HWSW Informatikai Kerekasztal: Személyi igazolvány fénymásolása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Személyi igazolvány fénymásolása Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   gepard 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 17. 23:07

Mondjuk itt van egy olyan kis probléma, amit elfelejtettetek, nevezetesen az, hogy valaki hogyan védi be magát a hamis személyi ellen...
Tökvéletlen jogász vagyok, és mindig fénymásoljuk a személyiket a szerződéseknél, mert ha utólag bejön valaki, hogy az ő nevére kötöttünk szerződést valakivel, soha nem tudom bebozonyítani azt, hogy nekem bemutattak valami iratot, csak így.
Az adatvédelmi biztos úr véleményét természetesen áttanulmányoztam, megértettem.
Amennyiben az adatvédelmi biztos úr megmondja, hogy hogyan oldjuk meg ezt a kicsi problémát, akkor boldogan tartom magam az ajánlásához - ami egyébként nem jogszabály.

#62 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 18. 13:11

Idézet: gepard - Dátum: 2004. április 18, vasárnap - 0:07

Tökvéletlen jogász vagyok, és mindig fénymásoljuk a személyiket a szerződéseknél, mert ha utólag bejön valaki, hogy az ő nevére kötöttünk szerződést valakivel, soha nem tudom bebozonyítani azt, hogy nekem bemutattak valami iratot, csak így.

Nem szeretnék kötekedni, de ha már egy jogász van itt, akkor megkérdezem: mit bizonyít egy igazolvány fénymásolata? Ez a bizonyíték egy vitás esetben megállna egy bíróság előtt? Én - gondolva mindenféle ollózásra, többszöri másolásra - kötve hiszem!

#63 Felhasználó inaktív   lac1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 15:52

Úgy gondolom, hogy a fénymásolat sem tuti a bíróság elött, nem véletlen kell közjegyzővel hitelesíteni iratokat.
Másrészt meg megértem én hogy valaki be akarja biztosítani magát a csalók ellen, de akármennyiért is ad mobilt olcsóbban, törvénytelenül akkor sem teheti meg. Mintahogy én sem lehetek uzsorás, ő sem lehet jogtalan adatgyűjtő. Csak azért mert ő valaki itt az országban

#64 Felhasználó inaktív   kenwud 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 08:56

Idézet: Tyra - Dátum: 2004. február 21, szombat - 13:42

Estleg te nem akarsz maffia okosító tanfolyamot nyitni?
Nagyon nagy butaságot csinálsz, nem megbántani akarlak,csak figyelmeztetni!
Ezt írta TromF:

Pontosan!
Ez egy olyan lehallgató rendszer, amibe mindenki önként dugja a fejét!
Ja és egy jó tanács drogdílereknek meg maffiafőnököknek: Az akksit is vegyék le a telcsiről, ne csak kikapcsolják!

nem hiszem,hogy az igazi erintetteket okitani kene.
ok nemcsak tudnak rola,de valszeg reszt is vettek eme megfgiyelorendszerek letrehozasaban.

az 1984-et en is ajanlom melegen barkinek.
nem 1X derultek mar ki igen erdekes dolgok a 20. szazadban is.

ez nem paranoia,osszeeskuves elmelet.
ezek olyan dolgok,amiket nem is nagyon cafolnak.

persze pgyafinak valahol igaza van ...
minek parazzon az aki tisztesseges ?
a valaszom csak annyi lenne,hogy a torvenyes es a tisztesseges kezd egyre inkabb elkulonulni egymastol es nem tudhatod mit hoz a jovo ...
(1 peldaval elve : Irak megtamadasa es megszallasa elvileg torvenyes (volt),az mar mas kerdes,hogy tisztesseges-e ? )

Osho szerint a 3 legrosszabb embertipus: a pap,a politikus es a gyilkos.
lehet,h igaza van.

Szerkesztette: kenwud 2004. 04. 29. 09:00 -kor

-Mi a közös a traktorban és a buziban?
- Mindkettőnek szaros a gumija.

#65 Felhasználó inaktív   lac1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 07:43

Volt erről a témáról egy topik valahol, de nem találom. Az volt benne, hogy a mobilszolgáltatók lemásolhatják-e mobilvásárláskor a személyit. persze itt sokan azt mondtzák hogy ha az ügyfél hozzájárul, ha meg nem akkor is vehet telcsit, csak lényegesebben nehezebben. Vagy épp úgy sem.
Na a mai népszabiban pont ott a cikk. A pannon szerncsétlenségére egy jogi végzettségű bátor fiatalember, akinek épp a adatnyíilvántartás az érdeklődési területe a jogon bellül, és épp mobilt akart vásárolni, na az nem nem hagyta annyiban..... és 20 millerre büntizték a pannont....
Tanulságos a cikk, olvassátok el.

#66 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 07:57

Szerintem ezt kerested: Személyi igazolvány fénymásolása

A cikk cimet megadnad, mert igy nem talalom a nol-on...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#67 Felhasználó inaktív   lac1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 10:12

Ja tényleg. pedig rákerestem.
Én nem a nolon olvastamm, hanem úgy "hardveresen"

#68 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 10:13

Idézet: lac1 - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 8:43

...
Tanulságos a cikk, olvassátok el.

Ja. Főleg az utolsó mondat.
Elköltöztem :-)

#69 Felhasználó inaktív   buga 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 10:31

itt a cikk

#70 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 11:15

Nem ertem miert kell lemasolni, de azt sem ertem miert kell ebbol ugyet csinalni. Ha nem tetszenek a feltetelek akkor nem vasarolok ott. Pont. Nem kell ezt tullihegni. Gondolom a sracnak kellett a diplomaja melle egy "ugy" is amivel bekerulhet a szakmai koztudatba... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#71 Felhasználó inaktív   lac1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 11:44

Na-na. ez a cikk a panonról szól ugyebár, és westeles, oppardon t-mobilos vagyok, és az én személyimet is lemásolták. Valakit ez izgat, valakit ez nem.
Engem konkrétan nem is az zavar hogy lemásolták, hanem inkább a mögöttes dolgok: akinek sok pénze van mindent megtehet a csóringer, én és Te meg nem.
Olyan ez mind a pókháló:

" a kicsit elkapja, a nagy meg átgázol rajta"

#72 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 12:40

Idézet: lac1 - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 12:44

Na-na. ez a cikk a panonról szól ugyebár, és westeles, oppardon t-mobilos vagyok, és az én személyimet is lemásolták. Valakit ez izgat, valakit ez nem.
Engem konkrétan nem is az zavar hogy lemásolták, hanem inkább a mögöttes dolgok: akinek sok pénze van mindent megtehet a csóringer, én és Te meg nem.

Fura. Én is T-mobilos vagyok, és rendszerint a Petőfi Sándor utcai üzletbe járok. Volt már, hogy ellopták a telefonomat, volt már, hogy javíthatatlanul elromlott, szóval nem vagyok egy telefonbuzi, de két éven belül  háromszor mentem be vanni valami cuccot. _Minden alkalommal_ megkérdezték, hogy lemásolhatják-e a személyimet. Én meg mindig mondtam, hogy köszönöm, hogy megkérdezik, de nem. Nem is másolták, tudomásulvették.

Az a gyanúm, hogy ez a dolog még csak nem is szolgáltatótól függ, hanem üzlettől. ha valahol az üzletvezető kifejezetten előírja, hogy ne másolgassák, ill. kérdezzék meg, akkor megteszik. Ha tojik rá, akkor az ügyintézők is tojnak rá. Valahogy így működhet ez.

#73 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 12:59

Össze is vontam a két topikot

#74 Felhasználó inaktív   lac1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 11:02

Igen.Biztos vannak üdítő kivételek, de egyrészt ezena topikon elhangzottak, másrészt az ujságcikk is arra enged következtetmi, hogy nem a Te eseted az általános.

#75 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 16:45

Nem egy telefont vettem már a Pannon-tól és nem is egyszer voltam benn nálunk mindig megkérdezték, hogy fénymásolhatják-e én megkérdeztem, hogy mi van ha nem? Azt mondták minden alkalommal, hogy semmi... Akkor most mi is van? És mégcsak várnom sem kellett sohasem... A kérdés után éppen úgy ment tovább a dolog, mintha a válaszom igen lett volna... Szóval szerintem nem a PGSM a gond, hanem az üzlet... Lehet, hogy nem kellene általánosítani egy eset miatt egy egész vállalatra...

#76 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 12:25

Úgy általánosságban mi a gond a személyi lemásolásával? Nem jogilag, meg adatvédelmibiztosilag, hanem csak úgy. Kit miért zavar?
Most voltam mobilozni: mindig megkérdezték, hogy lemásolhatják-e, de még a csekkről is, meg a közüzemi számláról is.

#77 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 14:49

Idézet: buga - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 11:31

itt a cikk

Ize, valaki mutatna egy linket, cikkcimet, akarmit erre a nepszabis cikkre? Mert ez a link marhara nem mukoduk nekem :(
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#78 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 09:04

Idézet: asdf - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 15:49

Ize, valaki mutatna egy linket, cikkcimet, akarmit erre a nepszabis cikkre? Mert ez a link marhara nem mukoduk nekem :(

Átrendezték az egész Népszabit. Lehetetlen megtalálni benne bármit is.

#79 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 09:07

Idézet: Yoisten - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 13:25

Úgy általánosságban mi a gond a személyi lemásolásával? Nem jogilag, meg adatvédelmibiztosilag, hanem csak úgy. Kit miért zavar?
Most voltam mobilozni: mindig megkérdezték, hogy lemásolhatják-e, de még a csekkről is, meg a közüzemi számláról is.

Valszeg régi reflex. Ha nincs szükségük valamilyen adatra, akkor minek kérik el? Pl: miért fontos az előfizetés szempontjából, hogy mióta lakom ott, ahol lakom? Vagy egy másik példa: valaki bepanaszolta a UPC-t, mert felhívta az üfsz-ot egy egyszerű kérdéssel,  megmondta az ügyfélszámát, de elkezdtek még egyéb adatokat is kérdezni tőle a telefonban: anyja neve? mikor született? Egy kérdés megválaszolásához tök felesleges.

#80 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 09:35

Idézet: ratonyi - Dátum: 2004. júl. 8., csütörtök - 10:04

Átrendezték az egész Népszabit. Lehetetlen megtalálni benne bármit is.

Az egy dolog, de a jo isten aldja meg oket. Keresek arra, hogy szemelyi, arra hogy igazolvany, arra hogy fenymasol, fenymasolas, es egyetlen marha cikk nem jon elo...

Legalabb olyan, mint amikor matav online tudakozo, IV. keruleti iskolak a kereses szempontja. Erre kidob agy 2.5 megas (!!!!) result html lapot, ami egy masodik keruleti bolcsodevel kezdodik. Sz'al monnyanak le... /erdekes modon az uj indexforumon, amellett h iszonyatsok sz@r tulajdonsaga lett es jol elcsesztek az egeszet, ezt meg birtak oldani, h topik regi linkjevel meg lehet talalni az uj motorban a cuccot..../
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.