HWSW Informatikai Kerekasztal: Tesco - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tesco

#201 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 26. 20:40

BAUM*X:

Faterommal kimentünk sarokcsiszolót venni. Kinéztünk egy B&D-t, na jó, megvesszük. Megyünk a pénztár felé, akkor pakolják ki a MADE IN CHINA márkájú akciós cuccokat. Egy csomagban volt ebből 1db ütvefúró, 1db sarokcsiszoló, 1db dekopírfűrész, ugyanannyiért mint a B&D egymagában.
Gondoltuk megvesszük inkább ezt.
2 héten belül mindhárom motorja leégett, ez a minőség :D .
Legalább le lehetett vásárolni az árát...

Soha ne vegyetek tetves kínai cuccot... :D
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#202 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 02. 26. 21:17

ne aggódj, a b&d is kínai.
csak az egy minőségibb kivitel.
láttam már 15000-ért hilti utánzatot is.

#203 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 27. 00:59

idézet:
Ezt írta Maxtreme 666:
Asszongya 850 Mhz MMX kompatibilis processzor. Mondjom má nekem valaki 1 olyan cpu fajtát 850-esbe ami nem mmx compatibilis :D[/quote]
Ultrasparc III
MIPS R12000
PA-RISC8800

Najo, inkabb nem kotexek;>

#204 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 27. 01:26

idézet:
Ezt írta Syner:
BAUM*X:

Faterommal kimentünk sarokcsiszolót venni. Kinéztünk egy B&D-t, na jó, megvesszük. Megyünk a pénztár felé, akkor pakolják ki a MADE IN CHINA márkájú akciós cuccokat. Egy csomagban volt ebből 1db ütvefúró, 1db sarokcsiszoló, 1db dekopírfűrész, ugyanannyiért mint a B&D egymagában.
Gondoltuk megvesszük inkább ezt.
2 héten belül mindhárom motorja leégett, ez a minőség :D .
Legalább le lehetett vásárolni az árát...

Soha ne vegyetek tetves kínai cuccot... :D
[/quote]

Ne aggódj, a B&D sem egy profi cucc, legfeljebb nem ég le, de tuti hogy komoly munkára használhatatlan. Azt inkább nem írom le, hogy egy Makita vagy Hilti árán hány B&D-t vehetnél, igaz, ezekből nem kell hetente venni egy párat... :) Egyébként még örülhetsz, hogy nem robbant föl a kezedben, mert ilyet is hallottam.
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#205 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 27. 02:21

Zako!

Ez hivatalos Tecsó dolgozói álláspont, vagy csak Inteles gőg?
Szvsz a B&D legtöbb cuccát szintén távol keleten gyártják, csak éppen válogatnak a gyártók között. Ergó: nem a származási hely lehet a mérvadó, hanem a hihető ár/érték arány. Vagyis ha hármat lehet kapni egy árán, az gyanus. De ha háromszor annyiba kerül egy Makita, az meg azért tűnik átvágásnak.

Ja, el is felejtettem ezzel kezdeni: nem értek hozzá. Csak Tescoba járok én is.

#206 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 27. 08:09

idézet:
Ezt írta Syner:
Ha jól tudom van egy törvény, ami szabályozza, hogy mi minősül a vásárlók megtévesztésének...
Ugye?

És szerintetek az, hogy egy konfigban "Intel Pentium 4 Celeron" proci van nem minősül ennek?

Mert én úgy tudom, hogy az Intel terméklistája szerint van olyan, hogy: -Intel Pentium 4 processzor
-Intel Celeron processzor
-de "Pentium 4 Celeron" az nincsen
(az alnevek most nem fontosak)

Na, mit szóltok? :D :D :D
[/quote]

Körülnéztem a B..apesti P.acban, mégis az üzletek hogy írják. Pár példa:

V.sion:
-1300Mhz Celeron
-1700Mhz P4 Celeron 478...
Bl..fish:
-Intel Celeron 200Mhz...
A.ua:
-Celeron 1200
-Celeron 2000...
M.str.l:
Intel Celeron (PPGA) 500
Intel Celeron II FC-PGA (Tualatin) 1100
Intel Pentium 4 Celeron S478 1.7Ghz

Amúgy:
Intel® Pentium® 4 valamint
Intel® Celeron® van, szerintem. Röviden: igazad van. :D :D

#207 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 27. 08:12

idézet:
Bl..fish:
-Intel Celeron 200Mhz...
[/quote]

Szóval az 2000Mhz akart lenni. (Miért nem szerkesztettem? Azértmertcsak. :D )

#208 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 27. 08:59

idézet:
Ezt írta mckay:
Zako!

Ez hivatalos Tecsó dolgozói álláspont, vagy csak Inteles gőg?
Szvsz a B&D legtöbb cuccát szintén távol keleten gyártják, csak éppen válogatnak a gyártók között. Ergó: nem a származási hely lehet a mérvadó, hanem a hihető ár/érték arány. Vagyis ha hármat lehet kapni egy árán, az gyanus. De ha háromszor annyiba kerül egy Makita, az meg azért tűnik átvágásnak.

Ja, el is felejtettem ezzel kezdeni: nem értek hozzá. Csak Tescoba járok én is.
[/quote]

Szervusz kedves barátom, látom sikerült kiheverni a többnapos mulatozást és ismét netközelben leledzel... :)

Hivatalos tescó álláspont nem lehet, merthogy már nem dolgozom ott, az Intelhez meg nem sok köze van... Viszont édesapám egy kisgépkölcsönzőben dolgozik és talán nem véletlen, hogy ma már csak Makita gépeket adnak bérbe. A legtöbb kuncsaft ugyanis - ha már egyszer kifizette a bérleti díjat - jó magyar szokás szerint addig használja a gépet, amíg csak lehet. Megtörtént eset, hogy a 24 órára kölcsönzött betonbontót egy brigád szó szerint 24 órán keresztül üzemeltette kétórás váltásokban, úgy, hogy menet közben adták át egymásnak a fogantyút. A munka végén olyan forró lett a gép, hogy egyszerűen nem tudták betenni az autóba. De kibírta és azóta is működik. Ezt próbáld megcsinálni egy B&D-rel (pláne tescó gazdaságos kisgéppel).

Többé-kevésbé egyetértek a származási helyről és az ár/érték arányról írtakkal, némi megszorítással. Nyilván csodák nincsenek, tehát 2999 forintos végfelhasználói áron egész egyszerűen nem lehet három elektromos kisgépet kínálni legálisan. A B&D árai már jobban közelítenek a reális hobby-gép árakhoz: ezért az árért kapsz egy kizárólag otthoni barkács célokra használható terméket. Ha azonban hajlandó vagy a többszörösét kiadni a B&D árának, akkor kapsz egy ipari célokra is tökéletesen alkalmas eszközt, amellyel már termelő munkát is végezhetsz.

Szóval sokkal inkább azzal van a baj, hogy sokan nem a funkciónak megfelelően választanak gépet: azt gondolják, hogy egy tescó gazdaságos fúrógép ugyanúgy használható, mint pl. egy Hilti fúró. Pedig nem.

Nekem egyébként a kedvenc életképem a "tescó család": leértékelt lila egyensusogó, kínai félcipő, és tescó gazdaságos olvasószemüveggel böngészik a leértékelt árukat és a tescó gazdaságos termékeket. A taliga tele "csíkos" termékekkel, a kutyaeledeltől a tescó gazdaságos számítógépig. A gyermek izgatott arccal rohangál a polcok közt és nem tudja eldönteni, hogy tescó gazdaságos csokit kérjen vagy tescó gazdaságos cukorkát, mert ez utóbbit ugyan nem szereti, viszont három forinttal olcsóbb.

Félreértés ne essék: a tescót lehet okosan "használni", és ki lehet fogni jó dolgokat olcsón, mert hozzánemértésből vagy hanyagságból vagy bármilyen más okból félre vannak árazva a termékek. Nekem így lett 7000 Ft-ért Acer szkennerem (azóta megnéztem és 14000-re van beárazva ugyanez :)) Sokan azonban abba a hibába esnek, hogy azt gondolják: ha itt minden van, akkor mindent itt kell megvenni. Pedig rengeteg olyan árucikk van, amelyet jobb szakboltban megvenni, a support miatt. Erre azonban maximum akkor jön rá a kedves vásárló, amikor egyszer már póruljárt a tescóban (vagy bármelyik nagyáruházban). Vagy akkor sem.

No de azt hiszem nagyon elkanyarodtunk a témától, úgyhogy ha javasolhatom térjünk vissza a bitek és byte-ok jól ismert világába :)
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#209 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 28. 06:21

idézet:
Ezt írta zako:
....Sokan azonban abba a hibába esnek, hogy azt gondolják: ha itt minden van, akkor mindent itt kell megvenni. Pedig rengeteg olyan árucikk van, amelyet jobb szakboltban megvenni, a support miatt....[/quote]

Ott a pont!
Sokan sajnos úgy vannak vele, ha már van 70ezer árucikk, akkor abból sikerül egy hónapra előre bevásárolni (elsősorban élelmiszerre gondolok).
A tes-CO-r-A-uchan háromszög előnye éppen az, hogy ki lehet fogni jó dolgokat ocsó'ért (legyen az paradicsom, narancs, írható cd vagy ahogy Te is említetted, akár scanner), de nem szabad mindent egy helyen megvenni. Szvsz, itt kezdődik az _igénytelenség_.

idézet:
No de azt hiszem nagyon elkanyarodtunk a témától, úgyhogy ha javasolhatom térjünk vissza a bitek és byte-ok jól ismert világába :)[/quote]

A topic címe "Tesco", miféle byteokról meg bitekről beszélsz??? :D :D :D ;)

(szerk: rossz helyen zártam az idézetet :-)

[ 2003. február 28.: [Black] szerkesztette a hozzászólást ]

#210 Felhasználó inaktív   Füleske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 02. 03:29

Ma voltam a tesco - ban :
Logitech pilot wheel(vezetékes , golyós) 7590 FT !!!
:eek: :eek: :mad: :mad: :confused: :confused:
Gazdaságos szemek by AOC

#211 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 02. 09:43

idézet:
Ezt írta Füleske:
Ma voltam a tesco - ban :
Logitech pilot wheel(vezetékes , golyós) 7590 FT !!!
:eek: :eek: :mad: :mad: :confused: :confused:
[/quote]

És?
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#212 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 02. 14:33

idézet:
Ezt írta lameXpert:

És?
[/quote]

Gondolom sokallja a kedves kollega az árat... Már ha róla Kép van szó...

#213 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 02. 20:47

idézet:
Ezt írta zako:

Gondolom sokallja a kedves kollega az árat... Már ha róla Kép van szó...
[/quote]

Én meg a kenyér árát sokallom :) És?
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#214 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 02. 23:24

idézet:
Ezt írta lameXpert:

[/quote]

Gondolom azért bátorkodott fent nevezett úriember ilyetén hozzászólást elkövetni, merthogy ez itt ugyebár a PÁF leend, s azon belül jelen topic "Tesco" néven egzisztál. Ergo ő úgy gondolta, ha már optikai úton észlelé a topic címével fémjelzett kereskedelmi egységben, hogy fent nevezett számítástechnikai periféria - más kereskedelmi egységek árképzéséhez képest - túlzottan magas árszintet képvisel, ezért efölött érzett haraggal elegyes felháborodásának ily módon ad hangot, melyhez joga ugyan elvitathatatlan, bár ezen közlésnek a fórum becses publikumára nézve vajmi kevés a relevanciája. Az általa adott példán felbuzdulva ezennel a nyilvánosság elé tárom mindazon termékek listáját, amelyek más kereskedelmi egységekben olcsóbban kaphatók:

1. AA jelű ceruzaelem
2. AAA jelű ceruzaelem
3. ...
.
.
.
27927. Zsúrkocsi-abrosz

Sugározz föl, Scottie. De gyorsan.

#215 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 02. 23:35

idézet:
Ezt írta zako:
.........
27927. Zsúrkocsi-abrosz
......
[/quote]

Kép :D
¤

#216 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 03. 03:12

:D
idézet:
Zako: ...ez itt ugyebár a PÁF leend, s azon belül jelen topic "Tesco" néven egzisztál. [/quote]
Vagy inkább "Teszkózz, de okosan"?
idézet:
Zako: a nyilvánosság elé tárom mindazon termékek listáját, amelyek más kereskedelmi egységekben olcsóbban kaphatók [/quote]
Most már értem, hogy a bennfentesnek nem számító vásárló miért nem láthat már a pult mögött nyájaskodni, az ő legnagyobb szomorúságára: nem léptél ki, csak alkotói szabadságra vonultál vissza a Kis Magyar Tesco-tan befejezéséig. :D
idézet:
Black: nem szabad mindent egy helyen megvenni. Szvsz, itt kezdődik az _igénytelenség_[/quote]
És mi újság az opportunity cost-tal (nagyon nagyon bocs de nem tudom a magyarul, égő :o )? Mert hogy nagyon praktikus hetente max. egyszer vásárolni, és nem pedig rohangálni pár forint haszonért szerte a városban. A fennmaradó időben pedig lehet a HWSW fórumot bújni, és akár jelen topicba írogatni, hogy miért is rossz egy helyen vásárolni... ;)

[ 2003. március 03.: mckay szerkesztette a hozzászólást ]

#217 Felhasználó inaktív   Füleske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 03. 05:45

idézet:
Ezt írta lameXpert:

[/quote]

Gratula... Tőled nem is vártam mást... Kösz...
Gazdaságos szemek by AOC

#218 Felhasználó inaktív   Füleske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 03. 06:10

idézet:
Ezt írta zako:

Gondolom azért bátorkodott fent nevezett úriember ilyetén hozzászólást elkövetni, merthogy ez itt ugyebár a PÁF leend, s azon belül jelen topic "Tesco" néven egzisztál. Ergo ő úgy gondolta, ha már optikai úton észlelé a topic címével fémjelzett kereskedelmi egységben, hogy fent nevezett számítástechnikai periféria - más kereskedelmi egységek árképzéséhez képest - túlzottan magas árszintet képvisel, ezért efölött érzett haraggal elegyes felháborodásának ily módon ad hangot, melyhez joga ugyan elvitathatatlan, bár ezen közlésnek a fórum becses publikumára nézve vajmi kevés a relevanciája. Az általa adott példán felbuzdulva ezennel a nyilvánosság elé tárom mindazon termékek listáját, amelyek más kereskedelmi egységekben olcsóbban kaphatók:

1. AA jelű ceruzaelem
2. AAA jelű ceruzaelem
3. ...
.
.
.
27927. Zsúrkocsi-abrosz

Sugározz föl, Scottie. De gyorsan.
[/quote]

Ezt kifejtenéd magyarul is ?
:rolleyes:
Gratula neked is , de itt a topikban tesco számitástechnikai cuccokról van szó.
Szóval ne offolj , ha lehet.
Másrészt mindig könnyebb a másikat fikázni , mint vmi témához kapcsolódó dolgot irni. Kösz !
Amúgy a hozzászólást azért irtam , hogy akik nem járnak tesco - ba (mert nem mindenki lakik ilyen környéken ám !) azok is lássák , hogy nem csak teljes konfig van 100 k - ért (amit hidd el a legolcsóbb kiskerben sem kapsz meg sokkal olcsóbban , pláne vidéken , szal nem értem ezen hozzászólók felháborodását),hanem igenis van olyan számitástechnikai termék a fent nevezett boltban , aminek irreálisan magas az ára.
Gazdaságos szemek by AOC

#219 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 03. 08:31

idézet:
Ezt írta Füleske:

Ezt kifejtenéd magyarul is ?
:rolleyes: ....
[/quote]

Tőled nem is vártam mást. Kösz.
¤

#220 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 03. 09:34

idézet:
Imígyen szóla mélyen tisztelt mckay barátom:
Most már értem, hogy a bennfentesnek nem számító vásárló miért nem láthat már a pult mögött nyájaskodni, az ő legnagyobb szomorúságára: nem léptél ki, csak alkotói szabadságra vonultál vissza a Kis Magyar Tesco-tan befejezéséig.
[/quote]

Nos, a pontos cím: Zen, avagy a tescóbajárás művészete. Jelen pillanatban az 1274. oldalnál tartok, épp a friss bagett vs. régi bagett témakört járom körül, de lassan haladok, mivel viszonylag nehéz korszerű szakirodalmat felhajtani ebben a témakörben, ami van, az pedig csupán francia nyelven hozzáférhető... :)

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.