HWSW Informatikai Kerekasztal: Bluefish Tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bluefish Tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 17. 13:35

Idézet: Bluefish üzlet - Dátum: 2004. jún. 17., csütörtök - 14:12

Üdv!
Első kérdés: Sulinet. A Sulinetes árlistában igenis előfordul, hogy két ugyanazon termék más áron szerepel. Ennek oka, hogy más beszállítótól jön az áru, és mi feltüntetjük mind a kettőt. Különbség nincs, az olcsóbbat kell megvenni!
2. kérdés: Az eladónak nem kötelessége tudnia, hogy melyik termék melyik beszállítótól jött. Ez a beszerzési vezetők gondja. Ha nem kérdezed meg az eladót, hogy ki a beszállító, ő nem fogja megkeresni neked, mert nem gondoltolvasó. Ám, ha megkéred, hogy légyszi, nézz ennek meg ennek utána, akkor viszont van jogosultsága a programban utánanézni, és meg tudja mondani.
BF

Szia!
Első válaszodra:
Ezt az eladó miért nem tudta? Pedig nagyon egyszerű kérdés, és te tudtál is rá válaszolni.
második válaszodra:
Engem nem érdekel, hogy ki a beszállító, az a lényeg, hogy minél olcsóbban megkapjam a cuccot. Nehogy már nekem kelljen őket hívogatni! Arra vagytok ti, hogy ha bemegyek a boltba, kiszolgáljatok. Ez nem történt meg sajnos. Megkérdeztem tőle, hogy akkor most mi van, utána tud-e nézni. Azt mondta, hogy nem tudja a beszállítók között mi a különbség. No comment.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#142 Felhasználó inaktív   Berra 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 23. 00:55

Üdv, Mindenkinek!

Sajnos nekem is volt már egy pár rossz tapasztalatom a Kékhallal kapcsolatban, de tanultam a hibából, így már nem vásárolok ott. De nem azért írok, hogy ezt a fantasztikus megállapítást közzé tegyem.... Érdekesnek tartom, hogy mindig van akit előretolnak magyarázkodni. Lehet itt szó személyesen az üzletben, vagy ugye akár itt is. Megpróbálja megmagyarázni azt, hogy rosszul éertelmzik az emberek a dolgokat, meg hát ők mindent megtesznek vevőért. A szavak már nagyon jól mennek, nem vitás, de a tett az már kevésbé. Ha a vevő otthagy a nagy adag pénzt akkor addig minden ok, de így is az unottság és az érdektelenség szinte mindig az arcukon tükrözödik. Ha bármiféle gondja baja van a visszatérő ügyfélnek az ott vásárolt termékkel és ezzel, a vásárló jogait tekinteve teljesen jogosan, akár 2 Forint veszteség éri a céget, mindent elkövetnek, hogy ne kelljen elkönyvelni.
A másik.. ugyan, ha vesz valaki ott egy terméket pl. 100.000 Ft-ért és tönkemegy 8 hónap múlva, de nem tudják cserélni és természetesen pénzt semmi féleképpen nem adnak vissza, esetleg 70.000 -et le lehet vásárolni..., miért teszik?? Elmondom. Mert valami nagyokos kitalálta ott ezt a amortizációs szöveget és azóta minden kis növendék ezt szajkózza szépen. Mi az, hogy nem adja viszza a vételárat? Milyen kár éri?????  :think: Beraktam a kasszájába 8 hónapja 100.000 Ft-ot és most azt ki kéne venni... ugyan hol itt a veszteség??? Hogy a nagykerker így a nagyker úgy, meg ha majd egyszer kicseréli mit csinál vele??? Mit érdekel engem?? Ő a kereskedő. Én tőle vettem, nem a nagykertől. Nem érdekelt az alkatrész utja meg a története akkor sem amikor vettem, így nem értem miért kéne hogy most hirtelen mert nekik fontos érdekeljen...  Nem kérdeztem, hogy azzal az x  haszonnal mi lesz, mennyi,  így ő mit mutogat másra, meg más dolgokra, hogy így mi lesz vele, meg az alkatrésszel, meg ez neki lehet veszteség lesz...... Lehet csak én látom így.
Remélem lesznek újabb cégek a magyar piacon még akik a jó áraik mellett a vásárlót vásárlónak tekintik, a vezetők a pénzen kivűl egy icipicit foglakoznak az emberrel is.
Hirtelen ennyi... 

#143 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 01:51

Berra amit írt vonatkozik majdnem mindegyik (számtech) boltra szerintem.

#144 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 11:43

Idézet: _Balagee_ - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 2:51

Berra amit írt vonatkozik majdnem mindegyik (számtech) boltra szerintem.

így van. Másrészt remélem, hogy nem fog a topik a Mistral-os sorsára jutni. Bár akkor abban nekem is lenne részem  ;) .
- Where are we going?
- Let's go find out.

#145 Felhasználó inaktív   szs082 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 12:46

Komoly hozzáértést tapasztaltam a kispesti üzletben! Kb. fél órája felhívtam őket, egy integrált vga-s p4 lapot kerestem, megkérdeztem hogy mit tudnak ajánlani. Az illető gyorsan megnézte és gyorsan válaszolt hogy van, AMD-s. Azt hittem hogy félreérti, vagy a szokásos készlethiányt akarja leplezni azzal, hogy AMD-st ajánl a P4 helyett, de nem így történt. Gyorsan felvilágosított hogy a P4 az gyüjtőfogalom és beletartozik az AMD is! :eek: Szerintetek??? Ha az apósomat küldöm be (Ugyanis neki kellett volna) hogy vegyen egy p4 procit és egy hozzá tartozó lapot, akkor adnak neki  aP4  proci mellé  mondjuk egy NF7-M-et??? Hihetetlen! :reklamacio:

#146 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 12:50

Idézet: szs082 - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 13:46

Komoly hozzáértést tapasztaltam a kispesti üzletben! Kb. fél órája felhívtam őket, egy integrált vga-s p4 lapot kerestem, megkérdeztem hogy mit tudnak ajánlani. Az illető gyorsan megnézte és gyorsan válaszolt hogy van, AMD-s. Azt hittem hogy félreérti, vagy a szokásos készlethiányt akarja leplezni azzal, hogy AMD-st ajánl a P4 helyett, de nem így történt. Gyorsan felvilágosított hogy a P4 az gyüjtőfogalom és beletartozik az AMD is! :eek: Szerintetek??? Ha az apósomat küldöm be (Ugyanis neki kellett volna) hogy vegyen egy p4 procit és egy hozzá tartozó lapot, akkor adnak neki  aP4  proci mellé  mondjuk egy NF7-M-et??? Hihetetlen! :reklamacio:

Hát ez nagyon :lol: Ugye nem te találtad ki? Már bocs a feltételezésért, de ennyire nem lehetnek zoknik  :D
- Where are we going?
- Let's go find out.

#147 Felhasználó inaktív   szs082 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 24. 08:16

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 13:50

Hát ez nagyon :lol: Ugye nem te találtad ki? Már bocs a feltételezésért, de ennyire nem lehetnek zoknik  :D

Nekem is majdnem kiesett a kezemből a telefon :D , de szerintem nem halucináltam, a fickó még magabiztos is volt  :cool:

#148 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 24. 09:31

Idézet: Berra - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 23:55

Mert valami nagyokos kitalálta ott ezt a amortizációs szöveget és azóta minden kis növendék ezt szajkózza szépen. Mi az, hogy nem adja viszza a vételárat? Milyen kár éri?????  :think: Beraktam a kasszájába 8 hónapja 100.000 Ft-ot és most azt ki kéne venni... ugyan hol itt a veszteség???

Ezt nem értem.
Az amortizáció az, amikor valami használat során veszít az értékéből.
Számtech cuccoknál durvább a helyzet. 18 hónap alatt elavul teljesen, ha nem használják akkor is. 6 havonta feleződik az értéke (egy konfignak, procinak vagy VGA-nak), nem lehet, hogy ők erre gondoltak?
(Mondjuk akkor nem kéne barchobázniuk ...)
Ellenben milyen kár éri őket?
Ha pont ugyanolyan cuccra cserélik, akkor semmi.
Hiszen azt már kevesebbért kapja meg, mint eredetileg.
Na de ha le akarja valaki vásárolni. Teszem azt a 100.000-es VGA most ér 65.000-et, ha a bolt visszaküldi a nagykernek, akkor ők kapnak egy 65e értékű árut, és bebukták a különbözetet.
Nekem úgy tűnik, hogy akkor buknak mondjuk 35e-t, vagy nem?  :think:

Szerkesztette: Inquisitor 2004. 06. 24. 09:32 -kor

.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#149 Felhasználó inaktív   EG0 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 25. 17:54

Szerintem két lehetőség van:
- A nagyker kicseréli ugyanolyanra, akkor a vevő kap ugyanolyat és kész (legfeljebb vár 3 hetet, ha nem hajlandó, akkor tényleg kapjon kevesebbet)
- A nagyker nem tudja ugyanolyanra kicserélni (3-4 héten belül), akkor a vevő visszakaphatja a pénzét, ami azóta egyébként kevesebbet ér
Minden más mellébeszélés, nem?
..kész a gépem (2005-ben nem fogom fejleszteni, becsszó)!

#150 Felhasználó inaktív   Berra 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 06. 26. 21:57

Idézet

... Teszem azt a 100.000-es VGA most ér 65.000-et, ha a bolt visszaküldi a nagykernek, akkor ők kapnak egy 65e értékű árut, és bebukták a különbözetet...

Aham. De ez csak akkor van, ha valamilyen sufnituning nagykerből lett az adott termék vásárolva. Ha normális nagykertől lett véve minden további nélkül visszaszámlázza az eredeti árat vagy jóváírja a következő számlán. Hidd el, hogy így van, mert működik a dolog. Az pedig a az adott bolt problémája, ha nem tudja érvényesíteni a garit a nagyker felé normálisan. Ennek viszont ne a vevő igya meg a levét...

Szerkesztette: Berra 2004. 06. 26. 22:00 -kor

#151 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 27. 09:04

Idézet: Berra - Dátum: 2004. jún. 26., szombat - 22:57

Aham. De ez csak akkor van, ha valamilyen sufnituning nagykerből lett az adott termék vásárolva. Ha normális nagykertől lett véve minden további nélkül visszaszámlázza az eredeti árat vagy jóváírja a következő számlán. Hidd el, hogy így van, mert működik a dolog. Az pedig a az adott bolt problémája, ha nem tudja érvényesíteni a garit a nagyker felé normálisan. Ennek viszont ne a vevő igya meg a levét...

:nevet2:

Ezt a "jóváírja az eredeti árat" dolgot ugye te sem gondoltad komolyan? Szerinted hány nagyker működik így?
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#152 Felhasználó inaktív   EG0 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 27. 18:37

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2004. jún. 27., vasárnap - 8:04

:nevet2:

Ezt a "jóváírja az eredeti árat" dolgot ugye te sem gondoltad komolyan? Szerinted hány nagyker működik így?

Miért, hogy működik, és melyik nagykerről beszélsz?

#153 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 19:17

Idézet: EG0 - Dátum: 2004. jún. 27., vasárnap - 19:37

Miért, hogy működik, és melyik nagykerről beszélsz?

Maradjunk annyiban, hogy mindegyik amit én ismerek (kb. 40 db) cseréli ugyanolyanra, ha tudja. Ha nem, ad helyette árában másikat (árában itt a kb. aktuális árat számolja, pl. ha visszaviszel egy 32/10/40 es LG írót, akkor ad helyette egy 52/24/52-est, de egy Asus Ti4200 helyett kaptunk már FX5200at is, azzal az indokkal hogy kb. most ennyit érne :mad: )

Nagyon sokszor adnak pl. olyan alaplapot garanciába, amit ők javítottak pl., vagy javítva kaptak vissza a gyártótól, halálra van forrasztva meg ilyenek  :eek:
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#154 Felhasználó inaktív   drojid 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 20:27

Eh csak rossz helyre írtam, de int21h felnyitotta a szemem (thx) :omg:
No igen, kereső... nem gondoltam, hogy erre a boltra ilyen sok panasz van... bár gondolhattam volna.
Postolom még1x, ne utáljatok ki, első post ...

Sajnos ma újabb bolttal találkoztam, ahol minden fontosabb, mint a vevő, jelen esetben én.

A Nyugatinál levő Bluefish számítástechnikai üzletben sajnos vettem egy USB-s memóriakártya-olvasót. Csak a munkahelyre beérve vettem észre, hogy rossz kábel volt belecsomagolva, nem a sajátja, hanem egy USB-s hosszabbító.

Délután megpróbáltam kicseréltetni, de az eladó (Sz. Imre?) csak nézett rám, hogy ilyennel nem találkozott, nem is lehetett a dobozban másik kábel, mit próbálok "ügyeskedni". Azt mondta, nem cseréli ki a kábelt, de vehetek egyet majdnem 1400 Ft-ért, ha akarok. Jobb híján akartam, bár elkeserített a hozzáállása. Leginkább nem a pénz miatt fájt a dolog, hanem azért, mert engem néztek csalónak, és amikor az árukiadó sráchoz léptem a kábelért, akkor köszönésemre az volt a válasz, elég bántó hangon, hogy "itt a kábel, amit kértél". Hát akkor elég csúnyákat gondoltam :-( Én évekig dolgoztam sztech boltben, ott a vevő volt az első. Mindig.

Az biztos, hogy azt a boltot én ezentúl messzire elkerülöm.

És ha valaki ott vásárol mondjuk notebookot, amiből mondjuk kifelejtik a HDD-t, akkor majd azt is megvetetik vele külön? :-(

Kerüljétek, szerintem nem korrektek.

#155 Felhasználó inaktív   Qabsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 21:06

Látom megint ez örökzöld slágerről folyik a vita, teljes értéken vagy csökkentett értéken számolják fel a javíthatatlan garanciális árút.
Szerény véleményem szerint ezen nincs mit vitatkozni, csak is az eredeti árt lehet jóváírni.
Az a nagykereskedés amelyik nem így csinálja, lazán feljelenthető az Apeh-nál mivel ott nagyon nincs rendjében a könyvelése.
Gondold végig, adva van egy termék 100.000,- Ft-os áron amiről ki is állítja a számlát plusz a bevételi pénztár bizonylatot, majd valamikor stornózza és készít egy 65.000,- Ft-os számlát. Ezért a könyvelésében eltűnik 35.000,- Ft-t, mivel nem adja oda neked kézpénzben a különbözeti árat. Viszont bizonyára kidolgozott könyvelési módszerük van a plusz ősszeg eltüntetésére, végül is mindenről lehet számlát készíteni.
Jártam már így a Mistralnál is, visszavittem a terméket cserére, persze nem volt már a termékből és kiadtak egy számlát, melyen jóváírták az általuk becsült érték összegét.
Egyet nem tudok, hogy a cégekkel szemben is így járnak el? Hogy könyvelik el ilyen esetben a különbözeti összeget? Hiszen a kiadási oldal többet fog mutatni mint a számla része, fent említett példánál nem kevesebb mint 35.000,- Ft-al. Nem beszélhetünk értékcsökkenésről sem, mivel garanciális csere következett be, vagy vétel ár visszafizetése.
Az igazság igaza elvész az emberi igazság téves eszményének torzszüleményében.

#156 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 06. 28. 21:36

Idézet: Qabsz - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 20:06

Ft-os számlát. Ezért a könyvelésében eltűnik 35.000,- Ft-t, mivel nem adja oda neked kézpénzben a különbözeti árat.

Mondta valaki, hogy sztornózza a számlát? A garikavarás meg ott is többletköltség, nehéz dolog, senkinek sem jó. Mire végigjárja a stuff a nagyker/beszállító/külföld útvonalat, meg vissza is ér _megjavítva_ arra szerinted mit ér a stufF? Vagy nálam kcisiben. Elromlik 10 rugós HDD, adok helyette usernek másikat, menjen isten hírével. Megéri visszavinnem, ahol megnézik, oda kell telefonálni hogy mikor lesz cseredarab, többször is, majd visszamenni érte, sorbaállni, és utána esetleg javított darabot kapni cserébe? Nougye. Ha meg valamennyire beépítem az árba, akkor ki venne tőlem bármit is? Nougye. Én megválogatom a vevőket, meg az eladott stuffokat is. Nem kell azt hinni, hogy nagyker a gariztatáson keresi hülyére magát, utálja azt mindenki, mint a dög. Vagy játszuk le, add oda nekem ma egy mai menő VGA kártya árát, és mondjuk 3-5 hónap múlva adom oda, megjavítva. No, ez lehet hogy eltűnik a könyvelésben, de ha ezzel is szopatsz, akkor legközelebb duplán szívnál Te is.
Make love not Wor.

#157 Felhasználó inaktív   Gab3c 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 09:26

Orok vita, valoban  :)

Ha a vevo elall a vasarlasi szerzodestol (persze rogzitett ezt mikor teheti meg) akkor a szerzodes letrejottekor kifezetett osszeg jar vissza. Amelyik bolt nem ezt adja vissza azt fel lehetne jelenteni a FVF-nel, de sajnos tudjak a boltok is hogy ennek sok foganatja a mai napig nem volt, ezert ott b@sznak at  minket ahol lehet  :(

Balkan van meg mindig, nem EU :reklamacio:
Sony VAIO Type G

#158 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 06. 29. 18:28

Idézet: Gab3c - Dátum: 2004. jún. 29., kedd - 8:26

Balkan van meg mindig, nem EU :reklamacio:

Itt a lehetőség kérem, 10 rugóból ki lehet autózni Bécsbe, ott már elvileg EU van aztán próbálkozztaok csak. Olyan szempontból meg nem lennék EUban, hogy most némethonban például az utcán akartunk fékpofát cserélni egy autón...
Make love not Wor.

#159 Felhasználó inaktív   ati27 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 19:12

Sziasztok!

Nekem is volt tapasztalatom.Jun7.-én rendeltem sulinetre egy 160 gb-os samsung vinyót, meg egy plextor dvd-romot.Otthagytam 10 rongyot előlegben.Azt monták 1-2 héten belül lesz.Hm.. monodm nekem nem olyan sürgős meg időben is vagyok.Ugye július 1 az július 1.No vártam egy hetet, semmi.Benézutem, majd lesz.elment még egy hét, türelmes ember vagyok, de már kezdtem aggódni.Az í-re akkor került a pont, amikor munkatársamnak egy másik üzletben 3 nap alat meghozták, közben a m*stralban pedig azonnal vihető volt sulinetre.Na mondom akkor benézek, azt lesz ami lesz.Természetesen majd jön, volt a válasz.Ez volt 23-án.Akkor kérném vissza az előleget.Szerencsére nem volt fennakadás, sőt a srác azt mondta nekik is jobb, mert a megrendeléseket elkavarták a központban.A kérdésem, ha birka vagyok, és még várok akkor mi lett volna?Hm?Miért így kell kiderülnie?

#160 Felhasználó inaktív   Qabsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 20:59

Jahno, senki sem kötelezett rá, hogy számítás technikai boltot nyissál. Amennyiben nem tudod vállalni a törvényben szereplő kritériumokat nem kell meglepődni sem és felháborodnod sem, ha valaki erre felhívja a figyelmedet. A vevőt se kötelezi senki, hogy hol vásároljon.
Amúgy meg ha jóváírásként tünteti fel a számlán a visszavett termék árát, akkor is eltűnik a különbözet, hiszen kevesebb összeg szerepel mint az eredeti vétel ár.
És ha egy alkalmazott felvesz a házi pénztárból egy összeget amiről viszi a számlát a cég pénztárosához addig nincs is baj. Hiszen a felvett összeg ellenében számlával bizonyítja annak kifizetését, tehát a könyvelési oldal nullán áll. Mihelyt a javíthatatlan termék meghibásodása végett cserére szorul és nem áll rendelkezésre egy csere darab, készül egy új számla, melyen szerepel a csökkentett jóváírás, máris a könyvelésen keletkezik egy különbözeti összeg mínuszban. Ilyen esetben a szerencsétlen alkalmazott két lehetőség elé állítják, vagy hozz egy számlát melyen a jóváírás az előző számlán lévő termék teljese összegére kiterjed, vagy zsebéből, nem érdekelvén honnan, kifizeti a különbözetet.

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.