HWSW Informatikai Kerekasztal: TESCO Gazdaságos benzin - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TESCO Gazdaságos benzin

#481 Felhasználó inaktív   BandiTar 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 17. 11:43

Idézet: Omega - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 9:56

:omg:

Nagyjábol végigolvastam,a gyerek télleg nagyon érthet hozzá:Pl egyetlen kritérium hogy ne legyen benne motorvezérlö computer!Namármost:MELYIKBEN NINCS CHIP????!!!!!!!Talán egy 20 éves öskövületben.Basszus ez egy idiota!! :omg:  :omg:
KONFIG: Asus A8N-E, X2 4200+, ASUS 1950Pro, 2 GB A-Data, Maxtor 300Gb,WD 320Gb, Hyundai Imagequest L72D, Logitech Mx 518, Genius Slim Star Pro, Audigy2, Genius SW-5.1 Home Theatre, FSP Bluestorm 500, Vízhűtés(Alphacool+házibarkács)

#482 Felhasználó inaktív   biglaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 17. 12:26

Hehehe! Akkor jönnek a kolbász, hurka, lángos szagú autók?  :D  :D

#483 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 13:21

ráadásul valamelyik nap volt a tévében,hogy a vámosok állítgatják meg a kocsikat és akinek étolaj van a tankjában feljelentik jövedéki szabálysértésért és fizethet  :(
HP Pavilion DV-5 1160eh

#484 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 15:22

Idézet: BandiTar - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 11:33

Vazze ez télleg nagyon kemény milyen  sok "hozzáértő dízelszakértö" van itt.Megnézném a képüket mikor behal a komoly turbó-dízel cucc mikor belenyomják az étolajat... ;) Meg arra is kiványcsi vagyok a szervizbe miko benyújtják a számlát hogy mennyi lesz a javitás...Vagy viszik JóskaPista szerelöhöz.De ez a common rail "programbefecskendezés" :D  is teccik.Vajon egy PD-TDI mióta common-rail rendszerü???PD=pümp düse,vagy valami ilyesmi,nemtok németül,de adagolofúvókát jelent.Na mind1.Csak jót röhögtem Omegával.JÓ étolajtankolást....

A lenyeg az, hogy ne magasnyomasu 1000-1800bar-os befecskendezo rendszer legyen a motoron, hanem hagyomanyos, orvenykamras rendszeru, mechanikus porlasztocsucsokkal (~ 200-400 bar nyomassal)

Szerkesztette: Bazsika32 2005. 10. 17. 15:25 -kor

#485 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 15:24

Idézet: BandiTar - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 11:43

Nagyjábol végigolvastam,a gyerek télleg nagyon érthet hozzá:Pl egyetlen kritérium hogy ne legyen benne motorvezérlö computer!Namármost:MELYIKBEN NINCS CHIP????!!!!!!!Talán egy 20 éves öskövületben.Basszus ez egy idiota!! :omg:  :omg:

Pl. a PSA 1.9 TD motorja (kb 2002-ig pakolgattak kulonbozo autokba) amelyek nem elektronikus adagoloval vannak szerelve..
Egy uzemanyag elomelegitovel felszerelt autonak semmi baja nem lesz az etolajtol...

#486 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 15:25

Idézet: Avicularia - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 13:21

ráadásul valamelyik nap volt a tévében,hogy a vámosok állítgatják meg a kocsikat és akinek étolaj van a tankjában feljelentik jövedéki szabálysértésért és fizethet  :(

Bizonyitsa be, hogy nem Ausztriaban toltottem a tankba!  :confused:

#487 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 17:03

Idézet: Avicularia - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 14:21

Nem olvastad el és egyből reagálsz.

Körülöttünk szinte mindegyiuk országban engedélyezett a biodízel használata. Külföldön (pl. Ausztriában, pl. BP kútnál) Te is tankolhatsz teljesen legálisan, hiszen a MAGYAR jövedéki törvények csak a MAGYAR határon belül vonatkonak Rád.
A dízelautók hatótávolsága 1 tankolással nemritkát 1.000 km-t is elérnek.
Namármost, ha majdnem tele tankkal elkapnak étolajjal Budaörsnél, akkor mégis hogyan bizonyítják be SZERINTED, hogy nem Parndorfnál (csak mondtam egy határhoz közeli falut) tankoltad tele a jóval olcsóbb biodízellel az autódat???
És mi alapján marasztalnának el???
Gondolkoztál már ma?

#488 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 17:13

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 17:03

Nem olvastad el és egyből reagálsz.

Körülöttünk szinte mindegyiuk országban engedélyezett a biodízel használata. Külföldön (pl. Ausztriában, pl. BP kútnál) Te is tankolhatsz teljesen legálisan, hiszen a MAGYAR jövedéki törvények csak a MAGYAR határon belül vonatkonak Rád.
A dízelautók hatótávolsága 1 tankolással nemritkát 1.000 km-t is elérnek.
Namármost, ha majdnem tele tankkal elkapnak étolajjal Budaörsnél, akkor mégis hogyan bizonyítják be SZERINTED, hogy nem Parndorfnál (csak mondtam egy határhoz közeli falut) tankoltad tele a jóval olcsóbb biodízellel az autódat???
És mi alapján marasztalnának el???

megint miről beszélsz?
én nem olvastam el?
te nem olvastad el te nagyokos,nem én irtam az Ausztriai dolgot ,mégis az én posztomra válaszolsz
ahelyett hogy mást vádolsz nem olvasással ,neked kellene megtenned :omg:
HP Pavilion DV-5 1160eh

#489 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 03:01

Idézet: Avicularia - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 18:13

megint miről beszélsz?
én nem olvastam el?
te nem olvastad el te nagyokos,nem én irtam az Ausztriai dolgot ,mégis az én posztomra válaszolsz
ahelyett hogy mást vádolsz nem olvasással ,neked kellene megtenned :omg:

Te írtad, hogy a TV-ben ez meg az...
Erre reagáltam.

De már látom, hogy az én postomat sem olvastad el végig odafigyelve.
Veled tényleg csak tőmondatokban lehet értekezni, ha az ember azt szeretné, hogy megértsd, amit írt?
Gondolkoztál már ma?

#490 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 11:42

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 3:01

Te írtad, hogy a TV-ben ez meg az...
Erre reagáltam.

De már látom, hogy az én postomat sem olvastad el végig odafigyelve.
Veled tényleg csak tőmondatokban lehet értekezni, ha az ember azt szeretné, hogy megértsd, amit írt?

figyelj én 1 tényt közöltem,hogy volt 1 riport amiben ez volt
aztán hogy te mit mondasz a vámosoknak ,nem én találtam ki
ha nem hiszed el amit irtam ,nézz utána
HP Pavilion DV-5 1160eh

#491 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 15:38

Idézet: Avicularia - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 12:42

figyelj én 1 tényt közöltem,hogy volt 1 riport amiben ez volt
aztán hogy te mit mondasz a vámosoknak ,nem én találtam ki
ha nem hiszed el amit irtam ,nézz utána

Feltételeztem, hogy nem Te találtad ki a TV műsorát.

A bajom mindössze csak annyi volt, hogy nem gondoltad végig, hogy ez a hír csak rémhírkeltésnek jó. Mivel a hatóságnak nincs lehetősége bebizonyítani, hogy nem jogszerűen került a tankba az öko-dízel.
A riport logikáját követve az összes magyart meg lehetne bírságolni, aki nem üres tankkal gördül át lendületből az osztrák-magyar határon.
Ugyanis ha nem üres a tank, akkor nagy valószínűséggel olyan üzemanyag van benne, aminek kisebb az adótartama, mint a magyarországi üzemanyagoknak. Ráadásul még nem is a magyar költségvetésbe folyt be. És ennek ellenére nem átallanak nálunk közlekedni vele.

Tehát kizártnak tartom, hogy EZÉRT BÁRKIT meg lehessen büntetni.
A Magyar Állam nem széllel szemben kellene hogy pisiljen, hanem 180 fokot fordulva. Ha körülöttünk minden országban engedélyezett a bio-dízel, akkor nálunk nem tiltani kellene, hanem - behozva az amúgy is komoly lemaradást - engedélyezni. De gyorsan!

Szerkesztette: *Macika* 2005. 10. 18. 15:40 -kor

Gondolkoztál már ma?

#492 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 13:13

Sziasztok!
Nagyon régóta foglalkozom a bio-üzemanyagokkal, ezért jól tudom hogy ma már milyen minőségben és mennyiségben tudnak előállítani belőle.
Nemrég az eddiginél 4xesen több bio-üzemanyagot előállító berendezést készítettek el, ami mondom kb 4x annyi biodízeld vagy pl etanolt képes előállítani pl repcéből vagy kukoricából, mint idáig.
Azért ez nem gyenge, és nagyobb energiája is van.
A jogszabály: Biodízelt illetve etanolt nemcsak hogy "lehet", de még örülnek is ha tankolsz igen.
Viszont étolajat nemigazán. Azon valóban nem volt ez az adó is, merthát igen az államnak mindent le kell húzni MAGYARországon. Ezen én már nem is csodálkozom.
Egyébként elárulom hogy az étolajat már rohadtul régóta használnak, sőt..használt étolajat is, leszűrve nagyon, de adnak hozzá egy bizonyos (szintén bio...) illóolajat, amitől a viszkozitása (gyakorlatilag sűrűsége) lecsökken, így nem okoz kárt a motorban egyáltalán.
Hátt röviden ennyit!
Hali
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

#493 Felhasználó inaktív   Bilux 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 19:01

Idézet: BandiTar - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 12:33

Vazze ez télleg nagyon kemény milyen  sok "hozzáértő dízelszakértö" van itt.Megnézném a képüket mikor behal a komoly turbó-dízel cucc mikor belenyomják az étolajat... ;) Meg arra is kiványcsi vagyok a szervizbe miko benyújtják a számlát hogy mennyi lesz a javitás...Vagy viszik JóskaPista szerelöhöz.De ez a common rail "programbefecskendezés" :D  is teccik.Vajon egy PD-TDI mióta common-rail rendszerü???PD=pümp düse,vagy valami ilyesmi,nemtok németül,de adagolofúvókát jelent.Na mind1.Csak jót röhögtem Omegával.JÓ étolajtankolást....

Mert te is aztán marhanagy dízelszakértő lehetsz  :omg:
Intel GM45 + ICH9M|2,26 GHz Intel Core 2 Duo P8400 (1066 MHz FSB, 3 MB L2 cache|512 MB NVIDIA GeForce 9600M GT |2 GB 1066 MHz DDR3|500 GB, 4200 RPM, SATA, 8MB cache|18,4" 1920x1080 pixel, BrilliantView
3DMark06 6565 pont /Windows 7 64bit/
-=Sose félj valami újat csinálni. Emlékezz, hogy egy magányos amatör készítette a Bárkát, és egy halom szakértő a Titanicot.=-

#494 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 19:58

Én úgy tudom, hogy hamarosan tárgyaláson az első ilyen ügy. Majd kiderül, hogy a -nyilvánvalóan precedens értékű- ügy miként dől el.
De mi köze ennek a TESCO benzinkutakhoz? ;)

#495 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 11:35

Idézet: Omega - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 19:58

De mi köze ennek a TESCO benzinkutakhoz? ;)

gazdasagos, gazdasagosabb, leggazdasagosabb :-)

#496 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 11:53

Idézet: Bazsika32 - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 12:35

gazdasagos, gazdasagosabb, leggazdasagosabb :-)

gazdasagos, gazdasagosabb, leggazdasagosabb, TESCO :)
Gondolkoztál már ma?

#497 Felhasználó inaktív   Tomik@ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 12:47

Esetleg nem árt vigyázni az olcsó kutakkal mert lehet hogy nem is olcsóbb.Hogy miért?
A benzintankom 45 literes.A mutató a tankolás előtt a piros vonalon állt,ami annyit tesz hogy cca 5 liter van benne.Namásmost sikerült 47 liert tankolnom az autóba.Érdekes :think:

#498 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 16:35

Tomik@: Ezek a baromságok... 2x nem tudsz ugyanannyit tankolni. Még ha csontig kifogyasztod és úgy tolod el a kútra 1-2 liter különbség akkor is lehet, a tartály tágulásától függően... Ez hülyeség. 2 éve már TESCO kúton tankolok, ugyanannyit fogyaszt autóm, semmivel sem többet / kevesebbet. Ez marhaság...

#499 Felhasználó inaktív   Viktorka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 22:20

Én is láttam már hasonlót, hogy több benya ment a tankba, mint ahány literes volt a leírás szerint. És nem is kevéssel több, annyit nem tud tágulni, se a tertály, se a benzin. (39 literes tankba 51 liter) Érdekes módon, amikor szóvá lett téve, elég volt 30 litert kifizetni, csak kuss legyen.

#500 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 12:40

Na neeem, azért egy 39 literes tankba még pluszban az 1/3-a az erős túlzás lehet (vagy tényleg piszkálva volt a kút, és ez a valószínűbb).

Az viszont teljesen természetes, hogy 4-5 literrel több belemegy, mint a könyvben megadott NÉVLEGES űrtartalom.
Arról nem is beszélve, hogy amikor a piroson van a mutató, senki nem tudhatja biztosan, hány liter van még benne.
Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.