HWSW Informatikai Kerekasztal: MODERÁTORT KERESÜNK TÖBBEN IS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MODERÁTORT KERESÜNK TÖBBEN IS Értékeld a témát: -----

#331 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 02. 17:28

Amúgy ez a cím arra emmlékezetet, mintha a hwsw fórumon tényleg moderátorokat keresnének. Számomra nem egyértelműen jelzi a cím a tartalmat.
"Légy szerény mint én..."

#332 Felhasználó inaktív   Casoli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 17:29

idézet:
Ezt írta Krinyo:

Ha kereskedni akarsz, a piacon is helypenzt kell fizetni. :) Ellenben kipenderitenek a fenebe. :) Vagy nem? (Gyengebbek kedveert: a fent emlitett esetekrol van szo, nem a rendes bolharol).
Egyebkent azt magyarazol bele, amit akarsz. Egyelore szo sem volt ilyesmirol.

[ 2004. január 02.: Krinyo szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Csak tudod azzal hogy én "kereskedek" :confused:, azzal generálok/fizetek a hwsw-nek egy jó adag klikket. Annyi eszetek persze nincsen hogy reklámhelyet tegyetek be a bolhapiac részre. Ez megoldana minden problémát.

#333 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 17:32

idézet:
Ezt írta Casoli:

Annyi eszetek persze nincsen hogy reklámhelyet tegyetek be a bolhapiac részre. Ez megoldana minden problémát.
[/quote]

:) Nem oldana meg semmit.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#334 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 17:59

idézet:
Ezt írta szabiii:
...[/quote]

Hovat tunt(etted) a forum szinvonalat :confused:

#335 Felhasználó inaktív   szabiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 18:03

idézet:
Ezt írta szabinar:

Hovat tunt(etted) a forum szinvonalat :confused:
[/quote]

vót neki ojanja ? :confused: :rolleyes: :cool: :D
'/###############:"  ~  ' ":################'
/,  .   .   .   .    .  .   .;  ~    ~   ~  ;   '"##########.:
Í@@@@@@@@@@; .   ~  ~   ~ ,    .    .   .    .   .  .:
I@@@@@@@@@@@@.   ~   ,@@@@@@@@@@@@@.
A kormány súlyosan károsítja az Ön és környezetében élők egészségét!

#336 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 18:05

idézet:
Ezt írta szabiii:

vót neki ojanja ? :confused: :rolleyes: :cool: :D
[/quote]

Remelem van is nem csak volt. :)

#337 Felhasználó inaktív   szabiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 18:09

lazább stílben írt személyes véleményem törlődött vasököl által. valszeg csak szabinar + egy mod láthatta.

hajrá szólásszabadság.

mondjuk PONT erről van szó! kell a vasököl és kell a lazaság is! megfelelő arányban!

előbbit érezzük túlzónak !

/eltünt a cocám is :) /

#338 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 18:13

Nem vagott a temaba. Maradjunk ontopik, koszi.

Krinyo

#339 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 18:25

Üdv mindenkinek

Valóban a téma kissé elkanyarodott.Az adott probléma már meg lett beszélve.Felvetődött egy más jellegű vélemény különbség.Amennyiben ezt normális, korrekt módon meg lehet beszélni, nekem nincs ellenvetésem.

Piftuka:

A most alakuló szabályzat az én számomra is sokkal jobb, átgondoltabb.Valószínű, ha ez a szabályzat lenne már MOST érvényben, és nem a fórum motor függvénye ennek bevezetése, melynek okát nem látom tisztán, jóval kevesebb probléma lenne. ;)

Itt jelen pillanatban a szabályzat Bolháról szóló részének bizonyos meghatározásával kezdődött egy kis megbeszélés, amely a végén megint kissé elkanyarodott a lényegtől.

Én személy szerint híve vagyok annak, ha valami felvetődik, azt jobb megbeszélni.Korrekten, érvekkel, mert ez a moderátorok részére is ad bizonyos információt a tagok véleményéről, segítséget ahhoz, hogy a moderátorok a szabályzatban foglalt elvárásaikat az ő belátásuk szerint igazítani tudják, amennyire csak lehet.Ezt természetesen nem azt jelenti, hogy olyan kompromisszumokat kössenek, melyek ELLENKEZNEK az általuk lefektettett alapelvekkel.Én azt gondolom, hogy ebben a szabályzatban látszik a moderátorok nagy munkája, melyben azért a fórum tagságra is tekintettel voltak.Nekem az alakuló szabályzat jobban tetszik, mert részletesebb, mindkét félre nézve (házigazdák, moderátorok és a tagság) egyértelmű alapelveket irányoz elő.Ne felejtsük el. Ezen alapelvek SZABÁLYOK lesznek majd.

A fórum arculatát MI, EGYÜTT határozzuk meg, függetlenül attól, ki házigazda,ki moderátor, ki tag.

A félreértés elkerülése végett, kérnék mindenkit, hogy ne emeljenek ki részeket az általam itt leírtakból.Kérném együtt kezelni az egészet.Lehet, hogy bizonyos gondolataim nem épp megfelelően vannak megfogalmazva.Mentségemre szolgáljon, hogy nem vagyok jogász, de azért talán érthető amit el szerettem volna itt mondani. ;) ;)

Baráti Üdvözlettel
macska ;)
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#340 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 18:26

idézet:
Ezt írta szabiii:
lazább stílben írt személyes véleményem törlődött vasököl által. valszeg csak szabinar + egy mod láthatta.
..
[/quote]

A mod neveben nem nyilatkozhatom, de a magam reszerol egy sorert elmeselem barkinek, hogy mi volt benne :D

OFFnak vege, bocs az eddigiekert is.

#341 Felhasználó inaktív   szabiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 18:38

idézet:
Ezt írta Krinyo:
Nem vagott a temaba. Maradjunk ontopik, koszi.

Krinyo
[/quote]

ok. akkor nyitok egy topicot, amiben leírom, hogy EBBEN a topicban mennyire megdöbbentett az acsarkodók önző, "csakazértis" hozzáállása. /mindkét oldalé/

a sztálinos dolog meg csak maradjon benne. bár ha mod lennék azt gyomláltam volna először... /mér van még benne? engem IS zavar! szabad megjegyezni?/

(persze nem nyitok semmit, maradt a písz, a jókedv, csakhát ..., szabinar teveled még tárgyalok :D )

buék. ezt szabad leírni? hol tartunk, jesszusz :confused:

#342 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 18:45

idézet:
ok. akkor nyitok egy topicot, amiben leírom, hogy EBBEN a topicban mennyire megdöbbentett az acsarkodók önző, "csakazértis" hozzáállása. /mindkét oldalé/[/quote]

Normalis, ide illo formaban itt is maradhat. De azert ne kezdjunk el temetes kozben viccet meselni, az "anuszozasnak" meg "enperazasnak" (csak pelda volt, no offense) tavol kellene maradnia ettol a forumresztol. Koszi.

Krinyo

#343 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 18:58

idézet:
Ezt írta Macska:
Üdv mindenkinek

Valóban a téma kissé elkanyarodott.Az adott probléma már meg lett beszélve.Felvetődött egy más jellegű vélemény különbség.Amennyiben ezt normális, korrekt módon meg lehet beszélni, nekem nincs ellenvetésem.

Piftuka:

A most alakuló szabályzat az én számomra is sokkal jobb, átgondoltabb.Valószínű, ha ez a szabályzat lenne már MOST érvényben, és nem a fórum motor függvénye ennek bevezetése, melynek okát nem látom tisztán, jóval kevesebb probléma lenne. ;)

Itt jelen pillanatban a szabályzat Bolháról szóló részének bizonyos meghatározásával kezdődött egy kis megbeszélés, amely a végén megint kissé elkanyarodott a lényegtől.

Én személy szerint híve vagyok annak, ha valami felvetődik, azt jobb megbeszélni.Korrekten, érvekkel, mert ez a moderátorok részére is ad bizonyos információt a tagok véleményéről, segítséget ahhoz, hogy a moderátorok a szabályzatban foglalt elvárásaikat az ő belátásuk szerint igazítani tudják, amennyire csak lehet.Ezt természetesen nem azt jelenti, hogy olyan kompromisszumokat kössenek, melyek ELLENKEZNEK az általuk lefektettett alapelvekkel.Én azt gondolom, hogy ebben a szabályzatban látszik a moderátorok nagy munkája, melyben azért a fórum tagságra is tekintettel voltak.Nekem az alakuló szabályzat jobban tetszik, mert részletesebb, mindkét félre nézve (házigazdák, moderátorok és a tagság) egyértelmű alapelveket irányoz elő.Ne felejtsük el. Ezen alapelvek SZABÁLYOK lesznek majd.

A fórum arculatát MI, EGYÜTT határozzuk meg, függetlenül attól, ki házigazda,ki moderátor, ki tag.

A félreértés elkerülése végett, kérnék mindenkit, hogy ne emeljenek ki részeket az általam itt leírtakból.Kérném együtt kezelni az egészet.Lehet, hogy bizonyos gondolataim nem épp megfelelően vannak megfogalmazva.Mentségemre szolgáljon, hogy nem vagyok jogász, de azért talán érthető amit el szerettem volna itt mondani. ;) ;)

Baráti Üdvözlettel
macska ;)
[/quote]

Részemről érthető. :) Ámen :D

#344 Felhasználó inaktív   szabiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 19:04

idézet:
Ezt írta Krinyo:

Normalis, ide illo formaban itt is maradhat. De azert ne kezdjunk el temetes kozben viccet meselni, az "anuszozasnak" meg "enperazasnak" (csak pelda volt, no offense) tavol kellene maradnia ettol a forumresztol. Koszi.

Krinyo
[/quote]

hátta aánusz elég távol áll tőlem :)

de basszus! olyan merevek vagytok, mint egy vasbetonból készült vibrátor! :rolleyes:
renwick mondta jól: van a szabályzat, ami az útmutató, a többi a rugalmasságon múlik!

LEGYETEK RUGALMASABBAK!
léci :)

#345 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 19:08

Azok vagyunk, de csak ha a masik oldal is hajlik, kulonben egy bizonyos feszultseg utan torik...

Krinyo

#346 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 19:24

idézet:
Ezt írta Krinyo:
Azok vagyunk, de csak ha a masik oldal is hajlik, kulonben egy bizonyos feszultseg utan torik...

Krinyo
[/quote]

Húzd meg, ereszd meg...

Először arra gondoltam, hogy egy topicban meg lehetne beszélni, hogy milyen változások kellenének ahhoz, hogy ez a hely jobb legyen... és azt is, hogy ki kellene, és ki nem... a fórumba, stb...

Új témát sem kellene nyitni, van a Visszabeszélőben jópár, ahol ezt firtatni lehetne...

Aztán felébredtem: Nem menne békésen, hiszen ennél könnyebb, lazább dolgok sem mentek eddig. A hideg bekövetkeztével sok emberben megfagyott a tolerancia, és a józan ész...

Sajnos...

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#347 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 20:31

idézet:
Ezt írta Krinyo:

Ha kereskedni akarsz, a piacon is helypenzt kell fizetni. :) Ellenben kipenderitenek a fenebe. :) Vagy nem? (Gyengebbek kedveert: a fent emlitett esetekrol van szo, nem a rendes bolharol).
Egyebkent azt magyarazol bele, amit akarsz. Egyelore szo sem volt ilyesmirol.
[/quote]
:eek:

Emelt díjas sms-t kell küldenem, hogy elolvassam a hirdetését vagy mi? :confused:

Hogy egy kicsit ON legyek (bár kétlem, hogy ebben a topikban van olyan): én nem folytam bele ebbe a vitába és nem is szeretnék (pedig szokásom).
Én nem tudom mit hoz a jövő, de most tényleg úgy látom, hogy valami nagyon nincs rendjén. Úgy vélem ez a sok parttalan vita indikátora valaminek, aminek vajmi kevés köze van az új fórummototrhoz és a vele állítólag érkező "szép új világhoz".

#348 Felhasználó inaktív   k0SZ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 20:36

Pár kérdésem lenne, kifejezetten a modokhoz, ne csak választ tessék rá adni (illetve meg sem sértődök, ha nincs válasz), hanem kicsit elgondolkozni rajta.
- Minek van bolha, ha ez sérti a hwsw érdekeit? Soha nem vettem és nem kínáltam semmit a bolhán, így semmi célom sem védeni, sem vádolni a bolhásokat, de röhejesnek tartom ezt a "lehet, de nem szabad" politikát.
- Azt mondjátok ez nem csevejfórum, hanem szakmai. Szakmai fórum nem szakmai moderációval? A modok csak a netikettel foglalkoznak, vagy hogy is van ez? Ez növeli a színvonalat?
- Csodálkoztok a színvonal esésen? Ti írányítjátok, hogy milyen irányba menjen el a fórum, vagy mégsem? Lehet hogy mégsem a megfelelő emberek modok? A színvonal nem csak az olvasóközönségen múlik.
- Ha megkérdőjelezhető egy moderátor igazságossága (hozzáértése, ítélőképessége) akkor vagy tessék kiállni mellette és a vitát lezárni, vagy beismerni hogy hibázott, hisz emberek vagyunk, megértjük. Ez problémát okoz?
- Az utóbbi egy évben felduzzadt a Visszabeszélő, ahol bíráltak modokat, döntéseket, és fikázta egyik felhasználó a másikat. Ide csak írkál aki már infarktus közelségben van, vagy történik is annak érdekében valami, hogy ez ne így legyen?
- Új fórum? A feladat túl nagy, vagy az ember nem megfelelő? Bár ennyi idő távlatában nem a feladat nagyságával van itt a probléma. Tudom erre majd jön a fika, de én nem ígértem, hogy ekkor-akkor kész lesz, talán kicsit ilyeneken is múlik a színvonal...

Tartok itt mindenkit annyira inteligensnek, hogy megértettétek amit írtam, és nem szókiforgatással válaszoltok. Aki megsértődött a közlendőmön, az forduljon kezelőorvosához, gyógyszerészéhez.

És végszónak a szerény véleményem, amit kifejezetten Krinyónak címeznék:
a megszoksz vagy megszöksz nem biztos, hogy jó üzletpolitika...
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem, iszom mégegyet.

#349 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 20:43

Hwsw maradjon ami volt, az igényes fórumnak, nekem ez a kívánságom 2004-ben is azaz jó embereket keresünk, és jó közösséget.

[ 2004. január 02.: zoli62 szerkesztette a hozzászólást ]
"Légy szerény mint én..."

#350 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 21:09

Válaszok kOSZ-nak.

idézet:
- Minek van bolha, ha ez sérti a hwsw érdekeit? Soha nem vettem és nem kínáltam semmit a bolhán, így semmi célom sem védeni, sem vádolni a bolhásokat, de röhejesnek tartom ezt a "lehet, de nem szabad" politikát.
[/quote]

Nem a bolha sérti a HWSW érdekeit. Ha így lenne, nem lenne bolha.

idézet:
- Azt mondjátok ez nem csevejfórum, hanem szakmai. Szakmai fórum nem szakmai moderációval? A modok csak a netikettel foglalkoznak, vagy hogy is van ez? Ez növeli a színvonalat?
[/quote]

A modok kénytelenek a netikettel foglalkozni és csak másodsorban a szakmai moderációval. Sajnos.

idézet:
- Csodálkoztok a színvonal esésen? Ti írányítjátok, hogy milyen irányba menjen el a fórum, vagy mégsem? Lehet hogy mégsem a megfelelő emberek modok? A színvonal nem csak az olvasóközönségen múlik.
[/quote]

A színvonal tényleg nem az olvasóközönségen múlik, hanem az íróközönségen, legalábbis nagyrészt. Amíg egyesek arra kényszerítik a moderátorokat, hogy obszcén, vulgáris és személyeskedő hozzászólások törölgetésével, moderálásával foglalkozzanak ahelyett, hogy a szakmaiságot kísérjék figyelemmel, addíg nem ők irányítják, hogy merre meenjen el a fórum. Minden szekciónak olyan modja van, aki ért az adott témához. Ez alól csak én vagyok kivétel, mert én semmihez nem értek, ezért vagyok a Szigeten moderátor. ;)

idézet:
- Ha megkérdőjelezhető egy moderátor igazságossága (hozzáértése, ítélőképessége) akkor vagy tessék kiállni mellette és a vitát lezárni, vagy beismerni hogy hibázott, hisz emberek vagyunk, megértjük. Ez problémát okoz?
[/quote]

"emberek vagyunk, megértjük". Nem ez jött le néhány fórumozó tevékenységéből. "és a vitát lezárni". Már lezárhattuk volna, ha...

idézet:
- Az utóbbi egy évben felduzzadt a Visszabeszélő, ahol bíráltak modokat, döntéseket, és fikázta egyik felhasználó a másikat. Ide csak írkál aki már infarktus közelségben van, vagy történik is annak érdekében valami, hogy ez ne így legyen?
[/quote]

Történik.

idézet:
- Új fórum? A feladat túl nagy, vagy az ember nem megfelelő? Bár ennyi idő távlatában nem a feladat nagyságával van itt a probléma. Tudom erre majd jön a fika, de én nem ígértem, hogy ekkor-akkor kész lesz, talán kicsit ilyeneken is múlik a színvonal... [/quote]

Sajnos az az ember, akin a dolog áll, vagy bukik, nem nyilatkozik. Az új motor gyakorlatilag startra kész, a többi nem a moderátorokon múlik.

[ 2004. január 02.: Drummaster szerkesztette a hozzászólást ]

Téma megosztása:

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.