak neveit.

Aztán utánakerestem a KaufLandnak, van nekik többszáz üzletük Németországban, furcsa, hogy nem találkoztam eggyel sem eddig.
Gondolkoztál már ma?

#2740 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 23:06

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 21:06

Mellesleg kint ezeket az üzleteket (Aldi, Plus) a bevándorlók veszik igénybe szinte kizárólag, meg a kinti lecsúszott bennszülöttek (nem sok echte németajkú van közöttük).

2-3x voltam itt Svédországban a Lidl-ben, és itt is inkább a külföldiek vásárolnak ott (Arabok, Jugoszlávok, Törökök).
Édekes módon itt nincs hipermarket, nem láttam még akkora üzletet mint otthon az Auchan, Cora, Tesco.

Szerkesztette: Lipton 2006. 01. 30. 23:11 -kor

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.