HWSW Informatikai Kerekasztal: Bluefish Tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bluefish Tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 06. 29. 21:16

Idézet: Qabsz - Dátum: 2004. jún. 29., kedd - 19:59

Jahno, senki sem kötelezett rá, hogy számítás technikai boltot nyissál. Amennyiben nem tudod vállalni a törvényben szereplő kritériumokat nem kell meglepődni sem és felháborodnod sem, .

Törvény úgy ahogy van, szar. Eccer bogoztuk rendesen, soha többet. Innentől kezdve meg kurvára mindegy, bolt kiaalakíta úgy, ahogy Neki jó, vevő beleegyezik mikor megveszi, aztán utána ugat, hogy törvény, meg anyátok. Ha egy bolt betartja, azt másnap tönkre is rakták a többiek, de ezt már elszajkóztam párszor hazai tükörben. Szar a magyar piac, vevők nagy része meg úgyis csal, csak az nem bizonyítható olyan könnyen.
Make love not Wor.

#162 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 29. 21:44

Valami hasonlót én is ugattam fogyasztóvédelemmel kapcsolatban, de én húztam a rövidebbet, mert sok volt az "okos". Fogyasztóvédelem és tsai. Fenyegetőzhetsz vele amennyit akarsz, mire kijönnek, addigra minden csillivilli lesz. Mindenki ringathatja magát a legkülönfélébb hagymázas vágyálmokban, de a mai magyar számgépboltokat fogyvédelemmel vagy apehhel nem a magunkfajta szobajogász fogja megfingatni.
Amugy, minden bolt, elektronikai/informatikai végzettségü emberke állithat ki szakvéleményt meghibásodásról, amortizációról, stb stb. Ezeket a könyvelési okosságokat meg nálunknál 4x rafkósabb könyvelők és ügyvédek találják ki, nem úgy megy az hogy kovács józsika 14 éves linux kernelfejlesztő holnap megszopatja a mistralt/bluefisht mert nem cserélték 4 perc alatt 600 forintos OEM A4tech egerét....

#163 Felhasználó inaktív   Gab3c 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 07:48

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. jún. 29., kedd - 22:16

Ha egy bolt betartja, azt másnap tönkre is rakták a többiek, de ezt már elszajkóztam párszor hazai tükörben. Szar a magyar piac, vevők nagy része meg úgyis csal, csak az nem bizonyítható olyan könnyen.

Ebben igazad van, kiveve a 'nagy resze'-t. Raadasul tudtommal ez rendelet nem torveny (persze azota mar reg torvenykent is elfogadhattak ;))

De azert csak erosebb egy kormanyrendelet mint akarki sajat erdeke, nem? Elmeletileg itt mi, vasarlok vagyunk vedve -> nem meglepo ha az uzleteket neha hatranyosabban erint a dolog, nem? Ez esetben nem a vevokkel kellene kiszurni hanem lobbizni az erdekeik szerint. Viszont amig nincs valtozas addig be kellene tartani a betartandokat :D
Sony VAIO Type G

#164 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 14:14

Törvény úgy ahogy van, szar. Eccer bogoztuk rendesen, soha többet. Innentől kezdve meg kurvára mindegy, bolt kiaalakíta úgy, ahogy Neki jó, vevő beleegyezik mikor megveszi, aztán utána ugat, hogy törvény, meg anyátok.

Az adótörvények is szarok, meg a büntetésvégrehajtás, ítélethozatal...
Akkor mindenki kreáljon saját törvényeket?
Azért ez elég röhejesen hangzik, hogy kijelented, hogy szar ezért nem is törődünk vele soha többé.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#165 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 14:30

Idézet: Harlequin - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 13:14

Azért ez elég röhejesen hangzik, hogy kijelented, hogy szar ezért nem is törődünk vele soha többé.

Akkor nézd ki a törvényből, hogy mondjuk egy dobozos szoftverre milyen garanciális feltételek érvényesek, aztán írd meg nekem. Vagy külföldi gyártású cuccnál a gyártó garantál valamit, akkor inkább ne engedjék forgalmazni, vagy magyar törvény bírálja felül? A kereskedelmi HW adok-veszek verziót meg valami 40 éves írásból toldozták ide-oda, kiegészítve rendeletekkel, meg annyával. Egy hazai gyártású lyukas cipőre még lehet alkalmazni, gyakorlatban meg sokszor lehetetlen. A törvény meg azt hátráltatja, aki betartja, mert amint 20 forinttal drágább lesz egy cucc, hogy ugye korrekten működjön a garis cserebere, onnantól fogva abban a boltban kevesebbet fognak vásárlani. Elég ritkán olvasok itt is olyat, hogy baszki, 10 százalékkal drágább, de jó ott vásárolni, csak mert korrektek, meg jó, megmegmeg. Ilyen a piac.
Make love not Wor.

#166 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 14:40

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 15:30

Elég ritkán olvasok itt is olyat, hogy baszki, 10 százalékkal drágább, de jó ott vásárolni, csak mert korrektek, meg jó, megmegmeg. Ilyen a piac.

Akkor egy lista ahol szívesen vásárolok, akkor is, ha máshol olcsóbb:
E-connect
Aliencomputers (imádok odajárni, qrva jó a kiszolgálás!)
Pixel (bár egyszer volt, hogy a csajszinak megvolt vagy tudomisén és hisztis volt)
Magicomp

Ezekbe összesen az elmúlt 1-2évben kb 5-600ezer forintot hagytam ott és egyetlen termékkel se volt garanciális probléma, a garancia lejárta után se!

Szerkesztette: Harlequin 2004. 07. 01. 14:43 -kor

"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#167 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 14:42

Hejj, levelet kaptam a BF-től!

Elküldték egy kb. másfél éve vásárolt vinyómról egy Helyesbító Számlát e havi dátummal, amin összeadtak, kivontak meg mittomén, plusz egy garilevelet is e havi dátummal.  :OOO A vinyó meg már rég a 3. gazdáját boldogítja. :D

Egy kísérőlevelet is kaptam, mely szerint az eredeti kézi (!) számlát adjam postára vagy mutassam be, mert nekik kell az APEH-hal való elszámoláshoz.  :bolond:

Ad1: nekink miért nincs belőle példányuk?!  :mad:
Ad2: gépi számlát kaptam, nem kézit.  :confused:

Miért b*sztatnak engem hülyeségekkel?!  :reklamacio:  :omg: 

#168 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 15:45

Ezért is szeretek használtan vásárolni sz*rérhugyér. Ott nincs garancia, és panasz sincs ha sz*r, mert tudom mit vettem. Ezt a huzavonát, hogy "biztos én rontottam el", meg már nincs ugyanaz, meg a disztibutor a paci hegyesebbik végére kerget a kiskeres garancia utáni huzavonával, na neeee.
Nem szoktam vinyókkal se sz*rozni. Majd megyek a Maxtor disztibhez sírni, és 2 hónap bevizsgálás után csak kimondják, hogy én vagyok a bré, mi? Frászt. Dobozba vele, vissza az íreknek,  2 hét és itt van. És nem nézik át mikroszkóppal, hogy az elektronikája már le volt szedve adatmentés céljából. Kingston? Major? Hogy feketeimport? Hogy csempészáru? Érdekes mód a Kingston még küldött is egy ajándék modult mikor titáni költségbe verve magam, önhibámon kivül hamis modult küldtem vissza. Érdekes mód eszükbe nem jutott meggyanusítani, hogy biztos én matricáztam át.

#169 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 19:04

Idézet: FakeJack - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 13:42

Ad1: nekink miért nincs belőle példányuk?!  :mad:
Ad2: gépi számlát kaptam, nem kézit.  :confused:

Számla első példányból törvényileg csak egy darab létezhet.
Make love not Wor.

#170 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 19:31

Első példányt nem követelhet, másolatot el kell fogadnia, mert az első példány lehet a könyvelésben is.

#171 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 19:41

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 20:04

Számla első példányból törvényileg csak egy darab létezhet.

Az lehet. De már rég nincs nálam, úgyhogy részemről ennyi.

#172 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 19:41

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 20:31

Első példányt nem követelhet, másolatot el kell fogadnia, mert az első példány lehet a könyvelésben is.

Magánszemélynek?  :think:

#173 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 19:50

No már látom, mire megy ki a játék. Lennullázták az általam vásárolt (kétes eredetű ) Seagate U6-os 5400 RPM-es vinyó számláját és helyette kiszámláztak egy 7200 RPM-es vinyót és kihoztak egy 0-ás számlát. Ez mind szép és jó, csakhogy én ilyen vinyót nem vettem.
Az, hogy ők nem tudnak elszámolni az APEH-nél az akárhonnan beszerzett sz@raikkal, ahhoz nekem semmi közöm. Én ilyen vinyót én nem vettem, hagyjanak békén, menjenek a pics@ba...  :reklamacio:  :mad:  :mad:

#174 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 19:56

Idézet: FakeJack - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 18:41

Az lehet. De már rég nincs nálam, úgyhogy részemről ennyi.

Akkor ismét a boltot szopatjátok, sztornó számlánál mellékelni kell az eredetit, magánszemély vagy nem, semmi köze hozzá a boltnak, név alapján akár vállalkozó is lehet, ha nincs és kibukik, akkor tán meg is baszhatják 50-100 rugóra...
Make love not Wor.

#175 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 20:00

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 20:56

Akkor ismét a boltot szopatjátok, sztornó számlánál mellékelni kell az eredetit, magánszemély vagy nem, semmi köze hozzá a boltnak, név alapján akár vállalkozó is lehet, ha nincs és kibukik, akkor tán meg is baszhatják 50-100 rugóra...

És ez engem hol érdekel? Én NEM kaptam 7200 fordulatos vinyót. Seagate U6-ost kaptam összekaristolt, széthajtott furatokkal, amit gyorsan cseréltettem is egy másik, (ránézésre új) U6-ra. Az U6-os viszont 5400 Rpm-es. És kézi számlát sem kaptam. Csak gépit.

#176 Felhasználó inaktív   Red_Raven 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 02. 09:20

Engem múltkor 10 ronggyal húztak le a nyugatinál.
Marha voltam  20.000-sel fizettem egy 9800 Ft-os tételt, szarul adtak vissza.
Nem vettem észre, de azér a bolt is figyelhetne erre. Sztem máskor hanyagolni fogom ezt az üzletet  . :grrr:

#177 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 11:25

Szar a magyar piac, vevők nagy része meg úgyis csal, csak az nem bizonyítható olyan könnyen.

Ezzel a hozzáállással, barátom, elmehetsz a francba.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#178 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 11:51

Idézet: EV6 - Dátum: 2004. júl. 2., péntek - 10:25

Ezzel a hozzáállással, barátom, elmehetsz a francba.

Miért? Nekem az volt tapasztalatom a garis cuccok ügyintézésénél. Magyar piacot meg tönkrevágják a csempészett cuccokkal, és nagykerárközeli árakkal.
Make love not Wor.

#179 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 13:55

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. júl. 2., péntek - 12:51

Miért? Nekem az volt tapasztalatom a garis cuccok ügyintézésénél. Magyar piacot meg tönkrevágják a csempészett cuccokkal, és nagykerárközeli árakkal.

Garanciális ügyintézéskor már eleve csak a vevők kis részével találkozol, ezen kis rész adott (feltehetőleg megint csak kisebbik) része megpróbál trükközni, csalni. Szóval egy kis rész része semmiképpen nem az egész halmaz nagy része. Stimmt?

A csempészett cuccok meg a nagykerárközeli árak mennyiben vannak összefüggésben a vevők csalásával, vagy nem csalásával?
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#180 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 14:35

Aki már eleve az eladásnál csal, automatice tisztában van a dolgok mikéntjével, ergo nehezebb átb*szni garanciális dolgoknál. Amugy gondolom Jahno sem 2 alkalomra mondja hogy a vevők nagyrésze csal, mert ez sajnos meg is állja a helyét. A csempészett dolgokkal vázolt véleménye szintén. Brutális mennyiségű inkorrekt ember fordul meg a garanciális nyavajájával, és attól még hogy számos esetben nem bújik ki a szög a zsákból, és visszaveszik, attól még azzal  a cuccal bizám trükköztek. El lehet valamit úgy is kefélni, hogy az ne látszon meg kívülről, de kicseréljék. Aztán majd a gyártó jól nem cseréli ki neki, vagy a nagykernek, mert náluk jócskán több derül ki, mint amit egy sz*ros kiskerben be birnak vizsgálni.
Adott egy példa: veszek egy CD írót, bedugom, de sz*r a tápcsati, eldurran. Lenyomom egy kis deoval hogy ne árasszon penetráns műanyagbűzt, majd visszaviszem a boltba, hogy nénnnniii, nem jó. Kicserélik, mert próba után tényleg nem jó. Szétszedni a gariancimatrica miatt nem is szedhetik, csak a szerviz, ellenben nekem kell adjanak egyet, meg a szerviz várat magára 2 hetet, stb stb. Szervizben kiderül, hogy lefüstölt a cd az én hülyeségemből, de addigra én árkon-bokron túlvagyok. A cég meg bukta a cd árát, mert ilyen hibával a gyártó naná, hogy nem cseréli ki.
Napjában vödörszámra kerül vissza a boltokba olyan cucc, amit a user saját gyökérségéből b*sz el, de nem látszik rajta, ergo cserélniük kell, különben jön a megveretem az eladót, emg a hivom a mighty fogyvédelmet. Azt sose vitattam, hogy a cégek a csempészcuccaikkal nem nagy hernyók, de azért a vásárlóknak sem kell a szomszédba menni.

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.