HWSW Informatikai Kerekasztal: Bluefish Tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bluefish Tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 25. 19:21

Te kis parafenomén....:D

#242 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 25. 19:36

Idézet: Pizsama - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 19:46

Jaja, kb. így! Volt már olyan, hogy csak azért nem vettem meg valamit, mert rossz előérzetem támadt vele kapcsolatban. Aztán pár napra rá egy másik boltban vettem meg, és jééé, azóta is működik. :respect2:

Ha ez poén, akkor annak jó. :D

Ha viszont komoly, akkor te nem vagy teljesen beszámítható... :bolond:

#243 Felhasználó inaktív   Pizsama 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 25. 19:51

Idézet: Etele - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 18:36

Ha ez poén, akkor annak jó. :D

Ha viszont komoly, akkor te nem vagy teljesen beszámítható... :bolond:

Az beszél, akinek halacsaka a jele?! :evil:

Amúgy a sztori valódi, tényleg nem vettem meg egyből, hanem később, bár ennek inkább anyagi okai voltak!  :D

De a acucc azóta is működik!  :p

Egyébként meg tényleg nem vagyok komplett, csak Napóleon...  :paci:

Szerkesztette: Pizsama 2004. 08. 25. 19:53 -kor

http://elfwood.lysator.liu.se/art/p/i/pizsama/pizsama.html

"always look on the bright side of life"
"what is the meaning of life?.....42!"

#244 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 05:41

Idézet: Pizsama - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 17:46

Jaja, kb. így! Volt már olyan, hogy csak azért nem vettem meg valamit, mert rossz előérzetem támadt vele kapcsolatban. Aztán pár napra rá egy másik boltban vettem meg, és jééé, azóta is működik. :respect2:

...és azt honnan veszed, hogy a meg nem vásárolt cucc már nem üzemel?  :rolleyes:

#245 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 10:51

már modták hogy méduim a srác :D

Szerkesztette: FeW 2004. 08. 26. 10:52 -kor

#246 Felhasználó inaktív   Pizsama 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 10:53

Idézet: vatom - Dátum: 2004. aug. 26., csütörtök - 4:41

...és azt honnan veszed, hogy a meg nem vásárolt cucc már nem üzemel?  :rolleyes:

Hát kb. úgy, hogy két haverom is vett ott azelőtt Maxtor vinyót, és mindeketőjüknek elszállt. Én máshol vettem, és semmi baja nincs! Szerintem valami hibás szériát fogtak ki. Engem is odaküldtek (akkor még jó volt az övüké), de én mégsem ott vettem meg...

#247 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 27. 02:47

Idézet: Pizsama

Eddig soha semmim nem szállt el!

Idézet: konfig

... Mercury 300W-os táp...

:think: Valami lehet ebben a parafenomén dologban... :p

Bluefishhel kapcsolatban (remélem, nem írtam még...) egyetlen "tapasztalatom" volt: mikor combo meghajtókat keresgéltem, számos üzletben, s tipikus újságolvasós hiedelmeket magaménak tudva, egy CHIP-magazinból cetlire (mellesleg hibásan...) kimásolt tesztgyőztes Toshiba meghajtó sorozatszámát a telefonba mormogtam, egyes-egyedül a BF-es eladó volt hajlandó egyáltalán (hallhatóan) a kezébe fogni a nyamvadt dobozt, és megnézni, hogy az általam diktált szám egyezik-e (hasonlít-e) a termék csomagolásán szereplővel. Szinte könnybe lábadt a szemem, mikor éreztem: velem bizony törődnek. Más kérdés, hogy ezt félrerakattam volna, mivel ezt azonban nem lehetett, beutaztam még aznap vidékről (ha nem is messziről), majd a boltban közölték: elfogyott. Meg a combo-t amúgy sem ajánlják. Vegyek inkább külön meghajtókat. Indokolni persze nem tudták. Mondom OK, számítottam erre az esetre is (akkoriban nem volt nagyon elterjedve a kombinált megoldás), árlistán láttam jó kis slot-in Pio-t. Mondom akkor ez, meg egy író. Pio nincs. Meg azt amúgy sem ajánlják... Karcol, és robbant. Meg radioaktív, UV-, és Röntgen-sugárral bombáz, maláriát terjeszt, tífuszt okoz, pestis, ragya, himlő és lepra, hogy a kolerát ne is említsük... Vegyek inkább Plexet. Megköszöntem, elköszöntem. Ők kevésbé... Ez régen volt, talán kivételes eset, örömmel látom, most már általános :D
szerk:rádioaktív renamed to radioaktív

Szerkesztette: lazac 2004. 08. 27. 02:53 -kor

#248 Felhasználó inaktív   Viper0us 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 06:56

én kb másfél éve vettem a BlueFish-nél egy számítógépet... hosszas gondolkodás után a köv. gépet gondoltam ki:
ASUS A7N8X
AMD Athlon XP 2200
40GB Maxtor
ASUS GeForce 4 Ti 4200
512MB DDR333
52x ASUS cdr
+valami 400W-os táp, hozzávaló házzal(akkor nem igazán voltam tájékozott ilyen ügyben). Na el is megyek hozzájuk, kérdezem össze tudják-e állítani, és hogy van e mindegyik alkatrészből. A srác hosszas keresgélés után mondja, h ja, van minden, jöhetek a konfigért 1 hét múlva. Na, egy hét múlva megyek is, mondják, h minden megvolt, szép is jó is, vihetem. Kifizettem(asszem 160k-ba fájt). A gépet berakták egy kartondobozba aminek volt füle is, így arra lehetett következtetni, h ott kell megfogni... kocsival voltam, 50m-re áltam.. amint kilépek az ajtón, leszakadt ennek a kartoncsodának a füle, és a gép csattant egy nagyot..ekkor egy nagyot hibáztam. Nem vittem vissza. Hazamegyek, beüzemelem, minden szép is jó.. DE:a ház egy kicsit deformálodótt, de mivel garis volt nem mertem megbontani. Más: ugye a srác azt montha, h minden megvolt. Ez nem igaz, mivel ASUS cdr helyett egy LG-t rakott be. De sebaj, nem oszt nem szoroz. Szépen felkúszik az XP, műxik minden. 2 hónapig. Egy napon arra lettem figyelmes, h valami irtózatos zaj jön a gép felől. gép kikapcs+szervízbe be. Előre leszögezem: a gép nem volt húzva, se a TI. Mivel a ház sérűlt volt a szervízes kétségbe vonta, h én nem bontottam még meg a házat, hosszas duma után viszont monda hogy jó, jöjjek vissza 2 héten belűl... na LOL, a lényeg csak most jön: a pofátlanúl hosszú várakozás után, bemegyek a bluefishba, megkérdem mi van... erre: ja az a gép... hmm egy pillanat.. jön 2 perc múlva: mindjárt megnézzük! NA BAZZ, a semmiért vártam 2 hetet...  :reklamacio:  :omg: 45 perc múlva jönnek hogy sajnos a vga-val van baj, (vmi csapágy) nem tudják javítani. De sebaj.. jöjjek vissza 1 hét múlva, addigra lesz ugyanolyan TI. Na mondom nem, van-e másféle TI... jaja van, Abit siluro Ti4200OTES, de ez csak 64mb-es... mondom nem baj, rakják bele azt. 1 óra múlva megint jönnek: igen igen, beraktuk, jól megy, csakhát ugye az ASUS drágább volt pár ezressel, ugyhogy le kéne vásárolni. Na jó. Mondom nézzék meg a cpu coolert. Hát igen. az épp 70fokon "pimaszkodott". Jön a srác, h úristen, milyen meleg, forró, erre kell egy jobb hütő! (persze, 2 hétig náluk volt a pc, és még ezt SE tudták megnézni) beleraknak egy másik hűtőt, odaadják a gépet(most semmilyen kartont nem adtak!  :p). Erre otthon: gondoltam megnézem ezt az OTES csodát. Felbontottam a gépet: Na és akkor kezdtem ideges lenni. Nemhogy nem OTES volt, hanem sima Ti4200, hanem a táp egy 300W-os CODEGÁNY!!!!!!!!  :eek:  :eek:  De nem érdekelt. A ti4200-et hagytam, e-c***ect-től pedig rendeltem egy Enermaxot. Szóval nekem igencsak vegyes tapasztalataim vannak a KékHallal.  :(

Egyébként miközben cserélték a coolert a pc-ben, nézelődtem egy kicsit, és egy gyerek(kb 16éves) szexoldalakat nézett a kiállított gépeken.. na mondom, jóvan...  :D  :D

BTW: nem csakhogy ASUS helyett LG-t, és OTES helyett simát, és 400W helyett 300W-t, hanem BETA BIOS volt az A7N8X -ben........  :down:

Szerkesztette: Viper0us 2004. 08. 27. 07:00 -kor

#249 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 09:57

Na szóval ez az, ezek miatt kardoskodtam én pl. a ready-s topicban a kereskedők ellen. Ezeket a dolgokat komolyan büntetni kéne: nem azt tesz a gépbe amit ígér/kiszámláz ez egyszerűen hihetetlen, észveszejtő, pofátlan csalás! A kis k*cs*g vevő úgysem veszi észre címmel!
És ez most nem a topic címében szereplő cégre vonatkozik, hanem minden ilyen esetre. A wc-n húznám le magam, ha ilyet tennék valakivel, persze biztos van rá magyarázat, mint mindenre...

#250 Felhasználó inaktív   Pizsama 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 10:20

Idézet: lazac - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 1:47

Idézet: Pizsama

Eddig soha semmim nem szállt el!

Idézet: konfig

... Mercury 300W-os táp...

:think: Valami lehet ebben a parafenomén dologban... :p

Bluefishhel kapcsolatban (remélem, nem írtam még...) egyetlen "tapasztalatom" volt: mikor combo meghajtókat keresgéltem, számos üzletben, s tipikus újságolvasós hiedelmeket magaménak tudva, egy CHIP-magazinból cetlire (mellesleg hibásan...) kimásolt tesztgyőztes Toshiba meghajtó sorozatszámát a telefonba mormogtam, egyes-egyedül a BF-es eladó volt hajlandó egyáltalán (hallhatóan) a kezébe fogni a nyamvadt dobozt, és megnézni, hogy az általam diktált szám egyezik-e (hasonlít-e) a termék csomagolásán szereplővel. Szinte könnybe lábadt a szemem, mikor éreztem: velem bizony törődnek. Más kérdés, hogy ezt félrerakattam volna, mivel ezt azonban nem lehetett, beutaztam még aznap vidékről (ha nem is messziről), majd a boltban közölték: elfogyott. Meg a combo-t amúgy sem ajánlják. Vegyek inkább külön meghajtókat. Indokolni persze nem tudták. Mondom OK, számítottam erre az esetre is (akkoriban nem volt nagyon elterjedve a kombinált megoldás), árlistán láttam jó kis slot-in Pio-t. Mondom akkor ez, meg egy író. Pio nincs. Meg azt amúgy sem ajánlják... Karcol, és robbant. Meg radioaktív, UV-, és Röntgen-sugárral bombáz, maláriát terjeszt, tífuszt okoz, pestis, ragya, himlő és lepra, hogy a kolerát ne is említsük... Vegyek inkább Plexet. Megköszöntem, elköszöntem. Ők kevésbé... Ez régen volt, talán kivételes eset, örömmel látom, most már általános :D
szerk:rádioaktív renamed to radioaktív

Én nem tudom, kinek volt már Mercury tápja? Tényleg olyan szar lenne? Én nem úgy veszem észre! Ezelött AT-s gépem volt, és abban fogalmam sincs milyen táp volt. Aztán vettem ezt a gépet, ezzel a Mercury házzal/táppal. Szóval tudom hogy az Enermax talán az egyik legjobb, de nagyon drága is! Szóval akinek már füstölt el Mercury-ja az szóljon, és megveszem az ő mostani tápját kétszer annyiért!  :p

Amúgy ez a nem azt kapom, amit kértem dolog nálam úgy működik, hogy egszerűen ott hagyom őket. Kell hozzá arc, de már többször megcsináltam. Volt, hogy telefonon rendeltem (nekem pénz)....aztán beutaztam hozzájuk (nekem pénz!) megkérdeztem megjött-e, erre mondták hogy nem pontosan az, de ugyanazt tudja, erre én: Kezitcsókolom és kisétáltam, passzolják el, ahogy tudják, én nem idegesítem magam vele (mert a a nyugtató ugye nekem pénz!)  :D

#251 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 11:56

Idézet: Pizsama - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 11:20

Amúgy ez a nem azt kapom, amit kértem dolog nálam úgy működik, hogy egszerűen ott hagyom őket. Kell hozzá arc, de már többször megcsináltam. Volt, hogy telefonon rendeltem (nekem pénz)....aztán beutaztam hozzájuk (nekem pénz!) megkérdeztem megjött-e, erre mondták hogy nem pontosan az, de ugyanazt tudja, erre én: Kezitcsókolom és kisétáltam, passzolják el, ahogy tudják, én nem idegesítem magam vele (mert a a nyugtató ugye nekem pénz!)  :D

Na ja persze ha méltóztatnak közölni a jó hírt, hogy nem azt rakták bele, de mi van ha nem mondják meg, te meg csak egy átlag user vagy aki mondjuk nem meri szétkapni a gépet mer' ugye a garancia elveszik. Ebben az esetben több ezer forinttal is károsulhatsz, anélkül, hogy megtudnád. Nem is beszélve arról, hogy nem is a pénzről van igazán szó (mert nekem például alapbeállításon ugyanúgy működött a noname, meg a samsung ram is) hanem elvekről!!

#252 Felhasználó inaktív   Pizsama 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 13:33

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 10:56

Na ja persze ha méltóztatnak közölni a jó hírt, hogy nem azt rakták bele, de mi van ha nem mondják meg, te meg csak egy átlag user vagy aki mondjuk nem meri szétkapni a gépet mer' ugye a garancia elveszik. Ebben az esetben több ezer forinttal is károsulhatsz, anélkül, hogy megtudnád. Nem is beszélve arról, hogy nem is a pénzről van igazán szó (mert nekem például alapbeállításon ugyanúgy működött a noname, meg a samsung ram is) hanem elvekről!!

Ne vegyél zsákbamacskát! Bontasd ki nyugodtan az eladóval, és ha nincs benne az, aminek kéne, akkor verd a pultot, kérd a panaszkönyvet vagy csak egyszerűen menj el! Ha alaplapot veszel felbontatod nem? Honnan tudnád különben, hogy benne van minden? Ha nincs, akkor az az ő saruk! A gépedet is ellenőrizd le nyugodtan, utánna leplombálhatják és te 3 évig nem nyúlsz hozzá! Én a délinél a BF-nél felbontattam az alaplapom dobozát, megnéztem meg van-e minden, és csak utánna vettem meg. Ha hiányzott volna belőle valami, hát tutira nem vettem volna meg. Amúgy ott a lekszimpatikusabbak az eladók (a BF-esek közül)

#253 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 14:16

Idézet: Pizsama - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 20:51

Az beszél, akinek halacsaka a jele?! :evil:

Halacsaka? Ammegmi'? :D 

Idézet

Amúgy a sztori valódi, tényleg nem vettem meg egyből, hanem később, bár ennek inkább anyagi okai voltak!  :D
De a acucc azóta is működik!  :p

Aham, tehát tuti nem működött az, amit nem vettél meg, az ok: mert te nem vetted meg... értem... :D

Idézet

Egyébként meg tényleg nem vagyok komplett, csak Napóleon...  :paci:

Ismered az ominózus elmegyógyintézetes viccet, gondolom... ;)  ;)  ;)

#254 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 16:17

Ehhh...ehhh... Sopronban is nyit a Kékhal. Most sírjak, vagy nevessek? :think:
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#255 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 16:50

Ő a zuppermen és belelátott a driveba. Amugy meg a mercury egy phos, kb ugyanakkora, mint az ominózus kékcimkés codeganyé.

#256 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 17:20

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 17:50

Ő a zuppermen és belelátott a driveba. Amugy meg a mercury egy phos, kb ugyanakkora, mint az ominózus kékcimkés codeganyé.

Vagy a Skyhawk és az Acorp. :)

#257 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 17:22

Idézet: bigsee - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 17:17

Ehhh...ehhh... Sopronban is nyit a Kékhal. Most sírjak, vagy nevessek? :think:

Annyiból jó lesz, hogy nagyobb hardverválaszték áll majd a rendelkezésetekre, nem?

RE: bár én ha Sopronban laknék, tuti csak Ausztriából vásárolnék hardvert...

Szerkesztette: Etele 2004. 08. 27. 17:23 -kor

#258 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 10:32

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 15:50

Sárga cimkés jobb? Mert nekem az van még - bár nem sokáig...  :rolleyes:

#259 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 07:10

Hi All!

Áprilisban vettem meg a Kispesti kékhalban a cuccokat (abit ic7, celeron 2400, codegen 6070LC9, abit siluro fx5700 vga, 256 mb ddr ram) a többit (vinyó, dvd olvasó, cd író) a régi gépből raktam bele mert az előző PII abit alaplap 5 év használat után elszállt, nekem pedig 100-110 K-ból kellett egy új P4 konfigot összeraknom szinte azonnalra így nem tellett jobb cuccokra. Az egyik srác ott helyben össze is rakta nekem. Kipróbáltuk nem is volt semmi baja. Hazavittem és járattam egész este. Másnap bekapcsoltam és a vga igen érdekes dolgokat művelt visszavittem a full gépet ahol bekapcsolták és szintén jött a hiba.
Azt mondták sajna nincs ebből a vga-ból ott viszont van radeon helyette ebben az árban (32K) mondom nekem nvidia kell de abból vagy jóval drágább vagy olcsóbb volt. Így felhívták a Teréz krt-i boltot ahol volt 2 db ebből az abit vga-ból és félretettek nekem egyet. Másnap odamentem a szervízben 10x kapcsolták be a gépet a szemem elött és nem generálta a hibát. Mondom ilyen nincs...a tévénk is mikor beszart akkor működött mikor kihívtuk a szerelőt :)
A szervízes azt mondta "lehet hogy tényleg hibás a kártya és kicserélhetem" mivel a 3 napba beleesett a dolog így kicserélték az egyik félretett kártyára és azóta is müxik szépen.

Szóval biztos vannak rossz tapasztalatok a kékhallal nem vitatom, de vannak jók is.
2001-ben nyílt asszem a délinél a boltjuk én azóta elég sok dolgot vettem náluk és ezt az 1 esetet leszámítva nem volt gondom velük.

A Mistrallal sem volt nekem bajom leszámítva a 800 Ft-os csoda adatkábelüket amit 1x tudtam bedugni a vinyóba mert mikor kihúztam volna szétszakadt az egész. :D
Mások szívtak velük rendesen komoly pénz kifizetése után szintén garikkal vagy használt cuccot sóztak rájuk új helyett.

Szerintem a gond akkor kezdődik mikor az ilyen boltok elkezdenek terjeszkedni...nő a boltszám és nő az eladói létszám is akiknek az átlag életkora a 20 körül van és nem mondják el nekik hogy ki van kiért, hogy ha csökken a forgalom repülsz...amíg 1 db bolt van addig nincs is ennyi gond velük vagy nem basszák át a vevőket ekkora arányban.

#260 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 07:12

azt kifelejtettem, hogy mivel azóta hangkártya és tuner is lett belerakva amíg nem késő a codegen tápot kicserélem valami jobbra. ;)

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.