HWSW Informatikai Kerekasztal: Bluefish Tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bluefish Tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#881 Felhasználó inaktív   kano 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 11. 17:09

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 13:58

Amíg vásárló vagy, nincs is gond - az majd akkor kezdődik, amikor mint garanciát érvényesíteni próbáló ügyfél térsz vissza...  :(  (Természetesen kivéve azon boltokat, ahol ez esetben is korrektek veled szemben.)

Remélem, hogy itt Pécsen még korrektek lesznek. Csak szeptemberben nyitottak. :D Egy prockót vettem nálu, ha az elsőre elindul már úgy sem szokott vele gond lenni. kopp....kopp...

Szerkesztette: kano 2006. 02. 11. 17:10 -kor

Mistral, ahol sok ember megfordul. Én már a bejáratnál!

#882 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 21. 10:37

Alásan jelentem, győrben a bluefish bezárt... Vagyis a helyükön nincsenek kipakolva az üzlet táblák leszedve és nincs kinn hogy hova költöztek. Leginkább sehova, itt gondoltam hogy nem fognak megélni...

#883 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 10:52

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 10:37

Alásan jelentem, győrben a bluefish bezárt... Vagyis a helyükön nincsenek kipakolva az üzlet táblák leszedve és nincs kinn hogy hova költöztek. Leginkább sehova, itt gondoltam hogy nem fognak megélni...

Lenyomtam a konkurenciát, nem tartott sokáig!  :cool:  :D  Ennyi arról, hogy hol érdemes vásárolni! :D
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#884 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 11:06

Idézet: Jazzos - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 10:52

Lenyomtam a konkurenciát, nem tartott sokáig!  :cool:  :D  Ennyi arról, hogy hol érdemes vásárolni! :D

:respect:

#885 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 11:45

Pedig egy ilyen kiskerek összefogásának az érdekvédelem, reklámozás, stb. együttes végzésébnek lenne jövője.
Mert ha belegondolsz, egy kisker nem tud a Fábry elött reklámot adni, de ha országosan van egy összefogás 500 kiskerrel, az már tud, meg az már kiröhögi a nagykert ha ugrál....

#886 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 08:30

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 10:37

Alásan jelentem, győrben a bluefish bezárt...

:omg:  :omg:  :omg: Ahogy mondtam, a rendszer halálra van ítélve...

#887 Felhasználó inaktív   Pundit 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 28. 21:08

Idézet: kano - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 17:09

Remélem, hogy itt Pécsen még korrektek lesznek. Csak szeptemberben nyitottak. :D Egy prockót vettem nálu, ha az elsőre elindul már úgy sem szokott vele gond lenni. kopp....kopp...

belső infó: A pécsi bolt nem franchise :respect:

#888 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 04:19

Idézet: Pundit - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 21:08

belső infó:   A pécsi bolt nem franchise :respect:

Ahogy a győri sem volt az, meg a szegedi...meg még ki tudja hányan adták vissza az ipart.  :rolleyes:

#889 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 12:04

Már hogy ne lennének franchise partnerek? Itt a mancsomban a BF cégkivonata, és csak a három Bp üzlet az övék, már az Örs vezér téri sem a Bluefish Computers Kft.-é, hanem Vezércomp a nevük (kopp-kopp. lekopogom, ott normálisak voltak velem eddig). Szóval a 3 üzleten kívül az összes többi, ami BF néven megy, kizárásos alapon csak franchise lehet. Nehezen hinném, hogy ingyen adnák a nevüket és a logójukat...

Szerkesztette: Ariadne 2006. 03. 01. 12:06 -kor

Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#890 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 18:05

Idézet: Ariadne - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 12:04

Már hogy ne lennének franchise partnerek? Itt a mancsomban a BF cégkivonata, és csak a három Bp üzlet az övék, már az Örs vezér téri sem a Bluefish Computers Kft.-é, hanem Vezércomp a nevük (kopp-kopp. lekopogom, ott normálisak voltak velem eddig). Szóval a 3 üzleten kívül az összes többi, ami BF néven megy, kizárásos alapon csak franchise lehet. Nehezen hinném, hogy ingyen adnák a nevüket és a logójukat...

A tulajok viszik az említett boltokat, szóval nem fog magának felárral szállítani, amivel anno megvágták a franchise-okat. Mindegyik vidéki üzlet franchise volt, ez igaz, csak szépen mindenki visszaadogatja az ipart. Kaposvár pl. nem kellett nekik, hát bezárt.

#891 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 19:06

Azt hiszem, egyetlen könnycseppet sem fogok elmorzsolni miattuk, pontosabban a BF miatt, ha rosszul megy nekik... Nem bánnak jól a vevőkkel, de ezek szerint a saját franchise partnereikkel sem, ami elég öndestruktív viselkedés, és a hírnevüknek sem tesz jót.  :down:

#892 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 19:44

Idézet: Ariadne - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 19:06

Azt hiszem, egyetlen könnycseppet sem fogok elmorzsolni miattuk, pontosabban a BF miatt, ha rosszul megy nekik... Nem bánnak jól a vevőkkel, de ezek szerint a saját franchise partnereikkel sem, ami elég öndestruktív viselkedés, és a hírnevüknek sem tesz jót.  :down:

Ott a pont!

#893 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 17:06

Nézzétek ezt, kisebbfajta csoda történt, azt hiszem. Nagyon még nem örömködöm, mindenesetre lehet, hogy valami változás elindult! Eddig úgy tűnik, teljesen korrekt az emberke. És az árlistában most úgy láttam, ki van írva a 3 év az ASUS alaplapokra, ami eddig nem így volt.  :think:

link

#894 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 15:16

Huhh, majdnem két hónapos az előző hszem? No.

Csak úgy jelzem, hogy természetesen (de miért kell, hogy ez természetes legyen?  :reklamacio: ) nem sikerült kompromisszumra jutnom a kékhalállal, sőt, a belinkelt kedves egyénnél tovább nem jutottam, ezért hát továbbléptem az üggyel, hamarosan kitűzik a tárgyalást...  :ninja: Mindezt egy 30.000 Ft körüli értékű termék miatt, ami nevetséges összeg - nekik. Na így vásároljon ott, aki még mer... Csodák nincsenek. :down:

Szerkesztette: Ariadne 2006. 05. 10. 15:18 -kor

#895 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 16:54

Csak pár szóval szólnék hozzá a topic témájához.

Annak idején amikor eltűnt a Ready a nyugati tér közeléből (na, az közkedvelt hely volt, sokmindent vettem ott), keserves keresés indult hasonlóan kommersz, mindenes bolt után. Találva is lett a Bluefish, amiben úgytűnt szélesválaszték van. Sokszor bementem ha kellett valami, de sose volt. Eddig összvissz tán egy köteg cd audio kábelt ha elhoztam. Amikor új gépet kellett venni így aztán vagy 3-4 spéci boltból válogattuk össze az alkatrészeket, de megérte. Legutóbb pl tv tuner kártyát akartam venni. Bluefish. Az haggyán hogy nem nagy a választék, de az árlistán egy darab ilyen holmi nem volt! Eladó aszonta biztos nyomda hiba, megnézte az adatbázist, volt vagy féltucat cucc. Mondta, hogy interneten is rajta van. Aznap meg is néztem neten. Nem nehéz kitalálni hogy télleg rajta volt-e vagy nem. Aztán már nem is járok a Bluefish fele, csak nosztalgikusan megemlékezek róla - majdnem befutott.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#896 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 12:03

2006. május 13. szombat. 12 óra.
Budapest Teréz körúti bolt.
Verőfényes napsütés.

Beléptünk a boltba, gondolván, milyen kis frankó gépet fogunk itt összepakoltatni és örülni neki.
A srác végignézte a listánkat, eléggé segítőkészen ki is javította, illetve felajánlotta, hogy mivel tudja a náluk nem kapható alkatrészeket helyettesíteni.
Mondta a srác, hogy természetesen aznapra már nem tudják összeszerelni.
Sebaj, gondoltuk (akkor), pár napot lazán tudunk várni.

A végösszeg 180 eFt körülre rúgott, ebben egy középkategóriás gép volt, tft monitorral.
A haverom örült, hogy milyen jó is lesz lecserélni a PI 200MMX-et.

Előleg otthagyása után reménykedve a következő hétben, vártuk a csodát.
Szerda magasságában rátelefonáltunk érdeklődve, hogy hogy, s mint áll a gépünk.
Csalódottan vettük tudomásul, hogy bizony a gépből bizony tetemes mennyiségű alkatrész hiányzik még, jelenleg nincs raktáron.
Próbáljuk meg a következő héten.
Nem örültünk, de hát gondoltuk, bízzunk meg bennük, egy hét pluszt talán még megér.

A következő héten csütörtökön ismételten felkerestem telefonon a boltot.
Roppant kínos keresgélés után közölték, hogy még mindig több alkatrész hiányzik (pl. alaplap, táp, monitor)
Rákérdeztem, hogy milyen sűrűn van árúrendelés.
A srác azonnal mondta, hogy bizony ők minden nap rendelnek.
Kérdeztem ismét, hogy akkor most meddig várjunk véleménye szerint?

A fiatalember már kevésbé kedvesen és türelmesen válaszolt, hogy nem tudja.
Kis hallgatás után (mert anyázni, felesleges köröket futni azért nem fogok ugye telefonba) szépen elbúcsúztunk.

Mai nap ismételt megkeresés után már szinte vártuk, hogy a válasz ismételt nem lesz.
Nyertünk.

A konfigurációból még mindig hiányzik mind az alaplap, mind a tápegység. (legalábbis nekünk ezt mondták)
  • 3 hét.
  • napi rendelések
  • 3 telefon a mi részünkről (mert hát zaklatni csak nem zaklatja az ember a dolgozó embert)
  • 0 telefon az ő részükről (nagyon dolgoztak)

Mindenesetre tanulságos volt számomra, számunkra, hogy adott esetben rossz lóra tettünk, amikor a BlueFish-t bíztuk meg egy saját szakmai területükbe tartozó munkával.
Remélem másnak jobb tapasztalata volt, vagy lesz velük de én SOHA, SENKINEK nem ajánlom többet azt a boltot.
-- Legyen egy jó napod! --

#897 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 16:41

Persze ők elvárták, hogy előleget adjatok, tehát megint mocskosul egyoldalú ez a dolog. :(

#898 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 22:51

Ennyi ido utan mar nyugodtan le lehet mondani a rendelest, meg visszakerni az eloleget.

#899 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 10:20

Idézet: Delawer - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 13:03

2006. május 13. szombat. 12 óra.
Budapest Teréz körúti bolt.
Verőfényes napsütés.

Nem értem miért kell ott vásárolni. Nem volt gyanús május 13-a előtt, hogy minden fórumon vaskos topik van a cégről akárcsak a Mistralról? Nem értek egyes embereket... semmiből nem tanulnak, csak a saját kárukból. A topikban nemtomhányszor le lett írva, hogy veszélyes és kerülni kell. Csakazértis ki kellett próbálni. Mindjárt egy egész konfigot, mikor még alkatrészt sem érdemes  :omg:  Ráadásul a Bluefish árai nem olyan jók, hogy próbálkozásra csábítsanak. Az sem indok hogy közel esett.

+ Végképp LOL a mai világban pénzt ELŐRE adni :pokeas2:
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#900 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 18:45

Hasonlóan jártam kb. 1,5 éve a kecskeméti bluefishben, bár én csak egy videokarit rendeltem. Szintén előleg, aztán hosszú hetek kínlódása. 3 hét után még szinte ők voltak megsértődve, hogy visszakérem az előleget.  :Đ De utólag nagyon örülök, hogy sikerült megúsznom, és így büszkén mondhatom, soha semmit nem vettem még a bf-nél  ;)

szerk.: nem, mégsem mondhatom  :think: Egyszer - korábban - vettem egy 5 méteres UTP patch kábelt  :)

Szerkesztette: Joooe 2006. 06. 03. 18:47 -kor

Kemény és kitartó munka idővel meghozza gyümölcsét. A lustasag azonnal.

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.