HWSW Informatikai Kerekasztal: TESCO Gazdaságos benzin - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TESCO Gazdaságos benzin

#361 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 20. 14:46

Gagyiztatnak a benzinkutak

Érdemes elolvasni...  :o
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#362 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 18:17

Hát nem tudom! Érdekes egy cikk ez! Mint mondtam apum MOL kutas volt, de ő még mint állami MOL. Tehát akkor még nem volt magánkézben! Talán még EVO sem volt. De az tény, hogy én is több ismerősömtől hallottam, hogy teljesíteni kell, muszály a százaléknak meglenni vagy mehet a kutas a fenébe. Zártak le kútoszlopot, hallottam matricacserét is. Szóval elég gáz!

De miért nem lehet például estefele autót mosatni pár kúton? Kivan rakva műszaki hiba! Azért mert a kutasnak nincs kedve működtetnie! Milliószor volt már ilyen példám!

A területi vezetők is marha mocskosak. Erre is millió példát tudok! Szóval nagyon gáz!

A külföldiek meg csak EVOT kapnak! Ez is tuti! Szóval ez kész!

A cikk szerintem teljesen igaz, hát szegény ország mindenki próbálkozik amivel csak tud!

#363 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 18:53

Kicsit vissza terve a benzines dolgra. Elmentem a mult heten egy kutra autot mosni. Gondoltam veszek szivacsot meg valtok apropenzt, h legyem mit bedobalni. Ekkor kozolte a kutas miert nem megyek oda a kolegahoz es adom neki oda a zset es o lemossa nekem kezzel. En mondtam oke. Erre megkeresem a masik utatast aki termeszetesen szepen lemosta nekem kezzel, persze olcsobb volt mint,ha en mostam le. A jd kozben beszelgetes a kutassal milyen szep auto stb etc. Szoba jott az is, lepolirozza nekem, persze az egy kicsi tobb ido meg kicsit dragabbl. Folyt tovabb a beszelgetes es vegulis eljutottunk oda, hogy szep nagy auto es valoszinu sokat is eszek :( erre kerdi a kutas diesel??  Hat erre jott tolem a valasz, sajonos nem az mert ...., Mondom benzines es abban nem tudunk okoskodni?? valasz. persze adjak neki telszomot es akkor hiv ha van benzin:D  varok es egyszer csak csorog a telo, kozli az illeto,h vigyek 1 20literes kannat vagy kozvetelen a kocsiba tankoljuk a cuccot :D igy sikerul valamivel olcsobban megkapni a benzit. Termeszetesen azt is elmondta, h hogyan jutank hozza a "Kincset ero" enuhoz :D

#364 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 19:25

Idézet: zako - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 15:46

Gagyiztatnak a benzinkutak

Érdemes elolvasni...  :o

Érdekes olvasmány és ha még igaz is akkor ez ebben a mai világban már nem is olyan feltűnő / sajnos /
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#365 Felhasználó inaktív   Cecy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 11:51

Sziasztok.

Hát nem is gondoltam volna, hogy az állandó B*szogatások mellett ilyen cikkek is létznek a
nagyvilágban!

Mondanak itt mindent!
De a legjobb taktika ha bemész a kútra és megkérdezed a kutast a PRÉMIUM BENZINNEL kapcsolatban.
99% :D  Rá az esély, hogy egy rövid kis beszélgetés után elmondja, hogy hogy is van ez!

Név nélkül elmondhatom:

Nálunk is ugyan ez megy!
A főnökömet cseszteti a MOL, szegényke meg kénytelen minket csesztetni: MERT AZ EVO-nak MEG kELL LENNIE!!!!!

Jön fentről a parancs!

Nem érdekli a mol-t, hogy nálunk BAZ.-megye nincs meg az a tőkeerős vásárló aki napi szinten tudná
tankolni az Ő "technológiai csodáját", csakis a százalék a fontos. Igaz van egy két gazdag pali aki, a " márcsak azé is" kategóriába tartozik. Ezzel akarja megmutatni, hogy ő MEGTEHETI.

Azt pedig már 40 éve biztos: Ha teljesül valamien terv, valahol, akkor rohadt sok pénzt kap valaki!!!!

Ezzel együtt még nagyon sok mindent lehetne mondani a kutasokkal kapcsolatban.

Sokszor volt olyan, az ismerőseim közt, hogy megkérdezte, hogy éjszaka mennyit alszom a kúton.
Mikor elmondtam neki, hogy éjszaka több a munkám mint nappal és eljött megnézni majdnem vágott
egy hátast.

Mert ugye próbáljon megülni valaki hat lovat egyszerre úgy, hogy ne essen le egyikről sem.
: Takaríts, % meglegyen benzinre, shopforgalomra, feltöltésre stb.

Jó lenne ha a sajtóban is egy cikk, több mint 1% ;) -át tenné ki, hogy "azé nem minden kutas olyan..."
Olvastam a múlt héten egy cikket egy MAI lapban ahol ez KB. így volt. A középső két oldalon cseszegetés és a cikk végén Kb. 4x6 cm-es keretben írtak rólunk jókat is!

Lehet, hogy sok kutas csal, de nézzék már meg, hogy a céges alkalmazottak mennyit lopnak el...
Megy a cégeskocsiból az üzemanyag a sajátba stb.
-Szerintetek mértvan pl. a fuvarozással foglalkozó cégek alkalmazottjának otthon DIESEL-es kocsija????

Ezzel nem cseszegetni akarom őket...
Az esik rosszul, hogy mért csak mi Kutasok vagyunk állandóan kidugva a lyukon??????? :reklamacio:  :think:

Nem sajnáltatni akarom ezzel magam és a többieket csak jó lenne ha mindenki mögé is nézne a dolgoknak egy kicsit és a céges vezetők is belátnának dolgokat????

Kicsit felhúztam magam...

Ennyi.....
Ahhoz, hogy ki tudd húzni, néha beljebb kell dugni egy kicsit...

#366 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 12:27

Idézet: Cecy - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 12:51

Kicsit felhúztam magam...

Ennyi.....

Mivel apum 20 évig benzinkutas volt, Áfor majd MOL teljesen megértelek! És teljesen igazad van! Apum is felhúzta ilyeneken mindig magát, mert ha megy a lejárató cikk, akkor legyen dícsérő is, mert igenis van rendes kutas. Például nagyon sokszor ért kellemes meglepetés hogy a 3002 foritnra mondjuk 3000 mondtak és akkoris 3005öt adtam, mert tudom hgoy 1 forint hiány is számít a kuton! Apum mesélte mindig, hogy a 2999 visszakéri az 1 forintot a 3001 meg alapból nem adja oda, hallottam pár szócsatát amikor apum megmagyarázta a parasztnak hogy miért kéri az 1 forintot! Mondta hogyha naponta 100an nem adnák oda, az 20 napnál 2000 forint és ezt Őneki miért is kéne állni? Aztán faszi elszégyellte magát és 100 forintot adott, van aki meg még ezután is hőzöng! Apum pár embert vágott ki a shopból, főleg ilyen nagyképű fiatalokat akik hőzöngtek stb... és azt hitték hogy kocsmában vannak! Apumnak is magánkézbe került a kút ahol dolgozott, de mondta is hogy Ő már nem bírta volna sokkal tovább a sok barom emberrel és teljesen megértem és Téged is Cecy!  :respect:

#367 Felhasználó inaktív   Cecy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 18:39

Köszönöm szavaidat Laci!

Sokat szidnak minket kutasokat az emberek, de meg kell hagyni vannak szeretnek és mellettünk
állnak. Azt, hogy mien pozitív vagy negatív dolgok mennek ebben a szakmában legjobban csak az tudhatja aki itt dolgozik(-zott),vagy mint neked is, a közeli hozzátartozód.

Azért megvannak a maga nehézségei is!
Ugyebár emberekkel(Vásárló) kell dolgoznunk nap mint nap. Ez az összes elárusítóhelyi(nemcsak kutas, hanem boltos stb.) munkásnak nagy feladat. Minden vevőnél ki kell találnod, hogy hogyan szólj hozzá, hogyan viselkedj vele.Elég egy rossz pillanat és...

Higgye el mindenki a kúton pl. nem a placcosnak a legrosszabb, hanem a kasszában állónak. Neki nagyon nagy a felelősség a vállán és egész műszak alatt ott álldogál a zárt shopban. Nem túl jó dolog!

Kinn is benn is figyelni kell!
Azért megkérdezném az emberektől:Ha elhajt egy "ügyfél" fizetés nélkül - gyakori eset sajnos- akkor az emberek szerint ki fizeti ki legtöbb esetben a kárt??
Szerintem a válasz adott. És higgyék el nem fog 10000huf felé menni, nehogy rendőrségi ügy legyen belőle! De épp elég néha mondjuk 5000huf is! Ez az átlag fizum 1/12-e kb. Namármos 12 ilyen alkalom és 1 havi lóvé úszott, éves szinten. :think:

Sajnálom azokat az embereket akik hasonló helyzetben vannak és nem csak a kutasokat.
Azt hogy van jó meg roszz kutas azt inkább nem kellene mondani mert nincs se egyik se másik. Mindenki maga dönti el, hogy az adott pillanatban meddig megy el!
Ez a vevőtől is függ mennyire figyel oda!

De nagyon zavaró is lehet egy-egy rosszindulatú cikk vagy műsor után mikor jön tankolni, és majd kiesik a szeme némelyik embernek mikor 5 centiről figyeli nehogy mellé próbáljak tölteni véletlenül 1 cseppet is. Meg jönnek a roszzindulatú megjegyzések...
Volt már olyan, hogy ilyenkor mondtam neki, hogy ott a másik kút(KIS MAGÁNKÚT) 300méter menjen oda, ott BIZTOS :D  nem verik át!!! Akkor meg azt mondta, hogy bennük nem bízik meg!
Kérdem én akkor mért engem cseszeget, ha úgymond bennem bízik???

Ezek azok a dolgok amik engem zavarnak valószínüleg sok száz kutassal együtt.

Ugye??
A papád is ezt mondaná!!

#368 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 19:28

Idézet: Cecy - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 19:39

........................
Ugye??
A papád is ezt mondaná!!

Teljesen igazad van! Apum mikor az Áfor kutakat átépítették volt ilyen fél év amikor Total kutas volt! Ott a főnök lopta meg őket, ők meg fizetgették be! Gondolhatjátok! Ááá kész!

Egyébként visszatérve a témához, a tesco kúton is szemétség van alkalmazottakkal szemben! Pedig ugye az full önkiszolgáló! Nem fizetik nekik a túlórát (mondjuk szinte sehol), meg elég szarok a dolgok! De hát mindenhol így van!

Nehéz, nagyon nehéz! :(

#369 Felhasználó inaktív   Cecy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 21:12

Sziasztok.

Elnézést kérek mindenkitől az előző két hozzászólásom miatt, feltéve ha nem ért egyet velem
vagy zavarná! Kicsit kifordult belőlem az az indulat, amit sokszor le kell nyelnem.

Ha valkinek kérdése lenne a témában az nyugodtan írjon itt vagy privátban. Amiben tudok segítek, válaszolok a kérdésekre, feltéve ha nem érzem ettől veszélyben a munkám és nem olyan az info jellege amit a lenagyobb mérgem ellenére sem adhatok ki! Ugye mindenhol vannak TITKOK.

Az a legrosszabb, ha az ember látja ami igazából itt a kis hazánkban folyik!!!
Mindíg a kisemberek isszák a levét.

:mad:

#370 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 14:59

Hát még jó, hogy a kisember issza a levét! Ez a benzinkút kérdés gázos! :D Olyan égő számomra az is, amikor odajön hozzám tök normálisan a kutas, hogy így úgy amúgy segíthet izé, én meg mondom, hogy köszi megy egyedül is! Nem azért mert nem bízom benne, hanem mert én szeretek tankolni mert sose tudom előre mennyit szeretnék! És ez számomra olyan gáz, olyan fura! De hát ez van! Na TESCO BENZÍN RULEZ! :D

#371 Felhasználó inaktív   Cecy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 15:27

Hát igen....

Sokan nem szerteik ha tankolnak nekik a kutasok.
Vagy a Laci által említett dolog miatt, vagy a hírek, vagy stb.

Sokan nem azért megyünk oda a vendéghez, hogy pénzt csikarjunk ki belőle vagy mert lenézzük
( mer biztos nem tud tankolni az a szerncsétlen)!
Nekünk ez a munkánk! (Többek között ez is!)

Segítséget nyújtunk, hogy a vevő elismerve érezze magát (PL: nem neki kell koszolni a kezét...stb) vagy mert így is gyorsíthatunk a folyamaton mert ő bemehet a shopba nézelődni+vásárolni és fizetni míg megtankolják a kocsiját. Ezzel együtt a mögötte állónak sem kell annyit várnia a kiszolgálásra.

Neki is jobb, nekünk is jobb....

Nem azt mondom ezzel, hogy nem jön jól az a kis borravaló, de ugye azzal meg a vevő fejezi ki
elismerését. Nem ad pénzt ha nem akar vagy nem tetszett a kiszolgálás.
Mondjuk a borravalónál járva: Volt már olyan faszi a Bazi nagy BMV-ből kiszálva közölte a igényeit( teletank, szélvédőmosás, olajszint ellenőrzés stb.) és mikor fizetett és kijött annyit sem mondott, hogy
Ny*ld ki nemhogy köszönöm és elhajtott. Ellenben az utána jövő trabis fickó 2000-ért tankoltatott velem és szólt, hogy álljak meg 1900-nál és még meg is köszönte! Legközelebb a BMV-s fickónak nem volt éppen :D aki tankoljon sajnos.... Viszont a trabisnak azóta is tankolom a kocsit... Ha tudott adni pénzt ha nem ...

Mindenkinek ÜDV!

Megyek me nemsokára kezdődik az éjszakai műszakom!

#372 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 18:09

Én nem mindig adok borravalót, de ez nem fejez ki semmit, hiszen végül is ezért fizetik a kútkezelőt, ahogy a boltban sem adok borravalót annak aki felszeli a parizert, pedig tulajdonképp semmi különbség nincs közte és egy kútkezelő között.
Tudom, hogy örül neki, de ne várja el!
Sőt mivel én dizelt tankolok, én várnám el a kúttól, hogy megtegyék helyettem, hiszem, a gázolaj büdös, ha egy csepp is éri a bőrt az megmarad rajt.... de hát ezért fizetem az őrült magas árat és akkor még azért is fizessek, ha kiszolgálnak.
Csak akkor adok, ha van nálam apró és tényleg megérdemli a kutas.
Mondjuk én speciális eset vagyok mert ritkán tankolok "rendes" kúton, 95%-ban egy kis magánkúton tankolok ahol semmi kiszolgálás nincs, kivéve, ha megáll a kút akkor újrainditják vagy valami cxsinálnak vele. (mondjuk ott napi 100-300litert tankolok ilyenkor...)
De egy rendes kúton elvárom, hogy kiszolgáljanak és ne húzza az orát a kútkezelő ha nem kap pénzt, mert ha bunkó és nem  mossa le a koszsos szélvédőt, akkor nem megyek oda többet, én viszem a pénzt igazán elvárhatom, hogy kiszolgáljanak.
nem tudom egy kutas mit szólna, ha a boltban odadobnák elé a parizert, hogy csomagolja be magának....

#373 Felhasználó inaktív   Cecy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 13:52

Hát nem tom nekem szólt e...??

Én speciel még az atya úr .... től sem várom el, hogy adjon valamit, de azért jól esik ha az embernek
csurran-cseppen néha valami!

A bmv-Trabis dologgal meg azt akrtam szemléltetni, hogy sok esetben az ad akinek a bukszája nem biztos, hogy ennyit is elbírna ellenben azzal, akiről leszakad, hogy a bankszámláján sok számjegy van!

AZT KIJELENTEM: SOHA NEM AZÉRT ÁLLOK ODA, HOGY UTÁNA TARTSAM A MARKOM!
Kolegáim nagy része sem!

Számomra még mindíg elismerésként hat, ha kapok vmennyit.
Meg ugye egy "köszönöm szépent" még a parizeres eladónak is szoktál mondani!?
Mert én igen! Sőt még a WC-s néninek is ha ott járok... ;)
Ennyi kultúráltság minden emberben kellene, hogy legyen.... nem?
Pláne ha azt mondom, hogy magyarországon a legtöbb kút ÖNKISZOLGÁLÓ.
Mi mégis megyünk és büdösítjük a kezünket ha kell...

Sőt, ömlött már a ruhámra kora reggel kb 1 liternyi gázolaj és mégis mentem, pedig nem volt kellemes
egész nap úgy szaladgálni, júliusban! Alig hittem, hogy levegyem este magamról... :(

#374 Felhasználó inaktív   Cecy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 14:00

Még valami...

Ki vásárolt már úgy parizert a boltban, hogy nem mérték bele a csomagoló papírt is???

Ez nem átverés??? :mad:

#375 Felhasználó inaktív   gpek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 14:07

Sziasztok!

Látom itt nagyon megy ez a benzin téma most akkor mi is van az ukránoknál? Tudna valaki infot adni róla?

Gpek
GPEK WEBDESIGN & SITEBUILD
2004 www.gpek.hu | gpek@vipmail.hu

#376 Felhasználó inaktív   Cecy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 14:19

Szia.

Az van, hogy picit ócsóbb mint itthon.... Kb. 100Huf 1 lityi...
A magyar állam meg szankcionál mer nem neki fizetik bé az adót hanem az Ukrán kasszába megy
mert ugye ott vette meg az ipse.
Itthon meg hasznot csinál belőle mert 200-ért veszik tőle mint a cukrot!
Ja, és ezután sem adózik!

Csak jó nagy tartályos kocsi kell! (PL. KOMBI PASSAT! ( DE nem a legújabb, mer az drága, meg tönkreverni se akarná az illető!!))

De inkább a cigi ami hasznot hoz nekik!
A fél ország csempészkedik!!! :D 

#377 Felhasználó inaktív   phsihodad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 17:24

Benzinkút és a borravaló:

Régebben olyan nyári munka gyanánt benzinkúton dolgoztam. Egy kis magánkút volt, mindenkit kiszolgáltunk. Ha kellett keréknyomást néztünk, olajat, vizet... stb.  A hivatalos fizetésem nem volt túl sok, amolyan diákmeló színtű. Tehát  :down: Azonban fizetésem 2/3-át a borravaló tette ki. Ha udvarias voltam és gyors akkor jó pénzt vittem haza. Ha lusta, akkor semmit... nálunk így működött. Azóta mindíg adok borravalót a kutasnak.

Apropó egy tapasztalat: A trabis hamarabb ad borravalót mint a bálna mercis emberke
"Spartans... The finest soldiers the world has ever known."

"We will stand and fight... and die!"

Blogom

#378 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 17:56

Idézet: Cecy - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 14:52

A bmv-Trabis dologgal meg azt akrtam szemléltetni, hogy sok esetben az ad akinek a bukszája nem biztos, hogy ennyit is elbírna ellenben azzal, akiről leszakad, hogy a bankszámláján sok számjegy van!

Ezen érdemes tovább gondolkodni!
A trabisnak azért nincs pénze mert elosztogatja! A bmw-snek meg azért van pénze mert nem szórja el itt-ott!

#379 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 17:57

Idézet: Cecy - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 15:00

Még valami...

Ki vásárolt már úgy parizert a boltban, hogy nem mérték bele a csomagoló papírt is???

Ez nem átverés??? :mad:

Az a csomagolás díja!

#380 Felhasználó inaktív   phsihodad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 18:04

Idézet

A trabisnak azért nincs pénze mert elosztogatja! A bmw-snek meg azért van pénze mert nem szórja el itt-ott!

Ez azért nem így van...fogalmazzunk úgy hülyeség... nem azon az 50-100 Ft-on múlik a gazdagság.
"Spartans... The finest soldiers the world has ever known."

"We will stand and fight... and die!"

Blogom

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21