Elküldve: 2004. 07. 02. 14:35
Aki már eleve az eladásnál csal, automatice tisztában van a dolgok mikéntjével, ergo nehezebb átb*szni garanciális dolgoknál. Amugy gondolom Jahno sem 2 alkalomra mondja hogy a vevők nagyrésze csal, mert ez sajnos meg is állja a helyét. A csempészett dolgokkal vázolt véleménye szintén. Brutális mennyiségű inkorrekt ember fordul meg a garanciális nyavajájával, és attól még hogy számos esetben nem bújik ki a szög a zsákból, és visszaveszik, attól még azzal a cuccal bizám trükköztek. El lehet valamit úgy is kefélni, hogy az ne látszon meg kívülről, de kicseréljék. Aztán majd a gyártó jól nem cseréli ki neki, vagy a nagykernek, mert náluk jócskán több derül ki, mint amit egy sz*ros kiskerben be birnak vizsgálni.
Adott egy példa: veszek egy CD írót, bedugom, de sz*r a tápcsati, eldurran. Lenyomom egy kis deoval hogy ne árasszon penetráns műanyagbűzt, majd visszaviszem a boltba, hogy nénnnniii, nem jó. Kicserélik, mert próba után tényleg nem jó. Szétszedni a gariancimatrica miatt nem is szedhetik, csak a szerviz, ellenben nekem kell adjanak egyet, meg a szerviz várat magára 2 hetet, stb stb. Szervizben kiderül, hogy lefüstölt a cd az én hülyeségemből, de addigra én árkon-bokron túlvagyok. A cég meg bukta a cd árát, mert ilyen hibával a gyártó naná, hogy nem cseréli ki.
Napjában vödörszámra kerül vissza a boltokba olyan cucc, amit a user saját gyökérségéből b*sz el, de nem látszik rajta, ergo cserélniük kell, különben jön a megveretem az eladót, emg a hivom a mighty fogyvédelmet. Azt sose vitattam, hogy a cégek a csempészcuccaikkal nem nagy hernyók, de azért a vásárlóknak sem kell a szomszédba menni.