MODERÁTORT KERESÜNK TÖBBEN IS
Elküldve: 2004. 01. 01. 17:15
Mondjuk széles e világ tele van olyan emberekkel, akiknek nem tetszenek az írott és íratlan szabályok... Ez természetes.
Elküldve: 2004. 01. 01. 17:18
idézet:
Ezt írta RiCS:
Szó szerint, hozzá kell tenni, joggal. Ellenkezik a fórumszabályzattal, ez persze a bolhára járó egyének egy részének nem tetszik.[/quote]
Pedig regisztrációkor mindenki elfogadta a szabályzatot! Ja, hogy azt be is kellene tartani?
Elküldve: 2004. 01. 01. 17:19
idézet:
Ezt írta Jareth:
Ez a topic arról szól, hogy [/quote]
Ha csak a bolhapiac közönségéről lenne szó![]()
Ha csak erről az egy esetről![]()
Ettől függetlenül tényleg hasznos lenne a távozása.
Én speciel beszállnék egy kis zsével az ügy érdekében, Krinyó helyében meggondolnám a dolgot, mert amennyien hajlandóak lennének egy kisebb összeggel áldozni, vastagra kereshetné magát ezen a fuserán és elutazhatna végleg egy paradicsomi szigetre süttetni a hasátvagy az enyémet
![]()
[ 2004. január 01.: guga szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 01. 17:20
idézet:
Ezt írta Jareth:
Pedig regisztrációkor mindenki elfogadta a szabályzatot! Ja, hogy azt be is kellene tartani?[/quote]
A szent tehén, és az ő szolgái....
Egyébként ki mondta, hogy a szabályzattal van a gond, és nem azokkal a valamikkel, amelyek a papír lobogtatásával pótolják a látást, a gondolkodást és még egynéhány funkciót?
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 01. 01. 17:20
idézet:
Ezt írta RiCS:
Szó szerint, hozzá kell tenni, joggal. Ellenkezik a fórumszabályzattal.[/quote]
Mi ellenkezik :confused:csak beszélgetünk fusera, el ne sírd már magad kölök
![]()
Elküldve: 2004. 01. 01. 17:22
idézet:
Ezt írta jordan6:
többesszám a cÍmben...[/quote]
Bocs, nem figyeltem, csak a topik témáját követtem. Abban pedig csak RICS tevékenységét kifogásolták páran.
Elküldve: 2004. 01. 01. 17:23
idézet:
Ezt írta RiCS:
Szó szerint, hozzá kell tenni, joggal. .......[/quote]
idézet:
Újonnan regisztrált Meedvee kollégával érdemes üzletet kötni!Korrekt megbízható. [/quote]
Örülök, hogy az ürítés is "szabályszerű".
Egyébként a joggal való visszaélés is büntetendő.
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 01. 01. 17:26
idézet:
Ezt írta Jareth:
Ez a topic arról szól, hogy a 'Bolhapiac' közönsége le akarja váltatni az aktuális moderátort, mert az December 24.-én bezárt 'x' db karácsonyi topicot... Legalábbis 'Macska' ezen háborodott fel![/quote]
OK, ezt én is tudom, csak azt nem, hogy:
- Miért nem hajlandó Rics leírni, hogy SZERINTE mi történt, mert ugye kettőn áll a vásár...
- Milyen következtetést vont le az aktuális moderátor az esetből?
Tudom, hogy a moderátor az moderátor, meg most már azt is tudom, hogy ingyen csinálják, de mivel én is csinálok ingyen dolgokat tudom, hogy vigyázni kell dolgokra:
- fórum jó híre
- idejáró okos emberek lelkivilága
- szakmai színvonal emelési lehetőségének biztosítása...
A moderátor ebben a gépezetben egy technikus, akinek az a feladata, hogy a szekér fusson és az emberek nem anyázzanak, hanem okos dolgokat irogassanak...
Gondoljunk bele, hogy nem várható el valakitől, hogy egyszerre:
- legyen penge, hogy nőjön a szakmai szinvonal
- legyen sok ideje, hogy mindent elolvasson és valamit kimoderáljon
- mindezt ingyen...
De ő ezek közül bevállalt valamit és arra szánja rá az idejét, és lássa el lelkiismerettel a munkáját! Attól, hogy nem kap pénzt a felelősség az övé!!!
Én csak pár témát látogatok és ott az esetek nagy részében, a moderátor (Renwick, Etele, Jordan6) tanítani való módon megírja, hogy van már ilyen, nincs szükség rá, keress rá stb... Wizard kicsit nyersebb, de akinek van egy kis esze egyből levágja a szövegéből a lényeget és nincs oka felkapni a vizet... Ezt így kell csinálni, ha valaki nem tudja akkor nem csinálja rosszul...
Ha pedig nem tudja, hogy képes-e rá, akkor üljön le a sarokba, gondolkodjon el rajta, hogy meg tudja-e tenni, és döntsön!
Ami pedig a legfontosabb:
A kommunikáció!!!
Legyen nyílt és írja meg miért tesz!!!
A kommunikáció mindennél fontosabb (lásd 010911)!!!
Uff, én szólottam!
Elküldve: 2004. 01. 01. 17:31
idézet:
Ezt írta Bujdy:
OK, ezt én is tudom, csak azt nem, hogy:
- Miért nem hajlandó Rics leírni, hogy SZERINTE mi történt, mert ugye kettőn áll a vásár...
- Milyen következtetést vont le az aktuális moderátor az esetből?
[/quote]
Végülis ha elolvasod az elejétől ezt a topikot szépen kikerekedik az egész, de röviden:
Töröltem pár off topikot a bolhán.
Elküldve: 2004. 01. 01. 17:44
idézet:
Ezt írta RiCS:
Töröltem pár off topikot a bolhán.[/quote]
Na, ha már itt vagy, Kedves, igazán elmondhatnád azt is, hogy azokat az "off topikokat", amiket épp nem törölsz, azokat mé' basszarintod át válogatás nélkül a Szigetre?
Elküldve: 2004. 01. 01. 17:50
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Egyébként ki mondta, hogy a szabályzattal van a gond, és nem azokkal a valamikkel, amelyek a papír lobogtatásával pótolják a látást, a gondolkodást és még egynéhány funkciót?[/quote]
Ehh! Azt bárki láthatja, hogy mondjuk egy főzésről szóló topicnak semmi keresnivalója a 'Bolhapiac'-on! Rengeteg féle téma létezik, aminek máshol van a helye, mint azt sokan gondolnák! Innentől kezdve túl sok mindent nem lehet csinálni, minthogy a topicokat áthelyezni a megfelelő helyre, esetlegesen törölni, ha már létezik hasonló! Ezzel mi a probléma? A szabályzatot pedig azért kell lobogtatni és idézgetni, mert ahogy látom, sokan nem ismerik...
Elküldve: 2004. 01. 01. 17:55
idézet:
Ezt írta Jareth:
A szabályzatot pedig azért kell lobogtatni és idézgetni, mert ahogy látom, sokan nem ismerik...[/quote]
Öhöm. Az az érzésem, te pedig semmi mást nem ismersz... a félrebeszélésen kívül.
De kísértetiesen ismerős vagy:![]()
Elküldve: 2004. 01. 01. 18:09
Jareth privi ment
Üdv
macska
Rögös a macskaköves út....
Elküldve: 2004. 01. 01. 18:09
Elküldve: 2004. 01. 01. 18:12
idézet:
Ezt írta RiCS:
Tartalom függvénye, hogy törlődik-e avagy átkerül a szigetbe.[/quote]
Más lehetőség tehát nincs. Okos megoldás, legalább nem keveri össze túlságosan az ember(t).
Anélkül, hogy össze szeretnélek zavarni, egy rövidke idézet, aztán megyek virslit zabálni:
idézet:
Visszabeszélő
A HWSW-vel kapcsolatos megjegyzések, kérdések és javaslatok.[/quote]
Csendben javaslom, hogy a Sziget helyett ide is kukázzál néha, ha nem esik túl nehezedre egy harmadik opció bevezetése a repertoárodba. Ugyanis tartalom függvénye, hogy amit átszeretkezel a Szigetbe, az ott jó helyen van-é, avagy nem.
Elküldve: 2004. 01. 01. 18:14
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Egyébként ki mondta, hogy a szabályzattal van a gond, és nem azokkal a valamikkel, amelyek a papír lobogtatásával pótolják a látást, a gondolkodást és még egynéhány funkciót?[/quote]
Szívemből szóltál Lamex!
Az ominózus, "moderátori jogokkal" rendelkező fórumtársunktól (mert moderátornak én nem fogom soha nevezni) még önálló, saját gondolatot, indoklást egyszer sem hallottam/olvastam, hogy mit miért tett!
Egyszerűen hiányzik belőle az a "valami" amit empátiának, ésszerű gondolkodásnak, beleérző képességnek hívunk. Amitől EMBER lesz az ember! Ehelyett van óriási száj, amelyik reggeltől estig egyetlen szót szajkóz: "Szabályzat"
A szabályok szerintem egy keretet adnak a dolgok lefolyásához, úgy mint egy fal, amelyik gumiból van: ha nekimegyünk, rugalmasan visszaterel a helyes útra. De ha ez a fal betonból van, akkor vagy mi törjük össze a pofánkat, vagy ha elég erősek vagyunk kidöntjük a falat.
(itt idézném a közmondást: "Sok lúd disznót győz")
Elküldve: 2004. 01. 01. 18:18
idézet:
Ezt írta Francii:
(itt idézném a közmondást: "Sok lúd disznót győz")[/quote]
N*/A erre nem fogja aztmondani gyimeltsjits, hogy szívemből szóltál
![]()
Elküldve: 2004. 01. 01. 18:21
idézet:
Ezt írta jordan6:
többesszám a cÍmben...[/quote]
Üdv Jordan6
A cím adott helyzetben született, amennyiben zavaró kijavítom.Meg is teszem.Nekem is változott a véleményem a késöbbi tapasztalatok alapján, melynek hangot is adtam. [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=13&t=000542"]https://www.hwsw.hu/...c&f=13&t=000542[/url]
(lsd. macska hozzászólása december 31 13:41)
AZONBAN AZ ADOTT ESETRŐL A VÉLEMÉNYEM TOVÁBBRA IS FENTARTOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Név nélkül,indok nélkül topikot törölni nem helyes moderátori magatartás.A MÓD a probléma, nem az ok legfőképp.
Ez a topik már nem a moderátorokról szól, többes számban,amint látom.
Üdv
macska
[ 2004. január 01.: Macska szerkesztette a hozzászólást ]
[ 2004. január 01.: Macska szerkesztette a hozzászólást ]
Rögös a macskaköves út....

Súgó
A téma zárva.