HWSW Informatikai Kerekasztal: TESCO Gazdaságos benzin - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TESCO Gazdaságos benzin

#321 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 06. 15:14

Idézet: Charles - Dátum: 2005. ápr. 5., kedd - 9:33

Jó, hagyjál már, te SOHA nem értettél félre semmit???

1. Lehet, hogy "Wir, bei DEA..." volt, vagy Sie tehát "ők" a DEAnál...

2. A Danken-t a denken-nel kevertem, és azért hittem jónak. E miatt automatikusan úgy hallottam a tanken-t, ennyi.

3. Semmi sem garantálja, hogy régen nem volt más változatú szöveg is.

Mind1, látom nagy német tudós vagy, én magam amúgy utálom a németet, csak azért tanultam mert 2 nyelvvizsga kellett a diplomához. Még a német cégeknél (mo-i multik) is angol a hivatalos nyelv!
A fontos a kínai lesz, hidd el. Francia-spanyol szintén. Több nyelvet nem is akarok tudni. :)

Én LEZÁRTAM, vissza a TESCO gazdaságos benzinre!

Üdv!

2. Aha, csak az a gáz, hogy aufdenken sincs.
3. Nem volt.

Na jó hagyjuk, számomra nyilvánvaló lett...

Szerkesztette: *Macika* 2005. 04. 06. 15:17 -kor

Gondolkoztál már ma?

#322 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 15:21

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 15:14

2. Aha, csak az a gáz, hogy aufdenken sincs.
3. Nem volt.

Na jó hagyjuk, számomra nyilvánvaló lett...

Kár volt beírnom, inkább menj a Terminálra mobilt kódolni! :p

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#323 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 20:55

Idézet: Charles - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 16:21

Kár volt beírnom, inkább menj a Terminálra mobilt kódolni! :p

Üdv!

Lehet, hogy számodra hihető az, hogy valaki egy C középfokú nyelvvizsgával félrehall egy mondatot.
Lehet, hogy számodra az is hihető, hogy valaki C középfokú vizsgával leír egy olyan mondtatot, aminek SEMMI értelme nincs.

Nekem ez hiteltelen.

A ilyen rágalmazás-gyanús személyeskedést pedig kéretik mellőzni.
Gondolkoztál már ma?

#324 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 08. 07:34

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 20:55

Lehet, hogy számodra hihető az, hogy valaki egy C középfokú nyelvvizsgával félrehall egy mondatot.
Lehet, hogy számodra az is hihető, hogy valaki C középfokú vizsgával leír egy olyan mondtatot, aminek SEMMI értelme nincs.

Nekem ez hiteltelen.

A ilyen rágalmazás-gyanús személyeskedést pedig kéretik mellőzni.

Ok. Zárjuk le. Amúgy amikor a DEA cucc ment még a tv-ben (vagyis néztem sokat pl. SAT1-et) akkor még közel sem volt meg a nyelvvizsga.

De tudom, hogy fenn vagy a Terminálon, ott vagy moderátor.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#325 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 08. 10:02

ON: :D

Kép

Most, hogy 7Ft-tal ismét felmegy a héten másodszor, lehet, hogy meglátogatom. :)

Üdv!

#326 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 14:28

Idézet: Charles - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 8:34

De tudom, hogy fenn vagy a Terminálon, ott vagy moderátor.

És annak mi köze van a mi vitánkhoz?
Gondolkoztál már ma?

#327 Felhasználó inaktív   dradi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 08. 15:32

Apám a Jetnél tankolta meg a Focusát és 2 nap múlva csilingelni kezdett a motor.  Szervíz, motor újraállítása. Oktánszámvizsgálat, végeredmény 95-ös = 92-93-as. No comment... Ezután még a Kadettomat sem vittem oda.

#328 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 20:55

Idézet: dradi - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 16:32

Apám a Jetnél tankolta meg a Focusát és 2 nap múlva csilingelni kezdett a motor.  Szervíz, motor újraállítása. Oktánszámvizsgálat, végeredmény 95-ös = 92-93-as. No comment... Ezután még a Kadettomat sem vittem oda.

Hadd kérdezzem már meg, hol végeznek Magyarországon egy "mezei" autós tankjából vett mintán oktánszámvizsgálatot????

Csak érdekelne...
Gondolkoztál már ma?

#329 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 11. 15:20

Üdv!

Csatolt fájl:

#330 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 17:38

Oktánszámvizsgálat? :D Ez jó. Több dolgo miatt is kétlem:

- csont üres tank volt? Mert ha mondjuk volt benn csak 5 liter benzin akkor már nem is hiteles a vizsgálat
- csak úgy mert csilingel a motor azért nem vizsgálnak oktánszámot!
- mit állítottak újra a motoron? mi romlott el?

áhh :D

#331 Felhasználó inaktív   axl.Fsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 18:57

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 18:38

Oktánszámvizsgálat? :D Ez jó. Több dolgo miatt is kétlem:

- csont üres tank volt? Mert ha mondjuk volt benn csak 5 liter benzin akkor már nem is hiteles a vizsgálat
- csak úgy mert csilingel a motor azért nem vizsgálnak oktánszámot!
- mit állítottak újra a motoron? mi romlott el?

áhh :D

Naigen, jól beszél az úr ;)  :up:
Udv,
axl.Fsi

" ... Begbie didn't do drugs either. He just did people ... "

#332 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 19:30

Hát igen, szerintem ez úgy hülyeség ahogy van!

Tegnap is atom sokan voltak a TECSÓ kuton győrbe! 249 a benzin. Egyébként Győrbe Schwechat-ról a finomítóból hozzák a benzint! :D

#333 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 07:55

Azt valaki nézte, hogy a x L-es tankjába (ami biztos mondjuk 42L) "valójában" hány L-t lehet tankolni TESCOéknál?  :think:

Üdv!

#334 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 09:16

Ezt a kérdésed nem igazán értem! Az átfolyásmérőt nem tudják állítgatni! Apám 20 évig kutas volt! Az 1 liter az tuti hogy 1 liter! Én kannába is tankoltam ami 10 literes volt abba 10.00 ment bele és pont. Ez legalábbis a győri Tesco kúton tuti így van!

#335 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 13:14

Idézet: Charles - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 8:55

Azt valaki nézte, hogy a x L-es tankjába (ami biztos mondjuk 42L) "valójában" hány L-t lehet tankolni TESCOéknál?  :think:

Üdv!

Huhhh, úgy látom, nem csak a német nem-tudásoddal fog meggyűlni a bajom.

Kaphatnánk PÉLDÁKAT????
Gondolkoztál már ma?

#336 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 13:17

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 20:30

Hát igen, szerintem ez úgy hülyeség ahogy van!

Tegnap is atom sokan voltak a TECSÓ kuton győrbe! 249 a benzin. Egyébként Győrbe Schwechat-ról a finomítóból hozzák a benzint! :D

Nyilvánvaló volt, hogy füllentett az úr, csak kíváncsi voltam, mit mond rá. De ezzel árulja el legjobban magát, hogy hallgat.
Gondolkoztál már ma?

#337 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 12. 13:44

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 9:16

Ezt a kérdésed nem igazán értem! Az átfolyásmérőt nem tudják állítgatni! Apám 20 évig kutas volt! Az 1 liter az tuti hogy 1 liter! Én kannába is tankoltam ami 10 literes volt abba 10.00 ment bele és pont. Ez legalábbis a győri Tesco kúton tuti így van!

Igen, kb. ilyesmire gondoltam. Azért kérdeztem, mert sokan a gyári 40L-es tankjukba bele tudnak tankolni 42-43L-t is, sokszor épp ezért azt a gyanút sejtetve, hogy a számláló gyorsabban pörög, mint a ténylegesen kiadott üzemanyag...

Macika: veled nem tárgyalok, szerintem érthető volt a kérdés, és Buga Laci választ is írt. Főleg a Tesco-sra voltam kiváncsi. Persze nem tudtad megállni hogy ne tégy megjegyzést ismét. Felejts el. :mad:

Üdv!

#338 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 18:14

Idézet: Charles - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 14:44

Igen, kb. ilyesmire gondoltam. Azért kérdeztem, mert sokan a gyári 40L-es tankjukba bele tudnak tankolni 42-43L-t is, sokszor épp ezért azt a gyanút sejtetve, hogy a számláló gyorsabban pörög, mint a ténylegesen kiadott üzemanyag...

Macika: veled nem tárgyalok, szerintem érthető volt a kérdés, és Buga Laci választ is írt. Főleg a Tesco-sra voltam kiváncsi. Persze nem tudtad megállni hogy ne tégy megjegyzést ismét. Felejts el. :mad:

Üdv!

NE veszekedjetek én már megszívtam ilyennel! :(

Charles szerintem az nem a számláló miatt van! Nekem is elvileg 38 literes a tankom de bele tudok tankolni ilyen 42 liter körül! De akkor fullon van. Ez szerintem a tanktól függ. Ismerős ugyanolyan corsájába mint enyém meg 38 liternél többet SOHA nem tudtam még beletankolni! Szóval ez inkább autó függő! Benzinkutakon ilyenekkel nem szoktak játszani! Szóval szerintem ennyi! :D

#339 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 18:16

Idézet: Charles - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 14:44

Üdv!

Rossz taktika, mert kilóg a lóláb. Persze ha valaki nem tudja leírni azt a két szót, hogy: bocs, tévedtem...

Vissza a tankra.
Ha volt valaha is új autód, amihez adtak vaskos leírást (és azt elolvastad volna), akkor tudnád abban benne van, hogy az üzemanyag nyári hőtágulása miatt minden üzemanyagtank a névleges értékénél 3-4 l-rel nagyobb űrtartalmú, hogy ne legyen gond, ahogy a 6-7 fokos, a föld alatt hidegben tárolt üzemanyag átkerül a nyári 30-40 olykor akár 50 fokos tankba.

Tehát természetes dolog, hogy ha leállt az illető alatt az autó, mert kifogyott a nafta (tehát szinte csontszáraz a tank), akkor bele tud tölteni akár hitelesített edényből is a névlegesnél 2-3 literrel többet. Csak akkor a hőtágulás miatt várható, hogy ki fog nyomódni belőle.
A benzinkutasok azért tankolnak (nyáron főleg) úgy, hogy bennehagyják a tankfejet a tanknyílásban kiakasztva, és amikor elsőre kattan és lezár, akkor utána még egy picit rányomnak. Ekkor nagyjából a gyári értékig van töltve a benzintank.
Ám ha Te ilyenkor elkezdenél még játszani vele, 1,5-2 litert biztosan bele tudnál még nyomni apránként kattogtatva. Bár típusa válogatja, az ólommentes szűkítő miatt nehéz.

Diesel autóknál viszont szinte kifolyásig tele lehet nyomni a tankot, ami akár 3 l pluszt is jelenthet a gyárilag megadott értékhez képest.

És szó nincs szabálytalanságról, buherálásról!
Arról nem is beszélve, hogy mit tudnának kezdeni vele, ha többet is számolnának el?

Az az érzésem, nem igazán gondoltad végig a vádaskodás előtt ezt a dolgot.

Teljesen számítógépvezérelt a dolog, bent fillérre ugyanazt mutatja, mint amit Te láttál a kútnál. Ugyanarról az összegről állítja ki Neked a számlát vagy a nyugtát. Ha arról az összegről szól a nyugta/számla, akkor az alapján fizetik ki az adókat belőle. Nyereség meg tudjuk hogy nincs a TESCO benzinkútnál rajta, hiszen keresztfinanszírozott, 0-s nyereséggel működik.

Akkor mi haszna lenne a benzinkutasnak a TESCO-nál abból, hogy megbuherálja az átfolyásmérőt???

Előre bocsájtom, hogy az is rossz válasz, hogy a megmaradt üzemanyagot valahonnan máshonnan leszívja, mint a kútfej, mert nem férhet hozzá semmiképpen! A rendszer teljesen zárt.
Ezek már nem 70-es évekbeli ÁFOR kutak!!!
Gondolkoztál már ma?

#340 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 18:47

Macika: azért amit leírtál abban ne légy olyan biztos! Tudnék mesélni, mint mondtam apám 20 évig volt benzinkutas! Ha nem vagy valamiről meggyőződve ne írd le, mesélni nem fogok, ha nem hiszed el kérdezz meg egy dörzsölt kutast! Ettől függetlenül a győri Tesco kúton 100% hogy nem csalnak és szerintem a többi Tescon sem!

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.